SEO Concurrentieanalyse

SEO Concurrentieanalyse

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Online positie verbeteren

SEO Concurrentie analyse

Om op internet je vindbaarheid, naamsbekendheid, klantenkring en rendement te vergroten, is het van belang dat je je onderscheidt van de online concurrentie. Met een gestaag groeiend aantal webshops bevindt de mate van concurrentie op internet zich eveneens in een stijgende lijn. Behalve door ervoor te zorgen dat je eigen webshop op orde is, is het daarbij ook verstandig om websites die in dezelfde branche actief zijn in de gaten te houden.

Dit doe je door middel van een SEO concurrentieanalyse. Wij weten precies hoe je een online concurrentieanalyse in jouw voordeel kan laten werken.

Concurrentieanalyse SEO

Inzicht in de concurrentie

Behalve als jouw product of dienst heel bijzonder, exclusief of uniek is, ben je ongetwijfeld bekend met bedrijven die een vergelijkbaar of overeenkomstig online aanbod hebben. En je wilt deze directe concurrenten vanzelfsprekend voor zijn als het gaat om verkoopcijfers en online verkeer.

Dat kan je onder meer doen door stevig in te zetten op je eigen SEO en internetmarketing. Inzicht verkrijgen in het reilen en zeilen van concurrerende bedrijven via een concurrentie analyse is echter minstens zo belangrijk. Gelukkig heeft elke zichzelf respecterende onderneming tegenwoordig een website of webshop. Daardoor is het vrij gemakkelijk om meer te weten te komen over de online marketingactiviteiten en vindbaarheid van jouw concurrenten. En ook over de kansen en bedreigingen die er voor jou zijn.

Wat een concurrentieanalyse inhoudt

Een van de eenvoudigste manieren om je concurrenten op internet door te lichten, is door middel van concurrentieanalyse van hun website. Dit kun je op simpele wijze doen, namelijk door de status van hun SEO, visibiliteit, share of voice en huidige posities te bekijken. Aan de hand van de deze informatie krijg je een goede indruk van hoe professioneel een met jouw bedrijf vergelijkbare onderneming is.

Aandachtspunten zijn de gebruikte titels en koppen, de opmaak en gebruiksvriendelijkheid van de site, de gekozen backlinks, externe links en anchorteksten, en de manier waarop de content geschreven is.

Daarbij moet uiteraard ook een korte zoekwoorden analyse worden uitgevoerd om te kijken naar de zoekwoorden die jouw concurrenten in hun content gebruikmaken. Deze vormen een goede indicatie van op welke zoekwoorden het desbetreffende bedrijf inzet in de zoekmachines. Je ziet bovendien snel hoe goed de website qua visibiliteit presteert en of je belangrijkste concurrenten hun bedrijf promoten met betaalde advertenties.

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst
SEO Concurrentieanalyse
Vindbaarheid

Concurrentieanalyse SEO breed aanpakken

Naast de toegepaste zoekwoorden en de daaraan gekoppelde vindbaarheid, zijn met behulp van de mogelijkheden die diverse tools bieden ook andere details aangaande de concurrentie gemakkelijk in kaart te brengen. Bijvoorbeeld het soort verkeer en welke kanalenmix dat ze gebruiken of wat voor soort advertenties ze gebruiken.

Maar ook niet onbelangrijk in het kader van meer algemene concurrentieanalyse marketing zijn bijkomende zaken waarmee jouw webshop zich kan onderscheiden. Denk aan de gehanteerde prijzen, aangegeven levertijden, mogelijkheid tot contact opnemen, het al dan niet aanwezig zijn van een live chatoptie voor klanten en of er eventuele andere bijkomende services zijn.

Een uitstekende bron voor informatie bij een concurrentieanalyse is verder natuurlijk het klantreviewgedeelte van je concurrent. Dit geeft een goed beeld van wat er eventueel schort aan diens producten en service, en dus op welke punten jij klanten een betere dienst kan bewijzen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Juiste tools voor concurrentieanalyse

Om te zien hoe jouw webshop of website zich verhoudt ten opzichte van de concurrenten biedt een SEO concurrentieanalyse dus veel kansen. Je krijgt onbetaalbare inzichten in waar de concurrentie steken laat vallen en hoe jij daarop kan inspelen. Mede daardoor kan jouw online aanwezigheid nog beter worden afgestemd op je potentiële klanten, zodat je extra bij hen opvalt en er gericht op aanstuurt om ze binnen te halen.

Voor een steekhoudende en onthullende concurrentieanalyse moet je evenwel de juiste tools en middelen hebben. Wij testen alle tools en maken gebruik van de beste tools die er op de markt te vinden zijn. Daarom kunnen wij veel betekenen voor je SEO en verkoopcijfers. Door op basis van concurrentieanalyse een goede online marketing strategie op te zetten helpen wij jou de concurrentie mijlenver achter je te laten. Neem contact op voor nadere informatie.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

Technische SEO analyse - deel 3
Technische SEO analyse - deel 3

In het derde en laatste deel van Technische SEO in begrijpelijke taal bespreken we de optimalisatie van je interne linkstructuur, de best practices van duplicate content en de ... Lees verder

Technische SEO analyse - deel 2
Technische SEO analyse - deel 2

In het tweede deel van de technische SEO analyse liggen we het hoe en waarom van indexering, structured data en het verbeteren van je pagespeed aan je uit. Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Bosch Car Service
Roompot Vakanties
Klok'uus
Nilsson
Sentia
Largo
Roompot Business
Elephant
Wellens Men
Auto Poppe
Witti Group
Rabeko Zero Sauzen
Thermaalbad Arcen
Ricoh Document Center
Halito
Cleanmastershop
Pier 7
NeaPharma
Eponym
Bloovi
KonseptS
Mojo Design
Dr. Feriduni
Medisol
Pak Aanhangwagens
Novid
Connections
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Dakenshop
NetworkApp
Yd Nordic House
Bushcraftshop
Van Mele
Imkershop
Verhuurwinkel
Decovry
Vinetiq