Website Optimalisatie

Website Optimalisatie

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van:

IAB
Resultaatgerichte

Website Analyse

Als bedrijf of organisatie ben je niet gebaat bij een website of webshop die weinig of geen bezoekers trekt. Wanneer je onderneming al een zekere naamsbekendheid heeft opgebouwd, vindt het publiek zijn weg naar je online pagina’s vaak wel. 

Kleine bedrijven, eenmanszaken, zzp’ers en onafhankelijke webshops moeten er echter alles doen om voor hun site een hoge ranking in de zoekresultaten van Google te bewerkstelligen. Website zoekmachine optimalisatie is daarbij een belangrijk middel om meer verkeer naar je website te genereren. Dit kan door de nodige inspanningen te verrichten op het gebied van SEO of het inzetten van betaald adverteren via diverse kanalen. Hiermee kun je niet alleen meer websitebezoekers aantrekken maar ook eventuele nieuwe doelgroepen bereiken om zo het aandeel aan nieuwe bezoekers te vergroten. 

Website optimalisatie

Genoeg ruimte voor verbetering

Voorheen waren websites vooral een ondersteunend middel voor bedrijven. Waar menig ondernemingen zich toentertijd richtten op huis-aan-huisbladen, regionale kranten en andere fysieke promotiemiddelen, gebeurt alles nu online. We leven nu in een digitaal tijdperk waarin je website fungeert als receptie, klantenservice en etalage van een onderneming. Het is als het ware je online visitekaartje en de plek waar je geïnteresseerde klanten worden ontvangen. Een juiste, gebruiksvriendelijke website kan een doorslaggevende factor zijn voor een websitebezoeker om wel of geen aankoop te doen. 

Hierdoor is het van belang dat de nodige inspanningen worden verricht voor een optimale website. Dit kan op het gebied van zoekmachine optimalisatie waardoor je beter wordt gevonden in de zoekmachines zoals Google en Bing. Echter kan dit ook door middel van conversie optimalisatie waarbij kritisch wordt gekeken naar eventuele valkuilen voor de websitebezoeker of andere factoren die de website weerhouden om de gewenste actie uit te voeren.

 

Begin aan de basis

Er zijn genoeg redenen om met zoekmachine optimalisatie aan de slag te gaan. Naast dat de naamsbekendheid wordt vergroot, zul je er op lange termijn profijt van hebben. Met de juiste inzet van zoekmachine marketing kun je de vindbaarheid van je online shop of website sterk verbeteren. Dit kan enerzijds door zoekmachine optimalisatie in te zetten maar anderzijds ook door middel van betaald adverteren.

Voordat het tijd is om over te gaan tot adverteren via Google, is het eerst zaak om je website te optimaliseren. Dit proces richt zich dan ook op verschillende aspecten van je site, waaronder lay-out, meta descriptions en broncodes. Daarnaast speelt de content op de webpagina's ook een grote rol en hier zal men de nodige inspanningen voor moeten verrichten om de content zo relevant mogelijk te maken. 

Het uiteindelijke doel daarbij is om terecht te komen in de bovenste posities van de organische zoekresultaten. Onder de term 'organisch' worden de zoekresultaten verstaan waarvoor niet betaald is. Om dit te bereiken zullen de des betreffende zoekwoorden in je webcontent/website moeten worden opgenomen. Dit zijn de woorden en termen waarop mensen die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst online zoeken. Hoe relevanter je webcontent is, hoe groter de kans is dat de websitebezoekers een gewenste actie op je website uitvoeren.

 

 

website optimalisatie

Website optimalisatie

Actief werken aan website optimalisatie

Om websites voor Google beter vindbaar te maken, staan diverse effectieve middelen tot onze beschikking. Eén daarvan is een website optimalisatie test laten uitvoeren. Hiermee controleren wij hoe je website presteert, op welke pagina’s het metagedeelte verbeteringen behoeft en waar zich eventuele andere verbeterpunten voordoen. Hierdoor krijg je een beter beeld van de kansen om jouw website te optimaliseren.

Een website optimalisatie scan is daarmee een beproefde methode om doelgerichte wijzigingen aan te brengen. Een uitstekende SEO tool om inzicht te krijgen in het online bereik en de demografie van je doelgroep is Google Analytics. Hiermee ontdek je onder meer waar je bezoekers vandaan komen en hoe hun bezoek aan je website verloopt. Door meer inzicht te krijgen in het gedrag van de bezoekers kun je op basis daarvan de nodige optimalisaties doorvoeren. 

 

DRIVEN BY PERFORMANCE

Optimalisatie Website

De mogelijkheden voor het optimaliseren van je website zijn enorm uitgebreid. De focus kan liggen op zoekmachine optimalisatie of doelgerichte optimalisaties op jouw website. Deze inspanningen vragen om de nodige kennis en expertise om je website of online winkel hoog te brengen in zoekmachines als Google.

We geven niet alleen advies voor een betere vindbaarheid, maar monitoren een langere tijd het effect van de inspanningen. Vanwege het feit dat Google constant in beweging is en updates doorvoert, is het belang om continue bij te sturen op het gebied van bijvoorbeeld content of juist de technische aspecten.

Zoekmachine optimalisatie en website optimalisatie zullen op langere termijn positief uitpakken voor jouw bedrijf of organisatie. Door doorgaans te monitoren en bij te sturen waar nodig zorg je ervoor dat je positie in de zoekmachines wordt behouden. Ben je benieuwd wat doordachte en uitgebreide zoekmachine optimalisatie kan betekenen voor de website van jouw bedrijf, winkel of organisatie?

Stuur ons dan een bericht per e-mail of via het contactformulier en informeer naar de mogelijkheden rondom website optimalisatie. Bellen kan natuurlijk ook.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

Technische SEO analyse - deel 3
Technische SEO analyse - deel 3

In het derde en laatste deel van Technische SEO in begrijpelijke taal bespreken we de optimalisatie van je interne linkstructuur, de best practices van duplicate content en de ... Lees verder

Technische SEO analyse - deel 2
Technische SEO analyse - deel 2

In het tweede deel van de technische SEO analyse liggen we het hoe en waarom van indexering, structured data en het verbeteren van je pagespeed aan je uit. Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL