Website Optimalisatie

Website Optimalisatie

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Website optimalisatie

Verbeter je online vindbaarheid

Als bedrijf of organisatie ben je niet gebaat bij een website die weinig of geen bezoekers trekt. Wanneer je onderneming al een zekere naamsbekendheid heeft opgebouwd, vindt het publiek zijn weg naar je online pagina’s vaak wel.

Kleine bedrijven, eenmanszaken, zzp’ers en onafhankelijke webshops moeten er echter alles doen om voor hun site een hoge ranking in de zoekresultaten van Google te bewerkstelligen. Website zoekmachine optimalisatie is daarbij een belangrijk middel en Envoker helpt je hier op meerdere manieren bij.

zoekmachine optimalisatie

Genoeg redenen voor zoekmachine optimalisatie

Websites waren aanvankelijk vooral een ondersteunend middel, waarmee bedrijven zich presenteerden aan de online community. Tegenwoordig is een internetsite de receptie, klantenservice en etalage van een onderneming en zijn het de webshops waar geïnteresseerde klanten worden ontvangen. Waar in het verleden adverteren in huis-aan-huisbladen, regionale kranten, door middel van drukwerk en op lokale omroepen voor klandizie zorgden, moeten winkels en bedrijven het nu daarom hebben van online marketing.

De eenvoudigste en meest directe vorm van internetmarketing is website optimalisatie om gevonden te worden door Google en soortgelijke search engines.

Begin aan de basis

Een voordeel van zoekmachine optimalisatie website is dat je je naamsbekendheid gratis vergroot. De vindbaarheid van je online shop of site is namelijk niet per definitie afhankelijk van betaald adverteren, al behoort dat wel tot de mogelijkheden.

Voordat het tijd is om over te gaan tot adverteren via Google, is het eerst zaak om je website te optimaliseren. Dit moet zeer breed worden aangepakt en richt zich dan ook op verschillende aspecten van je site, waaronder lay-out, meta descriptions en broncodes. Daarnaast zal tijdens de Google optimalisatie van je website aandacht moeten uitgaan naar de teksten.

Het uiteindelijke doel daarbij is om terecht te komen in de bovenste regionen van de organische zoekresultaten. Onder deze term worden de zoekresultaten verstaan waarvoor niet betaald is. Om dit te bereiken moeten in je webcontent/website natuurlijk wel relevante zoekwoorden en content worden opgenomen. Dit zijn de woorden en termen waarop mensen die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst online zoeken.

Voor zoekmachine optimalisatie op de langere termijn moet er evenwel meer gebeuren.

website optimalisatie
optimalisatie websites

Actief werken aan website optimalisatie

Om websites voor Google beter vindbaar te maken, staan diverse effectieve middelen tot onze beschikking. Als zoekmachine optimalisatie bureau kunnen we bijvoorbeeld een website optimalisatie test uitvoeren. Hiermee controleren wij hoe je website presteert, op welke pagina’s het metagedeelte verbeteringen behoeft en waar zich eventuele andere onvolkomenheden voordoen.

Een website optimalisatie scan is daarmee een beproefde methode om doelgerichte wijzigingen aan te brengen. Een uitstekende SEO tool om inzicht te krijgen in het online bereik en de demografie van je doelgroep is Google Analytics. Hiermee ontdek je onder meer waar je bezoekers vandaan komen en hoe hun bezoek aan je website verloopt. Het is tevens belangrijk voor het opzetten van een campagne rond Google Ads. Dit behelst het boven de organische Google-zoekresultaten laten zien van betaalde advertenties inclusief een call to action.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Optimalisatie Website

De mogelijkheden voor zoekmachine optimalisatie zijn enorm uitgebreid en vragen om de juiste kennis. Onze SEO-experts weten wat ervoor nodig is je internetsite of online winkel via website optimalisatie hoog in Google te brengen.

Envoker geeft je dan ook niet alleen SEO tips voor een betere vindbaarheid, maar monitort gedurende langere tijd het effect van gemaakte aanpassingen en aanvullingen. Omdat Google constant in beweging is, zal daarom doorlopende bijsturing aan zowel de content als technische aspecten nodig zijn.

Uiteraard doen we latere website optimalisatie checks om tre zorgen dat je Google-positie wordt behouden en blijven we er aan werken om deze te verbeteren. Wil je weten wat doordachte en uitgebreide zoekmachine optimalisatie SEO kan betekenen voor de website van jouw bedrijf, winkel of organisatie?

Stuur ons dan een bericht per e-mail of via het contactformulier en informeer naar de mogelijkheden rond website optimalisatie. Bellen kan natuurlijk ook.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

Technische SEO analyse - deel 3
Technische SEO analyse - deel 3

In het derde en laatste deel van Technische SEO in begrijpelijke taal bespreken we de optimalisatie van je interne linkstructuur, de best practices van duplicate content en de ... Lees verder

Technische SEO analyse - deel 2
Technische SEO analyse - deel 2

In het tweede deel van de technische SEO analyse liggen we het hoe en waarom van indexering, structured data en het verbeteren van je pagespeed aan je uit. Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor