Conversie Attributie

Data & Web Analytics

Resultaatgerichte Conversie Attributie

Ontdek Conversie Attributie
Onze klanten
Conversie Attributie referenties
Dakenshop Chevaldo Klok'uus De Matrassengigant Installatiebalie Dr. Feriduni Dutch Soap Company Brico Bushcraftshop Auto Poppe Imkershop Rabeko Zero Sauce Verhuurwinkel Depot Zeven Good Hope GGZ Boulevard 17 Aanhangwagens XXL West-Brabant INNO Thuisbakkerswinkel Local Touch Travel CarCollect Timesavers Wellens Men Easy2Rent Pak Aanhangwagens Motoport Goes Energetica Natura CPS CPE Nederland Ballonvaren Zeeland GrootPlezier Morres Eco-Point Veritas Roompot Van Mele NRV Rondreizen Dakenshop Chevaldo Klok'uus De Matrassengigant Installatiebalie Dr. Feriduni Dutch Soap Company Brico Bushcraftshop Auto Poppe Imkershop Rabeko Zero Sauce Verhuurwinkel Depot Zeven Good Hope GGZ Boulevard 17 Aanhangwagens XXL West-Brabant INNO Thuisbakkerswinkel Local Touch Travel CarCollect Timesavers Wellens Men Easy2Rent Pak Aanhangwagens Motoport Goes Energetica Natura CPS CPE Nederland Ballonvaren Zeeland GrootPlezier Morres Eco-Point Veritas Roompot Van Mele NRV Rondreizen

Conversie Attributie

Een van de hoofddoelen van online marketing is het verhogen van het aantal online conversies. Als bedrijf ben je daarom gefocust op de acties die klanten op je website of andere online kanalen ondernemen. Aan een uiteindelijke conversie gaat vaak echter een lang internettraject vooraf. Aan de hand van een goede conversie attributie kun je inzichtelijk maken via welke website, zoekmachine of advertentie een bezoeker op je platform terecht kwam en een gewenste actie uitvoerde. Zo krijg je een beter beeld van de toegevoegde waarde van elk kanaal of op welke kanalen nog ruimte is voor verbetering.

Conversie attributie is het toewijzen van een bron aan een (online) conversie. Het begrip ‘conversie’ wordt in de wereld van digital marketing veel gebruikt en kan op meerdere zaken betrekking hebben. Het opnemen van contact met je bedrijf, het zich inschrijven op je nieuwsbrief of het om een andere reden achterlaten van een persoonlijk e-mail adres behoort (afhankelijk van de doelstelling) ook tot de definities van conversie. Een conversie gaat dus gepaard met direct verkeer naar je belangrijkste en laatste kanaal.

Waarom Conversie Attributie?

Kansen

Door meer inzicht zie je wat het beste werkt en waar kansen liggen.

Meer sales

Door inzicht te krijgen in klikgedrag van je bezoekers.

Meer inzicht

Alle data visueel en begrijpelijk weergegeven.

Meer visibiliteit

Weten wat er op je website gebeurt en hierop inspelen.

Yakiniku

66%Hogere ROAS

Uitgelichte case: YAKINIKU

Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan

66%Hogere ROAS

80%Meer omzet

44%Meer transacties

Sinds wij samenwerken met Envoker, hebben wij een flinke groei doorgemaakt in zowel organisch als betaald verkeer. Een erg betrokken team die altijd open staat voor nieuwe inzichten...

Lees de volledige case

Betekenissen van conversie attributie

Met conversie wordt niet per se een afgeronde bestelling bedoeld, oftewel de last click in een webshop. De term is evenwel breder dan dat. Hierdoor kan de aard van conversies per website of onderneming verschillen. Het opnemen van contact met je bedrijf, het inschrijven voor je nieuwsbrief of het om een andere reden achterlaten van een persoonlijk e-mail adres behoort afhankelijk van de doelstelling van een internetsite ook tot de definities van conversie. Een conversie gaat dus gepaard met direct verkeer naar je belangrijkste en laatste kanaal, en duidt op een daarop door klanten voltooide actie.

Van eerste interactie naar conversie

In veel gevallen gaan internetgebruikers die online op zoek zijn naar een bepaald product of dienst niet meteen over tot een aankoop. De praktijk leert dat dit meestal een periode van tijd in beslag neemt waarbij de internetgebruik wellicht meerdere keren terugkeert of oriënteert bij andere aanbieders. 

Gedurende hun klantreis of customer journey bekijken prospects namelijk ook vaak de andere online kanalen van je bedrijf. Met een conversie attributie model wordt duidelijk welke route een individuele klant heeft afgelegd voordat het tot een aankoop kwam. Conversie attributie is dan ook een uitstekende manier om te zien welke bijdrages je afzonderlijke websites daaraan leveren.

 

Toepassen conversie attributie

Door inzicht te verkrijgen in de klantreis ontstaat een goed beeld van het functioneren van je online kanalen. Het levert veel en cruciale data op over de klant en hun gedrag, terwijl je ook kunt zien op welke kanalen er verbeteringen nodig zijn. Om deze gegevens te achterhalen is bij conversie attributie Google Analytics een onuitputtelijke bron van informatie.

Een attributie model beperkt zich uiteraard niet alleen tot de website waarop de laatst klik naar een conversie plaatsvindt. Naast je website of -shop worden ook je social media en andere kanalen in de conversie attributie analyse meegenomen. Door aan alle sites een conversiewaarde toe te kennen, wordt precies duidelijk welke kanalen belangrijk zijn en waar het inzetten van je marketingbudget het meeste effect zal hebben.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Google Analytics en conversie attributie

Bij het toepassen van conversie attributie kun je doorslaggevende inzichten verkrijgen vanuit Google Analytics. De tool Multi Channel Funnels kun je een nog beter beeld krijgen van de afgelegde pad van je websitebezoekers voordat men overgaat tot de gewenste actie. Zo kun je aan de hand van data niet alleen de customer journey verrijken met data, maar kun je ook zien in hoeverre de verschillende kanalen elkaar aanvullen en ondersteunen. 

Ook de statistieken vanuit andere tools zoals Google Ads bieden verregaande mogelijkheden voor het verkrijgen van inzichten in het online gedrag van je online bezoekers. Zo kunnen we de bijdrage aan afgeronde conversies per kanaal detecteren en aanpassingen maken waar aan het model wat je gebruikt om tot een resultaatverbetering van je campagnes te komen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

Het nut van A/B testen in online marketing
Het nut van A/B testen in online marketing

A/B-testen geldt als een cruciaal hulpmiddel in de snel veranderende wereld van online marketing, waarmee merken het raden naar voorkeuren achterwege kunnen laten en ...

Lees verder
De voordelen van data driven marketing
De voordelen van data driven marketing

In een steeds meer gedigitaliseerde wereld is data driven marketing een belangrijke speler geworden bij het vormgeven van effectieve marketingstrategieën. Het draait ...

Lees verder
Is Google Analytics verboden?
Is Google Analytics verboden?

Sinds begin 2022 is er veel geschreven over Google Analytics. Met name over de vraag: kunnen we Google Analytics nog blijven gebruiken? Er gebeurt veel in de wereld v ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL