Pillar & Topic Content

Pillar & Topic Content

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

SEO Content en Semantiek

Pillar content en topic clusters

De updates en veranderingen in het algoritme die Google de laatste jaren heeft doorgevoerd, hebben veel impact op SEO. Daarmee beïnvloeden ze ook de wijze waarop vindbare content voor websites moet worden geschreven en waaraan het moet voldoen.

Hedendaagse zoekmachine optimalisatie maakt daarom meer en meer gebruik van zogeheten content pillars en content topics. Envoker volgt de SEO-updates op de voet en maakt dat je website bij de tijd blijft.

Van zoekwoord naar topics

Topic clusters

Zoekmachine optimalisatie voor websites was traditioneel vooral een kwestie van het toevoegen van de juiste zoekwoorden aan je online teksten. Hoe relevanter de semantiek van je webcontent voor Google, hoe groter de kans op een goede visibiliteit tussen de zoekresultaten. Mede door de opkomst van spraakgestuurd zoeken op internet is het niet meer voldoende om je webteksten alleen in te richten rond bepaalde keywords.

Zoekmachines willen de internetgebruiker namelijk tegemoetkomen en spelen voortdurend in op nieuwe ontwikkelingen, waaronder ook het online zoeken met behulp van gesproken tekst. Hierdoor richt Google zich tegenwoordig meer op topic clusters dan op losse zoekwoorden. 

Wat zijn topic clusters?

Als gevolg van de door Google-gebruikers geïnitieerde verandering in de manier van zoeken, beoordeelt de search engine de relevantie van websites vaker op onderwerp of ‘topic content’ in plaats van op gebruikte keywords. Deze wijziging heeft ertoe geleid dat webcontent meer wordt geschreven in de vorm van topic clusters. Deze term wordt gebruikt om een combinatie van pillar content en cluster content aan te geven. Internetpagina’s die worden geschreven als pillar content zijn doorgaans vrij uitgebreide blogposts die een onderwerp in zijn algemeenheid behandelen. De centrale pagina is gelinkt aan een groot aantal kleinere clusters, die gerelateerd zijn aan het pillaronderwerp maar meer de diepte in gaan. Cluster content hoeft overigens niet alleen uit tekst te bestaan en kan allerlei vormen hebben, waaronder video’s, blogposts en whitepapers.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen
Pillar content
Pillar Content

Je voordeel doen met pillar content

De toepassing van topic content marketing met behulp van pillars en daaraan gelinkte topic clusters is tegenwoordig dus van groot belang voor de vindbaarheid van je website. Een van de redenen is dat Google veel waarde hecht aan websites die een logische opbouw hebben en gebruikmaken van duidelijke content topics. Zo weet de zoekmachine je internetpagina’s aan de hand van ingetypte of ingesproken zinnen snel te vinden.

Een logische opbouw rond pillar content en topic clusters heeft verder als voordeel dat het voor bezoekers gemakkelijker wordt om op je website te zoeken en te navigeren. Dit kan niet alleen het verkeer ernaartoe vergroten, maar zorgt er tevens voor dat mensen meer tijd op je site doorbrengen. Daarmee neemt de kans toe op conversies en andere wenselijke online acties van je bezoekers.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Gebruikmaken van content pillars

Het schrijven van goede content pillars is voor velen een uitdagende bezigheid. Maar als je wilt dat je website ook in de toekomst zijn vibiliteit in de zoekmachines behoudt, is content opgebouwd uit pillars en clusters toch iets dat niet mag worden genegeerd. Op deze manier structureren van je content is simpelweg een must voor een goede seo strategie.

Daarnaast geeft een goede content template je houvast in de uitrol van de content. Welke content eerst, met welk doel, met welke inhoud en welke content ga ik zowel intern als extern linken aan deze content. Dit alles is niet vanzelfsprekend en daarom zouden we altijd aanraden de deskundigheid van een enthousiaste marketeer te gebruiken voor het toepassen van content marketing.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient.

Hoe mooi en gebruiksvriendelijk je webshop of website ook is, uiteindelijk bepalen je potentiële klanten het succes ervan. En dat succes komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, maar is iets waar we samen intensief aan moeten werken. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. In plaats daarvan spreken we op momenten dat dat nodig is liever snel iets telefonisch door.

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons online marketing bureau. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeer, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!
Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!

Om te kunnen presteren in de travelbranche, met al zijn eigenaardigheden, is het belangrijk dat je als bedrijf, en zeker als marketeer, begrijpt wát er anders is. Hoe je hier ... Lees verder

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders
De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders

De nieuwe adverteerders die we bezoeken, lijken tegenwoordig al hun vertrouwen kwijt te zijn in digitale bureaus. Ze zijn niet één, maar vier tot vijf keer na elkaar teleurge ... Lees verder