Online Marketing Dashboard

Online Marketing Dashboard

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Crëer overzicht

Online marketing dashboard

Op momenten dat je digitale marketing rond je website, webshop en social media inzet, is het van groot belang dat de resultaten hiervan in de gaten worden gehouden. Je wilt immers weten of je online marketing strategie het gewenste effect heeft en waar nodig je online campagne kunnen bijsturen.

Om het overzicht te houden en de resultaten inzichtelijk te maken, gebruiken marketing teams vaak een online marketing dashboard gebouwd in Google Data Studio of een andere gelijkaardige tool.

Resultaat telt

Online marketing betekent resultaten duiden

Voor het uitrollen en vormgeven van je digitale campagnes staan er veel marketingtools tot je beschikking. Het merendeel daarvan biedt afzonderlijke informatie, die met elkaar dient te worden gecombineerd om een helder beeld te krijgen van je online inspanningen. Dit is nodig om het resultaat van je online strategie te kunnen analyseren en duiden. Helaas moeten de cijfers en bevindingen vervolgens ook nog eens worden ingevoerd en samengevoegd in een databestand.

Met een online marketing dashboard schep je duidelijkheid in deze wirwar van informatie en krijg je direct inzicht in alle bronnen bij elkaar in één gemakkelijk en overzichtelijk dashboard met alle belangrijke KPI's.

Voordelen van online marketing dashboards

Door de bronnen die je in je digitale marketingcampagne gebruikt op één rapportagelocatie te concentreren, zorg je niet alleen voor een duidelijk overzicht. Een tweede belangrijk punt van het samenvoegen van de resultaten van bijvoorbeeld Google Analytics en Google AdWords is dat het je veel tijd bespaart. Je hoeft immers niet steeds in te loggen op de diverse campagnetools, terwijl het met elkaar vergelijken van de afzonderlijke data dankzij een gecombineerd dashboard online marketing schema eveneens een stuk gemakkelijker gaat.

Dat je alle belanghebbenden in één oogopslag kunt laten zien hoe een marketingcampagne ervoor staat levert ook nog een ander voordeel op. Op basis van de gegevens van het online dashboard wordt het nemen van snelle besluiten bij het bijsturen van een campagne namelijk eenvoudiger gemaakt, wat tijd en geld scheelt. Gebruikmaken van een online marketing dashboard komt je strategie dus op meerdere manieren ten goede.

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst
Online Marketing Dashboard
Data & analytics

Combineren van relevante marketingdata

Voordat je via een dashboard online marketing resultaten in kaart kan brengen, moet eerst bekend zijn welke gegevens je direct inzichtelijk wil maken. Er zijn namelijk allerlei dashboards beschikbaar, variërend van eenvoudig opgezette tools tot complexere uitvoeringen. Niet alle data is voor elk bedrijf even relevant en daarom is het verstandig om vooraf KPI’s op te stellen. Deze Key Performance Indicators zijn meetbare en reële uitgangspunten, die een bepaald resultaat als einddoel hebben.

Door het doel zo specifiek mogelijk te maken, kan hier met een KPI gedreven online marketing dashboard gericht naartoe worden gewerkt. Op die manier weet iedere betrokkene tot welke resultaten een marketingstrategie moet leiden en wanneer bijsturing van de campagne noodzakelijk is. Je ziet welke online kanalen het goed doen en waar extra inspanningen nodig zijn om de gewenste resultaten te behalen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Marketing dashboard opzetten met Envoker

Als online marketing specialist is Envoker het juiste bureau om online marketing dashboards rond je websites en online marketing campagnes op te zetten. Hierbij kunnen we gebruikmaken van uiteenlopende tools, waaronder dashboarding via Google Analytics en Google Data Studio. In het Analytics-dashboard kan je diverse grafieken toevoegen om campagneresultaten te visualiseren. Google Data Studio maakt het eenvoudiger om gegevens van meerdere bronnen met elkaar te combineren.

Afhankelijk van je wensen zorgen wij ervoor dat je online marketing dashboard de voor jou belangrijkste informatie weergeeft en kan deze data worden gestructureerd. Zo bieden we cruciale inzichten rond je social media dashboard, maar ook rond je AdWords en Analytics. Wil je weten op welke wijze een KPI dashboard jouw campagnes verder brengt? Laat je dashboard online marketing dan opzetten door Envoker.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat verder ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies
ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies

Op 24 maart zette John Wilander, product owner van het ITP (Intelligent Tracking Prevention) binnen Safari, de onderstaande tweet op Twitter. Standaard staan nu dus alle Safari ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Auto Poppe
Bushcraftshop
Bosch Car Service
Roompot Vakanties
Ricoh Document Center
Van Mele
KonseptS
Largo
Sentia
Eponym
Medisol
Novid
Verhuurwinkel
Cleanmastershop
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Yd Nordic House
Imkershop
Klok'uus
Mojo Design
Vinetiq
NeaPharma
Nilsson
Thermaalbad Arcen
Pier 7
Bloovi
Wellens Men
Dakenshop
NetworkApp
Elephant
Dr. Feriduni
Pak Aanhangwagens
Halito
Connections
Rabeko Zero Sauzen
Witti Group
Roompot Business
Decovry