E-Commerce (Webshops)

Online marketing strategie

Resultaatgerichte
E-commerce

Ontdek E-commerce
Onze klanten
E-commerce referenties
Horecaservice Nevejan Roompot Aanhangwagens XXL West-Brabant OSU Gifts Verhuurwinkel GrootPlezier Timesavers Van Mele Easy2Rent Hello Archie Imkershop Auto Poppe Storefront Motoport Goes Pak Aanhangwagens Dutch Soap Company Dakenshop Morres Installatiebalie Rabeko Zero Sauce Wellens Men Energetica Natura Bushcraftshop INNO Chevaldo Horecaservice Nevejan Roompot Aanhangwagens XXL West-Brabant OSU Gifts Verhuurwinkel GrootPlezier Timesavers Van Mele Easy2Rent Hello Archie Imkershop Auto Poppe Storefront Motoport Goes Pak Aanhangwagens Dutch Soap Company Dakenshop Morres Installatiebalie Rabeko Zero Sauce Wellens Men Energetica Natura Bushcraftshop INNO Chevaldo

E-commerce Online Marketing

Consumenten kopen en bestellen steeds vaker via het internet, en de toename van online winkels is hiervan zowel de oorzaak als een logisch gevolg. Voor eigenaren van webshops brengt dit echter ook een grote uitdaging met zich, want hoe zorg je ervoor dat consumenten op internet juist jouw producten of diensten vinden en kopen. Met de juiste inzet van e-commerce online marketing en een gedegen strategie kun je je e-commerce platform naar een hoger niveau tillen.

Bij gebrek aan de juiste inzet van e-commerce online marketing voor een webwinkel, komt het in de meeste gevallen niet echt van de grond. Als het grootste deel van jouw doelgroep niet van het bestand van jouw webshop weet, valt er vrij weinig te verkopen. Om jouw producten onder de aandacht van je doelgroep te brengen en het aantal verkopen te stimuleren, zul je actief aan het werk moeten met webshop marketing.

Good Hope GGZ

+61,2%Gemiddelde posities van de belangrijkste zoektermen

Uitgelichte case: Good Hope GGZ

Hogere visibiliteit en meer leads met een stevige SEO aanpak

+61,2%Gemiddelde posities van de belangrijkste zoektermen

+743,9%Totaal aantal gebruikers

0 tot 20Stijging van de domein autoriteit

Good Hope werkt al met Envoker sinds we ons bedrijf hebben gelanceerd. We hebben hen vertrouwd met het ontwikkelen van onze online aanwezigheid.

Lees de volledige case

Online Marketing voor E-commerce

E-commerce en online marketing zijn beide veelomvattende begrippen, waar een duidelijk verschil tussen bestaat. Met e-commerce bedoelt men specifiek het verkopen en kopen van diensten en producten via internet. Ondernemers die zich hierop richten hebben in de meeste gevallen alleen een webshop. Echter bestaan er ook bedrijven die hun online verkoop combineren met een fysieke winkel. De inkoop- en verkoopprocessen die met handel via een winkel op internet te maken hebben, vallen eveneens onder deze term. Online marketing behelst alle digitale communicatie- en promotieactiviteiten op internet om met name webshops en hun bijbehorende producten en/of diensten onder de aandacht te brengen van potentiële klanten.

Online marketing voor webshops

Er zijn allerlei manieren om mogelijke klanten online te bereiken. Waar jij als e-commerce ondernemer het meeste baat bij hebt, is deels afhankelijk van hetgeen wat je verkoopt en hoe je doelgroep is opgebouwd.

Daarom gaan we hier slechts in op de grote lijnen van manieren waarop online marketing webshops gevonden kunnen worden door geïnteresseerde consumenten. Iets waar alle internetwinkels zich op moeten richten is zoekmachine optimalisatie. Door teksten op je website of webshop te voorzien van voor jouw dienst, product en branche relevante zoekwoorden, content en semantiek, zorg je ervoor dat je relevant wordt beschouwt door Google. Dit zorgt er onder andere voor dat je meer visibiliteit en hogere posities krijgt in de zoekmachines. En hoe hoger je eindigt in de zoekmachines, hoe eerder je doelgroep je zal vinden.

Gerichtere vormen van webshop online marketing

Naast gratis in de zoekresultaten van Google terecht te komen, kan je ook kiezen voor betaald zoekmachine adverteren. Met behulp van Google Ads of Microsoft Advertising is het mogelijk om een advertentie te creëren die boven aan de eerste pagina wordt getoond nadat mensen bepaalde zoekopdrachten met specifieke zoekwoorden hebben ingevoerd. Met Google Shopping kun je ervoor kiezen om je producten inclusief afbeelding direct te tonen aan de internetgebruiker.

Om te garanderen dat je in het vizier komt van de juiste consumenten, kun je doelgroeplijsten opbouwen in Google Analytics. Deze doelgroeplijsten kun je vervolgens toewijzen aan de campagnes zodat de internetgebruikers die in de des betreffende doelgroeplijst zit de advertenties te zien krijgen. Verder kun je in Google Analytics ook zien in hoeverre je inspanningen het gewenste effect oplevert, wat er beter kan en waar eventueel meer op moet worden ingezet.

Behalve via Google kan je met Ads ook gericht video-adverteren en adverteren op social media. Social-mediakanalen staan terecht bekend om hun grote bereik. Tenslotte is marketing via e-mails nog steeds heel effectief. Hiermee kan je bestaande klanten actief benaderen en je boodschap persoonlijker maken. Dit maakt het voor de ontvanger laagdrempelig om de gewenste actie te ondernemen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Online marketing voor je webshop door Envoker

Er zijn verschillende manieren om online marketing in te zetten voor je webshop en een e-commerce platform naar een hoger niveau te tillen. Om je productaanbod onder de aandacht te brengen bij je doelgroep kun je doelgroepgerichte online campagnes opzetten en meer websitebezoekers naar je platform sturen. Eenmaal op het platform zul je de websitebezoekers aan de hand van een gebruiksvriendelijke design en relevante content moeten overtuigen om een gewenste actie te ondernemen.

Dit kan in de vorm van het invullen van een contactformulier, inschrijven voor de nieuwsbrief of in het meest ideale geval: het aankopen van een product. Met de juiste inzet van online marketing en een gedegen strategie kun je resultaatgericht te werk gaan om het maximale uit jouw e-commerce platform te halen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

5 voordelen van een customer journey
5 voordelen van een customer journey

Een customer journey is een manier om te begrijpen hoe jouw klanten met jouw bedrijf omgaan. Door het uitwerken van een customer journey krijg je een visuele weergave ...

Lees verder
Digital Marketing Maturity Model: Klaar om te groeien?
Digital Marketing Maturity Model: Klaar om te groeien?

Blijven groeien op alle digitale onderdelen van je bedrijf is belangrijk, waardoor het maken van de juiste keuze op korte en op lange termijn soms een erg complex pro ...

Lees verder
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020

In slechts een paar weken tijd zijn we van een verwachte economische groei naar een flinke daling gegaan en is de wereld fundamenteel veranderd. Veel sectoren kunnen ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL