Marketing Automation Software

Marketing Automation Software

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Klantgerichte campagnes

Marketing automation software

Tegenwoordig hebben marketeers de beschikking over talloze middelen om via internet promotiecampagnes te ontwikkelen en te implementeren. Maar een klassieke methode die altijd relevant blijft is email marketing. Het versturen van e-mails en online nieuwsbrieven is echter alleen effectief als de ontvanger informatie krijgt die interessant en derhalve persoonsgebonden is. 

Voordat we de voordelen van marketing automation verder uitdiepen, leggen we je graag eerst uit wat dit begrip precies inhoudt. Marketing automation is een vorm van outbound marketing die met dezelfde principes werkt als e-mailmarketing.

Marketing automation software

Marketing automation versus e-mailmarketing

Als uiting van commerciële massacommunicatie is e-mailmarketing zo oud als de eerste internetaansluitingen voor particulieren. Het probleem met het rondsturen van een dergelijke promotionele e-mail is evenwel dat iedereen een bericht met dezelfde tekst krijgt. Dit is deels te ondervangen door gebruik te maken van autoresponders, waarmee je duidelijkheid hebt voor welk type informatie een e-mailadres is achtergelaten.

Met online marketing automation software is het echter mogelijk om meer data van een lead of prospect te gebruiken als basis voor de informatie die men ontvangt en zodoende gerichter en persoonlijker te promoten. Maar dat is nog niet alles.

Beste marketing automation software

Zowel bij b2b marketing als b2c marketing komt het erop aan de juiste informatie op het juiste moment en via het juiste kanaal aan potentiële prospects te sturen of te laten zien. Er bestaan evenwel meerdere marketing automation software systemen, die elk hun eigen features en specialiteit hebben.Daarom is marketing automation software vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt een goed idee.

Zaken waarop je kan letten zijn onder andere de hoeveelheid e-mails en contacten die je ermee kunt bereiken, aanwezige social-mediafuncties, mogelijkheid tot CRM-koppeling en of de software beschikbaar is op een gesloten of open marketing automation platform.

Hier de top-5 marketing automation software pakketten op dit moment.

  1. ActiveCampaign
  2. Hubspot
  3. Freshmarketer
  4. SalesForce Pardot
  5. Marketo

Moeilijk kiezen? Wij helpen graag en stellen dan een pakket voor dat is afgestemd op jouw wensen. Natuurlijk is het eveneens mogelijk om je marketing automation software en de daaraan gekoppelde campagnes geheel door ons te laten beheren en verzorgen.

 

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
marketing automation software
Rendement

Marketing automation software rendement

Het beter op elkaar kunnen afstemmen van marketing en sales is een groot voordeel van het gebruik van marketing automation software. De inzichten die de software oplevert, stellen je in staan om tijdens een marketingcampagne data driven te werk te gaan. Dit zorgt voor een betere customer journey van je websitebezoekers, waardoor conversie een stap dichterbij komt.

Bij webshops en ondernemers die met automation software werken neemt de omzet vaak binnen een half jaar significant toe. Percentages van 40 tot 50% zijn bijvoorbeeld niet uitzonderlijk. En hoewel het vooral tot betere verkoopcijfers leidt door het te gebruiken als marketing automation software b2b, zijn vertegenwoordigers van bedrijven zeker niet de enige groep die je hier succesvol mee kunt aanspreken. De campagnetool biedt namelijk ook goede resultaten door deze in te zetten als b2c marketing automation software.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Meer mogelijk met marketing automation software

In de praktijk kan je met dit soort online marketing software dus nuttige informatie bieden aan geïnteresseerden in jouw product of dienst. De mogelijkheden zijn echter uitgebreider dan het versturen van nieuwsbrieven en deze promotietool is daarom meer dan email marketing automation software alleen. Je kunt het bijvoorbeeld ook inzetten om aan de hand van de bekende gegevens van een lead of prospect gepersonaliseerde advertenties en andere content op je website te tonen.

De marketingsoftware speelt dus een grote rol bij leadgeneratie. Door deze te koppelen aan andere systemen wordt duidelijk welk effect je kanalen en marketing hebben en hoe een specifieke klantreis is verlopen. Daarmee vormt marketing automation software een belangrijke schakel tussen marketing en sales, die je kan toepassen op je eigen website en je e-mailmarketing maar bijvoorbeeld ook op social media.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat verder ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020

In slechts een paar weken tijd zijn we van een verwachte economische groei naar een flinke daling gegaan en is de wereld fundamenteel veranderd. Veel sectoren kunnen noodgedwon ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

NeaPharma
KonseptS
NetworkApp
Roompot Business
Roompot Vakanties
Decovry
Dakenshop
Pier 7
Ricoh Document Center
Verhuurwinkel
Pak Aanhangwagens
Halito
Eponym
Vinetiq
Imkershop
Witti Group
Medisol
Sentia
Bosch Car Service
Novid
Wellens Men
Cleanmastershop
Van Mele
Thermaalbad Arcen
Rabeko Zero Sauzen
Bushcraftshop
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Connections
Yd Nordic House
Auto Poppe
Bloovi
Elephant
Klok'uus
Nilsson
Dr. Feriduni
Largo
Mojo Design