Marketing Automation Software

Marketing Automation

Resultaatgerichte Marketing Automation Software

Ontdek Marketing Automation Software
Onze klanten
Marketing Automation Software
Roompot Verhuurwinkel Morres Landal GreenParks Energetica Natura Veritas Aanhangwagens XXL West-Brabant Hello Archie Timesavers Pak Aanhangwagens Roompot Verhuurwinkel Morres Landal GreenParks Energetica Natura Veritas Aanhangwagens XXL West-Brabant Hello Archie Timesavers Pak Aanhangwagens

Marketing Automation Software

Tegenwoordig hebben online marketeers de beschikking over talloze middelen om via verschillende online kanalen campagnes te ontwikkelen en te implementeren. Eén van de meest gebruikte online kanalen is e-mailmarketing. Het versturen van e-mails en online nieuwsbrieven is echter effectiever zodra er relevante content wordt aangeboden en idealiter persoonsgebonden is.

Voordat we de voordelen van marketing automation verder uitdiepen, leggen we je eerst uit wat dit begrip precies inhoudt. Marketing automation is een vorm van outbound marketing die met dezelfde principes werkt als e-mailmarketing.

Waarom Marketing Automation Software?

Meer omzet

Door een relevante boodschap op het juiste moment te versturen.

Meer rendement

Krijg jouw product of dienst beter in beeld bij geïnteresseerden.

Data-driven

Kom tot een beter restultaat door de data inzichten van de software.

Groter bereik

Vergroot jouw bereik door gebruik te maken van Marketing Automation.

Imkershop

+179%Groei in omzet in Nederland uit SEA

Uitgelichte case: Imkershop

Groei in omzet tegen een vooraf begrote cost of sale

+179%Groei in omzet in Nederland uit SEA

+531%Groei in omzet in België uit SEA

+184%Meer transacties in zowel Nederland als België uit SEA

Samen met Envoker zijn we mooi op weg om onze beoogde doelstellingen te realiseren! Toen we voor het eerst kennis maakten met Envoker was ik...

Lees de volledige case

Marketing automation en e-mailmarketing

Vaak denkt men dat men doelt op e-mail marketing als ze spreken over marketing automation, echter is e-mail marketing een belangrijk onderdeel van een marketing automation strategie. Met online marketing automation software is het mogelijk om meer data van een lead of prospect te gebruiken. Hierdoor heeft men goede basis aan informatie om gerichter en persoonlijker te promoten met e-mail marketing. Daarnaast biedt het ook meer mogelijkheden als het gaat om het inzichtelijk maken van de totale klantreis. Zo kan de adverteerder op basis van interacties nóg beter inspelen op het gedrag van de potentiële klant door segmentaties in hun communicatie uitingen te gebruiken.

Marketing automation software rendement

De inzichten die de software oplevert, stellen je in staat om tijdens een marketingcampagne data driven te werk te gaan. Hierdoor is men in staat om marketing en sales nog beter op elkaar te kunnen afstemmen. En kan men aan de hand van data de customer journey van de websitebezoekers nog beter inzichtelijk te maken, waardoor een conversie een stap dichterbij komt.

Bij webshops en ondernemers die met automation software werken neemt de omzet vaak binnen een half jaar significant toe. Percentages van 40 tot 50% zijn bijvoorbeeld niet uitzonderlijk. En hoewel het vooral tot betere verkoopcijfers leidt voor de B2B markt, zijn vertegenwoordigers van bedrijven zeker niet de enige groep die je hier succesvol mee kunt aanspreken. De software rendeert ook binnen de business-to-consumer markt en is daarmee ook uitermate geschikt voor de consumentenmarkt.

Beste marketing automation software

Zowel bij b2b marketing als b2c marketing komt het erop aan de juiste informatie op het juiste moment en via het juiste kanaal aan potentiële prospects te sturen of te laten zien. Er bestaan evenwel meerdere marketing automation software systemen, die elk hun eigen features en specialiteit hebben. Het is goed om op voorhand marketing automation software te vergelijken en te bepalen welke het beste past bij de eisen en specificaties die een bijdrage leveren aan de bedrijfsdoelstellingen.

Zaken waarop je kan letten zijn onder andere de hoeveelheid e-mails en contacten die je ermee kunt bereiken, aanwezige social-mediafuncties, mogelijkheid tot CRM-koppeling en of de software beschikbaar is op een gesloten of open marketing automation platform.

Momenteel zijn dit de top-5 marketing automation software pakketten:

  1. ActiveCampaign
  2. Hubspot
  3. Freshmarketer
  4. SalesForce Pardot
  5. Marketo

Iedere software kan van waarde zijn voor de doelstellingen van jouw bedrijf of onderneming. Daarom is het goed om gedegen onderzoek te doen om te bepalen welk systeem het beste past bij je eisen. Tenslotte kan men ook gebruik maken van demo’s om een systeem te testen en te ontdekken wat de mogelijkheden zijn en hoe deze kunnen zorgen voor meer rendement op het platform.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Meer mogelijk met marketing automation software

In de praktijk kun je als bedrijf of onderneming met dit soort online marketing software nuttige informatie bieden aan geïnteresseerden in jouw product of dienst. De mogelijkheden zijn echter uitgebreider dan het versturen van nieuwsbrieven en deze promotietool is daarom meer dan email marketing automation software alleen. Je kunt het bijvoorbeeld ook inzetten om aan de hand van de bekende gegevens van een lead of prospect gepersonaliseerde advertenties en andere content op je website te tonen.

De marketingsoftware speelt dus een grote rol bij leadgeneratie. Door deze te koppelen aan andere systemen wordt duidelijk welk effect je kanalen en marketing hebben en hoe een specifieke klantreis is verlopen. Daarmee vormt marketing automation software een belangrijke schakel tussen marketing en sales, die je kan toepassen op je eigen website en je e-mailmarketing maar bijvoorbeeld ook op  social media.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

Haal het meeste uit je B2B website met deze 5 Hubspot tips
Haal het meeste uit je B2B website met deze 5 Hubspot tips

In dit blog behandelen we vijf tips om zoveel mogelijk waarde uit je verkeer te halen via een tool als Hubspot, een uitgebreid online marketing en sales&nbs ...

Lees verder
8 ActiveCampaign automations die écht werken!
8 ActiveCampaign automations die écht werken!

Marketing automation is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een online marketingstrategie. In dit artikel willen we je acht automation ideeën en voorbeelde ...

Lees verder
Lead Scoring en Marketing Automation
Lead Scoring en Marketing Automation

Een van de uitdagingen voor marketeers is het “begrijpen” wie er in de database zit en hoe je deze ‘leads’ kunt bewerken zodat ze tot een conversie overgaan. ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL