Zoekmachine Adverteren (SEA)

Zoekmachine Adverteren (SEA)

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

ROI gedreven aanpak

Zoekmachine adverteren

Het gevecht om de beste posities in de zoekmachines kan meerdere manieren worden geleverd. Naast zoekmachine optimalisatie (SEO) wat zich focust op het aanbrengen van verbeteringen en wijzigingen rond je website of webshop, staat eveneens adverteren op Google (Google Ads) of Bing (Microsoft Advertising) tot je beschikking.

Je online marketing strategie begint op deze manier mnet een andere taktiek, aanpak en ROI dan als dat je zou starten met zoekmachine optimalisatie. Omdat dit om de nodige vakkennis vraagt, is het aan te raden je zoekmachine adverteren uit te besteden aan echte Google AdWords specialisten. Een goede Google Ads campagne opzetten vraagt behoorlijk wat denkwerk. We moeten niet alleen rekening houden met je totale strategie maar natuurlijk door dagelijkse updates er voor zorgen dat deze campagnes winstgevend zijn voor je waardoor je goed kan groeien.

zoekmachine Adverteren (SEA)

Gevonden worden dankzij zoekmachine advertising

Zoekmachines vormen voor veel mensen het startpunt op het internet bij de aanschaf van een product of dienst of als ze op zoek zijn naar informatie. Ondernemingen doen er middels online marketing alles aan om de concurrenten voor te blijven op de voor hun relevante en winstgevende zoekwoorden.

De bedrijven die bovenaan in de zoekresultaten verschijnen ontvangen simpelweg de meeste potentiële klanten en leads op hun website of webshop.

Google Ads levert snel resultaat

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een lange termijn strategie die als investering moet worden gezien de eerste periode. Voor direct resultaat is het belangrijk om in ieder geval een SEA campagne op te starten. Zoekmachine adverteren (SEA) verzekert je van een goede visibiliteit in de zoekmachines en, afhankelijk van je budget en doelstellingen, over alle fases van de customer journey heen. Zo bereik je precies de juiste doelgroep op precies het juiste moment. 

Een ander mooi voordeel is dat je met je Google Ads campagnes heel gemakkelijk ervaringen op kan doen die je kan gebruiken voor je SEO strategie. Het liefst gaan beide echter hand in hand want de intentie achter een zoekopdracht veranderd natuurlijk niet of je er nu direct of indirect voor betaald. De keuze wanneer te starten met zoekmachine adverteren is dus echt afhankelijk van jouw doelstellingen op korte en lange termijn.

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof
Zoekmachine adverteren
Zoekmachine Adverteren

Betaald Adverteren

Net als het geval is bij reguliere advertenties is het plaatsen van advertenties in de zoekmachines of via Google Shopping een vorm van betaald adverteren. Het zijn de zoekmachines zelf die de ruimte op hun pagina’s beschikbaar stellen. Elke zoekmachine heeft zijn eigen advertentieprogramma om dit mee te doen. Bij Google is dat Google Ads (ook wel Google AdWords genoemd), terwijl adverteren via concurrent Bing in goede banen wordt geleid door Microsoft Advertising. Veel bedrijven weten niet dat Microsoft Advertising grofweg toch nog voor 5% van je bezoekers kan opleveren.

Daarnaast loopt het adverteren in de diverse shopping onderdelen in de zoekmachines via Google Shopping en Bing Shopping, welke onderdeel zijn van de normale advertentieprogramma's.

Financieel kleven er aan SEA relatief weinig risico’s en kan het een hoog rendement opleveren. Wanneer je ervoor kiest om voor adverteren zoekmachines in te zetten, betaal je namelijk pas als er op jouw advertentie wordt geklikt. Deze wijze van ‘no cure, no pay’-adverteren heet dan ook pay per click oftwel ppc.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Jouw bedrijf aan kop met zoekmachine adverteren

Uiteraard is het zo dat Bing en Google SEA advertenties alleen tonen wanneer op voor jouw bedrijf of organisatie relevante woorden en termen is gezocht. Deze zoekwoorden kan je op voorhand goed inschatten door onderzoek te doen naar je concurrenten. Welke zoekwoorden ze op adverteren, waar ze focus leggen en welk soort advertenties ze gebruiken.

Uitgevoerd door mensen met knowhow, enthousiasme en passie voor online marketing is adverteren in zoekmachines een zeer aantrekkelijke manier van online marketing. Vooral ook om potentiële klanten, prospects en leads aan je te binden en onbewust te bewegen tot een online bestelling of contact- of informatieaanvraag.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Concurrentie onderzoek
Concurrentie onderzoek

Concurrentie onderzoek is heel belangrijk

Om de campagne rendabel te maken moet je dus eerst weten wat de belangrijkste zoektermen en -woorden zijn. Daarvoor is een analyse van je website, webshop en concurrenten noordzakelijk. Op basis van de kwaliteit en relevantie van je keywords, advertentie en de hieraan gelinkte website of landingspagina bepaalt Google namelijk je ‘quality score’. De prijs per klik en je positie tussen de betaalde advertenties is verder afhankelijk van je ‘ad rank’.

Ad Rank wil niets anders zeggen dan de positie die jouw advertenties innemen in de resultaten van Google. De advertentieveiling bepaalt door middel van diverse factoren, waaronder je bod en de kwaliteitscore, welke advertenties worden weergegeven en hoe hoog deze worden geplaatst. Deze quality score is een cijfer van 1 tot 10 welke aan jouw combinatie van advertentie, zoekwoord en landingspagina wordt meegegeven.

Google Ads berekent de advertentiepositie voor elke advertentie in een veiling. Deze veiling bepaalt je advertentiepositie en of de advertenties in je adwords campagnes überhaupt in aanmerking komen voor weergave.

Een zoekwoord onderzoek wat net zo volledig is als bij een zoekmachine optimalisatie traject is niet nodig. Echter er moet wel over dezelfde zaken worden nagedacht die voor een gebruiker belangrijk zijn. Daarom laat je een goede campagne bij voorkeur uitvoeren door een echte Google Ads specialist. 

Recente artikelen

Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ... Lees verder

Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable
Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable

Slim adverteren met de SEA-tool van Channable. Creëer dynamische tekstadvertenties, campagnes en adgroups aan de hand van je productfeed. Zo blijven je advertenties ... Lees verder

4 Google Ads Scripts die het leven makkelijker maken
4 Google Ads Scripts die het leven makkelijker maken

Scripts zijn een handig hulpmiddel tijdens het onderhouden van advertising accounts. Ze genereren rapporten, sturen alerts en doen zelfs bodaanpassingen.  Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Wellens Men
Bushcraftshop
Verhuurwinkel
Sentia
Witti Group
NetworkApp
Cleanmastershop
Dr. Feriduni
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Nilsson
Van Mele
Rabeko Zero Sauzen
Vinetiq
Ricoh Document Center
Dakenshop
Imkershop
Pier 7
Roompot Vakanties
Roompot Business
Elephant
Decovry
Bloovi
Connections
Klok'uus
Thermaalbad Arcen
Mojo Design
Novid
Pak Aanhangwagens
Eponym
Yd Nordic House
Halito
Largo
KonseptS
Auto Poppe
Medisol
Bosch Car Service
NeaPharma