Dynamic Retargeting

Display Advertising

Resultaatgerichte
Dynamic Retargeting

Ontdek Dynamic Retargeting
Onze klanten
Dynamic Retargeting referenties
Roompot Pak Aanhangwagens Timesavers Veritas Dakenshop Aanhangwagens XXL West-Brabant Wellens Men Morres INNO Easy2Rent Imkershop Depot Zeven Energetica Natura Motoport Goes Bushcraftshop Roompot Pak Aanhangwagens Timesavers Veritas Dakenshop Aanhangwagens XXL West-Brabant Wellens Men Morres INNO Easy2Rent Imkershop Depot Zeven Energetica Natura Motoport Goes Bushcraftshop

Dynamic Retargeting

De stijging van het aantal online bezoekers brengt ook met zich mee dat veel bezoekers een aankooptraject niet voltooien. Het vroegtijdig afbreken van de gewenste actie kan verschillende oorzaken hebben en ligt niet per definitie aan de website. Om de doelgroep opnieuw te bereiken en top-of-mind te blijven bij de potentiële klanten kun je hen gericht benaderen middels dynamic retargeting ads. 

In de kern komt het er bij adverteren op neer dat je de consumenten probeert te overtuigen om een gewenste actie te ondernemen. Dit kan een aankoop zijn of het plaatsen van een bestelling. Dynamic retargeting gaat een stapje verder en betekent dat je recente bezoekers van je webshop die nog geen aankoopactie hebben ondernomen actief benadert met display ads. De webshopbezoeker wordt op deze wijze nog eens subtiel herinnerd aan jouw online winkel en het daarin aanwezige artikel waarvoor interesse is getoond. Het uiteindelijke doel van dergelijke dynamic product retargeting is het afronden van de onvoltooide aankoopactie.

 

Waarom Dynamic Retargeting?

Dynamisch

Je advertentie aan laten sluiten op de intentie van de ontvanger.

Meer omzet

Vergroot de (in)directe omzet uit deze kanalen voor je bedrijf.

Merkbeleving

Zorg ervoor dat bezoekers een consistente merkbeleving ervaren.

Groter bereik

Zorgt voor informatie om de mensen te helpen in het aankoopproces.

Largo

+153%Stijging in totaal aantal bezoekers op de website t.o.v. vorig jaar

Uitgelichte case: Largo

Mooi Dichtbij: Prikkelen, activeren & inspireren

+153%Stijging in totaal aantal bezoekers op de website t.o.v. vorig jaar

85.000 minutenVideo bekeken via de verschillende kanalen

7,9 miljoenGebruikers bereikt met de #Mooidichtbij campagne

De #MOOIDICHTBIJ campagne is ontstaan tijdens COVID-19. Met een juiste, gezonde balans tussen lef, merk, resultaat en zorgvuldigheid heeft Envoker een juiste route...

Lees de volledige case

Dynamic product retargeting

Met dynamic retargeting is het mogelijk om recente websitebezoekers van je website of webshop te benaderen met display advertenties. Dit kunnen bezoekers zijn die nog geen aankoopactie hebben ondernomen of een product in hun winkelmand hebben toegevoegd maar het aankoopproces niet voltooid hebben. Door hen te benaderen met bijvoorbeeld banners, video's of productafbeeldingen kun je de potentiële klant opnieuw prikkelen. De webshopbezoeker wordt op deze wijze nog eens subtiel herinnerd aan jouw online winkel en het daarin aanwezige artikel waarvoor interesse is getoond. Het uiteindelijke doel van dergelijke dynamic product retargeting is het afronden van de onvoltooide aankoopactie.

Google Ads en dynamic retargeting

Om een internetgebruiker later te kunnen benaderen met gerichte product ads, moet je natuurlijk weten welke pagina’s en producten de websitebezoeker heeft bekeken. Dit is mogelijk door een zogeheten Remarketing tag te implementeren. Hiermee kun je data verzamelen en krijg je meer inzicht in welke producten er zijn bekeken door specifieke bezoekers, wat de volgorde van paginabrowsing was en welke online acties werden ondernomen. 

De verkregen gegevens worden toegevoegd aan remarketinglijsten. Op basis daarvan kan je deze mensen in de periode nadat ze op je website zijn geweest gepersonaliseerde dynamic retargeting ads tonen op andere sites die zij bezoeken. Bij het creëren van een geslaagde remarketingcampagne komt echter nog wat meer kijken. Denk hierbij aan het correct implementeren, opbouwen van de doelgroeplijsten en op strategisch vlak zul je over de nodige kennis en knowhow-informatie moeten beschikken.

Dynamische remarketing

Naast dat voor dynamic retargeting Google Ads nodig is, maak je bij deze vorm van adverteren ook gebruik van het Google Display Netwerk. Hiermee bereik je internetgebruikers op hun meest bezochte websites, in hun Gmail-account, via mobiele apps en op social media als YouTube.

Om dynamic retargeting te kunnen uitvoeren is bovendien een product catalog of productfeed van je webshop vereist. Deze feed bevat data als afbeeldingen, prijzen, productnummers, voorraad en levertijden. Om je displayadvertenties in overeenstemming te houden met je daadwerkelijke online aanbod, dien je regelmatig een geactualiseerde versie van je productfeed te uploaden.

Bij het bepalen in welke verdere producten je webshopbezoekers geïnteresseerd zijn, speelt daarnaast machine learning een belangrijke rol bij Google dynamic retargeting. Hierbij worden gegevens als leeftijd, geslacht en locatie gebruikt om op basis van een ingevoerde zoekterm gericht te adverteren met andere producten uit jouw shop.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Haal alles uit dynamic retargeting

Dankzij de consumentendata en gevarieerde doelgroepopties kun je ervoor zorgen dat je met Google Ads dynamic retargeting zeer gericht te werk kunt gaan. En door je productfeed up-to-date te houden en de Google Ads remarketing tag op correcte wijze te implementeren, verloopt op deze manier het adverteren grotendeels automatisch. Enige sturing van bovenaf blijft uiteraard noodzakelijk. Er zullen op voorhand doelen moeten worden gesteld. Daarnaast is het ook goed om te weten op welke doelgroepen je gaat focussen en welke publisherwebsites worden geselecteerd.

Dit alles voor een kwalitatieve inzet van de campagne en een winstgevende retargetingcampagne. Ook het vaststellen van de displayfrequentie dienst secuur te gebeuren. Het laatste wat je wilt, is dat voormalige websitebezoekers je retargetingadvertenties té vaak zullen zien wat voor een negatieve assiocatie kan zorgen. Het is van belang om daar een juiste balans in te vinden dat is gebaseerd op een gedegen strategie. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

Remarketing: een onmisbare methode om meer aankopen te genereren!
Remarketing: een onmisbare methode om meer aankopen te genereren!

Remarketing is een veelgebruikte marketingstrategie. Je bent er vast wel eens mee in aanraking geweest. Je hebt vast wel eens op een website gezocht naar bijvoorbeeld ...

Lees verder
Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin
Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin

Op 18 & 19 juni waren Valerie en ik aanwezig bij het Google Display Summit 2019 in Dublin.

Lees verder
9 bewezen tips voor effectieve linkbuilding
9 bewezen tips voor effectieve linkbuilding

Als linkbuilding correct wordt uitgevoerd, kan het je online zichtbaarheid versterken, de geloofwaardigheid van je merk vergroten en zelfs organisch verkeer naar je s ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL