Bing Shopping

Bing Shopping

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Bing Shopping

Adverteren bij Bing Shopping

Bij plannen voor Search Engine Advertising (SEA) middels productadvertenties richten ondernemers het vizier doorgaans op Google Shopping. Omdat Google de meest gebruikte online zoekmachine heeft, is dat niet zo vreemd.

Er zijn echter ook diverse kleinere spelers, waaronder Bing. Om producten aan te prijzen met afbeeldingen biedt adverteren Bing Shopping soortgelijke mogelijkheden als zijn bekendere tegenhanger.

De zoekmachines van Bing, Google en andere internetbedrijven bieden in principe dezelfde dienst aan en werken in grote lijnen op een vergelijkbare manier. Toch bestaan er wel degelijk verschillen. De indruk die men bijvoorbeeld van de zoekmachine van Google krijgt, is dat deze de gebruiker tracht voor te zijn. Bij Envoker weten we hoe we Bing Shopping kunnen inzetten voor jouw webshop.

Uitleg en hoe werkt het

Hoe werkt Bing Shopping adverteren?

Zoeken via Bing leidt daarentegen vaak naar websites die beter aansluiten op de ingevoerde opdracht en zoekintentie. Een reden daarvan is dat er minder concurrentie is en dat de Bing-gebruiker dus sneller op een relevante website komt. Dit maakt ook adverteren in Bing Shopping extra aantrekkelijk.

Net als in Google Shopping verschijnen daarbij beeldadvertenties die rechtstreeks naar de desbetreffende productpagina in een webshop leiden. Een overeenkomst is verder dat de informatie moet worden geüpload met behulp van een product- of datafeed. Hierin staan gegevens vermeld als productafbeelding, omschrijving, prijs en webshop-url.

Verschillen shopping advertenties Bing en Google

Afgezien van de overeenkomsten tussen met afbeeldingen adverteren op Bing en Google onderscheiden de twee zich op dit gebied ook in meerdere opzichten van elkaar. Ten eerste werk je bij adverteren op Bing Shopping via Microsoft Advertising. Dit zorgt voor een belangrijk verschil in prijs die adverteerders per klik op hun advertentie betalen. Omdat in het kleinere Bing minder concurrenten actief zijn, is de Cost Per Click (CPC) bij Bing Shopping adverteren lager dan bij Google. Je betaalt dus minder om je beeldadvertentie op de eerste positie te krijgen.

Het heeft bovendien als voordeel dat je voor hetzelfde dagbudget langer met jouw advertentie kan adverteren. Het uiteindelijke rendement en het percentage conversies liggen in Bing daarom hoger. Zeker kleine bedrijven en webshops kunnen dus veel baat hebben door hun producten te promoten met boven de organische zoekresultaten getoonde Bing Shopping advertenties.

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers
Bing Shopping
Bing Shopping

Hoe adverteer ik op Bing Shopping?

Als je wilt adverteren via Bing heb je allereerst een account nodig bij Microsoft Advertising, dat voorheen bekendstond als Bing Ads. In het Microsoft Merchant Center kan je vervolgens de domeinnaam van je webshop aangeven en de voor Shopping-adverteren vereiste productfeed uploaden.

Adverteert jouw bedrijf ook via Google Shopping? Dan kan je de productdata eenvoudig automatisch importeren door je Microsoft Merchant Center tijdelijk te koppelen aan Google’s Merchant Center. Zo hoef je je productfeed niet twee keer aan te maken.

Omdat je Microsoft-catalogus na 30 dagen vervalt, dien je je feed in elk geval maandelijks opnieuw te uploaden om je advertenties te blijven tonen. Zo hou je tevens de productinformatie actueel. Op basis van je productfeed kun je vervolgens een Bing Shopping campagne opzetten. Dit kan handmatig en exclusief voor Bing, maar het is ook mogelijk om je shoppingcampagne uit Google AdWords te importeren.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Adverteren Bing Shopping uitbesteden

Om Bing adverteren goed aan te pakken, moet je op diverse zaken letten. Zeker als je ook nooit eerder met een Google Shopping campagne te maken hebt gehad, zie je bepaalde marketingdetails gemakkelijk over het hoofd. Heb je interesse om je producten of diensten door middel van advertenties via Bing Shopping aan te prijzen, maar ontbeer je de knowhow en tijd?

Wij hebben alle kennis in huis voor deze vorm van online marketing en zetten dit graag in om de winstmarge van jouw webshop te verbeteren. Wij zien snel welk effect je shopping advertentie heeft op je online verkeer en je conversies. Op basis daarvan voeren we doelgerichte aanpassingen en wijzigingen door in de campagne. Bel of mail ons om alles te halen uit Bing Shopping adverteren.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ... Lees verder

Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable
Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable

Slim adverteren met de SEA-tool van Channable. Creëer dynamische tekstadvertenties, campagnes en adgroups aan de hand van je productfeed. Zo blijven je advertenties ... Lees verder

4 Google Ads Scripts die het leven makkelijker maken
4 Google Ads Scripts die het leven makkelijker maken

Scripts zijn een handig hulpmiddel tijdens het onderhouden van advertising accounts. Ze genereren rapporten, sturen alerts en doen zelfs bodaanpassingen.  Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Cleanmastershop
Wellens Men
Mojo Design
Pak Aanhangwagens
Elephant
Witti Group
Eponym
Connections
Thermaalbad Arcen
Dr. Feriduni
NetworkApp
Sentia
KonseptS
Roompot Business
Rabeko Zero Sauzen
Yd Nordic House
Largo
Verhuurwinkel
Nilsson
Van Mele
Medisol
Bushcraftshop
Bloovi
Bosch Car Service
Halito
Klok'uus
Ricoh Document Center
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Dakenshop
Novid
Imkershop
Pier 7
Auto Poppe
Vinetiq
NeaPharma
Decovry
Roompot Vakanties