E-mail Marketing

Marketing Automation

Resultaatgerichte
E-mail Marketing

Ontdek E-mail Marketing
Onze klanten
Email Marketing referenties
Timesavers Verhuurwinkel Roompot Pak Aanhangwagens Landal GreenParks Veritas Energetica Natura Morres Hello Archie Timesavers Verhuurwinkel Roompot Pak Aanhangwagens Landal GreenParks Veritas Energetica Natura Morres Hello Archie

E-mail Marketing

E-mailmarketing is een traditionele online methode waarbij je mensen benadert met als doel prospects en bestaande klanten voor je bedrijf te winnen en te binden. Het uitrollen van een e-mailcampagne heeft een groot aantal voordelen boven andere vormen van e-marketing, maar zal wel grondig moeten worden aangepakt.

Online marketing is er doorgaans op gericht om internetgebruikers naar jouw website, webshop of social-mediakanaal te laten komen. Dit kan onder andere door de inzet van SEA, door met behulp van SEO ervoor te zorgen dat je site beter vindbaar is of door gebruik te maken van affiliates. In al deze gevallen komt je bezoeker via een omweg uit bij jouw bedrijf.  

Waarom E-mail Marketing?

Meer binding

Deel relevante content zodat je top of mind blijft bij je klanten.

Hogere ROI

Meer winst doordat er snel een vertrouwensband is opgebouwd.

Meer bereik

Vergroot jouw bereik door gebruik te maken van E-Mail Marketing.

Meer rendement

Krijg jouw product of dienst beter in beeld bij geïnteresseerden.

Hello Archie

+624%groei in omzet uit SEA

Uitgelichte case: Hello Archie

Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar

+624%groei in omzet uit SEA

+327% meer transacties over alle kanalen

+200% groei in branded searches

Naast de technische expertise, vormen fexibiliteit, ondernemingsspirit en het acief meedenken als strategische partner, uiterst belangrijke fundamenten in de samenwerking met Envoker...

Lees de volledige case

E-mail marketing

Het is mogelijk voor bedrijven of organisaties om consumenten via e-mail marketing op de website te krijgen. Voor het opzetten van je CRM E-mail marketing en een doordachte strategie kunnen wij je op weg helpen om het gewenste resultaat te behalen. Een cruciaal verschil met dergelijke vormen van internetmarketing is dat je met e-mail marketing je doelgroep met relevante content en een persoonlijke boodschap gericht motiveert om actie te ondernemen. In tegenstelling tot betaalde advertenties of een post op social media waar je een massa aanspreekt, kun je met e-mail marketing en personalisatie op de wensen en behoeften inspelen van de gebruiker.

Relatie opbouwen via e-mail marketing

Een e-mail sturen heeft verschillende voordelen. Het kost weinig, is een snelle manier van communiceren en geeft je boodschap een minder commercieel karakter. Omdat mensen zich middels het achterlaten van hun e-mailadres moeten aanmelden om je berichten te ontvangen, kun je er bovendien vanuit gaan dat zij reeds geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten.

Het uiteindelijke doel is om een goede relatie met je doelgroep op te bouwen en daarmee de loyaliteit zien te versterken. Om dit te bewerkstelligen heb je meerdere mogelijkheden op het gebied van e-mail marketing. Zo kun je met crm software aan de slag gaan waarbij je meer data verzameld en analyseert van zowel je huidige als je nieuwe klanten. Om hen vervolgens met waardevolle e-mails aan je bedrijf te binden.

Marketing automation

Voor het succesvol inzetten van e-mail marketing zul je een meerwaarde moeten creëren voor je klant. Waar vroeger een persoonlijke aanhef in een e-mail een positieve invloed had, is dat nu niet meer bijzonder. Om de toegevoegde waarde voor je doelgroep te realiseren, kun je gebruik maken van de bekende informatie en data van een klant of bezoeker. Je kunt onderzoeken welke productcategorieën de websitebezoeker heeft bekeken of welke producten de klant in het verleden heeft gekocht. Deze data kan waardevolle input zijn voor een e-mail campagne.

Met behulp van marketing automation software kun je het proces gemakkelijk vereenvoudigen. Dit soort software biedt de mogelijkheid om bezoekers op basis van de uitgevoerde acties op je site in een later stadium automatisch te benaderen. Op basis van het aankoopgedrag kun je gerichte e-mail flows uitwerken. Zo biedt je niet alleen relevante content voor je doelgroep, maar speel je ook in op de wensen en behoeften van de klant.

DRIVEN BY PERFORMANCE

E-mail marketing strategie via Envoker

Met crm e-mail marketing werk je dus actief aan klantenbinding met als uiteindelijke doel een conversie te genereren. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwsbrief inschrijving zijn of het plaatsen van een bestelling. Om een prospect of potentiële klant niet af te schrikken en te voorkomen dat deze je bericht als spam aanmerkt, is het van belang dat je weloverwogen te werk gaat. Met een gedegen strategie en het gebruiken van de juiste klantendata, kun je een succesvolle e-mail marketing campagne opzetten dat naadloos aansluit op de behoeften van je klant.

De meeste internetgebruikers krijgen echter al genoeg e-mails. Dus is het van belang dat je waarde weet te creëren voor je klant door de juiste boodschap te brengen in elke fase van de klantreis. Wij helpen je graag verder met het optimaal benutten van jouw e-mail marketing.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

Haal het meeste uit je B2B website met deze 5 Hubspot tips
Haal het meeste uit je B2B website met deze 5 Hubspot tips

In dit blog behandelen we vijf tips om zoveel mogelijk waarde uit je verkeer te halen via een tool als Hubspot, een uitgebreid online marketing en sales&nbs ...

Lees verder
8 ActiveCampaign automations die écht werken!
8 ActiveCampaign automations die écht werken!

Marketing automation is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een online marketingstrategie. In dit artikel willen we je acht automation ideeën en voorbeelde ...

Lees verder
Lead Scoring en Marketing Automation
Lead Scoring en Marketing Automation

Een van de uitdagingen voor marketeers is het “begrijpen” wie er in de database zit en hoe je deze ‘leads’ kunt bewerken zodat ze tot een conversie overgaan. ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL