Digital Marketing Maturity

Digital Marketing Maturity

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van

VIA
RESULTAATGERICHTE

Digital Marketing Maturity

Het optimaal benutten van de beschikbare digitale marketingmogelijkheden is een belangrijke stap op weg naar succesvoller ondernemen. Het zorgt voor een completere customer journey en vergroot de efficiency en daarmee het rendement van een bedrijf.

De daarvoor benodigde digitale transformatie is echter niet eenvoudig en omvat vele facetten. Om je digital marketing maturity op orde te krijgen, kan je rekenen op de hulp van een online marketing bureau.

EEN GROTE IMPACT

Alles uit je online marketing halen

Bij digitale marketing moet je ervoor zorgen dat je op het juiste moment de juiste boodschap aan de juiste persoon presenteert. Daartoe staan diverse middelen tot je beschikking, zoals bijvoorbeeld je social-mediakanalen. Het uitrollen van versnipperde en willekeurige digitale marketing geeft echter geen optimaal resultaat. Beter is het om in het onpersoonlijke internetlandschap te kiezen voor een persoonlijke benadering van potentiële klanten.

Door de bij jou bekende doelgroepgegevens te combineren met een afgewogen digitale marketing kun je het online rendement van je bedrijf namelijk significant vergroten. Een eerste stap die daarbij gezet moet worden is te kijken hoe jouw onderneming er digitaal gezien voor staat. Het uiteindelijke doel is het bereiken van digital marketing maturity.

Wat is het digitale marketing maturity model?


Middels een digital marketing maturity model wordt geëvalueerd in hoeverre een organisatie ‘strategisch online volwassen’ is. Een belangrijke graadmeter daarbij is hoe de digitale mogelijkheden en internetkanalen worden ingezet en of deze allemaal ten volle worden benut.

Vragen die een bedrijf zich daarbij moet stellen zijn of er gebruik wordt gemaakt van een marketingkalender en of er voldoende wordt geleerd van de klanten en hun feedback. Digital maturity op marketinggebied betekent dat een organisatie op alle cruciale punten goed presteert. De stand van zaken wordt bepaald aan de hand van een aantal stappen.

 

DIGITAL MARKETING MATURITY

Basic

Op dit niveau heeft een bedrijf een globale internetmarketingstrategie en wordt op bescheiden schaal gebruikgemaakt van online verkregen statistische doelgroepgegevens. Men beschikt daartoe bijvoorbeeld over social media, meet bepaalde resultaten met Google Analytics en verzamelt e-mailadressen voor het versturen van nieuwsbrieven.

DIGITAL MARKETING MATURITY

Tactical

In deze fase op weg naar digital marketing maturity levert de online aanwezigheid inkomsten op. Een onderneming heeft een in de zoekmachines vindbare website die het genereren van leads als doel heeft. De site is gelinkt aan andere digitale uitingen, die ook weer met elkaar in verbinding staan.

DIGITAL MARKETING MATURITY

Optimizing

Een bedrijf met een marketingstrategie op dit niveau volgt een duidelijke koers. Men houdt rekening met en speelt in op waar klanten zich in het aankooptraject bevinden. Middels deze touch points worden conversie en leadgeneratie continu geoptimaliseerd. Dat betekent ook het regelmatig bijstellen van de marketingdoelstellingen op basis van meetbare acties.

DIGITAL MARKETING MATURITY

Strategic

Het gehele bedrijfsmodel is ingericht op de online-marketingstrategie. De verkoop- en marketingafdelingen werken als strategische partners efficiënt samen aan het behalen van de gestelde doelen. Daarbij staat de klant centraal in elke laag van de salesfunnel. Alle online kanalen zijn cross-functioneel met elkaar verbonden, en webcontent is gericht op de desbetreffende bezoeker en wordt geautomatiseerd aangeboden.

DIGITAL MARKETING MATURITY

Engaging

Een onderneming biedt een online en offline beleving, die herkenbaar en consequent is. Met behulp van automatisering en geïntegreerde technologie communiceert men één-op-één en in reële tijd met elke klant, prospect en lead. Het begrijpen en doorgronden van online bezoekers is de leidende factor bij het bepalen van de te volgen marketingstrategie. Een organisatie die zich in dit stadium bevindt is volledig digitaal volwassen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Digital marketing maturity via een online marketing bureau

Voor het bereiken van digital marketing maturity moeten dus allerlei afwegingen worden gemaakt en de juiste tools worden ingezet. Daarbij dien je de resultaten van je strategie voortdurend te meten, zodat je doeltreffende wijzigingen kunt aanbrengen.

Om daarmee de beste resultaten te bereiken zijn specialistische vaardigheden vereist. Wil je dat jouw organisatie niet achterblijft en een onbelemmerde internetgroei naar volwassenheid doormaakt? Dan kan een online marketing bureau je daarbij helpen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Léon Maljaars

Recente artikelen

SEO & CRO: Dé combinatie voor nog meer resultaat
SEO & CRO: Dé combinatie voor nog meer resultaat

Als bedrijf wil je succes boeken met je online marketing inspanningen. De online vindbaarheid van je website is de eerste stap en zoveel mogelijk bezoekers binnenhalen op je pl ... Lees verder

5 tips bij een website migratie
5 tips bij een website migratie

Er zijn verschillende redenen voor een website migratie, zoals een redesign of herstructurering van de website, een wijziging van het CMS of rebranding. Een website migratie zo ... Lees verder

7 tips om je Affiliate Marketing te laten slagen!
7 tips om je Affiliate Marketing te laten slagen!

Je hebt vast wel eens de term ‘affiliate marketing’ horen waaien, maar wat houdt deze term precies in en waarom zou je eigenlijk gebruikmaken van een affiliate netwerk? Wan ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL