Reisbranche / Travel

Reisbranche / Travel

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van:

IAB
Resultaatgerichte

Online Marketing Travel

Hoewel iedere markt uniek is, zijn er wat betreft toepasbare marketingmethodes namelijk ook veel onderlinge raakvlakken. De reiswereld laat echter overtuigend zien dat e-marketing geen template kent dat in elke situatie zonder meer kan worden toegepast. In de vakantiebranche ligt het namelijk allemaal net even anders en dat heeft gevolgen voor het opzetten van geslaagde display- en andere reclamecampagnes.

Bij het online bestellen van een product is het meestal zo dat de klant daar direct behoefte aan heeft. In de vakantiesector boekt men juist op de lange termijn, waarbij het niet gaat om een product maar om een beleving. Het selecteren van een vakantiebestemming gebeurt bovendien vaak op basis van emotie.

Bij Envoker laten we ook bij travelmarketing niets aan het toeval over en helpen we reiswebsites in elk jaargetijde aan potentiële vakantiegangers.

Emotie is leidend

Conversies op basis van emotie

Zeker in het geval van vakanties voor gezinnen of gezelschappen dient bij het bepalen van het reisdoel rekening te worden gehouden met de wensen en behoeftes van meerdere personen.

Het zijn verder ook geen daadwerkelijke klanten, maar gasten. Een bijkomend verschil met andere branches is dat conversies in de reiswereld per individu hooguit drie keer per jaar voorkomen. Dit betreft weliswaar 70% van de Nederlanders, maar omdat het belangrijkste deel daarvan in een dezelfde periode vakantiereserveringen maakt is de conversietermijn begrensd.

De concurrentie voor blijven

De concurrentie tussen websites waarop vakanties en reizen geboekt kunnen worden is daarom groot. Zeker aan het begin van het jaar, het moment waarop veel mensen hun voorjaars- en zomervakanties plannen en een hotel boeken of bungalow of kampeerplek reserveren. De data die men selecteert zijn daarbij afhankelijk van wanneer in het desbetreffende jaar lange weekenden als Pasen, Hemelvaartsdag en Pinksteren vallen.

Ook de periodes waarin de schoolvakanties plaatsvinden fluctueren elk jaar een beetje. Dit is een andere reden waarom je als eigenaar van een reis- of vakantiesite je marketingstrategie van het jaar ervoor niet zomaar opnieuw kan toepassen en uitrollen. Voor het beste rendement is het verder van belang een goed beeld van de actuele reisbranche te hebben, zodat je je concurrenten voor blijft.

Online marketing travel
Online marketing travel

Vooruit boeken betekent vooruit denken

Bij het reserveren van een vakantie komt voor de consument veel kijken. Al in de loop van januari bezoeken mensen boekings- en vakantiewebsites om prijzen en accommodaties met elkaar te vergelijken. Het daadwerkelijke boeken vindt doorgaans wat later plaats.

Bij een customer journey die maanden duurt en ook nog eens vrij fragmentarisch verloopt, zijn er veel momenten waarop potentiële vakantiegangers hun plannen kunnen wijzigen of van reisorganisatie kunnen wisselen. Anderzijds biedt het de reisaanbieder ook voordelen. Je kunt mensen uit je doelgroep al in een vroeg stadium bekendmaken met je merk en met de locaties en vakantietypes die je aanbiedt. Klanten die vooruit denken en een lange online customer journey maken, vragen van een boekingssite daarom eveneens een lange adem.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Hou geïnteresseerde websitebezoekers warm

Mogelijke klanten warm houden is altijd nodig, maar wordt nog belangrijker wanneer er sprake is van langetermijnplanning. Websitebezoekers waarvan bekend is dat ze geïnteresseerd zijn in een bepaalde bestemming of vakantieperiode, moet je gedurende hun customer journey dan ook met de juiste displayadvertenties en social-mediaremarketing aan jouw bedrijf zien te binden. Hoe meer je van een bezoeker weet, hoe beter je deze kunt targeten met relevante informatie en hoe groter de kans wordt dat de vakantie via jouw site wordt geboekt.

Door ervoor te zorgen dat je ook nadat de reserveringen gemaakt zijn zichtbaar blijft voor je klanten, vergroot je de kans dat deze voor de volgende reis of vakantie weer van jouw organisatie gebruikmaakt. Het versturen van nieuwsbrieven en gepersonaliseerde mails met bijvoorbeeld tips voor dagjes uit en informatie over het hotel en de omgeving draagt bij aan de voorpret van de vakantie en creëert een positief vakantiegevoel. Envoker kent alle ins en outs van online travelmarketing en beschikt over alle kennis om succesvolle campagnes op te zetten.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen
8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen

Pinterest is één van de grootste visuele zoekmachines naast Google en Youtube. Pinterest staat vol met uiteenlopende onderwerpen en ook voor (online) marketing is dit een goe ... Lees verder

Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020

In slechts een paar weken tijd zijn we van een verwachte economische groei naar een flinke daling gegaan en is de wereld fundamenteel veranderd. Veel sectoren kunnen noodgedwon ... Lees verder

Het see, think, do, experience, care-model
Het see, think, do, experience, care-model

Een nieuwe fase wordt binnen het gevestigde see, think, do, care-modelmodel geïntroduceerd: de experience-fase. Deze nieuwe fase wordt geplaatst tussen de do-fase en de care-f ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL