Content Audit

Content Audit

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Content Audit

Hou je website relevant

Je website is je online visitekaartje en vervult daarmee een belangrijke functie voor klanten en mensen die geïnteresseerd zijn in je product of dienst. Daarom heb je je pagina’s voorzien van inhoudelijke informatie en wordt er regelmatig nieuwe webcontent aan toegevoegd.

Om de effectiviteit te vergroten is echter ook regelmatig een content audit nodig. Wij voeren deze site content audit, vaak in het kader van zoekmachine optimalisatie (SEO) graag voor je uit en adviseren je welke stappen je kan nemen om je content beter te laten aansluiten bij je doelgroep.

Wanneer een site eenmaal in de lucht is, komt het daadwerkelijk bijhouden ervan lang niet altijd voor. Er verschijnen weliswaar nieuwe teksten over de belangrijkste onderwerpen en er komen nieuwe pagina’s bij. Maar naar informatie, afbeeldingen, video’s en andere webcontent die al wat ouder is wordt door een sitebeheerder soms nauwelijks meer omgekeken.

Content checks

Webcontent veroudert

Zo kan het gebeuren dat verouderde productfoto’s, teksten die niet meer actueel of door later toegevoegde nieuwe pagina’s zelfs tegenstrijdig zijn geworden en andere overbodige webcontent gewoon online beschikbaar blijven.

Dit soort zaken heeft een negatief effect op de gebruikerservaring van je bezoekers en kan bovendien je inspanningen rond zoekmachine optimalisatie en content marketing tenietdoen.

In het slechtste geval komt hierdoor ook je conversieratio in een dalende lijn. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Content audit in de praktijk

Om je website up-to-date te houden en mee te bewegen op de laatste seo trends, is het aan te raden om deze geregeld te laten onderwerpen aan een site content audit. Je kunt een dergelijke online check-up ook omschrijven als een schoonmaakactie rond je internetpagina’s.

In de praktijk komt het erop neer dat de hele website of webshop wordt geïnventariseerd en op kwaliteit wordt beoordeeld om te zien in hoeverre deze nog actueel is en voldoet. Het gaat daarbij dus om alles dat op de site aanwezig is.

Op de content audit checklist staan onder meer de zoekwoorden die bij de content horen en de semantiek daarvan, videocontent, foto’s en ander beeldmateriaal, metatags, metadescriptions, paginatitels hoe je concurrenten met hun  content op gaan. 

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje
Content audit
Pillars & topics

Pillar content en topic clusters

Iets dat bij een content audit minstens zo belangrijk is als het wijzigen van achterhaalde teksten, en een verkeerde content marketing strategie, is het checken van de pillar content en de topic clusters.

Daarom moet bijvoorbeeld ook alle pillar content nauwgezet worden doorgenomen. Dit betreft uitgebreidere tekstpagina’s waarop voor je onderneming of website belangrijke zaken en onderwerpen uit de doeken worden gedaan die raakvlak hebben met je potentiële klant en doelgroep.

Het gaat daarbij om bredere pillar onderwerpen, waaraan topic clusters zijn verbonden. In deze topics worden specifieke subthema’s die betrekking hebben op de pillar content nader uiteengezet. Zo zorg je ervoor dat het bezoek aan je site een meerwaarde heeft en niet alleen op hoofdlijnen, maar ook specifiek, een onderwerp benaderd wordt.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Waarom een content audit belangrijk is

Dankzij het analyseren van al je webcontent op kwaliteit krijg je een goed beeld van hoe het ervoor staat met je site. Door op basis van de resultaten van deze kwaliteitscontrole zaken te veranderen en eventueel nieuwe content creatie toe te passen, worden je je raakvlak met je doelgroep relevanter en weer actueel. Dat dient meerdere doelen. Een van de belangrijkste daarvan is dat het je vindbaarheid vergroot en helpt in de opbouw van autoriteit.

Google zal je website namelijk ook als relevanter beschouwen, waardoor je een betere visibiliteit krijgt in de zoekmachines. Het aanbrengen van wijzigingen biedt daarnaast inzichten in welke zoektermen het goed doen en welke niet en dit geetf focus en inzicht in je strategie. een goede content audit heeft zo dus een positief effect op je verkoopcijfers en daarmee op het succes van je bedrijf. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

9 marketing tips voor je E-commerce webshop
9 marketing tips voor je E-commerce webshop

Top 9 helikopter view tips voor e-commerce webshop marketing. Waar kan jij op focussen om te zorgen dat je succesvol wordt!  Lees verder

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat verder ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

NeaPharma
Elephant
Decovry
Bushcraftshop
Eponym
Halito
Yd Nordic House
NetworkApp
Wellens Men
Vinetiq
Imkershop
Pier 7
Dakenshop
Sentia
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Novid
Klok'uus
Verhuurwinkel
Nilsson
Ricoh Document Center
Bloovi
Pak Aanhangwagens
KonseptS
Roompot Business
Mojo Design
Roompot Vakanties
Connections
Thermaalbad Arcen
Witti Group
Rabeko Zero Sauzen
Medisol
Auto Poppe
Cleanmastershop
Bosch Car Service
Largo
Van Mele
Dr. Feriduni