Dynamic Retargeting

Dynamic Retargeting

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Gepersonaliseerd adverteren

Dynamic Retargeting

De stijging van het aantal online aankopen brengt ook met zich mee dat veel webshopbezoeken niet worden voltooid. Dit vroegtijdig afbreken kan verschillende oorzaken hebben en ligt niet per definitie aan de website. Als eigenaar van een shop op internet is het daarom aan te raden om deze potentiële klanten aansluitend gericht te benaderen met dynamic retargeting ads.

In de kern komt het er bij adverteren op neer dat je consumenten probeert over te halen tot het doen van een aankoop of plaatsen van een bestelling. Ook wanneer deze mensen tot je doelgroep behoren is het al moeilijk genoeg ze daartoe te bewegen. Onze experts kennen de ins en outs van Google dynamic retargeting en rollen dit graag voor je uit.

Uitgelegd

Dynamic product retargeting

Dynamic retargeting gaat een stapje verder en betekent dat je recente bezoekers van je webshop die nog geen aankoopactie hebben ondernomen actief benadert met display ads. Dit zijn banners en beeld-, tekst-, audio- en videoadvertenties die een eerder door iemand bekeken product op een later tijdstip actief bij deze persoon aanprijzen. 

De webshopbezoeker wordt op deze wijze nog eens subtiel herinnerd aan jouw online winkel en het daarin aanwezige artikel waarvoor interesse is getoond. Het uiteindelijke doel van dergelijke dynamic product retargeting is het afronden van de onvoltooide aankoopactie.

Google Ads en dynamic retargeting

Om een internetgebruiker later te kunnen benaderen met gerichte product ads, moet je natuurlijk weten welke pagina’s deze persoon in je shop heeft bezocht. Gelukkig heeft Google hier een oplossing voor, want het is mogelijk om met behulp van Google Ads dynamic retargeting op te zetten.

Via Google Ads kan je namelijk een zogeheten remarketing tag genereren, die je vervolgens toevoegt aan de html van je webshoppagina’s. Zo kom je te weten welke producten bekeken zijn door specifieke bezoekers, wat de volgorde van paginabrowsing was en welke online acties tijdens het bezoek werden ondernomen.

De verkregen gegevens worden toegevoegd aan remarketinglijsten. Op basis daarvan kan je deze mensen in de periode nadat ze in je webshop zijn geweest gepersonaliseerde dynamic retargeting ads tonen op andere sites die zij bezoeken. Bij het creëren van een geslaagde remarketingcampagne komt echter nog wat meer kijken.

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof
Dynamic Retargeting
Via het Google Display Network

Dynamische remarketing

Naast dat voor dynamic retargeting AdWords nodig is, maak je bij deze vorm van adverteren ook gebruik van het Google Display Netwerk. Hiermee bereik je internetters op hun meest bezochte websites, in hun Gmail-account, via mobiele apps en op social media als YouTube.

Om dynamic retargeting te kunnen uitvoeren is bovendien een product catalog of productfeed van je webshop vereist. Deze feed bevat data als url’s, afbeeldingen, prijzen, productnummers en levertijden. Om je displayadvertenties in overeenstemming te houden met je daadwerkelijke online aanbod, dien je regelmatig een geactualiseerde versie van je productfeed te uploaden.

Bij het bepalen in welke verdere producten je webshopbezoekers geïnteresseerd zijn, speelt daarnaast machine learning een belangrijke rol bij Google dynamic retargeting. Hierbij worden gegevens als leeftijd, geslacht en locatie gebruikt om op basis van een ingevoerde zoekterm gericht te adverteren met andere producten uit jouw shop.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Haal alles uit je dynamic retargeting

De online verzamelde persoonlijke consumentendata en gevarieerde doelgroepopties zorgen ervoor dat je met Google Ads dynamic retargeting zeer gericht te werk kunt gaan. En dankzij een up-to-date productfeed en de Google Ads remarketing tag verloopt op deze manier adverteren grotendeels automatisch. Enige sturing van bovenaf zal evenwel altijd noodzakelijk zijn.

Er moeten immers doelen worden gesteld, doelgroepen voor dynamic remarketing worden bepaald, publisherwebsites worden geselecteerd en zo winstgevend mogelijke retargetingmomenten worden gekozen. Ook het vaststellen van de displayfrequentie dient secuur te gebeuren. Het laatste dat je wilt, is dat mensen je retargetingadvertentie aanmerken als ‘te vaak gezien’. Voor het beste resultaat laat je je dynamic retargeting opzetten door ervaren online marketing experts.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat verder ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020

In slechts een paar weken tijd zijn we van een verwachte economische groei naar een flinke daling gegaan en is de wereld fundamenteel veranderd. Veel sectoren kunnen noodgedwon ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Imkershop
Pier 7
Yd Nordic House
Bushcraftshop
KonseptS
Dakenshop
Vinetiq
Roompot Vakanties
Ricoh Document Center
Elephant
Klok'uus
Roompot Business
Wellens Men
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Medisol
Mojo Design
Connections
Decovry
Dr. Feriduni
Eponym
Halito
NetworkApp
Pak Aanhangwagens
Bosch Car Service
Bloovi
Cleanmastershop
Sentia
Nilsson
Witti Group
Van Mele
Largo
Rabeko Zero Sauzen
Novid
Thermaalbad Arcen
Verhuurwinkel
Auto Poppe
NeaPharma