Instagram Shopping

Social Media Marketing

Resultaatgericht
Instagram Shopping

Ontdek Instagram Shopping
Onze klanten
Instagram Shopping referenties
INNO Veritas Easy2Rent Timesavers Wellens Men Pak Aanhangwagens Roompot Morres Landal GreenParks Energetica Natura Aanhangwagens XXL West-Brabant Dierenwereld XL INNO Veritas Easy2Rent Timesavers Wellens Men Pak Aanhangwagens Roompot Morres Landal GreenParks Energetica Natura Aanhangwagens XXL West-Brabant Dierenwereld XL

Instagram Shopping

Online shoppen is voor consumenten een aantrekkelijke manier om producten te kopen. Het kan op elk moment van de dag en op elke locatie. Om dezelfde redenen biedt het ook voor winkels en verkopers zelf veel voordelen. Als je je online aanwezigheid goed aanpakt, zijn via internet dan ook veel klanten en geïnteresseerden te bereiken.

Het voordeel van Instagram Shopping is dat je online winkel in het social-mediaplatform is geïntegreerd. Potentiële klanten kunnen dus direct gehoor geven aan hun aankoopimpuls. De kans dat ze hun bestelling op de lange baan schuiven, wordt daarmee dus aanzienlijk kleiner. Een website die je daarbij zeker niet mag vergeten, is Instagram. De app heeft speciaal voor winkels de functie Instagram Shopping ontwikkeld. Een social media bureau kan je helpen bij het opzetten van een succesvolle Instagram Shop.

Waarom Instagram Shopping?

Meer sales

Door geïnteresseerden direct door te sturen naar je website.

Koppeling

Tussen je social content en achterliggende productpagina's.

Gebruikerservaring

Maakt online shoppen voor de bezoekers extra makkelijk.

Meer leads

Creeër meer leads door social volgers naar jouw website te leiden.

Motoport Goes

52%Meer zichtbaarheid

Uitgelichte case: MotoPort Goes

De lokale zichtbaarheid verhogen door content uitrol

52%Meer zichtbaarheid

6Nieuwe top 1 posities

348%Meer traffic verwacht

We zijn blij met de samenwerking tussen Envoker en ons bedrijf. Dit jonge en enthousiaste team heeft verstand van zaken. Ze denken graag mee en reageren snel en adequaat op vraagstukken.

Lees de volledige case

Wat is Instagram Shopping?

Instagram is het ideale social media platform om mensen aan te spreken met afbeeldingen en video’s. Het wordt vaak ingezet voor productpresentaties en veel Instagram-gebruikers gaan met behulp van de app of website op zoek naar nieuwe producten. Om het online shoppen te stimuleren, moet het consumenten extra gemakkelijk worden gemaakt. Tegelijkertijd dient echter ook te worden voorkomen dat ze het platform moeten verlaten om te kunnen shoppen. Om aan beide zaken gehoor te geven, is Instagram Shopping ontwikkeld. Hiermee kunnen gebruikers van de app winkelen via foto’s en video’s. Het tikken op of aanklikken van een externe link is dus niet aan de orde en winkelen kan ongeacht waar men zich in de app bevindt.

Gericht targeten

Om een gerichte doelgroep te targeten kun je eveneens kiezen voor een betaalde of gesponsorde Instagram advertentie. Daarvoor ga je naar je beheerpagina voor Facebook Ads, want beide websites zijn onderdeel van hetzelfde bedrijf. Via de advertentiebeheerpagina kan je jouw doelgroep aangeven op basis van interesses, woonplaats, geslacht en leeftijdscategorie.

Via de beheerpagina is het mogelijk om de advertenties via Facebook en Instagram te verspreiden. Aan de hand van 'Plaatsingen bewerken' heb je de keuze om je betaalde campagne via Instagram of beide kanalen uit te zetten. Vervolgens stel je het budget in en upload je je video- of fotoreclame. Nadat je advertentie is goedgekeurd door Facebook kan je Instagram campagne beginnen. Wat adverteren Instagram Stories kost hangt af van de duur van je campagne, de doelstelling en het aantal mensen dat je wilt bereiken.

De vele mogelijkheden

Met een Instagram Shop creëer je een aantrekkelijke online winkel waar geïnteresseerden jouw producten kunnen ontdekken, vergelijken en aanschaffen. Daartoe biedt het platform verschillende mogelijkheden. Zo zijn er voor winkeleigenaren diverse features om klanten via Instagram tot een aankoop te verleiden. Bedrijfsprofielpagina’s hebben bijvoorbeeld een online etalage, die naar believen is in te vullen en waarin consumenten rechtstreeks kunnen shoppen.

Verder kan je je winkelcollectie beheren en ordenen aan de hand van thema’s. Producten uitlichten in jouw Instagram Stories en via het overzicht doe je met behulp van producttags. Deze tags maken ook productpromotie middels advertenties mogelijk. En uiteraard kan je voor elk artikel een pagina aanmaken. Naast de prijs, omschrijving en specificaties bevatten deze pagina’s ook alle media waarin het product op Instagram getagd is..

DRIVEN BY PERFORMANCE

Instagram is zeer populair

Met wereldwijd meer dan één miljard gebruikers is Instagram een populair social-mediakanaal, waar commercieel gezien veel te halen valt voor de ondernemer, bijvoorbeeld door Instagram adverteren. De gratis mobiele app begon in 2010 en richtte zich in het begin op fotocontent.

Zomer 2012 nam Facebook Instagram over en een jaar later werd het mogelijk om video’s te uploaden. Hoewel ook beschikbaar als website, werkt het platform het best als app. Voor het plaatsen van foto’s en video’s kan je bijvoorbeeld alleen de Instagram app gebruiken..

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

8 doelgerichte tactieken voor effectieve retargeting op sociale media
8 doelgerichte tactieken voor effectieve retargeting op sociale media

Retargeting via social media is een strategie waarbij eerdere bezoekers van een website opnieuw benaderd worden door middel van gerichte advertenties op sociale media ...

Lees verder
7 redenen waarom je Facebook advertenties niet converteren
7 redenen waarom je Facebook advertenties niet converteren

In de snelle wereld van digitale marketing spelen Facebook-advertenties een cruciale rol bi ...

Lees verder
Threads (Instagram), wat is deze nieuwe X (voorheen Twitter) concurrent precies?
Threads (Instagram), wat is deze nieuwe X (voorheen Twitter) concurrent precies?

De wereld van sociale media is voortdurend in ontwikkeling, met nieuwe platforms die voortdurend opkomen en strijden om de aandacht van gebruikers. Gebruikers zijn al ...

Lees verder

Instagram Shopping activeren

Als je een Instagram Shop wilt openen, dien je vanzelfsprekend te beschikken over een Instagram account. Om optimaal gebruik te maken van de tool, moet je je Instagram profiel omzetten naar een bedrijfsaccount. Hoewel geen vereiste, is het ook aan te raden om dit Instagram Business-account vervolgens te koppelen aan de Facebook pagina van je bedrijf. Deze synchronisatie vereenvoudigt onder meer je advertentiebeheer, het delen van berichten op beide platforms en de betaalde promotie van posts en Instagram Stories.

De volgende stap is het uploaden van je productcatalogus op Instagram. Dit kan met behulp van een van de gecertificeerde Instagram-partners voor e-commerce, bijvoorbeeld BigCommerce of Shopify. Staat er al een catalogus op je Facebook-bedrijfsprofiel? Dan kun je die ook voor Instagram gebruiken. Om je winkel actief te maken, dien je je account via de beheerpagina aan te melden voor Shopping. Instagram zal je aanvraag dan beoordelen. Het kan enkele dagen duren voordat je account is goedgekeurd. Zodra dit is gebeurd, verschijnt in je instellingen het tabblad Shop en kan je de Shopping-functies inschakelen.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL