Content Audit

Content Audit

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Content Audit

Hou je website relevant

Je website is je online visitekaartje en vervult daarmee een belangrijke functie voor klanten en mensen die geïnteresseerd zijn in je product of dienst. Daarom heb je je pagina’s voorzien van inhoudelijke informatie en wordt er regelmatig nieuwe webcontent aan toegevoegd.

Om de effectiviteit te vergroten is echter ook regelmatig een content audit nodig. Wij voeren deze site content audit, vaak in het kader van zoekmachine optimalisatie (SEO) graag voor je uit en adviseren je welke stappen je kan nemen om je content beter te laten aansluiten bij je doelgroep.

Wanneer een site eenmaal in de lucht is, komt het daadwerkelijk bijhouden ervan lang niet altijd voor. Er verschijnen weliswaar nieuwe teksten over de belangrijkste onderwerpen en er komen nieuwe pagina’s bij. Maar naar informatie, afbeeldingen, video’s en andere webcontent die al wat ouder is wordt door een sitebeheerder soms nauwelijks meer omgekeken.

Content checks

Webcontent veroudert

Zo kan het gebeuren dat verouderde productfoto’s, teksten die niet meer actueel of door later toegevoegde nieuwe pagina’s zelfs tegenstrijdig zijn geworden en andere overbodige webcontent gewoon online beschikbaar blijven.

Dit soort zaken heeft een negatief effect op de gebruikerservaring van je bezoekers en kan bovendien je inspanningen rond zoekmachine optimalisatie en content marketing tenietdoen.

In het slechtste geval komt hierdoor ook je conversieratio in een dalende lijn. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Content audit in de praktijk

Om je website up-to-date te houden en mee te bewegen op de laatste seo trends, is het aan te raden om deze geregeld te laten onderwerpen aan een site content audit. Je kunt een dergelijke online check-up ook omschrijven als een schoonmaakactie rond je internetpagina’s.

In de praktijk komt het erop neer dat de hele website of webshop wordt geïnventariseerd en op kwaliteit wordt beoordeeld om te zien in hoeverre deze nog actueel is en voldoet. Het gaat daarbij dus om alles dat op de site aanwezig is.

Op de content audit checklist staan onder meer de zoekwoorden die bij de content horen en de semantiek daarvan, videocontent, foto’s en ander beeldmateriaal, metatags, metadescriptions, paginatitels hoe je concurrenten met hun  content op gaan. 

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen
Content audit
Pillars & topics

Pillar content en topic clusters

Iets dat bij een content audit minstens zo belangrijk is als het wijzigen van achterhaalde teksten, en een verkeerde content marketing strategie, is het checken van de pillar content en de topic clusters.

Daarom moet bijvoorbeeld ook alle pillar content nauwgezet worden doorgenomen. Dit betreft uitgebreidere tekstpagina’s waarop voor je onderneming of website belangrijke zaken en onderwerpen uit de doeken worden gedaan die raakvlak hebben met je potentiële klant en doelgroep.

Het gaat daarbij om bredere pillar onderwerpen, waaraan topic clusters zijn verbonden. In deze topics worden specifieke subthema’s die betrekking hebben op de pillar content nader uiteengezet. Zo zorg je ervoor dat het bezoek aan je site een meerwaarde heeft en niet alleen op hoofdlijnen, maar ook specifiek, een onderwerp benaderd wordt.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Waarom een content audit belangrijk is

Dankzij het analyseren van al je webcontent op kwaliteit krijg je een goed beeld van hoe het ervoor staat met je site. Door op basis van de resultaten van deze kwaliteitscontrole zaken te veranderen en eventueel nieuwe content creatie toe te passen, worden je je raakvlak met je doelgroep relevanter en weer actueel. Dat dient meerdere doelen. Een van de belangrijkste daarvan is dat het je vindbaarheid vergroot en helpt in de opbouw van autoriteit.

Google zal je website namelijk ook als relevanter beschouwen, waardoor je een betere visibiliteit krijgt in de zoekmachines. Het aanbrengen van wijzigingen biedt daarnaast inzichten in welke zoektermen het goed doen en welke niet en dit geetf focus en inzicht in je strategie. een goede content audit heeft zo dus een positief effect op je verkoopcijfers en daarmee op het succes van je bedrijf. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient.

Hoe mooi en gebruiksvriendelijk je webshop of website ook is, uiteindelijk bepalen je potentiële klanten het succes ervan. En dat succes komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, maar is iets waar we samen intensief aan moeten werken. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. In plaats daarvan spreken we op momenten dat dat nodig is liever snel iets telefonisch door.

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons online marketing bureau. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeer, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!
Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!

Om te kunnen presteren in de travelbranche, met al zijn eigenaardigheden, is het belangrijk dat je als bedrijf, en zeker als marketeer, begrijpt wát er anders is. Hoe je hier ... Lees verder

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders
De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders

De nieuwe adverteerders die we bezoeken, lijken tegenwoordig al hun vertrouwen kwijt te zijn in digitale bureaus. Ze zijn niet één, maar vier tot vijf keer na elkaar teleurge ... Lees verder