Content Audit

Content Marketing

Resultaatgerichte
Content Audit

Ontdek Content Audit
Onze klanten
Content Audit referenties
Auto Poppe Bushcraftshop Motoport Goes Van Mele Imkershop Timesavers Elcee OSU Gifts Verhuurwinkel Installatiebalie Eventplanner Morres Landal GreenParks Dr. Feriduni Energetica Natura Dakenshop Wellens Men Aanhangwagens XXL West-Brabant Pak Aanhangwagens INNO Veritas Auto Poppe Bushcraftshop Motoport Goes Van Mele Imkershop Timesavers Elcee OSU Gifts Verhuurwinkel Installatiebalie Eventplanner Morres Landal GreenParks Dr. Feriduni Energetica Natura Dakenshop Wellens Men Aanhangwagens XXL West-Brabant Pak Aanhangwagens INNO Veritas

Content Audit

De website van je bedrijf of organisatie is je online visitekaartje en vervult daarmee een belangrijke functie voor consumenten en mensen die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst. Het is daarom van belang dat je pagina’s zijn voorzien van inhoudelijke informatie en dat de content te allen tijde relevant en up-to-date blijft.

Waarom Content Audit?

Meer visibiliteit

Creeër meer visibiliteit door regelmatig content te plaatsen.

Meer conversies

Relevant websiteverkeer zorgt voor meer conversies.

Meer sales

Je doelgroep vertrouwt je sneller wat je business bevordert.

Meer leads

Door het gebruik van storytelling inspireer je snel nieuwe klanten.

Hello Archie

+624%groei in omzet uit SEA

Uitgelichte case: Hello Archie

Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar

+624%groei in omzet uit SEA

+327% meer transacties over alle kanalen

+200% groei in branded searches

Naast de technische expertise, vormen fexibiliteit, ondernemingsspirit en het acief meedenken als strategische partner, uiterst belangrijke fundamenten in de samenwerking met Envoker...

Lees de volledige case

Webcontent veroudert

Om te bepalen of er geen sprake is van irrelevante, verouderde content op je website, doe je er goed aan om regelmatig een content audit uit te voeren. Een goede content audit gebruik we onder andere om de effectiviteit van zoekmachine optimalisatie (SEO) te vergroten. Hierbij geven we gedegen advies zodat je concrete stappen kunt maken om je content nóg beter te laten aansluiten bij de verwachtingen van je doelgroep. Zodra een (nieuwe) website is gelanceerd, wordt het daadwerkelijk bijhouden van alle content niet altijd nageleefd. Hierdoor krijg je verouderde content en acht Google je niet meer relevant met alle gevolgen van dien.

 

Content audit in de praktijk

Het kan voorkomen dat verouderde productfoto’s of teksten niet meer actueel zijn of zelfs tegenstrijdig worden. Dit komt vaak voor zodra er nieuwe pagina’s worden aangemaakt en hiervoor nieuwe teksten worden geschreven. Dit soort zaken hebben een negatief effect op de gebruikerservaring van de websitebezoekers en kunnen de inspanningen rondom zoekmachine optimalisatie en content marketing tenietdoen. In het slechtste geval uit dit zich in een dalende conversieratio. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Om je website relevant te houden voor de zoekmachines, is het verstandig om zowel in te spelen op de laatste SEO trends als je website geregeld te laten onderwerpen aan een site content audit.

Hierbij wordt de hele website of webshop beoordeeld op kwalitatieve content, in hoeverre de informatie nog actueel is en of het aansluit bij hetgeen wat de websitebezoeker verwacht. Er wordt gekeken naar het totale plaatje om er zeker van te zijn dat alles op de site aanwezig is en de websitebezoeker wordt voorzien van de juiste informatie.

Op de content audit checklist staan onder meer zaken zoals de zoekwoorden die bij de content horen en de semantiek ervan. Maar denk ook aan videocontent, foto’s en ander beeldmateriaal, metatags, metadescriptions en de paginatitels.

Pillar content en topic clusters

Iets dat bij een content audit van groot belang is een gedegen content marketing strategie waarbij er een duidelijke focus is in de pillar content en de topic clusters.

Daarom moet de pillar content kritisch worden bekeken. Dit betreft de uitgebreide tekstpagina’s waarop belangrijke zaken en/of onderwerpen worden vermeld die raakvlak hebben met je potentiële klant en doelgroep. Hoe beter de pillar content aansluit bij hetgeen wat jouw potentiële klant verwacht op de pagina, des te beter de content audit.

Naast de bredere pillar onderwerpen, zijn er ook de topic clusters. Dit zijn onderwerpen die betrekking hebben op de pillar content en nader uitgewerkt worden in specifieke subthema’s. Door deze topic clusters op te splitsen, ontstaan er meerdere raakvlakken met de consumenten. Dit zorgt ervoor dat een bezoek aan de website meerwaarde heeft omdat het niet alleen op hoofdlijnen benaderd wordt, maar ook op een specifiek onderwerp. Hierdoor ontstaat er een naadloze aansluiting tussen de zoekintentie van jouw consument en de content op de pagina.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Wat een content audit belangrijk maakt

Dankzij een grondige analyse van de webcontent op kwaliteit krijg je een goed beeld van hoe het ervoor staat met je website. Door op basis van de kwaliteitscontrole zaken te veranderen door nieuwe, relevante content toe te voegen, worden de raakvlakken met je doelgroep relevanter en actueel. Eén van de belangrijkste uitkomstpunten is dat het de vindbaarheid van je website vergroot en het helpt in het opbouwen van autoriteit. Het toevoegen van nieuwe, relevante content zal door Google niet onopgemerkt blijven. Het zal je website namelijk ook als relevanter beschouwen, waardoor je een betere visibiliteit krijgt in de zoekmachines.

Het aanbrengen van wijzigingen biedt ook meer inzicht in welke zoektermen het goed doen en welke niet. En dit zorgt ervoor dat je meer inzicht en focus krijgt in je strategie. Een goede content audit heeft tot gevolg dat je de consument dusdanig van informatie voorziet, dat het laagdrempeliger wordt om tot de gewenste actie over te gaan. Indien het de gewenste actie is om een aankoop te doen, heeft het ook een positief effect op je verkoopcijfers en daarmee op het succes van je bedrijf. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

7 stappen voor het creëren van krachtige topic clusters
7 stappen voor het creëren van krachtige topic clusters

Opvallen tussen alle content is uitdagend. Dit is waar het concept van topic clusters van pas komt. Topic clusters zijn niet zomaar een trend; ze zijn een essentieel ...

Lees verder
8 belangrijke doelstellingen voor een contentmarketing strategie
8 belangrijke doelstellingen voor een contentmarketing strategie

Wil jij een succesvolle contentstrategie? Dan is het opstellen van contentmarketingdoelstellingen essentieel. Inhoudelijke doelstellingen bieden focus en richting, he ...

Lees verder
EAT & YMYL in Google – Je geld of je leven
EAT & YMYL in Google – Je geld of je leven

Oh nee, daar heb je weer van die ingewikkelde marketingbegrippen... EAT en YMYL? In deze blog leer je waarom het bij bepaalde onderwerpen extra moeilijk is om te rank ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL