Local SEO

Local SEO

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

stimuleer regionale vindbaarheid

Local SEO

Online zichtbaar zijn is voor winkels, bedrijven en organisaties enorm belangrijk. Het aantal bestellingen via internet neemt alleen maar toe en ook veel offline aankopen beginnen met een zoekopdracht in Google. Vooral wat dit laatste betreft, is het cruciaal om als onderneming een goede lokale vindbaarheid te hebben.

Search Engine Optimization (SEO) van je website of webshop is onmisbaar om door klanten en andere geïnteresseerden te worden gevonden in zoekmachines als Google en Bing. In de praktijk komt dergelijke zoekmachineoptimalisatie neer op onder andere het aanpassen van je content, het verhogen van de autoriteit van je website en en het schrijven van correcte meta titles en descriptions.

Daarbij is marketing gericht op lokale SEO een belangrijk hulpmiddel. Wij helpen je met het verbeteren van lokale zoekmachine optimalisatie.

Hoofdlijnen

SEO lokaal

Local SEO gaat nog wat verder en houdt in dat je inzet op vindbaarheid voor consumenten in een bepaalde regio. Bij voorkeur is dit de streek, stad of plaats waar je bedrijf of winkel gevestigd is.

Veel mensen die in Google naar een product of dienst van een lokale of regionale aanbieder zoeken, maken daarbij namelijk gebruik van een plaats- of regionaam. Om je zichtbaarheid tussen relevante lokale zoekresultaten te garanderen, is het noodzakelijk dat je hier SEO-technisch op aanhaakt.

Google is een belangrijke speler bij het bevorderen van het op lokaal en regionaal niveau vindbaar zijn van jouw bedrijf.

Lokale SEO via Google

Google biedt de gratis beschikbare functie Google Mijn Bedrijf aan. Aan de hand van de informatie die Google verzamelt, zijn vrijwel alle actieve bedrijven in Nederland er bekend.

Als ondernemer kan je je bedrijf in de zoekmachine opzoeken en kosteloos claimen. Vervolgens kunnen gegevens als telefoonnummer, openingstijden, adres en website worden toegevoegd. Niet elke ondernemer maakt hier werk van, maar het is voor goede lokale zoekmachine optimalisatie wel degelijk van belang om deze online informatie te verifiëren.

Zonder verificatie kan je bedrijfsinformatie namelijk door Google en willekeurige internetgebruikers worden gewijzigd. Voor de meeste ondernemingen is het aanvragen van een verificatiekaart van Google voldoende. Daarop staat een unieke code die moet worden ingevoerd in je account bij Google Mijn Bedrijf.

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof
Local SEO
Google Local Pack

Google Local Pack en lokale SEO

Nadat de verificatiecode en alle gevraagde en van toepassing zijnde data zijn ingevuld, worden deze weergegeven wanneer mensen op jouw bedrijf klikken op de Google-kaart met regionale en lokale bedrijven. Deze kaart van Google Maps verschijnt als de ingevoerde zoekterm een bekende plaats- of streeknaam bevat.

De kaart met daarop de voor de zoekopdracht relevante lokale bedrijven verschijnt in de meeste gevallen boven de organische zoekresultaten. Het rijtje ondernemingen dat getoond wordt staat bekend als de Google Local Pack. Om je bedrijf hiertussen te laten opnemen, dien je je Google Mijn Bedrijf-pagina aan je webshop of website te koppelen.

Het regelmatig actualiseren van je bedrijfsgegevens, het toevoegen van foto’s en het beantwoorden van eventuele vragen van klanten zorgt ervoor dat je relevanter wordt voor een vermelding in de Google Local Pack.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Lokale SEO tips

Behalve je aanmelden bij Google Mijn Bedrijf zijn er diverse andere dingen die je kunt doen om door een lokale potentiële klant online te worden gevonden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het bezoekadres en de vestigingsplaats van je bedrijf op je site staan en dat de webcontent relevante links bevat die betrekking hebben op de desbetreffende stad of regio. Ook het laten maken van landingspagina’s met het product dat je verkoopt of je beroep in combinatie met de plaatsnaam helpt.

Dit soort zaken zorgt ervoor dat jouw website door Google wordt geassocieerd met een bepaalde streek of stad. Lokale zoekmachine optimalisatie implementeren is voor de meeste ondernemers echter een arbeidsintensief en tijdrovend karwei. Om het goed te doen moet je bovendien met verschillende randzaken rekening houden. Daarom is het beter als je je local SEO laat uitvoeren door een goede seo specialist. Wij hebben de kennis in huis en weten wat lokaal het beste werkt.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

Technische SEO analyse - deel 3
Technische SEO analyse - deel 3

In het derde en laatste deel van Technische SEO in begrijpelijke taal bespreken we de optimalisatie van je interne linkstructuur, de best practices van duplicate content en de ... Lees verder

Technische SEO analyse - deel 2
Technische SEO analyse - deel 2

In het tweede deel van de technische SEO analyse liggen we het hoe en waarom van indexering, structured data en het verbeteren van je pagespeed aan je uit. Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Auto Poppe
Vinetiq
Nilsson
Van Mele
Roompot Vakanties
Novid
Witti Group
Wellens Men
NeaPharma
Connections
Dr. Feriduni
Imkershop
Klok'uus
Eponym
Pier 7
Bloovi
Elephant
Mojo Design
Largo
Bushcraftshop
Sentia
KonseptS
Cleanmastershop
Bosch Car Service
Roompot Business
Decovry
Medisol
NetworkApp
Yd Nordic House
Pak Aanhangwagens
Rabeko Zero Sauzen
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Thermaalbad Arcen
Verhuurwinkel
Dakenshop
Halito
Ricoh Document Center