Business to Consumer (B2C)
Over Envoker

Experts in B2C Online Marketing

Wij zijn Envoker. Specialisten in het verbeteren van jouw online marketing prestaties. Continu streven naar verbetering is streven naar het beste. Performance is onze ultieme drive. Efficiëntere budgetbesteding, betere resultaten en een betere, intensievere samenwerking. We denken strategisch na over marketingdoelstellingen, voordat we allerlei online kanalen inzetten. Zodat jij online verder komt. Wij doen niet wat je vraagt, wij doen wat je nodig hebt. En zo... weten we doelgroepen, winstkansen en je focus op harde online resultaten te verbeteren. Envoker staat en gaat voor performance, alleen met die drive zet je ambitie om in (online) resultaten. Envoker, driven by performance.

B2C online marketing

Succesvolle B2C online marketing

Bedrijven kunnen allerlei doelgroepen hebben, maar een algemeen onderscheid dat kan worden gemaakt is of men particulieren bedient of ondernemers. Beide vereisen namelijk een andere marketing strategie.

Wie zich op particuliere consumenten richt, zal zijn online marketing strategie meer moeten toespitsen op b2c online marketing gerichte kanalen om zijn klanten op de juiste manier te bereiken. Dat kan op diverse manieren, waarbij de opbouw van de doelgroep het verdere verloop bepaalt. Envoker helpt je met doordachte en weloverwogen b2c e-commerce en online marketing campagnes.

Grootste verschillen

Grootste verschillen tussen b2b en b2c

Partijen op de zakelijke markt die onderling diensten of producten aan elkaar verkopen, vallen in de b2b-categorie. Dit staat voor business to business. Er is dan bijvoorbeeld sprake van een groothandel die winkels als klant heeft of een nichebedrijf dat specifieke diensten voor een bepaalde branche verkoopt.

B2c is de afkorting die in marketingkringen gebruikt wordt voor business to consumer. Hierbij is de ‘consumer’ de consument, oftewel wat men algemeen verstaat onder de traditionele particuliere klant. Je kunt daarbij denken aan commerciële dienstverleners en verkoop via webshops en reguliere winkels.

B2c online marketing strategie

Met name doordat de doelgroep anders is, consumenten of bedrijven, bestaat er ook een verschil wat betreft de online marketing strategie. In plaats van het opbouwen van een winstgevende relatie met een aantal grote afnemers en bedrijven, richt een b2c gerichte online marketing strategie zich op het onderhouden van een goede band met consumenten die minder geld in één keer uitgeven.

Daar komt nog bij dat bij particulieren ook meer gedaan moet worden aan de uitbreiding van het klantenbestand. Je hebt bij b2c online verkoop immers meer afnemers nodig om eenzelfde omzet te behalen en daarom is een andere marketingstrategie vereist. Een factor die hierbij meespeelt is dat bij b2c de aankoopbeslissing meestal door één persoon of gezin wordt gedaan. Bij b2b zijn vaak meerdere bedrijfsafdelingen betrokken en is bij de afname van een product of dienst veelal ook nog goedkeuring van bovenaf vereist.

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore
B2C online marketing
Social Media B2C

B2C marketing en social media

Sociale media vormen een belangrijk wapen in de strijd om de particuliere consument. In de online marketing gericht op b2c is dan ook een grote rol weggelegd voor kanalen als Twitter, LinkedIn en Facebook. Om via dit soort websites je doelgroep te bereiken, moet je echter wel weten hoe deze is opgebouwd.

Daarbij is Google Analytics een onuitputtelijke bron. Hiermee kan je achterhalen wat de demografische gemiddelden van je potentiële klanten zijn. Je kunt onder meer gegevens als leeftijd, locatie, interessegebieden en geslacht aflezen. Op basis van deze informatie is het mogelijk om met social media marketing gericht consumenten te benaderen.

Ook de customer journey die de bezoekers van je webshop volgen, wordt met Analytics in kaart gebracht. Dit is cruciale informatie voor het ontwikkelen van een doeltreffende op b2c gerichte online marketing strategie.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Diverse mogelijkheden online marketing b2c

Bij online marketing voor particulieren zijn er diverse andere methodes om je boodschap te verspreiden. Naast het bereiken van klanten is het vaak het uiteindelijke doel om sales te behalen en omzet te genereren. Dit doe je door de juiste kanalen te gebruiken waar de doelgroep zich bevindt. Het See, Think, Do model van Google biedt mooie handvaten voor een eerste startpunt. Daarna zullen data & analytics deze strategie verder moeten finetunen.

Bestaande klanten en leads die zich hebben aangemeld voor je nieuwsbrief kan je persoonlijk benaderen via e-mail marketing en marketing automation. Zo zijn er tal van waardevolle marketingtools om particuliere consumenten te interesseren, aan je te binden, warm te houden en uiteindelijk te verleiden tot een aankoop. Onze gedreven specialisten rollen graag een ambitieuze b2c gerichte online marketing strategie voor je uit om je bedrijfsomzet naar grotere hoogten te stuwen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient.

Hoe mooi en gebruiksvriendelijk je webshop of website ook is, uiteindelijk bepalen je potentiële klanten het succes ervan. En dat succes komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, maar is iets waar we samen intensief aan moeten werken. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. In plaats daarvan spreken we op momenten dat dat nodig is liever snel iets telefonisch door.

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons online marketing bureau. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeer, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!
Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!

Om te kunnen presteren in de travelbranche, met al zijn eigenaardigheden, is het belangrijk dat je als bedrijf, en zeker als marketeer, begrijpt wát er anders is. Hoe je hier ... Lees verder

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders
De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders

De nieuwe adverteerders die we bezoeken, lijken tegenwoordig al hun vertrouwen kwijt te zijn in digitale bureaus. Ze zijn niet één, maar vier tot vijf keer na elkaar teleurge ... Lees verder