Conversie Attributie

Conversie Attributie

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Conversie attributie

Conversie attributie model onthult je online kracht

Een van de hoofddoelen van online marketing is het vergroten van het aantal online conversies. Als bedrijf ben je daarom gefocust op de acties die klanten op je belangrijkste website ondernemen. Aan een uiteindelijke conversie gaat vaak echter een lang internettraject vooraf. Om te weten wat de toegevoegde waarde van elk kanaal is, onderzoekt online marketingbureau Envoker de conversie attributie van al je websites..

Betekenis

Betekenissen van conversie attributie

Het begrip ‘conversie’ wordt in de wereld van digital marketing veel gebruikt en kan op meerdere zaken betrekking hebben. Met conversie wordt niet zelden een afgeronde bestelling bedoeld, oftewel de last click in een webshop. De term is evenwel breder dan dat. Hierdoor kan de aard van conversies per website of onderneming verschillen.

Het opnemen van contact met je bedrijf, het zich inschrijven op je nieuwsbrief of het om een andere reden achterlaten van een persoonlijk e-mail adres behoort afhankelijk van de doelstelling van een internetsite ook tot de definities van conversie. Een conversie gaat dus gepaard met direct verkeer naar je belangrijkste en laatste kanaal, en duidt op een daarop door klanten voltooide actie.

Van eerste interactie naar conversie

Urgente aankopen en aanbiedingen daargelaten gaan mensen die online op zoek zijn naar een bepaald product of specifieke dienst doorgaans niet meteen over tot een aankoop. De praktijk leert dat dit meestal diverse websitebezoeken en dagen in beslag neemt. De webshop waarin de laatste interactie van een conversie plaatsvindt is bovendien niet de enige van je sites die wordt bezocht.

Gedurende hun klantreis of customer journey bekijken prospects namelijk ook vaak de andere online kanalen van je bedrijf. Met een conversie attributie model wordt duidelijk welke route een individuele klant heeft afgelegd voordat het tot een aankoop kwam. Conversie attributie is dan ook een uitstekende manier om te zien welke bijdrages je afzonderlijke websites daaraan leveren.

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof
conversie attributie
Toepassingen

Toepassen conversie attributie

Door inzicht te verkrijgen in de klantreis ontstaat een goed beeld van het functioneren van je internetsites. Het levert veel en cruciale data op over de klant, terwijl je tevens kunt zien waar verbeteringen nodig zijn. Om deze gegevens te achterhalen is bij conversie attributie Google Analytics een onuitputtelijke bron van informatie.

Een attributie model beperkt zich uiteraard niet alleen tot de website waarop de laatst klik naar een conversie plaatsvindt. Naast je website of -shop worden ook je social media en andere kanalen in de conversie attributie analyse meegenomen. Door aan alle sites een conversiewaarde toe te kennen, wordt precies duidelijk welke kanalen belangrijk zijn. Zo werken we toe naar een conversieratio van 100 procent.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Google Analytics en conversie attributie

Omdat bij het toepassen van conversie attributie Google Analytics doorslaggevende inzichten geeft, halen we bij Envoker alles uit deze analysetool. De functie Multi Channel Funnels is bijvoorbeeld onmisbaar bij het ontleden van customer journeys. Wij kunnen onder andere zien welke van je internetsites dominant is en in hoeverre ze elkaar aanvullen en ondersteunen.

Ook de statistieken achter Google Ads bieden verregaande mogelijkheden voor het verkrijgen van inzichten in het online gedrag van je online bezoekers. Zo kunnen we de bijdrage aan afgeronde conversies per kanaal detecteren en aanpassingen maken waar aan het model wat je gebruikt om tot een resultaatverbetering van je campagnes te komen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat verder ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies
ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies

Op 24 maart zette John Wilander, product owner van het ITP (Intelligent Tracking Prevention) binnen Safari, de onderstaande tweet op Twitter. Standaard staan nu dus alle Safari ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Eponym
Novid
Imkershop
Pier 7
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Auto Poppe
Klok'uus
Van Mele
Wellens Men
Bushcraftshop
Dr. Feriduni
Halito
Elephant
Cleanmastershop
Verhuurwinkel
Witti Group
Bloovi
Thermaalbad Arcen
Roompot Business
NetworkApp
Rabeko Zero Sauzen
Medisol
Nilsson
Yd Nordic House
Pak Aanhangwagens
Bosch Car Service
Ricoh Document Center
Roompot Vakanties
Connections
NeaPharma
Mojo Design
KonseptS
Decovry
Vinetiq
Dakenshop
Largo
Sentia