Marketing Automation Software

Marketing Automation Software

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van:

IAB
Resultaatgerichte

Marketing Automation Software

Tegenwoordig hebben marketeers de beschikking over talloze middelen om via internet promotiecampagnes te ontwikkelen en te implementeren. Maar een klassieke methode die altijd relevant blijft is email marketing. Het versturen van e-mails en online nieuwsbrieven is echter alleen effectief als de ontvanger informatie krijgt die interessant en derhalve persoonsgebonden is. 

Voordat we de voordelen van marketing automation verder uitdiepen, leggen we je graag eerst uit wat dit begrip precies inhoudt. Marketing automation is een vorm van outbound marketing die met dezelfde principes werkt als e-mailmarketing.

Marketing automation software

Marketing automation versus e-mailmarketing

Als uiting van commerciële massacommunicatie is e-mailmarketing zo oud als de eerste internetaansluitingen voor particulieren. Het probleem met het rondsturen van een dergelijke promotionele e-mail is evenwel dat iedereen een bericht met dezelfde tekst krijgt. Dit is deels te ondervangen door gebruik te maken van autoresponders, waarmee je duidelijkheid hebt voor welk type informatie een e-mailadres is achtergelaten.

Met online marketing automation software is het echter mogelijk om meer data van een lead of prospect te gebruiken als basis voor de informatie die men ontvangt en zodoende gerichter en persoonlijker te promoten. Maar dat is nog niet alles.

Beste marketing automation software

Zowel bij b2b marketing als b2c marketing komt het erop aan de juiste informatie op het juiste moment en via het juiste kanaal aan potentiële prospects te sturen of te laten zien. Er bestaan evenwel meerdere marketing automation software systemen, die elk hun eigen features en specialiteit hebben.Daarom is marketing automation software vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt een goed idee.

Zaken waarop je kan letten zijn onder andere de hoeveelheid e-mails en contacten die je ermee kunt bereiken, aanwezige social-mediafuncties, mogelijkheid tot CRM-koppeling en of de software beschikbaar is op een gesloten of open marketing automation platform.

Hier de top-5 marketing automation software pakketten op dit moment.

  1. ActiveCampaign
  2. Hubspot
  3. Freshmarketer
  4. SalesForce Pardot
  5. Marketo

Moeilijk kiezen? Wij helpen graag en stellen dan een pakket voor dat is afgestemd op jouw wensen. Natuurlijk is het eveneens mogelijk om je marketing automation software en de daaraan gekoppelde campagnes geheel door ons te laten beheren en verzorgen.

 

marketing automation software
Rendement

Marketing automation software rendement

Het beter op elkaar kunnen afstemmen van marketing en sales is een groot voordeel van het gebruik van marketing automation software. De inzichten die de software oplevert, stellen je in staan om tijdens een marketingcampagne data driven te werk te gaan. Dit zorgt voor een betere customer journey van je websitebezoekers, waardoor conversie een stap dichterbij komt.

Bij webshops en ondernemers die met automation software werken neemt de omzet vaak binnen een half jaar significant toe. Percentages van 40 tot 50% zijn bijvoorbeeld niet uitzonderlijk. En hoewel het vooral tot betere verkoopcijfers leidt door het te gebruiken als marketing automation software b2b, zijn vertegenwoordigers van bedrijven zeker niet de enige groep die je hier succesvol mee kunt aanspreken. De campagnetool biedt namelijk ook goede resultaten door deze in te zetten als b2c marketing automation software.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Meer mogelijk met marketing automation software

In de praktijk kan je met dit soort online marketing software dus nuttige informatie bieden aan geïnteresseerden in jouw product of dienst. De mogelijkheden zijn echter uitgebreider dan het versturen van nieuwsbrieven en deze promotietool is daarom meer dan email marketing automation software alleen. Je kunt het bijvoorbeeld ook inzetten om aan de hand van de bekende gegevens van een lead of prospect gepersonaliseerde advertenties en andere content op je website te tonen.

De marketingsoftware speelt dus een grote rol bij leadgeneratie. Door deze te koppelen aan andere systemen wordt duidelijk welk effect je kanalen en marketing hebben en hoe een specifieke klantreis is verlopen. Daarmee vormt marketing automation software een belangrijke schakel tussen marketing en sales, die je kan toepassen op je eigen website en je e-mailmarketing maar bijvoorbeeld ook op social media.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Maak kennis met Thamira, Levy, Jeffrey en Iris
Maak kennis met Thamira, Levy, Jeffrey en Iris

Eind augustus hebben we vier nieuwe trainees mogen verwelkomen. De komende maanden zullen Thamira, Levy, Jeffrey en Iris ons komen versterken op diverse projecten. Van harte we ... Lees verder

8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen
8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen

Pinterest is één van de grootste visuele zoekmachines naast Google en Youtube. Pinterest staat vol met uiteenlopende onderwerpen en ook voor (online) marketing is dit een goe ... Lees verder

De (online) customer journey als leidraad voor je Facebook advertising strategie
De (online) customer journey als leidraad voor je Facebook advertising strategie

Na het lezen van deze blog begrijp je het belang van een goede Facebook pixel implementatie. Daarnaast laten we zien hoe je met custom events in kan spelen ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL