Conversie Attributie

Conversie Attributie

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van:

IAB
Resultaatgerichte

Conversie Attributie

Een van de hoofddoelen van online marketing is het vergroten van het aantal online conversies. Als bedrijf ben je daarom gefocust op de acties die klanten op je belangrijkste website ondernemen. Aan een uiteindelijke conversie gaat vaak echter een lang internettraject vooraf. Om te weten wat de toegevoegde waarde van elk kanaal is, onderzoekt online marketingbureau Envoker de conversie attributie van al je websites..

Betekenis

Betekenissen van conversie attributie

Het begrip ‘conversie’ wordt in de wereld van digital marketing veel gebruikt en kan op meerdere zaken betrekking hebben. Met conversie wordt niet zelden een afgeronde bestelling bedoeld, oftewel de last click in een webshop. De term is evenwel breder dan dat. Hierdoor kan de aard van conversies per website of onderneming verschillen.

Het opnemen van contact met je bedrijf, het zich inschrijven op je nieuwsbrief of het om een andere reden achterlaten van een persoonlijk e-mail adres behoort afhankelijk van de doelstelling van een internetsite ook tot de definities van conversie. Een conversie gaat dus gepaard met direct verkeer naar je belangrijkste en laatste kanaal, en duidt op een daarop door klanten voltooide actie.

Van eerste interactie naar conversie

Urgente aankopen en aanbiedingen daargelaten gaan mensen die online op zoek zijn naar een bepaald product of specifieke dienst doorgaans niet meteen over tot een aankoop. De praktijk leert dat dit meestal diverse websitebezoeken en dagen in beslag neemt. De webshop waarin de laatste interactie van een conversie plaatsvindt is bovendien niet de enige van je sites die wordt bezocht.

Gedurende hun klantreis of customer journey bekijken prospects namelijk ook vaak de andere online kanalen van je bedrijf. Met een conversie attributie model wordt duidelijk welke route een individuele klant heeft afgelegd voordat het tot een aankoop kwam. Conversie attributie is dan ook een uitstekende manier om te zien welke bijdrages je afzonderlijke websites daaraan leveren.

conversie attributie
Toepassingen

Toepassen conversie attributie

Door inzicht te verkrijgen in de klantreis ontstaat een goed beeld van het functioneren van je internetsites. Het levert veel en cruciale data op over de klant, terwijl je tevens kunt zien waar verbeteringen nodig zijn. Om deze gegevens te achterhalen is bij conversie attributie Google Analytics een onuitputtelijke bron van informatie.

Een attributie model beperkt zich uiteraard niet alleen tot de website waarop de laatst klik naar een conversie plaatsvindt. Naast je website of -shop worden ook je social media en andere kanalen in de conversie attributie analyse meegenomen. Door aan alle sites een conversiewaarde toe te kennen, wordt precies duidelijk welke kanalen belangrijk zijn. Zo werken we toe naar een conversieratio van 100 procent.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Google Analytics en conversie attributie

Omdat bij het toepassen van conversie attributie Google Analytics doorslaggevende inzichten geeft, halen we bij Envoker alles uit deze analysetool. De functie Multi Channel Funnels is bijvoorbeeld onmisbaar bij het ontleden van customer journeys. Wij kunnen onder andere zien welke van je internetsites dominant is en in hoeverre ze elkaar aanvullen en ondersteunen.

Ook de statistieken achter Google Ads bieden verregaande mogelijkheden voor het verkrijgen van inzichten in het online gedrag van je online bezoekers. Zo kunnen we de bijdrage aan afgeronde conversies per kanaal detecteren en aanpassingen maken waar aan het model wat je gebruikt om tot een resultaatverbetering van je campagnes te komen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Direct verkeer: zo maak je jouw data nog betrouwbaarder
Direct verkeer: zo maak je jouw data nog betrouwbaarder

Iedereen die wel eens in zijn Analytics is gedoken om te zien waar de conversies vandaan komen valt al snel iets op: direct verkeer. Dit ‘kanaal’ heeft normaliter een aande ... Lees verder

Conversie tracking: meten is weten… toch?
Conversie tracking: meten is weten… toch?

Welkom in de wondere wereld van attributie! In deze blog nemen we je mee in de verschillende attributiemodellen die Google Analytics beschikbaar stelt om een beter beeld te kri ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat verder ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL