Zoekmachine Adverteren (SEA)

Zoekmachine Adverteren (SEA)

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren stimuleert vindbaarheid

Het gevecht om een positie in de bovenste regionen van de zoekmachines kan op meerdere manieren worden geleverd. Naast zoekmachine optimalisatie wat zich focust op het aanbrengen van verbeteringen en wijzigingen rond je website of webshop, staat eveneens adverteren op zoekmachines tot je beschikking.

Zoekmachine adverteren wordt ook wel Search Engine Advertising of SEA genoemd. Je online marketing begint op deze manier met een hele andere strategie en doelstelling in zoekmachines zoals Google en Bing.

Omdat dit om de nodige vakkennis vraagt, is je zoekmachine adverteren uitbesteden aan de Google AdWords specialisten van Envoker een verstandige keuze. Een goede Google Ads campagne opzetten vraagt behoorlijk wat denkwerk. We moeten niet alleen rekening houden met je totale strategie maar ook zorgen dat deze campagnes winstgevend zijn voor je.

Search engines vormen voor veel mensen het startpunt op het internet bij de aanschaf van een product of dienst of als ze op zoek zijn naar informatie. Ondernemingen doen er middels digitale marketing campagnes daarom alles aan om een hoge ranking te krijgen op de voor hun relevante zoekwoorden en zoektermen.

SEA

Gevonden worden dankzij zoekmachine advertenties

De websites die bovenaan in de zoekresultaten verschijnen ontvangen immers de meeste potentiële klanten en geïnteresseerden.

Om dit te bereiken richt een goede online marketing strategie zich vaak in basis ook op het verbeteren en aanpassen van de webshop of -site. Dit bestaat bijvoorbeeld uit het toevoegen van belangrijke woorden en termen aan de webcontent en het optimaliseren van het technische gedeelte achter de internetsite. Ook de autoriteit van de website mag je hier niet in vergeten. Dit is echter een investering waar niet iedereen op kan wachten.

Google Ads levert snel resultaat

Voor snel resultaat is het belangrijk om te besluiten om in ieder geval een SEA campagne op te starten. Zoekmachine adverteren verzekert je van een toppositie in de search engines en, afhankelijk van je budget en doelstellingen, op meerdere pagina’s en over alle alle fases van de customer journey en zoekopdrachten heen.

Een ander mooi voordeel is dat je met je Google Ads campagnes heel gemakkelijk ervaringen op kan doen die je kan gebruiken voor je SEO strategie. Het liefst gaan beide echter hand in hand want de intentie achter een zoekopdracht veranderd natuurlijk niet of je er nu direct of indirect voor betaald. De keuze wanneer te starten met zoekmachine adverteren is dus echt afhankelijk van jouw doelstellingen op korte en lange termijn.

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
Zoekmachine adverteren
Zoekmachine Adverteren

Advertenties in alle belangrijke zoekmachines

Net als het geval is bij reguliere advertenties is het laten plaatsen van search engine ads een vorm van betaald adverteren. Het zijn de zoekmachines zelf die de ruimte op hun pagina’s beschikbaar stellen. Elke zoekmachine heeft zijn eigen advertentieprogramma om dit mee te doen. Bij Google is dat Google Ads (ook wel Google AdWords genoemd), terwijl adverteren via concurrent Bing in goede banen wordt geleid door Bing Ads. Bing heeft de naam van zijn advertentieprogramma overigens gewijzigd in Microsoft Advertising. Veel bedrijven weten niet dat Microsoft Advertising grofweg toch nog voor 5% van je bezoekers kan opleveren.

Financieel kleven er aan SEA relatief weinig risico’s en kan het een hoog rendement opleveren. Wanneer je ervoor kiest om voor adverteren zoekmachines in te zetten, betaal je namelijk pas als een internetgebruiker op jouw advertentie klikt. Deze wijze van ‘no cure, no pay’-adverteren heet in marketingtermen pay per click oftwel ppc.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Jouw bedrijf aan kop met SEA marketing

Een groot voordeel van ppc search engine marketing is dat je internetsite boven de natuurlijke zoekresultaten verschijnt. Omdat voor deze lagere posities geen geld wordt afgedragen, noemt men die ook wel organische zoekresultaten. De betaalde advertenties die de resultatenpagina’s aanvoeren, zijn op het eerste gezicht niet te onderscheiden van de organisch gevonden websites.

Om aan te geven dat de topresultaten deel uitmaken van een marketing campagne rond zoekmachine adverteren staat er een icoontje met ‘Ad’ bij. Dit is de afkorting voor het Engelse woord ‘advert’. Direct onder de betaalde zoekresultaten staat vaak een Google-kaart met lokale bedrijven die voldoen aan de ingetypte zoekterm. Dit is wel afhankelijk van naar welke zaken mensen op zoek zijn.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

customer journey sea
Concurrentie onderzoek

Concurrentie onderzoek is heel belangrijk

Uiteraard is het verder zo dat Bing en Google SEA advertenties alleen tonen wanneer op voor jouw bedrijf of organisatie relevante woorden en termen is gezocht. Deze zoekwoorden kan je op voorhand goed inschatten door onderzoek te doen naar je concurrenten. Welke zoekwoorden ze op adverteren, waar ze focus leggen en welk soort advertenties ze gebruiken.

Uitgevoerd door mensen met knowhow, enthousiasme en passie voor e-marketing is adverteren in zoekmachines een zeer aantrekkelijk alternatief. Vooral ook om potentiële klanten, prospects en leads aan je te binden en onbewust te bewegen tot een online bestelling of contact- of informatieaanvraag.

Dit maakt een campagne SEA tot een belangrijk hulpmiddel in een See Think Do traject. Hierbij worden websitebezoekers subtiel met waardevolle content richting een aankoop gestuurd. Mensen die je website eerder hebben bezocht of jouw product of dienst hebben bekeken, krijgen dan je advertentie namelijk opnieuw te zien wanneer zij vergelijkbare zoekwoorden intypen.

Wil je ervaren wat SEA kan doen voor jouw bedrijf? Onze experts in adwords voorzien je graag van nadere informatie met betrekking tot het zoekmachine adverteren.

Vooronderzoek

Adverteren via zoekmachines vereist vooronderzoek

Om de campagne rendabel te maken moet je dus eerst weten wat de belangrijkste zoektermen en -woorden zijn. Daarvoor is een analyse van je site of shop noodzakelijk. Op basis van de kwaliteit en relevantie van je keywords, advertentie en de hieraan gelinkte website of landingspagina bepaalt Google namelijk je ‘quality score’.

De te betalen prijs per klik en je positie tussen de betaalde advertenties is verder afhankelijk van je ‘ad rank’. Een zoekwoord onderzoek net zo volledig als bij een zoekmachine optimalisatie traject is niet nodig. Echter er moet wel over dezelfde zaken worden nagedacht die voor een gebruiker belangrijk zijn.

Daarom laat je een goede campagne bij voorkeur uitvoeren door een marketeer of Google AdWords expert van Envoker. Wij weten wat nodig is voor een hoge score en ranking.

Quality Score v.s. Ad Rank

Ad Rank wil niets anders zeggen dan de positie die jouw advertenties innemen in de resultaten van Google. De advertentieveiling bepaalt door middel van diverse factoren, waaronder je bod en de kwaliteitscore, welke advertenties worden weergegeven en hoe hoog deze worden geplaatst. Deze quality score is een cijfer van 1 tot 10 welke aan jouw combinatie van advertentie, zoekwoord en landingspagina wordt meegegeven.

Google Ads berekent de advertentiepositie voor elke advertentie in een veiling. Deze veiling bepaalt je advertentiepositie en of de advertenties in je adwords campagnes überhaupt in aanmerking komen voor weergave.

Recente artikelen

ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies
ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies

Op 24 maart zette John Wilander, product owner van het ITP (Intelligent Tracking Prevention) binnen Safari, de onderstaande tweet op Twitter. Standaard staan nu dus a ... Lees verder

Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ... Lees verder

Het see, think, do, experience, care-model
Het see, think, do, experience, care-model

Een nieuwe fase wordt binnen het gevestigde see, think, do, care-modelmodel geïntroduceerd: de experience-fase. Deze nieuwe fase wordt geplaatst tussen de do-fase en de care-f ... Lees verder