Online Marketing Dashboard

Online Marketing Dashboard

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van:

IAB
Resultaatgericht

Online Marketing Dashboard

Op momenten dat je digitale marketing rond je website, webshop en social media inzet, is het van groot belang dat de resultaten hiervan in de gaten worden gehouden. Je wilt immers weten of je online marketing strategie het gewenste effect heeft en waar nodig je online campagne kunnen bijsturen.

Om het overzicht te houden en de resultaten inzichtelijk te maken, gebruiken marketing teams vaak een online marketing dashboard gebouwd in Google Data Studio of een andere gelijkaardige tool.

Online marketing dashboard

Focus op resultaat
Voor het uitrollen en vormgeven van je digitale campagnes staan er veel marketingtools tot je beschikking. Het merendeel daarvan biedt afzonderlijke informatie, die met elkaar gecombineerd kunnen worden om een helder beeld te krijgen van je online inspanningen. Dit is nodig om het resultaat van je online strategie te kunnen analyseren en duiden. Om alle cijfers en bevindingen overzichtelijk te houden in een databestand kun je alle belangrijke insights verwerken in een online dashboard.

Met een online marketing dashboard schep je duidelijkheid in alle beschikbare informatie omtrent je online prestaties. Hierdoor krijg je direct inzicht in alle bronnen bij elkaar in één gemakkelijk en overzichtelijk dashboard met alle belangrijke KPI's.

Voordelen van online marketing dashboards

Naast het feit dat je alle belangrijke KPI's en andere resultaten in één overzicht hebt, zijn er ook andere voordelen. Een tweede belangrijke punt is dat je veel tijd bespaart door de resultaten van bijvoorbeeld Google Analytics en Google Ads samen te voegen. Hierdoor hoef je niet steeds opnieuw in te loggen en de diverse dashboard van de tools na te lopen. Het kan gemakkelijk gecombineerd worden in één online marketing dashboard.

Dat je alle belanghebbenden in één oogopslag kunt laten zien hoe een marketingcampagne ervoor staat levert ook nog een ander voordeel op. Op basis van de gegevens van het online dashboard wordt het nemen van snelle besluiten bij het bijsturen van een campagne namelijk eenvoudiger gemaakt, wat tijd en geld scheelt. Gebruikmaken van een online marketing dashboard komt je strategie dus op meerdere manieren ten goede.

Online Marketing Dashboard

Data & Analytics

Combineer relevante marketingdata

Voordat je via een dashboard online marketing resultaten in kaart kan brengen, moet eerst bekend zijn welke gegevens je inzichtelijk wilt maken. Er zijn namelijk allerlei dashboards beschikbaar, variërend van eenvoudig opgezette tools tot complexere uitvoeringen. Niet alle data is voor elk bedrijf even relevant en daarom is het verstandig om vooraf KPI’s op te stellen. Deze Key Performance Indicators zijn meetbare en reële uitgangspunten, die een bepaald resultaat als einddoel hebben.

Door het doel zo specifiek mogelijk te maken, kan hier met een KPI gedreven online marketing dashboard gericht naartoe worden gewerkt. Op die manier weet iedere betrokkene tot welke resultaten een marketingstrategie moet leiden en wanneer bijsturing van de campagne noodzakelijk is. Je ziet welke online kanalen het goed doen en waar extra inspanningen nodig zijn om de gewenste resultaten te behalen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Marketing dashboard opzetten met Envoker

Wij maken gebruik van uiteenlopende tools om een online marketing dashboard te realiseren. Om de prestaties rond je website en online marketing campagnes inzichtelijk te maken, gebruiken we onder andere Google Analytics en Google Data Studio. In het Analytics-dashboard kun je diverse grafieken toevoegen om campagneresultaten te visualiseren. Google Data Studio maakt het eenvoudiger om gegevens van meerdere bronnen met elkaar te combineren. 

Wij kunnen ervoor zorgen om de belangrijkste informatie in een online marketing dashboard te verwerken op basis van jouw wensen. Zo bieden we cruciale inzichten op het gebied van je website prestaties, campagnes en meer. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van een online marketing dashboard? Neem dan contact met ons op. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Direct verkeer: zo maak je jouw data nog betrouwbaarder
Direct verkeer: zo maak je jouw data nog betrouwbaarder

Iedereen die wel eens in zijn Analytics is gedoken om te zien waar de conversies vandaan komen valt al snel iets op: direct verkeer. Dit ‘kanaal’ heeft normaliter een aande ... Lees verder

Conversie tracking: meten is weten… toch?
Conversie tracking: meten is weten… toch?

Welkom in de wondere wereld van attributie! In deze blog nemen we je mee in de verschillende attributiemodellen die Google Analytics beschikbaar stelt om een beter beeld te kri ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat verder ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL