Marketing Automation Software

Marketing Automation Software

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Klantgerichte campagnes

Marketing automation software

Tegenwoordig hebben marketeers de beschikking over talloze middelen om via internet promotiecampagnes te ontwikkelen en te implementeren. Maar een klassieke methode die altijd relevant blijft is email marketing. Het versturen van e-mails en online nieuwsbrieven is echter alleen effectief als de ontvanger informatie krijgt die interessant en derhalve persoonsgebonden is. 

Voordat we de voordelen van marketing automation verder uitdiepen, leggen we je graag eerst uit wat dit begrip precies inhoudt. Marketing automation is een vorm van outbound marketing die met dezelfde principes werkt als e-mailmarketing.

Marketing automation software

Marketing automation versus e-mailmarketing

Als uiting van commerciële massacommunicatie is e-mailmarketing zo oud als de eerste internetaansluitingen voor particulieren. Het probleem met het rondsturen van een dergelijke promotionele e-mail is evenwel dat iedereen een bericht met dezelfde tekst krijgt. Dit is deels te ondervangen door gebruik te maken van autoresponders, waarmee je duidelijkheid hebt voor welk type informatie een e-mailadres is achtergelaten.

Met online marketing automation software is het echter mogelijk om meer data van een lead of prospect te gebruiken als basis voor de informatie die men ontvangt en zodoende gerichter en persoonlijker te promoten. Maar dat is nog niet alles.

Beste marketing automation software

Zowel bij b2b marketing als b2c marketing komt het erop aan de juiste informatie op het juiste moment en via het juiste kanaal aan potentiële prospects te sturen of te laten zien. Er bestaan evenwel meerdere marketing automation software systemen, die elk hun eigen features en specialiteit hebben.Daarom is marketing automation software vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt een goed idee.

Zaken waarop je kan letten zijn onder andere de hoeveelheid e-mails en contacten die je ermee kunt bereiken, aanwezige social-mediafuncties, mogelijkheid tot CRM-koppeling en of de software beschikbaar is op een gesloten of open marketing automation platform.

Hier de top-5 marketing automation software pakketten op dit moment.

  1. ActiveCampaign
  2. Hubspot
  3. Freshmarketer
  4. SalesForce Pardot
  5. Marketo

Moeilijk kiezen? Wij helpen graag en stellen dan een pakket voor dat is afgestemd op jouw wensen. Natuurlijk is het eveneens mogelijk om je marketing automation software en de daaraan gekoppelde campagnes geheel door ons te laten beheren en verzorgen.

 

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen
marketing automation software
Rendement

Marketing automation software rendement

Het beter op elkaar kunnen afstemmen van marketing en sales is een groot voordeel van het gebruik van marketing automation software. De inzichten die de software oplevert, stellen je in staan om tijdens een marketingcampagne data driven te werk te gaan. Dit zorgt voor een betere customer journey van je websitebezoekers, waardoor conversie een stap dichterbij komt.

Bij webshops en ondernemers die met automation software werken neemt de omzet vaak binnen een half jaar significant toe. Percentages van 40 tot 50% zijn bijvoorbeeld niet uitzonderlijk. En hoewel het vooral tot betere verkoopcijfers leidt door het te gebruiken als marketing automation software b2b, zijn vertegenwoordigers van bedrijven zeker niet de enige groep die je hier succesvol mee kunt aanspreken. De campagnetool biedt namelijk ook goede resultaten door deze in te zetten als b2c marketing automation software.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Meer mogelijk met marketing automation software

In de praktijk kan je met dit soort online marketing software dus nuttige informatie bieden aan geïnteresseerden in jouw product of dienst. De mogelijkheden zijn echter uitgebreider dan het versturen van nieuwsbrieven en deze promotietool is daarom meer dan email marketing automation software alleen. Je kunt het bijvoorbeeld ook inzetten om aan de hand van de bekende gegevens van een lead of prospect gepersonaliseerde advertenties en andere content op je website te tonen.

De marketingsoftware speelt dus een grote rol bij leadgeneratie. Door deze te koppelen aan andere systemen wordt duidelijk welk effect je kanalen en marketing hebben en hoe een specifieke klantreis is verlopen. Daarmee vormt marketing automation software een belangrijke schakel tussen marketing en sales, die je kan toepassen op je eigen website en je e-mailmarketing maar bijvoorbeeld ook op social media.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient.

Hoe mooi en gebruiksvriendelijk je webshop of website ook is, uiteindelijk bepalen je potentiële klanten het succes ervan. En dat succes komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, maar is iets waar we samen intensief aan moeten werken. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. In plaats daarvan spreken we op momenten dat dat nodig is liever snel iets telefonisch door.

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons online marketing bureau. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeer, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!
Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!

Om te kunnen presteren in de travelbranche, met al zijn eigenaardigheden, is het belangrijk dat je als bedrijf, en zeker als marketeer, begrijpt wát er anders is. Hoe je hier ... Lees verder

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders
De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders

De nieuwe adverteerders die we bezoeken, lijken tegenwoordig al hun vertrouwen kwijt te zijn in digitale bureaus. Ze zijn niet één, maar vier tot vijf keer na elkaar teleurge ... Lees verder