Video Adverteren

Video Adverteren

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Video adverteren

Video adverteren essentieel in marketing

Video advertenties hebben een belangrijk aandeel binnen displaymarketing oftwel display advertising. Bij het marketen van je webshop of website is het dankzij online video adverteren namelijk mogelijk om eenvoudig je doelgroep te bereiken en snel duidelijk te maken wat je te bieden hebt.

De afgelopen jaren heeft video adverteren steeds meer terrein gewonnen op internet. Het is dan ook eenvoudig om video content te maken en onder potentieel geïnteresseerden te distribueren. Marketingbureau Envoker helpt je met het bedenken en creëren van je videocampagne en weet bij welke internetkanalen je jouw video het beste kunt aanbieden.

Video advertising

Voordelen van online video advertising

YouTube is daarbij voor veel mensen het bekendste videoplatform, maar ook een website als Vimeo heeft een groot bereik. Daarnaast is het mogelijk om advertentievideo’s te plaatsen op en te verspreiden via Facebook en andere social media.

Een video stelt je dus in staat om je boodschap middels verschillende online kanalen rechtstreeks met jouw doelgroep te delen. Wanneer je gebruik wil maken van video adverteren zijn er natuurlijk wel diverse punten om in acht te nemen. Het laatste dat je wilt is dat mensen je video weg klikken.

Video advertentie met resultaat

Bij het opzetten van een videocampagne is het vasthouden van kijkers een van de belangrijkste zaken. De eerste paar seconden van een video zijn dan ook cruciaal. Het is daarom aan te raden om ervoor te zorgen dat de kijker aan het begin direct wordt gegrepen. Dit kan je doen door middel van pakkende beelden of een gesproken tekst die uitnodigt om verder te kijken.

Interesse wekken, het creëren van brand awareness en informatie verschaffen zijn goede redenen om te kiezen voor online video adverteren. In je video moet daarom snel duidelijk zijn wat jouw merk, product of dienst voor de klant kan betekenen en via welke website er meer over is te vinden.

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
video advertising
Desktop & Mobiel

Video adverteren gericht op desktop en mobiel

Het is verder verstandig om altijd rekening te houden met mobiele kijkers. Ongeacht of je een video via YouTube, Facebook of een ander platform verspreidt. Hierbij zijn het formaat en de lengte van de video belangrijke aandachtspunten. Doordat veel mensen gebruikmaken van mobiele apparaten is de aanbevolen beeldverhouding tegenwoordig het verticale 9:16 in plaats van het horizontale 16:9.

Om aan zowel mobiele kijkers als desktopgebruikers tegemoet te komen, is het vierkante 1:1-videoformaat evenwel ideaal. Zoals displayconsultant Jesse van Opbergen uitlegt moet een videoadvertentie bovendien ook zonder geluid duidelijk zijn. Het overgrote deel van de Facebook-, Instagram- en LinkedIn-gebruikers heeft het geluid bij het bekijken van een video namelijk niet aan staan.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Online video adverteren uitrollen met Envoker

Het leven op een mobieltje gaat sneller dan op een desktop en de verschillen ten opzichte van elkaar spreken voor zich. Mobiele kijkers geven video’s en andere content op social media gemiddeld 1,7 seconden van hun tijd, terwijl desktopgebruikers hiervoor 2,5 seconden uittrekken. In beide gevallen is het dus belangrijk dat je video vanaf de openingsbeelden boeiende content laat zien.

Dit gaat zowel op voor een informatieve video of tutorial als voor een pre-roll die wordt afgespeeld voor een eigenlijke video of als reclamevideo tussen YouTube-video’s. Je relevante doelgroep vinden en deze vasthouden is uiteindelijk waar het bij video advertising om draait. Met Envoker haal je dankzij ambitieuze en gedreven marketeers het maximale uit video adverteren.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient.

Hoe mooi en gebruiksvriendelijk je webshop of website ook is, uiteindelijk bepalen je potentiële klanten het succes ervan. En dat succes komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, maar is iets waar we samen intensief aan moeten werken. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. In plaats daarvan spreken we op momenten dat dat nodig is liever snel iets telefonisch door.

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons online marketing bureau. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeer, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!
Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!

Om te kunnen presteren in de travelbranche, met al zijn eigenaardigheden, is het belangrijk dat je als bedrijf, en zeker als marketeer, begrijpt wát er anders is. Hoe je hier ... Lees verder

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders
De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders

De nieuwe adverteerders die we bezoeken, lijken tegenwoordig al hun vertrouwen kwijt te zijn in digitale bureaus. Ze zijn niet één, maar vier tot vijf keer na elkaar teleurge ... Lees verder