Copywriting

Zoekmachine Optimalisatie

Resultaatgerichte
Copywriting

Ontdek Copywriting
Onze klanten
Copywriting referenties
OSU Gifts Dakenshop Easy2Rent Pier 7 Slaapwel Wellens Men Allrent Elcee CarCollect Installatiebalie INNO Motoport Goes Auto Poppe Roompot Saman Groep Van Mele Aanhangwagens XXL West-Brabant Bushcraftshop Verhuurwinkel Dr. Feriduni Eco-Point Chevaldo Ballonvaren Zeeland Local Touch Travel GrootPlezier Hello Archie Energetica Natura Pak Aanhangwagens Eventplanner Horecaservice Nevejan Imkershop Timesavers Good Hope GGZ Veritas Brico CPE Nederland Landal GreenParks Morres OSU Gifts Dakenshop Easy2Rent Pier 7 Slaapwel Wellens Men Allrent Elcee CarCollect Installatiebalie INNO Motoport Goes Auto Poppe Roompot Saman Groep Van Mele Aanhangwagens XXL West-Brabant Bushcraftshop Verhuurwinkel Dr. Feriduni Eco-Point Chevaldo Ballonvaren Zeeland Local Touch Travel GrootPlezier Hello Archie Energetica Natura Pak Aanhangwagens Eventplanner Horecaservice Nevejan Imkershop Timesavers Good Hope GGZ Veritas Brico CPE Nederland Landal GreenParks Morres

Copywriting

Copywriting is het schrijven van teksten of pagina’s met een specifiek doel en is een van de gespecialiseerde diensten die wij op het gebied van online marketing aanbieden. SEO copywriting is wat dat betreft een belangrijk onderdeel van de strategie om je bedrijf online beter vindbaar en zichtbaar te maken. Ofwel te scoren in Google. Bovendien zijn SEO teksten te gebruiken om conversie gerichte landingspagina’s te creëren. Hiermee trek je potentiële klanten aan die heel gericht op zoek zijn naar een product of dienst. Daarbij is het uiteraard heel belangrijk dat de SEO copywriter een overtuigende tekst aflevert. 

Goede SEO copywriting begint bij de basis en start met een gedegen zoekwoorden onderzoek. Dit is belangrijk omdat potentiële klanten zoekwoorden gebruiken bij het zoeken naar een product of dienst. Bij het schrijven van SEO teksten zijn er verschillende aspecten die belangrijk zijn. Bijvoorbeeld het toevoegen van een meta title en meta description met een aantrekkelijke titel voor de tekst. Een SEO specialist weet hier alles vanaf.

Waarom Copywriting?

Betere posities

Organisch groeien in de posities van zoekmachines

Meer omzet

Ontvang meer omzet door bovenaan te staan in de zoekmachines.

Meer leads

Creeër meer leads door betere content

Aansluiting

De content en de zoeker beter op elkaar aangesloten

Verhuurwinkel

11 naar 35Domeinautoriteit

Uitgelichte case: Verhuurwinkel.nl

Topposities in de zoekresultaten door een driedelige SEO-strategie

11 naar 35Domeinautoriteit

+400% Stijging bezoekers uit organisch verkeer

+93,40%Stijging van de gemiddelde posities op de belangrijkste clusters

Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met Envoker, korte lijntjes door rechtstreeks contact met de medewerkers die aan ons project werken...

Lees de volledige case

Scoren in Google met waardevolle teksten

Daarnaast is het voor de zoekmachine optimalisatie van belang dat niet alleen de zoekwoorden, maar ook semantische woorden terugkomen in de tekst. Bovendien draait het bij SEO copywriting niet alleen om de content, maar ook om het toevoegen van interne links. Het gebruik van tussenkopjes is belangrijk voor de robots van Google, maar ook om in leesgemak te voorzien. Het allerbelangrijkst is echter het bieden van waardevolle content aan bezoekers.

Verschillende soorten content

Waardevolle content is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie om te scoren in Google. Wij schrijven dan ook teksten die waarde hebben met inhoud waar de bezoekers echt wat aan hebben. Daarbij is het belangrijk dat jouw content op jouw website gericht is op je doelgroep. Een tekst die aansluit op de zoekintentie van je potentiële klanten scoort beter, niet alleen in Google, maar ook bij je doelgroep.

Overigens is het bij copywriting om te scoren in de zoekmachine eveneens van belang verschillende soorten content aan te bieden. Een lange lap tekst is bijvoorbeeld het beste te voorzien van geoptimaliseerde afbeeldingen of filmpjes, maar ook van infographics. Bij het schrijven van een producttekst spreekt het voor zich dat er een afbeelding van het product te zien is. Jouw producten zijn dan beter te vinden in Google en verkopen beter met een overtuigende tekst. In verkoopteksten kan je het beste gericht gebruik maken van een call to action om de bezoeker aan te sporen de gewenste actie te ondernemen.

Soorten teksten

Er is bij copywriting een onderscheid te maken tussen allerlei soorten teksten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om informatieve teksten te schrijven net als landingspagina’s en webteksten voor je bedrijfswebsite. Daarnaast zijn productteksten en categorieteksten bijvoorbeeld van belang als je een webshop hebt en je concurrentie voor wilt blijven. Blogs vormen eveneens waardevolle content voor zowel jouw doelgroep als voor de zoekmachine. Daarnaast is het onder meer mogelijk om white papers te schrijven om je expertise te benadrukken. Wil je klanten heel gericht aanspreken dan kan dat met het versturen van een maandelijkse nieuwsbrief. Zo is het eveneens mogelijk om copywriting in te zetten voor een mailfunnel met opeenvolgende mails.

  • Landingspagina’s
  • Webteksten
  • Informatieve pagina’s
  • Blogs
  • Productteksten
  • Categorieteksten
  • White papers
  • Nieuwsbrief
  • Mailfunnel
DRIVEN BY PERFORMANCE

Copywriting voor social media

Wij helpen onze klanten graag verder met alle aspecten die voor online content marketing van belang zijn. Het is dan ook mogelijk om ons in te schakelen voor copywriting gericht op social media. Dit zorgt ervoor dat het bereik van je bedrijf nog groter wordt. Bij schrijven voor social media is het belangrijk om een planning te maken in de vorm van een contentkalender. Daarbij is er een onderscheid te maken in het soort te posten berichten, waarbij het doel vooraf te bepalen is. Bijvoorbeeld een informatief doel of om in inspiratie te voorzien.

Copywriting voor social media kent een andere insteek dan voor SEO teksten op je website. Het is bijvoorbeeld van belang om korte en pakkende berichten te schrijven en een actieve schrijfwijze te hanteren. Wij schrijven daarbij in de taal van je doelgroep en spelen in op de emoties van de lezer. Ook storytelling is een optie om in te zetten voor social media, waarbij er sprake is van een inspirerende en verbindende factor. Uiteraard is het mogelijk om in het bericht een call to action te verwerken.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

4 cruciale KPI’s om te volgen bij een SEO-concurrentieanalyse
4 cruciale KPI’s om te volgen bij een SEO-concurrentieanalyse

In de competitieve wereld van digitale marketing is Zoekmachine Optimalisatie (SEO) essentieel om online op te vallen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe je je ver ...

Lees verder
Mobile-First Indexing uitgelegd: 5 belangrijke feiten die je moet weten
Mobile-First Indexing uitgelegd: 5 belangrijke feiten die je moet weten

In deze digitale wereld, waar het mobiele gebruik domineert, is het essentieel om te begrijpen hoe dit de zichtbaarheid van websites beïnvloedt. Interessant is dat z ...

Lees verder
10 stappen voor een grondige website audit en SEO check
10 stappen voor een grondige website audit en SEO check

In het steeds veranderende digitale landschap kan het belang van het onderhouden van een sterke online aanwezigheid niet genoeg benadrukt worden. Voor zowel bedrijven ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL