E-mail Marketing

Werken aan klantenbinding met e-mail marketing

E-mailmarketing is een traditionele online methode waarbij je mensen benadert met als doel prospects en klanten voor je bedrijf te winnen. Het uitrollen van een e-mailcampagne heeft een groot aantal voordelen boven andere manieren van e-marketing, maar dient voor het juiste resultaat wel zorgvuldig te worden aangepakt. Bij Envoker helpen we je met het opzetten van je crm e-mail marketing en e-mail marketing strategie.

Motivatie

E-mail marketing als motivatiemiddel

Online marketing is er doorgaans op gericht om internetgebruikers naar jouw website, webshop of social-mediakanaal te laten komen. Dit kan onder andere door de inzet van SEA, door met behulp van SEO ervoor te zorgen dat je site beter vindbaar is of door gebruik te maken van affiliates. In al deze gevallen komt je bezoeker via een omweg uit bij jouw bedrijf.

Een cruciaal verschil met dergelijke vormen van internetmarketing is dat je met e-mail marketing je doelgroep met een persoonlijke boodschap gericht motiveert om actie te ondernemen. Dit dus in tegenstelling tot bijvoorbeeld het plaatsen van advertenties of berichten op social media waarmee je mensen weliswaar probeert te motiveren, maar waarbij een persoonlijk bericht achterwege blijft.

Relatie opbouwen via e-mail marketing

Een e-mail sturen heeft verschillende voordelen. Het kost weinig, is een snelle manier van communiceren en geeft je boodschap een minder commercieel karakter. Omdat mensen zich middels het achterlaten van hun e-mailadres moeten aanmelden om je berichten te ontvangen, kun je er bovendien vanuit gaan dat zij reeds geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten. E-mail marketing crm is echter meer dan online reclame rondsturen.

Het idee erachter is namelijk ook om een goede relatie met je doelgroep op te bouwen. Hiervoor komt crm software van pas. Crm of Customer Relationship Management is het verzamelen en analyseren van gegevens van klanten en websitebezoekers, zodat je ze met waardevolle e-mails aan je bedrijf kan binden.

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

“Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!"

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore
e-mail marketing
marketing automation

Marketing automation bij e-mail marketing

Het geven van meerwaarde aan e-mailberichten doe je door gebruik te maken van de bij jou bekende informatie over en van een klant of bezoeker. Je kunt onderzoeken welke pagina’s op je website iemand heeft bekeken of wat deze in het verleden bij jou heeft gekocht. Marketing automation software vereenvoudigt dit proces. Dit soort software biedt de mogelijkheid om bezoekers op basis van uitgevoerde acties op je site in een later stadium automatisch te benaderen.

Zo kan je een gerichte mail sturen met informatie of een aanbieding die deze persoon hoogstwaarschijnlijk zal aanspreken. Omdat een crm systeem het opstellen van bezoekersprofielen mogelijk maakt, kan je op het juiste moment in de klantreis het juiste e-mailbericht sturen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

E-mail marketing strategie via Envoker

Met crm e-mail marketing werk je dus actief aan klantenbinding met als uiteindelijke doel een conversie, zoals het plaatsen van een bestelling.

Om een prospect of potentiële klant niet af te schrikken en te voorkomen dat deze je bericht als spam aanmerkt, is het van belang dat je weloverwogen te werk gaat met een op individuele websitebezoekers toegespitste e-mail marketing strategie.

De meeste internetgebruikers krijgen echter al genoeg e-mails. Wij weten precies hoe je het meest uit je e-mail marketing crm haalt en een vruchtbare relatie met je doelgroep opbouwt. Mail of bel voor meer informatie over effectieve en lonende e-mail marketing.

Bij Envoker kan je rekenen op de hulp en knowhow van gedreven marketingexperts.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders
De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders

De nieuwe adverteerders die we bezoeken, lijken tegenwoordig al hun vertrouwen kwijt te zijn in digitale bureaus. Ze zijn niet één, maar vier tot vijf keer na elkaar teleurge ... Lees verder

De jaarlijkse lijstjes met marketingtrends. Waardevol of waardeloos?
De jaarlijkse lijstjes met marketingtrends. Waardevol of waardeloos?

“Dé online marketingtrends die elke marketeer moet weten”, “Dé trends & tips voor 2020”. Het is weer de tijd van het jaar en je kunt er niet omheen. De jaarlijkse ... Lees verder

"We zijn wat eigenwijs en willen vooruit"
"We zijn wat eigenwijs en willen vooruit"

Het Zeeuwse online marketingbureau Envoker groeit hard in België. Dat heeft volgens Managing Director Edwin Kersten niet alleen te maken met het hoge kennisniveau van zijn mar ... Lees verder