Technische Optimalisatie

Technische Optimalisatie

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van:

IAB
Resultaatgerichte

Technische SEO Audit

Via zoekmachines zoals Google en Bing kunnen consumenten je online kanalen vinden. Echter is het niet zo dat je per direct bovenaan de pagina komt te staan. Hier zijn de nodige inspanningen voor nodig op het gebied van zoekmachineoptimalisatie en dit bestaat dan ook uit verschillende facetten. Van oudsher wordt de vindbaarheid vooral gestimuleerd door de webcontent van de juiste keywords te voorzien. Daarnaast is het ook van groot belang dat de techniek achter een website in orde is. Om een volledig beeld te krijgen van de kansen en bedreigingen op het gebied van technische SEO is het raadzaam om een technische SEO analyse te laten uitvoeren.

Hierbij krijg je niet alleen advies hoe je de kansen kunt benutten maar ook om de eventuele bedreigingen en issues in de toekomst te voorkomen om de gewenste groei in de zoekresultaten te realiseren.

Technische SEO

Zoekmachine optimalisatie meer dan SEO copywriting

Wanneer men denkt aan SEO wordt er allereerst een associatie gemaakt met het toevoegen van relevante zoekwoorden op de webpagina's. Hier wordt in de meeste gevallen ook de meeste aandacht aan gegeven om de website beter te laten scoren in de zoekmachines. 

Echter zit er veel meer achter een degelijke SEO-strategie en is het ook van essentieel belang dat een website SEO technisch in orde is. De techniek in een website kan niet alleen de gebruikerservaring optimaliseren maar heeft ook veel invloed op de rankingfactoren. Daarom is het een SEO-facet dat evenveel aandacht verdient zoals de webcontent die je bezoekers te zien krijgen. Voor een gedegen SEO-traject is het niet alleen van belang dat de webcopy wordt voorzien van relevante zoekwoorden maar kan de techniek achter de website ook een doorslaggevende factor zijn om te groeien in de zoekmachines.

Doel van technische SEO

Door de technische SEO van een website te controleren, checken we wat de staat is van de techniek aan de hand van website optimalisatie. Daarbij worden alle aspecten doorgelicht en alle pagina's beoordeeld om een beter beeld te krijgen voor een op maat gemaakte SEO strategie. Het uiteindelijke doel is het vergroten van de vindbaarheid van de desbetreffende site en het verwerven van een betrouwbare reputatie in de zoekmachines. Dit doe je door een internetsite of -shop te laten voldoen aan de meest recente SEO richtlijnen.

Door alle errors en issues te verwerken, maak je het voor de Google-crawlers makkelijker om je website te beoordelen op zowel inhoud als techniek. Dankzij Googlebot is bekend waar een website of bepaalde online pagina over gaat. Om je voordeel te doen met deze automatische webcrawler is het zaak dat elke pagina van een website SEO technisch klopt.

 

technische seo

SEO Optimalisatie

Ingrediënten van SEO techniek

Bij een SEO technische analyse worden diverse details van een website bekeken. Het verbeteren van de indexeerbaarheid door Google Bot en de vindbaarheid door search engines zijn daarbij de belangrijkste aandachtspunten. Daarnaast wordt er met een kritische blik gekeken naar onderdelen zoals de URL- en navigatiestructuur, de opbouw van de website, de opbouw van de broncode en het metagedeelte van de pagina’s. Verder kijken we of de XML-sitemap compleet is.

Deze sitemap geeft een overzicht van alle URL’s die op een website gebruikt worden. De XML-sitemap is belangrijk voor Google Bot, omdat deze zo inzicht krijgt in de structuur en inhoud van een website. Ook aspecten als laadsnelheid, gebruikte programmeertalen en de actuele SSL-certificering staan op onze technische SEO checklist. 

 

DRIVEN BY PERFORMANCE

Ontwikkelingen rondom technische SEO

Google is continu bezig met het uitbreiden en verbeteren van zijn diensten en services. Een van die ontwikkelingen is de toevoeging van Voice Search. Dit is een Google-functie die reageert op het gesproken woord en dus spraakcommando’s gebruikt in plaats van getypte boodschappen. Google Voice Search wordt vooral toegepast bij mobiele apparaten. Dankzij deze functie kan je onder andere ook met behulp van keywords zoekopdrachten inspreken.

Het gevolg hiervan is dat mensen die op deze manier online zoeken vaker langere zoektermen gebruiken. Met deze longtail-keywords zal ook rekening moeten worden gehouden bij de SEO maatregelen op je website. Dankzij de toevoeging van de juiste zoekwoorden en de correcte toepassing van de essentiële SEO richtlijnen wordt jouw website altijd gevonden door geïnteresseerden en klanten. Zowel op de traditionele manier als via Voice Search.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

technische seo
Envoker

Envoker, professionals in technische SEO

Het beste uit je webshop halen betekent meer klanten, met meer omzet als gevolg. Dat is dan ook precies wat een technische SEO analyse door Envoker voor je doet. Voor de levensvatbaarheid van je shop en het voortbestaan van je bedrijf is het namelijk belangrijk dat er ook SEO technisch niets is aan te merken op je site en social media. Wij vertrouwen hiertoe op een SEO checklist en op de resultaten van de Google Search Console.

Dit is een service voor webmasters waaruit de indexeringsstatus en zichtbaarheid van je website in Google kan worden afgelezen. Hiermee zien we op welke keywords je site gevonden wordt, welke pagina’s ernaartoe linken, of er fouten in je sitemap zitten en soortgelijke details. Neem contact op met Envoker voor technische SEO met doeltreffende SEO werkzaamheden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Binnenkort een nieuwe Google ranking factor: Core Web Vitals
Binnenkort een nieuwe Google ranking factor: Core Web Vitals

In 2021 komt Google met een nieuwe update voor het algoritme, waarmee de techniek van een website meer gewicht krijgt bij het bepalen van je positie in Google. Specifiek gaat h ... Lees verder

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

Technische SEO analyse - deel 3
Technische SEO analyse - deel 3

In het derde en laatste deel van Technische SEO in begrijpelijke taal bespreken we de optimalisatie van je interne linkstructuur, de best practices van duplicate content en de ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL