Cases

Sentia

LinkedIn en Hubspot: De optimale mix voor kwalitatieve B2B Leadgeneratie!

Partner van

VIA
Opdrachtgever

Sentia

Sentia is de partij op het gebied van bedrijfskritische Managed Hybride Cloud Services in Noordwest-Europa. Het bedrijf ontwikkelt, bouwt en beheert cloudoplossingen en -diensten voor bedrijfskritische toepassingen om haar klanten in staat te stellen een ‘leidende positie in hun markten’ te veroveren. Vanuit de vestigingen in Nederland, België en Denemarken levert Sentia outsourcingsdiensten aan bedrijven en instellingen die bijzonder hoge eisen stellen aan de beschikbaarheid, prestaties, stabiliteit en beveiliging van systemen en data.

Een heel specifiek aanbod voor een hele specifieke niche.

Dit maakt het lastig om een nieuwe stroom van kwalitatieve leads via je website binnen te halen. Het traject van lead tot klant kan in sommige gevallen wel 1 tot 2 jaar duren. En het gaat om grote contracten en zeer complexe trajecten.

Doelstellingen
  • Kwalitatieve B2B leadgeneratie via Hubspot
  • Toename van het aantal leads in het Hubspot CMS
  • De juiste informatie op het juiste moment in het leadproces communiceren
Doelstelling

Online leadgeneratie om de pool van kwalitatieve leads te vergroten

Daarom zijn we gestart met het testen van LinkedIn leadgeneratie campagnes via Hubspot. Zo kunnen we nieuwe vormen van online leadgeneratie testen om de pool van leads kwalitatief te vergroten. We hebben diverse LinkedIn campagnes via Hubspot opgezet om deze nieuwe vorm van online B2B Leadgeneratie te optimaliseren.

We kennen Hubspot door en door bij Envoker. Deze tool maakt het mogelijk kwalitatieve potentiële klanten genereren, beheren en onderhouden in een automatisch proces.

De software van HubSpot combineert alle belangrijke online tools tot één krachtig digitaal platform. Dit laat je als bedrijf of organisatie toe om op een gestructureerde manier een vooraf bepaalde digitale (of inbound) strategie uit te voeren die perfect aansluit bij jouw digitale doelstellingen, zoals het verhogen van het aantal leads, meer bezoekers genereren of aan kennisverspreiding doen. Daarnaast werkt Hubspot met zogenaamde workflows. Workflows zijn niets meer dan een reeks opeenvolgende logische gebeurtenissen die automatisch geactiveerd worden door vooraf ingestelde triggers en filters.

Aanpak

LinkedIn leadgeneratie campagnes via Hubspot

Sentia heeft voor het managen van haar sales- en marketing activiteiten Hubspot volledig geïntegreerd. Voor zowel inbound- als outbound marketing. Dit betekent dat de sales- en marketing activiteiten perfect op elkaar zijn afgestemd én het hele leadproces geautomatiseerd is. Dit moet ook wel, gezien het ingewikkelde proces van Sentia. Essentieel om dit in kaart te hebben voor je organisatie als je met online leadgeneratie aan de slag wilt.

In welke fase van het proces hebben ze behoefte aan welk type informatie? De afgelopen periode is er veel tijd geïnvesteerd in het ontwikkelen van kwalitatieve content zoals whitepapers, e-books video’s en blogs. Er zijn een workflows voor specifieke branches opgezet.

Sentia

Door de workflows met kwalitatieve content te vullen, laten we in diverse contactmomenten zien wat het onderscheidend vermogen is van Sentia.  Zo proberen we op het juiste moment in het orientatieproces de juiste content te laten zien. Op deze manier proberen we het verhaal van Sentia en de oplossingen die ze bieden zo goed mogelijk door te vertalen richting de doelgroep.

Tip: Koppel je advertentieaccounts met Hubspot
Door het koppelen van je LinkedIn advertentieaccount is het mogelijk om de campagnes binnen Hubspot op te bouwen. Op deze manier wordt de Hubspot tracking automatisch aan je LinkedIn campagnes toegevoegd. De mensen die interacteren op de campagne worden op deze manier geïdentificeerd. Voeren ze de juiste acties uit? Dan volgt één van de Hubspot workflows ze weer op. Zo is dit hele proces geautomatiseerd en kun je het gedrag perfect volgen binnen de Hubspot omgeving.

Door het testen van diverse advertentievarianten, targetingopties en content is dit een continu proces om dit verder door te ontwikkelen en te optimaliseren. Iedere doelgroep heeft z’n eigen kenmerken, waardoor de blauwdruk voor campagne A, niet persé een succes hoeft te zijn voor campagnes B. Vandaar ook het verschil in submissions per dag / week.

Sentia
Resultaat

Cost per lead -80% t.o.v. Google Ads / Target

We zijn zeer tevreden over het eindresultaat. We kijken terug op zeer geslaagde campagnes die de potentie laat zien hoe we LinkedIn als leadgenerator in kunnen zetten voor Sentia.

Door de gerichte targetingmogelijkheden zo goed mogelijk in te zetten, zitten we spot on op onze doelgroep. Door analyses te maken van de doelgroepen die we bereikt hebben, kunnen we nog beter targeten bij toekomstige campagnes.

Een aantal zaken die opvallen:

  • Download koppelen aan lead formulier en dan vervolgens opvolgen via Hubspot workflow levert voor onze campagnes de beste en meest kwalitatieve resultaten op
  • Door insights van eerder campagnes te gebruiken als input voor volgende campagnes blijf je de B2b leadgeneratie campagnes op LinkedIn verder finetunen en optimaliseren
  • Voor een optimale verdeling en spreiding van het budget gebruik je een totaal in combinatie met een dagbudget.
  • Toevoegen van demografische gegevens als leeftijd, senioriteit en eventueel job title heeft een positieve impact gehad op de resultaten van de campagne.
  • Handmatig bieden levert betere resultaten op dan de geautomatiseerde biedstrategie van LinkedIn
  • Gemiddeld betaalden we €3,80 per klik voor onze B2B leadgeneratie campagnes
Cost per lead
-80% t.o.v. Google Ads / Target
100% groei
Verdubbeling in aantal leads
Online B2B leadgeneratie
20 marketing qualified leads per maand

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst
Ook jouw online prestaties verbeteren?

Laten we afspreken

Heb je na het lezen van deze case nog vragen, of wil je wellicht weten hoe dit toe te passen is binnen jouw bedrijf? Dan komen wij graag met jou in contact. Wij leggen graag uit hoe wij ook jouw online resultaten verbeteren.

Léon Maljaars
SCROLL