Instagram Shopping

Instagram Shopping

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van

VIA
RESULTAATGERICHTE

Instagram Shopping

Online shoppen is voor consumenten een aantrekkelijke manier om producten te kopen. Het kan op elk moment van de dag en op elke locatie. Om dezelfde redenen biedt het ook voor winkels en verkopers zelf veel voordelen. Als je je online aanwezigheid goed aanpakt, zijn via internet dan ook veel klanten en geïnteresseerden te bereiken.

Een website die je daarbij zeker niet mag vergeten, is Instagram. De app heeft speciaal voor winkels de functie Instagram Shopping ontwikkeld. Een social media bureau kan je helpen bij het opzetten van een succesvolle Instagram Shop.

INSTAGRAM SHOPPING

Instagram is zeer populair

Met wereldwijd meer dan één miljard gebruikers is Instagram een populair social-mediakanaal, waar commercieel gezien veel te halen valt voor de ondernemer, bijvoorbeeld door Instagram adverteren. De gratis mobiele app begon in 2010 en richtte zich in het begin op fotocontent. Zomer 2012 nam Facebook Instagram over en een jaar later werd het mogelijk om video’s te uploaden. Hoewel ook beschikbaar als website, werkt het platform het best als app. Voor het plaatsen van foto’s en video’s kan je bijvoorbeeld alleen de Instagram app gebruiken.

INSTAGRAM SHOPPING

Wat is Instagram Shopping?

Instagram is dus het ideale social media platform om mensen aan te spreken met afbeeldingen en video’s. Het wordt dan ook vaak ingezet voor productpresentaties en veel Instagram-gebruikers gaan met behulp van de app of website op zoek naar nieuwe producten. Dit gegeven maakt Instagram bovendien tot het perfecte social media kanaal om mensen te verleiden tot een aankoop. Om het online shoppen te stimuleren, moet het consumenten namelijk extra gemakkelijk worden gemaakt.

Tegelijkertijd dient echter ook te worden voorkomen dat ze het platform moeten verlaten om te kunnen shoppen. Om aan beide zaken gehoor te geven, is Instagram Shopping ontwikkeld. Dit is een combinatie van meerdere tools, waarmee gebruikers van de app kunnen winkelen via foto’s en video’s. Het tikken op of aanklikken van een externe link is dus niet aan de orde en winkelen kan ongeacht waar men zich in de app bevindt.

Instagram adverteren

Gericht targeten

Om een gerichte doelgroep te targeten kun je eveneens kiezen voor een betaalde of gesponsorde Instagram advertentie. Daarvoor ga je naar je beheerpagina voor Facebook Ads, want beide websites zijn onderdeel van hetzelfde bedrijf. Via de advertentiebeheerpagina kan je jouw doelgroep aangeven op basis van interesses, woonplaats, geslacht en leeftijdscategorie.

Via de beheerpagina is het mogelijk om de advertenties via Facebook en Instagram te verspreiden. Aan de hand van 'Plaatsingen bewerken' heb je de keuze om je betaalde campagne via Instagram of beide kanalen uit te zetten.Vervolgens stel je het budget in en upload je je video- of fotoreclame. Nadat je advertentie is goedgekeurd door Facebook kan je Instagram campagne beginnen. Wat adverteren Instagram Stories kost hangt af van de duur van je campagne, de doelstelling en het aantal mensen dat je wilt bereiken.

 

instagram shopping
INSTAGRAM SHOPPING

De vele mogelijkheden van Instagram Shopping

Met een Instagram Shop creëer je een aantrekkelijke online winkel waar geïnteresseerden jouw producten kunnen ontdekken, vergelijken en aanschaffen. Daartoe biedt het platform verschillende mogelijkheden. Zo zijn er voor winkeleigenaren diverse features om klanten via Instagram tot een aankoop te verleiden. Bedrijfsprofielpagina’s hebben bijvoorbeeld een online etalage, die naar believen is in te vullen en waarin consumenten rechtstreeks kunnen shoppen.

Verder kan je je winkelcollectie beheren en ordenen aan de hand van thema’s. Producten uitlichten in jouw Instagram Stories en via het overzicht doe je met behulp van producttags. Deze tags maken ook productpromotie middels advertenties mogelijk. En uiteraard kan je voor elk artikel een pagina aanmaken. Naast de prijs, omschrijving en specificaties bevatten deze pagina’s ook alle media waarin het product op Instagram getagd is.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Instagram Shopping activeren

Als je een Instagram Shop wilt openen, dien je vanzelfsprekend te beschikken over een Instagram account. Om optimaal gebruik te maken van de tool, moet je je Instagram profiel omzetten naar een bedrijfsaccount. Hoewel geen vereiste, is het ook aan te raden om dit Instagram Business-account vervolgens te koppelen aan de Facebook pagina van je bedrijf. Deze synchronisatie vereenvoudigt onder meer je advertentiebeheer, het delen van berichten op beide platforms en de betaalde promotie van posts en Instagram Stories.

De volgende stap is het uploaden van je productcatalogus op Instagram. Dit kan met behulp van een van de gecertificeerde Instagram-partners voor e-commerce, bijvoorbeeld BigCommerce of Shopify. Staat er al een catalogus op je Facebook-bedrijfsprofiel? Dan kun je die ook voor Instagram gebruiken. Om je winkel actief te maken, dien je je account via de beheerpagina aan te melden voor Shopping. Instagram zal je aanvraag dan beoordelen. Het kan enkele dagen duren voordat je account is goedgekeurd. Zodra dit is gebeurd, verschijnt in je instellingen het tabblad Shop en kan je de Shopping-functies inschakelen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

INSTAGRAM SHOPPING

Envoker helpt bij opzetten en exploiteren Instagram Shopping

Instagram Shopping is een uiterst handig hulpmiddel om je rendement te vergroten en je klantenkring uit te breiden. Het opzetten neemt de nodige tijd in beslag en vereist enige kennis van social media. Maar met het activeren van je Instagram Shop ben je er nog niet.

Het echte werk moet dan nog beginnen, zoals het creëren van je merkidentiteit, het ontwikkelen van relevante foto- en videocontent, het plannen van je posts en het op de juiste wijze stimuleren van het shopgedrag onder je doelgroep. Heb je hulp nodig bij het opzetten en activeren van Instagram Shopping en wil je het beste eruit halen? Schakel dan de hulp in van een social media bureau.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Léon Maljaars

Recente artikelen

De (online) customer journey als leidraad voor je Facebook advertising strategie
De (online) customer journey als leidraad voor je Facebook advertising strategie

Na het lezen van deze blog begrijp je het belang van een goede Facebook pixel implementatie. Daarnaast laten we zien hoe je met custom events in kan spelen ...

Lees verder
Facebook Attribution: De heilige graal voor online marketeers!
Facebook Attribution: De heilige graal voor online marketeers!

Facebook heeft stilletjes weer een nieuwe tool gelanceerd, maar toen ik deze nieuwe tool in mijn Facebook Bedrijfsmanager zag staan was m’n interesse direct gewekt. Het digit ...

Lees verder
Haal meer rendement uit je campagnes door je kwaliteitsscore te verbeteren!
Haal meer rendement uit je campagnes door je kwaliteitsscore te verbeteren!

Wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert in Google gebeurt er van alles achter de schermen. In minder dan een seconde heeft Google een rij met zoekresultaten klaar, waarvan de ...

Lees verder
Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL