Bing Shopping

Bing Shopping

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van

VIA
Resultaatgerichte

Bing Shopping

Bij plannen voor Search Engine Advertising (SEA) middels productadvertenties richten ondernemers het vizier doorgaans op Google Shopping. Omdat Google de meest gebruikte online zoekmachine heeft, is dat niet zo vreemd.

Echter zijn er ook mogelijkheden bij andere zoekmachines waaronder Microsoft Ads. Om producten onder de aandacht te brengen bij de doelgroep biedt Microsoft Ads soortgelijke mogelijkheden als zijn bekende tegenhanger. De zoekmachines van Microsoft Ads en Google bieden in principe dezelfde dienst aan en werken in grote lijnen op een vergelijkbare manier. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om Shopping-campagnes vanuit Google Ads te importeren naar Microsoft Ads. 

HOE HET WERKT

Hoe werkt Bing Shopping adverteren?

Net als bij Google Shopping advertenties verschijnen de beeldadvertenties naast de reguliere tekstadvertenties en organische zoekresultaten. Een andere overeenkomst is dat de benodigde gegevens van de producten in een product- of datafeed verwerkt moeten worden. Hierin staan gegevens vermeld als producttitel, een afbeelding, omschrijving, prijs en de URL naar de pagina. Hierdoor komt de potentiële klant met één klik op de advertentie direct op de productpagina terecht.

Zo zijn er zeker gelijkenissen tussen beide zoekmachines, maar een voordeel van Microsoft Ads is dat er minder concurrentie is. Dit maakt Bing Shopping dus extra aantrekkelijk voor e-commerce retailers om met hun producten te adverteren.

Verschillen tussen Bing en Google Shopping

Afgezien van de overeenkomsten tussen Microsoft en Google zijn er ook verschillen tussen de twee zoekmachines. Doordat Bing Shopping via Microsoft verloopt, zorgt het voor een verschil in de prijs die adverteerders per klik betalen. Omdat er relatief minder Bing gebruikers zijn, is de concurrentie minder. Dit zorgt ervoor dat dat de Cost Per Click (CPC) bij  Microsoft Advertising lager is dan bij Google. Je betaalt dus minder om je advertentie op de eerste positie te krijgen. Het heeft bovendien als voordeel dat je voor hetzelfde dagbudget langer met jouw advertentie kan adverteren. Zeker kleine bedrijven en webshops kunnen dus veel baat hebben door hun producten te promoten met Bing Shopping.

Tenslotte kun je met Microsoft Ads demografische gegevens van je doelgroep kiezen om op te targeten. Zo heb je meer opties om de gewenste doelgroep te targeten en daarmee meer kwalitatieve bezoekers naar je platform te sturen.

Bing Shopping

Hoe adverteer ik op Bing Shopping?

Als je wilt adverteren via Bing heb je een account nodig bij Microsoft Advertising. In het Microsoft Merchant Center kun je vervolgens de domeinnaam van je webshop aangeven en de vereiste productfeed uploaden.

Indien jouw bedrijf adverteert via Google Ads, is het mogelijk om de Google Shopping campagnes te importeren naar Microsoft Advertising. Hiervoor moet je de Microsoft Merchant Center tijdelijk koppelen aan Google’s Merchant Center. Zo hoef je je productfeed niet twee keer aan te maken.

Omdat je Microsoft-catalogus na 30 dagen vervalt, dien je de productfeed maandelijks opnieuw te uploaden om je advertenties te blijven tonen. Het is ook mogelijk om dit proces te automatiseren zodat je dit zelf niet hoeft te doen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Adverteren Bing Shopping uitbesteden

Bij een gedegen aanpak van Microsoft adverteren, moet je op diverse zaken laten. Zeker zodra men nog geen ervaring heeft met het opbouwen van een Google Shopping campagne. Echter is het een uitstekende manier om je producten of diensten door middel van advertenties via Microsoft adverteren bij de doelgroep onder de aandacht te brengen.

Om het maximale uit je Shopping campagnes te halen, dient men doelgerichte aanpassingen en wijzigingen door te voeren. Zo kun je snel zien welk effect je shopping advertentie heeft op het online verkeer en de conversies. Tenslotte is het ook van belang om regelmatig onderhoud te verrichten binnen je productfeed of wellicht hierin segmenteren. Op die manier kun je meerdere type klanten bedienen. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Léon Maljaars

Recente artikelen

Haal meer rendement uit je campagnes door je kwaliteitsscore te verbeteren!
Haal meer rendement uit je campagnes door je kwaliteitsscore te verbeteren!

Wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert in Google gebeurt er van alles achter de schermen. In minder dan een seconde heeft Google een rij met zoekresultaten klaar, waarvan de ...

Lees verder
4 valkuilen door automatiseringen binnen Google Ads: Hoe los ik ze op en voorkom ik omzetverlies?
4 valkuilen door automatiseringen binnen Google Ads: Hoe los ik ze op en voorkom ik omzetverlies?

Automatisch.. Het klinkt in bijna alle gevallen als muziek in de oren, met de nadruk op ‘bijna’. De automatiseringen binnen Google Ads kunnen echter nog wel eens zorge ...

Lees verder
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ...

Lees verder
Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL