Technische Optimalisatie

Technische Optimalisatie

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Technische SEO

Analyse technische SEO laten uitvoeren.

Dankzij SEO of Search Engine Optimization kunnen search engines als Google en Bing je online kanalen vinden. Van oudsher wordt de vindbaarheid vooral gestimuleerd door de webcontent van de juiste keywords te voorzien. Naast deze traditionele zoekmachineoptimalisatie moet je echter ook ervoor zorgen dat de technische SEO achter een website niets te wensen overlaat. Om daar zeker van te zijn is het aan te raden om een technische SEO analyse van je online pagina’s te laten uitvoeren. Bij Envoker werken enthousiaste seo specialisten die alles weten van moderne en doeltreffende SEO techniek.

Geen bedrijf of organisatie kan nog zonder een website of webshop. Maar je internetpagina’s leveren weinig op als ze niet worden gevonden door je doelgroep.

Technische SEO

Zoekmachine optimalisatie meer dan SEO copywriting

Wanneer je een online marketeer naar je site laat kijken, zal deze vaak eerst de teksten die erop staan onder de loep nemen. Het toevoegen van relevante zoekwoorden en zoektermen om Google de weg te wijzen is echter maar een eerste stap om een internetsite beter te laten scoren in de zoekmachines.

Iets dat nog wel eens over het hoofd wordt gezien, is of een site SEO technisch in orde is. De techniek aan de achterzijde vereist namelijk evenveel aandacht als de webcontent die je bezoekers te zien krijgen. Voor de beste zoekresultaten luidt ons advies daarom altijd om bij SEO werkzaamheden rond online kanalen elk onderdeel mee te nemen.

Doel van technische SEO

Door de technische SEO van een website te controleren, checken we wat de staat is van de techniek aan de basis van de website optimalisatie. Daarbij worden alle aspecten doorgelicht en alle pagina’s bekeken, zodat we indien nodig passende SEO maatregelen kunnen nemen. Het uiteindelijke doel is het vergroten van de vindbaarheid van de desbetreffende site en het verwerven van een betrouwbare reputatie in Google’s zoekmachine. Dit doe je door een internetsite of -shop te laten voldoen aan de meest recente SEO richtlijnen.

Daarmee bewerkstellig je dat Google Bot je site gemakkelijker linkt aan specifieke zoekwoorden en dus dat deze goed scoort in de zoekmachine. Dankzij Googlebot is bekend waar een website of bepaalde online pagina over gaat. Om je voordeel te doen met deze automatische webcrawler is het zaak dat elke pagina van een website SEO technisch klopt.

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje
technische seo
SEO Optimalisatie

Ingrediënten van SEO techniek

Bij een SEO technische analyse worden diverse details van een website bekeken. Het verbeteren van de indexeerbaarheid door Google Bot en de vindbaarheid door search engines zijn daarbij de belangrijkste aandachtspunten. De onderdelen die wij onderwerpen aan een technische SEO analyse zijn legio en omvatten onder andere de URL- en navigatiestructuur, de opbouw van de website, de opbouw van de broncode en het metagedeelte van de pagina’s. Verder kijken we of de XML sitemap compleet is.

Deze sitemap geeft een overzicht van alle URL’s die op een website gebruikt worden. De XML sitemap is belangrijk voor Googlebot, omdat deze zo inzicht krijgt in de structuur en inhoud van een website en kan zien wanneer de meest recente updates, wijzigingen en uitbreidingen plaatsvonden. Ook aspecten als laadsnelheid, gebruikte programmeertalen en de actuele SSL-certificering staan op onze technische SEO checklist.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Invloed noviteiten op technische SEO

Google is continu bezig met het uitbreiden en verbeteren van zijn diensten en services. Een van die ontwikkelingen is de toevoeging van Voice Search. Dit is een Google-functie die reageert op het gesproken woord en dus spraakcommando’s gebruikt in plaats van getypte boodschappen. Google Voice Search wordt vooral toegepast bij mobiele apparaten. Dankzij deze functie kan je onder andere ook met behulp van keywords zoekopdrachten inspreken.

Het gevolg hiervan is dat mensen die op deze manier online zoeken vaker langere zoektermen gebruiken. Met deze longtail-keywords zal ook rekening moeten worden gehouden bij de SEO maatregelen op je website. Dankzij de toevoeging van de juiste zoekwoorden en de correcte toepassing van de essentiële SEO richtlijnen wordt jouw website altijd gevonden door geïnteresseerden en klanten. Zowel op de traditionele manier als via Voice Search.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

technische seo
Envoker

Envoker, professionals in technische SEO

Het beste uit je webshop halen betekent meer klanten, met meer omzet als gevolg. Dat is dan ook precies wat een technische SEO analyse door Envoker voor je doet. Voor de levensvatbaarheid van je shop en het voortbestaan van je bedrijf is het namelijk belangrijk dat er ook SEO technisch niets is aan te merken op je site en social media. Wij vertrouwen hiertoe op een SEO checklist en op de resultaten van de Google Search Console.

Dit is een service voor webmasters waaruit de indexeringsstatus en zichtbaarheid van je website in Google kan worden afgelezen. Hiermee zien we op welke keywords je site gevonden wordt, welke pagina’s ernaartoe linken, of er fouten in je sitemap zitten en soortgelijke details. Neem contact op met Envoker voor technische SEO met doeltreffende SEO werkzaamheden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

Technische SEO analyse - deel 3
Technische SEO analyse - deel 3

In het derde en laatste deel van Technische SEO in begrijpelijke taal bespreken we de optimalisatie van je interne linkstructuur, de best practices van duplicate content en de ... Lees verder

Technische SEO analyse - deel 2
Technische SEO analyse - deel 2

In het tweede deel van de technische SEO analyse liggen we het hoe en waarom van indexering, structured data en het verbeteren van je pagespeed aan je uit. Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Bloovi
Wellens Men
Roompot Business
Vinetiq
Verhuurwinkel
Pak Aanhangwagens
Nilsson
Yd Nordic House
Decovry
Mojo Design
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Bushcraftshop
Klok'uus
NetworkApp
Rabeko Zero Sauzen
Largo
Thermaalbad Arcen
Eponym
KonseptS
Van Mele
Elephant
Medisol
Bosch Car Service
Cleanmastershop
Witti Group
Roompot Vakanties
Ricoh Document Center
Dakenshop
Halito
Dr. Feriduni
Connections
Pier 7
Novid
NeaPharma
Imkershop
Sentia
Auto Poppe