Pillar & Topic Content

Pillar & Topic Content

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

SEO Content en Semantiek

Pillar content en topic clusters

De updates en veranderingen in het algoritme die Google de laatste jaren heeft doorgevoerd, hebben veel impact op SEO. Daarmee beïnvloeden ze ook de wijze waarop vindbare content voor websites moet worden geschreven en waaraan het moet voldoen.

Hedendaagse zoekmachine optimalisatie maakt daarom meer en meer gebruik van zogeheten content pillars en content topics. Envoker volgt de SEO-updates op de voet en maakt dat je website bij de tijd blijft.

Van zoekwoord naar topics

Topic clusters

Zoekmachine optimalisatie voor websites was traditioneel vooral een kwestie van het toevoegen van de juiste zoekwoorden aan je online teksten. Hoe relevanter de semantiek van je webcontent voor Google, hoe groter de kans op een goede visibiliteit tussen de zoekresultaten. Mede door de opkomst van spraakgestuurd zoeken op internet is het niet meer voldoende om je webteksten alleen in te richten rond bepaalde keywords.

Zoekmachines willen de internetgebruiker namelijk tegemoetkomen en spelen voortdurend in op nieuwe ontwikkelingen, waaronder ook het online zoeken met behulp van gesproken tekst. Hierdoor richt Google zich tegenwoordig meer op topic clusters dan op losse zoekwoorden. 

Wat zijn topic clusters?

Als gevolg van de door Google-gebruikers geïnitieerde verandering in de manier van zoeken, beoordeelt de search engine de relevantie van websites vaker op onderwerp of ‘topic content’ in plaats van op gebruikte keywords. Deze wijziging heeft ertoe geleid dat webcontent meer wordt geschreven in de vorm van topic clusters. Deze term wordt gebruikt om een combinatie van pillar content en cluster content aan te geven. Internetpagina’s die worden geschreven als pillar content zijn doorgaans vrij uitgebreide blogposts die een onderwerp in zijn algemeenheid behandelen. De centrale pagina is gelinkt aan een groot aantal kleinere clusters, die gerelateerd zijn aan het pillaronderwerp maar meer de diepte in gaan. Cluster content hoeft overigens niet alleen uit tekst te bestaan en kan allerlei vormen hebben, waaronder video’s, blogposts en whitepapers.

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof
Pillar content
Pillar Content

Je voordeel doen met pillar content

De toepassing van topic content marketing met behulp van pillars en daaraan gelinkte topic clusters is tegenwoordig dus van groot belang voor de vindbaarheid van je website. Een van de redenen is dat Google veel waarde hecht aan websites die een logische opbouw hebben en gebruikmaken van duidelijke content topics. Zo weet de zoekmachine je internetpagina’s aan de hand van ingetypte of ingesproken zinnen snel te vinden.

Een logische opbouw rond pillar content en topic clusters heeft verder als voordeel dat het voor bezoekers gemakkelijker wordt om op je website te zoeken en te navigeren. Dit kan niet alleen het verkeer ernaartoe vergroten, maar zorgt er tevens voor dat mensen meer tijd op je site doorbrengen. Daarmee neemt de kans toe op conversies en andere wenselijke online acties van je bezoekers.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Gebruikmaken van content pillars

Het schrijven van goede content pillars is voor velen een uitdagende bezigheid. Maar als je wilt dat je website ook in de toekomst zijn vibiliteit in de zoekmachines behoudt, is content opgebouwd uit pillars en clusters toch iets dat niet mag worden genegeerd. Op deze manier structureren van je content is simpelweg een must voor een goede seo strategie.

Daarnaast geeft een goede content template je houvast in de uitrol van de content. Welke content eerst, met welk doel, met welke inhoud en welke content ga ik zowel intern als extern linken aan deze content. Dit alles is niet vanzelfsprekend en daarom zouden we altijd aanraden de deskundigheid van een enthousiaste marketeer te gebruiken voor het toepassen van content marketing.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

9 marketing tips voor je E-commerce webshop
9 marketing tips voor je E-commerce webshop

Top 9 helikopter view tips voor e-commerce webshop marketing. Waar kan jij op focussen om te zorgen dat je succesvol wordt!  Lees verder

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat verder ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Novid
Mojo Design
Decovry
Thermaalbad Arcen
NetworkApp
Imkershop
Dakenshop
Pier 7
Roompot Vakanties
Witti Group
Halito
Yd Nordic House
Ricoh Document Center
Roompot Business
Largo
Bushcraftshop
KonseptS
NeaPharma
Vinetiq
Verhuurwinkel
Auto Poppe
Wellens Men
Bosch Car Service
Elephant
Pak Aanhangwagens
Medisol
Connections
Klok'uus
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Rabeko Zero Sauzen
Van Mele
Nilsson
Cleanmastershop
Bloovi
Sentia
Dr. Feriduni
Eponym