Business to Consumer (B2C)

Online marketing strategie

Resultaatgerichte
Business to Consumer

Ontdek Business to Consumer
Onze klanten
B2C referenties
CPS Dierenwereld XL GrootPlezier Depot Zeven INNO NRV Rondreizen Verhuurwinkel Pak Aanhangwagens Motoport Goes Van Mele Imkershop Dakenshop Morres Installatiebalie Good Hope GGZ Thuisbakkerswinkel Bushcraftshop Eco-Point Dr. Feriduni Timesavers Hello Archie Horecaservice Nevejan Auto Poppe Aanhangwagens XXL West-Brabant Easy2Rent OSU Gifts Chevaldo Roompot Wellens Men Getaway Travel Energetica Natura Pier 7 CPS Dierenwereld XL GrootPlezier Depot Zeven INNO NRV Rondreizen Verhuurwinkel Pak Aanhangwagens Motoport Goes Van Mele Imkershop Dakenshop Morres Installatiebalie Good Hope GGZ Thuisbakkerswinkel Bushcraftshop Eco-Point Dr. Feriduni Timesavers Hello Archie Horecaservice Nevejan Auto Poppe Aanhangwagens XXL West-Brabant Easy2Rent OSU Gifts Chevaldo Roompot Wellens Men Getaway Travel Energetica Natura Pier 7

B2C online marketing

Bedrijven kunnen zich richten op meerdere doelgroepsegmenten, maar een algemeen onderscheid dat kan worden gemaakt is of men particulieren bedient of ondernemers. Aangezien de verschillende doelgroepsegmenten andere wensen en behoeften hebben, is het van essentieel belang dat de b2c online marketing strategie toepasselijk is per segment. 

Wie zich op particuliere consumenten richt, zal zijn online marketing strategie meer moeten toespitsen op gerichte b2c kanalen. Hierdoor ben je in staat om de gewenste doelgroep op de juiste manier te bereiken en hen proberen te overtuigen van jouw product, dienst of merk. Voor het succesvol inzetten van je marketing inspanningen is het van belang om doordachte en weloverwogen B2C e-commerce en online marketing campagnes op te bouwen. 

Good Hope GGZ

+894%in organisch zoekverkeer

Uitgelichte case: Good Hope GGZ

Hoe een SEO strategie op maat leidt tot hoge rankings in Google

+894%in organisch zoekverkeer

+93,3% van gem. posities voor significant cluster

+3000%in leads uit organisch verkeer

Working in the online addiction treatment SEO space is very challenging as Google has many rules specific to this industry. The race for the rehab dollar is very competitive.

Lees de volledige case

B2B en B2C

Partijen op de zakelijke markt die onderling diensten of producten aan elkaar verkopen vallen in de B2B-categorie. Dit staat voor business to business. Er is dan bijvoorbeeld sprake van een groothandel die bedrijven als klant hebben of een nichebedrijf dat specifieke diensten voor een bepaalde branche verkoopt. De volledige marketingstrategie is gericht op bedrijven of organisaties. Denk hierbij aan de behoeften, interesses en uitdagingen van personen die aankopen doen namens of voor hun organisatie. B2C is de afkorting die in marketingkringen gebruikt wordt voor business to consumer. Hierbij is de ‘consumer’ de individuele consument, oftewel wat men algemeen verstaat onder de traditionele particuliere klant. Je kunt daarbij denken aan commerciële dienstverleners en verkoop via webshops en reguliere winkels.

B2C online marketing strategie

Met name doordat de doelgroep anders is, consumenten of bedrijven, bestaat er ook een verschil wat betreft de online marketing strategie. In plaats van het opbouwen van een winstgevende relatie met een aantal grote afnemers en bedrijven, richt een b2c gerichte online marketing strategie zich op het onderhouden van een goede band met consumenten die minder geld in één keer uitgeven.

Daar komt nog bij dat bij particulieren ook meer gedaan moet worden aan de uitbreiding van het klantenbestand. Je hebt bij B2C online verkoop immers meer afnemers nodig om eenzelfde omzet te behalen en daarom is een andere marketingstrategie vereist. Een factor die hierbij meespeelt is dat bij B2C de aankoopbeslissing meestal door één persoon of gezin wordt gedaan. Daardoor hoeven de individuele consumenten zelden met anderen te overleggen voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Bij B2B zijn vaak meerdere bedrijfsafdelingen betrokken en is bij de afname van een product of dienst veelal ook nog goedkeuring van bovenaf vereist.

B2C marketing en social media

Sociale media vormen een belangrijk wapen in de strijd om de particuliere consument. Kanalen zoals Twitter, LinkedIn en Facebook kunnen van essentieel belang zijn voor de online marketing strategie van een bedrijf. Door gerichte campagnes op te bouwen met relevante content kun je je doelgroep via het juiste kanaal op het juiste moment in hun klantenreis benaderen. Op die manier kun je het maximale halen uit je inspanningen.

Daarbij is Google Analytics een onuitputtelijke databron. Hiermee kan je achterhalen wat de demografische gegevens van je websitebezoekers zijn. Je kunt onder meer gegevens als leeftijd, locatie, interessegebieden en geslacht aflezen. Op basis van deze informatie is het mogelijk om met social media marketing gericht consumenten te benaderen die overeen komen met de bezoekers op je platform. 

Ook de customer journey die de bezoekers van je webshop volgen, wordt met Analytics in kaart gebracht. Dit is cruciale informatie voor het ontwikkelen van een doeltreffende op B2C gerichte online marketing strategie.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Diverse mogelijkheden online marketing B2C

Bij online marketing voor particulieren zijn er diverse andere methodes om je boodschap te verspreiden. Naast het bereiken van klanten is vaak het uiteindelijke doel om sales te behalen en omzet te genereren. Dit doe je door de juiste kanalen te gebruiken waar de doelgroep zich bevindt. Het See, Think, Do model van Google biedt mooie handvaten voor een eerste startpunt. Daarna zul je aan de hand van data & analytics deze strategie verder moeten finetunen om te blijven optimaliseren en kansen te achterhalen. 

Bestaande klanten en leads die zich hebben aangemeld voor je nieuwsbrief kan je persoonlijk benaderen via e-mail marketing en marketing automation. Zo zijn er tal van waardevolle marketingtools om particuliere consumenten te interesseren, aan je te binden, warm te houden en uiteindelijk te overtuigen om over te gaan tot een aankoop. Met een gedegen strategie en een plan van aanpak kun je je bedrijfsdoelstellingen behalen en de gewenste groei realiseren van je bedrijf. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Nieuws

Recente artikelen

11 essentiële tactieken voor een B2B inbound marketing strategie
11 essentiële tactieken voor een B2B inbound marketing strategie

In het snel evoluerende digitale landschap van vandaag zoeken bedrijven continu naar manieren om op te vallen, met name binnen de B2B-sector. Inbound marketing is een ...

Lees verder
Wat is Reverse Video Search en waarom is dit belangrijk?
Wat is Reverse Video Search en waarom is dit belangrijk?

Terwijl we door de snelle digitale wereld navigeren, zijn tools die op een efficiënte manier enorme hoeveelheden gegevens doorzoeken van cruciaal belang. Een opkomen ...

Lees verder
5 voordelen van een customer journey
5 voordelen van een customer journey

Een customer journey is een manier om te begrijpen hoe jouw klanten met jouw bedrijf omgaan. Door het uitwerken van een customer journey krijg je een visuele weergave ...

Lees verder
SCROLL