Video Adverteren

Video Adverteren

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Resultaatgericht

Video Adverteren

Videoadvertenties hebben een belangrijk aandeel binnen display advertising. Bij het marketen van je webshop of website is het dankzij video adverteren namelijk mogelijk om eenvoudig je doelgroep te bereiken en snel duidelijk te maken wat je te bieden hebt. De combinatie van beeld en spraak levert enkele hele mooie mogelijkheden om je boodschap precies over te brengen zoals jij dat wilt.

De afgelopen jaren heeft video adverteren steeds meer terrein gewonnen in een goede online marketing strategie. Het is dan ook steeds eenvoudiger geworden om video content te maken en onder jouw doelgroep onder de aandacht te brengen.

Video advertising

De voordelen van online video advertising

YouTube is voor veel mensen het bekendste videoplatform, maar ook een website als Vimeo heeft een groot bereik. Daarnaast is het mogelijk om advertentievideo’s te plaatsen op en te verspreiden via Facebook en andere social media.

Een videoadvertentie stelt je dus in staat om je boodschap middels verschillende online kanalen rechtstreeks met jouw doelgroep te delen. Wanneer dit op een goede manier wilt doen zijn er natuurlijk wel diverse punten om in acht te nemen. Het laatste dat je wilt is dat mensen je video weg klikken voordat je boodschap is overgebracht.

Video adverteren met resultaat

Bij het opzetten van een goede videocampagne is het vasthouden van kijkers een van de belangrijkste zaken. De eerste paar seconden van een video zijn dan ook cruciaal. Het is daarom aan te raden om ervoor te zorgen dat de kijker aan het begin direct wordt gegrepen. Dit kun je doen door middel van pakkende beelden of een gesproken tekst die uitnodigt om verder te kijken. Je emotionele boodschap moet zo snel mogelijk worden overgebracht om de aandacht vast te houden.

Interesse wekken, het creëren van brand awareness en informatie verschaffen zijn goede redenen om te kiezen voor video advertising. In je video moet daarom snel duidelijk zijn wat jouw merk, product of dienst voor de doelgroep kan betekenen.

Bij het bedenken is het belangrijk om alvast rekening te houden met de volgende uitgangspunten;

  • Maak de video relevant
  • Pak in de eerste seconden direct de aandacht
  • Kies een advertentie variant die past bij de boodschap
  • Hou de video aangesloten op je doelgroep
  • Gebruik retargeting
  • Kies nauwkeurig de juiste doelgroep en kanalen
  • Voeg een call-to-action toe

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof
video advertising
Desktop & Mobiel

Hou rekening met mobiele gebruikers

Het is verder verstandig om altijd rekening te houden met mobiele kijkers. Ongeacht of je een video via YouTube, Facebook of een ander platform verspreidt. Hierbij zijn het formaat en de lengte van de video belangrijke aandachtspunten. Doordat veel mensen gebruikmaken van mobiele apparaten is de aanbevolen beeldverhouding tegenwoordig het verticale 9:16 in plaats van het horizontale 16:9.

Om aan zowel mobiele kijkers als desktopgebruikers tegemoet te komen, is het vierkante 1:1-videoformaat ook zeer bruikbaar. Daarnaast moet een videoadvertentie bovendien ook zonder geluid duidelijk zijn. Het overgrote deel van de Facebook-, Instagram- en LinkedIn-gebruikers heeft het geluid bij het bekijken van een video namelijk niet aan staan.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Een paar laatste tips

Het leven op een mobieltje gaat sneller dan op een desktop en de verschillen ten opzichte van elkaar spreken voor zich. Mobiele kijkers geven video’s en andere content op social media gemiddeld 1,7 seconden van hun tijd, terwijl desktopgebruikers hiervoor 2,5 seconden uittrekken. In beide gevallen is het dus belangrijk dat je video vanaf de openingsbeelden boeiende content laat zien.

Dit gaat zowel op voor een informatieve video of tutorial als voor een pre-roll die wordt afgespeeld voor een eigenlijke video of als reclamevideo tussen YouTube-video’s. Je relevante doelgroep vinden en deze vasthouden is uiteindelijk waar het bij video advertising om draait. Zorg er daarom voor dat je dit vooraf goed aanpakt door de juiste strategie uit te denken. Alleen dan haal je het maximale uit video adverteren.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin
Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin

Op 18 & 19 juni waren Valerie en ik aanwezig bij het Google Display Summit 2019 in Dublin. Lees verder

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat verder ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Connections
Bushcraftshop
Van Mele
Vinetiq
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Mojo Design
Dr. Feriduni
Medisol
Sentia
KonseptS
Decovry
Bloovi
Pak Aanhangwagens
Rabeko Zero Sauzen
Witti Group
Dakenshop
Halito
Cleanmastershop
Nilsson
Eponym
Largo
Verhuurwinkel
NetworkApp
Novid
Bosch Car Service
Roompot Vakanties
NeaPharma
Elephant
Auto Poppe
Klok'uus
Roompot Business
Yd Nordic House
Wellens Men
Ricoh Document Center
Pier 7
Imkershop
Thermaalbad Arcen