Business to Consumer (B2C)

Online marketing strategie

Resultaatgerichte
Business to Consumer

Ontdek Business to Consumer
Onze klanten
B2C referenties
Energetica Natura Aanhangwagens XXL West-Brabant Local Touch Travel Pak Aanhangwagens Dutch Soap Company Dr. Feriduni Connections CPS Rabeko Zero Sauce OSU Gifts Wellens Men Easy2Rent Klok'uus Horecaservice Nevejan Hello Archie Verhuurwinkel Van Mele Imkershop Vinetiq Morres INNO Bushcraftshop Thermaalbad Arcen Installatiebalie Pier 7 Timesavers Auto Poppe Dakenshop Good Hope GGZ Roompot Motoport Goes NRV Rondreizen Energetica Natura Aanhangwagens XXL West-Brabant Local Touch Travel Pak Aanhangwagens Dutch Soap Company Dr. Feriduni Connections CPS Rabeko Zero Sauce OSU Gifts Wellens Men Easy2Rent Klok'uus Horecaservice Nevejan Hello Archie Verhuurwinkel Van Mele Imkershop Vinetiq Morres INNO Bushcraftshop Thermaalbad Arcen Installatiebalie Pier 7 Timesavers Auto Poppe Dakenshop Good Hope GGZ Roompot Motoport Goes NRV Rondreizen

B2C online marketing

Bedrijven kunnen zich richten op meerdere doelgroepsegmenten, maar een algemeen onderscheid dat kan worden gemaakt is of men particulieren bedient of ondernemers. Aangezien de verschillende doelgroepsegmenten andere wensen en behoeften hebben, is het van essentieel belang dat de b2c online marketing strategie toepasselijk is per segment. 

Wie zich op particuliere consumenten richt, zal zijn online marketing strategie meer moeten toespitsen op gerichte b2c kanalen. Hierdoor ben je in staat om de gewenste doelgroep op de juiste manier te bereiken en hen proberen te overtuigen van jouw product, dienst of merk. Voor het succesvol inzetten van je marketing inspanningen is het van belang om doordachte en weloverwogen B2C e-commerce en online marketing campagnes op te bouwen. 

INNO

+518 zoekwoorden met positiestijgingen

Uitgelichte case: INNO

Meer online zichtbaarheid en meer organisch verkeer met een gerichte SEO aanpak

+518 zoekwoorden met positiestijgingen

+5.4% meer zichtbaarheid

+24 zoekwoorden in top 3

Op basis van de aanradingen van Envoker voor onze SEO hebben we de plek die we nu hebben in de Google Rankings. Ze begrijpen wat wij nodig hebben, en vullen die rol in die INNO hard nodig heeft; en slagen daarmee met een 10 op 10.

Lees de volledige case

B2B en B2C

Partijen op de zakelijke markt die onderling diensten of producten aan elkaar verkopen vallen in de B2B-categorie. Dit staat voor business to business. Er is dan bijvoorbeeld sprake van een groothandel die bedrijven als klant hebben of een nichebedrijf dat specifieke diensten voor een bepaalde branche verkoopt. De volledige marketingstrategie is gericht op bedrijven of organisaties. Denk hierbij aan de behoeften, interesses en uitdagingen van personen die aankopen doen namens of voor hun organisatie. B2C is de afkorting die in marketingkringen gebruikt wordt voor business to consumer. Hierbij is de ‘consumer’ de individuele consument, oftewel wat men algemeen verstaat onder de traditionele particuliere klant. Je kunt daarbij denken aan commerciële dienstverleners en verkoop via webshops en reguliere winkels.

B2C online marketing strategie

Met name doordat de doelgroep anders is, consumenten of bedrijven, bestaat er ook een verschil wat betreft de online marketing strategie. In plaats van het opbouwen van een winstgevende relatie met een aantal grote afnemers en bedrijven, richt een b2c gerichte online marketing strategie zich op het onderhouden van een goede band met consumenten die minder geld in één keer uitgeven.

Daar komt nog bij dat bij particulieren ook meer gedaan moet worden aan de uitbreiding van het klantenbestand. Je hebt bij B2C online verkoop immers meer afnemers nodig om eenzelfde omzet te behalen en daarom is een andere marketingstrategie vereist. Een factor die hierbij meespeelt is dat bij B2C de aankoopbeslissing meestal door één persoon of gezin wordt gedaan. Daardoor hoeven de individuele consumenten zelden met anderen te overleggen voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Bij B2B zijn vaak meerdere bedrijfsafdelingen betrokken en is bij de afname van een product of dienst veelal ook nog goedkeuring van bovenaf vereist.

B2C marketing en social media

Sociale media vormen een belangrijk wapen in de strijd om de particuliere consument. Kanalen zoals Twitter, LinkedIn en Facebook kunnen van essentieel belang zijn voor de online marketing strategie van een bedrijf. Door gerichte campagnes op te bouwen met relevante content kun je je doelgroep via het juiste kanaal op het juiste moment in hun klantenreis benaderen. Op die manier kun je het maximale halen uit je inspanningen.

Daarbij is Google Analytics een onuitputtelijke databron. Hiermee kan je achterhalen wat de demografische gegevens van je websitebezoekers zijn. Je kunt onder meer gegevens als leeftijd, locatie, interessegebieden en geslacht aflezen. Op basis van deze informatie is het mogelijk om met social media marketing gericht consumenten te benaderen die overeen komen met de bezoekers op je platform. 

Ook de customer journey die de bezoekers van je webshop volgen, wordt met Analytics in kaart gebracht. Dit is cruciale informatie voor het ontwikkelen van een doeltreffende op B2C gerichte online marketing strategie.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Diverse mogelijkheden online marketing B2C

Bij online marketing voor particulieren zijn er diverse andere methodes om je boodschap te verspreiden. Naast het bereiken van klanten is vaak het uiteindelijke doel om sales te behalen en omzet te genereren. Dit doe je door de juiste kanalen te gebruiken waar de doelgroep zich bevindt. Het See, Think, Do model van Google biedt mooie handvaten voor een eerste startpunt. Daarna zul je aan de hand van data & analytics deze strategie verder moeten finetunen om te blijven optimaliseren en kansen te achterhalen. 

Bestaande klanten en leads die zich hebben aangemeld voor je nieuwsbrief kan je persoonlijk benaderen via e-mail marketing en marketing automation. Zo zijn er tal van waardevolle marketingtools om particuliere consumenten te interesseren, aan je te binden, warm te houden en uiteindelijk te overtuigen om over te gaan tot een aankoop. Met een gedegen strategie en een plan van aanpak kun je je bedrijfsdoelstellingen behalen en de gewenste groei realiseren van je bedrijf. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Nieuws

Recente artikelen

Digital Marketing Maturity Model: Klaar om te groeien?
Digital Marketing Maturity Model: Klaar om te groeien?

Blijven groeien op alle digitale onderdelen van je bedrijf is belangrijk, waardoor het maken van de juiste keuze op korte en op lange termijn soms een erg complex pro ...

Lees verder
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020

In slechts een paar weken tijd zijn we van een verwachte economische groei naar een flinke daling gegaan en is de wereld fundamenteel veranderd. Veel sectoren kunnen ...

Lees verder
Het see, think, do, experience, care-model
Het see, think, do, experience, care-model

Een nieuwe fase wordt binnen het gevestigde see, think, do, care-modelmodel geïntroduceerd: de experience-fase. Deze nieuwe fase wordt geplaatst tussen de do-fase en ...

Lees verder
SCROLL