E-Commerce (Webshops)

E-Commerce (Webshops)

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van:

IAB
Resultaatgerichte

E-commerce Online Marketing

Consumenten kopen en bestellen steeds vaker via het internet, en de toename van online winkels is hiervan zowel de oorzaak als een logisch gevolg. Voor eigenaren van webshops brengt dit echter ook een grote uitdaging met zich, want hoe zorg je ervoor dat consumenten op internet juist jouw producten of diensten vinden en kopen. Daarin is een belangrijke plaats weggelegd voor webshop online marketing. Een taak die Envoker als expertisebureau voor e-commerce graag op zich neemt.

Wat bedoelen we met?

Online Marketing voor E-commerce

E-commerce en online marketing zijn beide veelomvattende begrippen, waar een duidelijk verschil tussen bestaat.

Met e-commerce bedoelt men specifiek het verkopen en kopen van diensten en producten via internet. Ondernemers die zich hierop richten hebben vaak alleen een webshop, al bestaan er ook bedrijven die hun online verkoop combineren met een fysieke winkel. De inkoop- en verkoopprocessen die met handel via een winkel op internet te maken hebben, vallen eveneens onder deze term.

Online marketing behelst alle digitale communicatie- en promotieactiviteiten op internet om met name webshops onder de aandacht te brengen van potentiële klanten.

Online marketing voor webshops

Je kunt gerust stellen dat zonder goede online marketing e-commerce niet echt van de grond komt. Als het grootste deel van je doelgroep niet van het bestaan van jouw webwinkel weet, valt er immers weinig te verkopen.

Wie serieus werk wil maken van productverkoop via internet, zal dus ook actief aan het werk moeten met webshop marketing. Er zijn allerlei manieren om mogelijke klanten online te bereiken. Een waar jij als internetondernemer het meest baat bij hebt, is mede afhankelijk van wat je verkoopt en hoe je doelgroep is opgebouwd.

Daarom gaan we hier slechts in grote lijnen in op de manieren waarop online marketing webshops kan helpen met het vinden van geïnteresseerde consumenten. Iets waar alle internetwinkels zich eerst op moeten richten is zoekmachine optimalisatie. Door de teksten op je website of webshop te voorzien van voor jouw dienst, product en branche relevante zoekwoorden, content en semantiek, zorgen we ervoor dat je een zo hoog mogelijke visbiliteit krijgt in de zoekmachines.

En hoe hoger je eindigt in de zoekmachines, hoe eerder je doelgroep je zal vinden.

e-commerce online marketing
webshop online marketing

Gerichtere vormen van webshop online marketing

Naast gratis in de zoekresultaten van Google terecht te komen, kan je er ook kiezen voor betaald zoekmachine adverteren. Met behulp van Google AdWords (tegenwoordig Google Ads) of Bing Ads (tegenwoordig Microsoft Advertising) is het mogelijk om een advertentie te creëren die boven aan de eerste pagina wordt getoond nadat mensen bepaalde zoekwoorden hebben ingetoetst. Google Shopping maakt gebruik van Google Ads en toont je producten inclusief afbeelding direct aan de internetgebruiker.

Om te garanderen dat je in het vizier komt van de juiste consumenten, kan je de campagnes en doelgroepen bekijken in Google Analytics. Hierin kunnen we ook zien of en in hoeverre je e-commerce online marketing effectief is, wat er beter kan en waar eventueel meer op moet worden ingezet.

Behalve via Google kan je met AdWords ook gericht video-adverteren en adverteren op social media. Social-mediakanalen staan terecht bekend om hun grote bereik. Desondanks is ook marketing via e-mails nog steeds heel effectief. Hiermee kan je bestaande klanten actief benaderen en je boodschap persoonlijker maken.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Online marketing voor je webshop door Envoker

Heeft jouw webshop behoefte aan meer klanten of wil je een doelgroepgerichte online campagne laten opzetten rond jouw product? Neem dan contact op met ons op. Ambitie en performance zijn onze drijfveren, en we leggen ons daarbij toe op efficiënte budgetbesteding. Zo halen we met beperkte financiële middelen zoveel mogelijk uit de online marketing van jouw e-commerce bedrijf.

Wij doen daarbij niet wat je vraagt, maar wat jouw webshop nodig heeft. Verwacht dus dat we proactief met ideeën en nieuwe kansen komen en deze ook oppakken. Maar vanzelfsprekend werken we wel intensief met jou samen, want elkaar begrijpen en aanvullen is van groot belang voor resultaatgerichte en winstgevende online marketing voor webshops. Neem contact met ons op als je je online shop tot een succes wilt maken.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen
8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen

Pinterest is één van de grootste visuele zoekmachines naast Google en Youtube. Pinterest staat vol met uiteenlopende onderwerpen en ook voor (online) marketing is dit een goe ... Lees verder

Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020

In slechts een paar weken tijd zijn we van een verwachte economische groei naar een flinke daling gegaan en is de wereld fundamenteel veranderd. Veel sectoren kunnen noodgedwon ... Lees verder

Het see, think, do, experience, care-model
Het see, think, do, experience, care-model

Een nieuwe fase wordt binnen het gevestigde see, think, do, care-modelmodel geïntroduceerd: de experience-fase. Deze nieuwe fase wordt geplaatst tussen de do-fase en de care-f ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL