Google Retargeting

Display Advertising

Resultaatgerichte
Google Retargeting

Ontdek Google Retargeting
Onze klanten
Google Retargeting referenties
Aanhangwagens XXL West-Brabant Easy2Rent Morres Motoport Goes Wellens Men Pak Aanhangwagens Energetica Natura Bushcraftshop Roompot INNO Depot Zeven Veritas Timesavers Vinetiq Imkershop Dakenshop Klok'uus Aanhangwagens XXL West-Brabant Easy2Rent Morres Motoport Goes Wellens Men Pak Aanhangwagens Energetica Natura Bushcraftshop Roompot INNO Depot Zeven Veritas Timesavers Vinetiq Imkershop Dakenshop Klok'uus

Google Retargeting

Bij steeds meer bedrijven heeft de verkoop op internet een groot aandeel in hun rendement, terwijl dit voor eigenaren van webshops zelfs de belangrijkste manier is om geld te verdienen. Er is dus alle reden om ervoor te zorgen dat jouw producten of diensten onder de aandacht van potentiële klanten blijven.

Door middel van dynamische advertenties kun je je website bezoekers herinneren aan specifieke pagina’s en producten die ze in jouw webshop hebben bezocht. Deze techniek noemen we Google dynamic retargeting. Het doel van Google dynamic retargeting is dan ook dat potentiële klanten erdoor worden aangespoord om een artikel in je webshop opnieuw te bekijken en hun bezoek deze keer afsluiten met een daadwerkelijke conversie.  De kracht van herhaling is niet te onderschatten en is waar veel reclame-uitingen op gebaseerd zijn. Het geeft naamsbekendheid aan je bedrijf en kan ervoor zorgen dat een product algemene bekendheid krijgt onder een grote groep mensen.

Waarom Google Retargeting?

Merkbeleving

Zorg ervoor dat bezoekers een consistente merkbeleving ervaren.

Meer conversies

Creeër meer leads door social volgers naar jouw website te leiden.

Groter bereik

Door gebruik te maken van externe websites en Google platformen.

Meer traffic

Target gericht specifieke doelgroepen en verwijs ze door.

Hello Archie

+624%groei in omzet uit SEA

Uitgelichte case: Hello Archie

Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar

+624%groei in omzet uit SEA

+327% meer transacties over alle kanalen

+200% groei in branded searches

Naast de technische expertise, vormen fexibiliteit, ondernemingsspirit en het acief meedenken als strategische partner, uiterst belangrijke fundamenten in de samenwerking met Envoker...

Lees de volledige case

Haal je voordeel uit Google retargeting

Het herhalingsprincipe vormt eveneens het uitgangspunt bij dynamische remarketing of retargeting. Deze vorm van online marketing is op te zetten via diverse aanbieders, waaronder Google. Omdat je bij Google ads retargeting bestaande prospects actief benadert met persoonsgerichte content, hebben de advertenties evenwel veel meer rendement dan wanneer je deze aan willekeurige mensen toont. Het doel van Google dynamic retargeting is dan ook dat potentiële klanten erdoor worden aangespoord om een artikel in je webshop opnieuw te bekijken en hun bezoek deze keer afsluiten met een daadwerkelijke conversie. Remarketing is daarmee een uitstekend middel om consumenten aan je te binden en je verkoopcijfers te verbeteren.

Google retargeting met relevante content

Bij het verspreiden van online advertenties onder willekeurige internetgebruikers, moet je dienst of product wel heel interessant zijn om hen te motiveren erop te klikken. Zorg je er echter voor dat je mensen bereikt die recent interactie hebben gehad met je webshop of beter nog een bepaald product daaruit, dan is de interesse een stuk sneller gewekt.

Om dergelijke persoonlijke voorkeuren te leren kennen, kun je cookies inzetten of in de html van elke pagina van je webshop een remarketing tag plaatsen. Deze tag kan worden verkregen via Google Ads of Bing Ads. Aan de hand ervan kom je erachter welke pagina’s iemand heeft bezocht, in welke volgorde dit verliep en welke acties hierbij zijn uitgevoerd. Deze data worden vastgelegd in remarketinglijsten.

Met behulp van de nu bij jou bekende informatie kan je via Google Adwords retargeting gericht adverteren onder deze prospects.

Opzetten van dynamic retargeting Google

Voor het creëren van een retargeting of remarketing campagne is om te beginnen een gedetailleerde feed over de in je webwinkel aanwezige artikelen of services nodig. Hierin zijn onder andere productnummers, url’s, prijzen, kleuren, maten en afbeeldingen opgenomen. Wanneer je dan via Google Ads dynamic retargeting uitrolt, wordt die informatie aangewend voor de advertenties.

De productfeed voer je in in het Google Merchant Center. In combinatie met de remarketingtags op je site krijgen eerdere bezoekers van je online shop vervolgens Google Ads te zien die 100% gepersonaliseerd zijn. Dit kunnen artikelen zijn die ze aan hun winkelwagentje hebben toegevoegd maar waarvan de aankoop niet is afgerond of producten die ze eerder bij je hebben bekeken.

De criteria die bepalen voor welk artikel een bepaalde prospect advertenties te zien krijgt, zijn vooraf vastgelegd in zogeheten remarketingdoelgroepen aan de hand van online bezoekersdata uit Google Analytics.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Retargeting Google? Wij helpen je graag

Om alles te halen uit Google display retargeting raden wij aan om voor het ontwikkelen van je remarketingcampagne professionals in te schakelen. Bij ons online marketing bureau werken marketeers die precies weten hoe je met Google Analytics retargeting persoonsgerichte advertenties aanbiedt. Wij hebben jaren ervaring met het opzetten van campagnes in het Google Display Network, dat ruim 90% van de internetgebruikers bereikt.

Bij retargeting Google kunnen potentiële klanten behalve via het displaynetwerk bovendien worden benaderd middels search campagnes. Hierbij verschijnen op de persoon gerichte ads in de zoekresultaten van Google. Zo begint je campagne dankzij Google Search retargeting aan de basis van menig internetbezoek.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

Remarketing: een onmisbare methode om meer aankopen te genereren!
Remarketing: een onmisbare methode om meer aankopen te genereren!

Remarketing is een veelgebruikte marketingstrategie. Je bent er vast wel eens mee in aanraking geweest. Je hebt vast wel eens op een website gezocht naar bijvoorbeeld ...

Lees verder
Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin
Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin

Op 18 & 19 juni waren Valerie en ik aanwezig bij het Google Display Summit 2019 in Dublin.

Lees verder
Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes
Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes

Microsoft Advertising (voorheen Bing Ads) is een uitgebreid advertentieplatform van Microsoft waarmee bedrijven hun klanten op meerdere apparaten en platforms kunnen ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL