Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie met resultaat

Zonder goede marketing geen klanten en zonder klanten geen omzet. Net als bij een reguliere winkel hangt ook het bestaansrecht van een webshop af van of je jouw doelgroep weet te bereiken en of deze jou weet te vinden. Om je website goede vindbaarheid en meer bezoekers te geven, kan je uiteenlopende vormen van online marketing inzetten. Internetmarketing begint in veel gevallen met SEO advies oftwel Google zoekmachine optimalisatie. En de beste stap op weg naar een hoge positie in Google is je optimalisatie uitbesteden aan een seo specialist van Envoker.

Search engines vormen de ruggengraat van het internet. Ze zorgen ervoor dat bedrijven online worden gevonden en zijn ook onmisbaar voor het leiden van klanten naar jouw website en social media. Om dit te bereiken is het echter zaak dat je shop, site, blog of andersoortige internetkanaal gemakkelijk vindbaar is. SEO marketing begint daarom ook met het aanpassen webcontent. Google's algoritmes veranderen snel en goede kwalitatieve content is enorm belangrijk.

Daarom is het in vrijwel elke online marketing strategie aan te raden om zoekmachine optimalisatie rond je website te laten uitvoeren. Dit wordt ook wel SEO genoemd. SEO staat voor Search Engine Optimization en is een internetmarketingterm die je waarschijnlijk wel vaker tegenkomt. In het kort komt het erop neer dat de webcontent zodanig wordt aangepast dat je website beter scoort in Google. Hierdoor zullen mensen na het invoeren van bepaalde keywords deze eerder tegenkomen in de zoekresultaten. Het directe gevolg daarvan is meer online bezoekers voor jouw website en dus meer omzet.

Een groter aantal potentiële klanten in je webshop of op je site is een aantrekkelijk idee en het belangrijkste streven van bedrijven, organisaties en talloze andere grote en kleine commerciële partijen. Het wijzigen van je webteksten en behorende content om je online vindbaarheid te verbeteren kan echter een intensief optimalisatie proces zijn.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie in de praktijk?

Niet alleen moet je rekening houden met de technische aspecten van SEO. Ook is het belangrijk te onderzoeken waar je de focus op wilt leggen en goed te analyseren wat er op je website nodig is om dit te behalen. 

In de meeste zoekmachine optimalisatie processen doorlopen we dan ook zowel de technische audit als het zoekwoord onderzoek, content plan en het opbouwen van autoriteit.

Betaalde versus organische zoekmachine optimalisatie

SEO en SEA zijn totaal verschillend van aanpak maar met gelijkaardige doelstellingen. Het hierboven omschreven zoekmachine optimalisatie proces is vooral van belang om op organische wijze goede resultaten in Google te behalen. ‘Organisch’ wil in dit geval zeggen dat de notering in de zoekmachine natuurlijk en op basis van je webcontent tot stand is gekomen. Een professionele zoekmachine optimalisatie campagne kan je ver brengen, maar hoe hoog je positie wordt is uiteindelijk toch een kwestie van doordachte aanpassingen maken op je site in het kader van online marketing SEO en het uitbouwen van de autoriteit van je website.

Als je behalve via SEO optimalisatie Google actief wilt inzetten, kan je ervoor kiezen om de link naar je site als betaalde advertentie tussen de bovenste zoekresultaten te laten plaatsen. Dergelijke aan de zoekmachine betaalde en als zodanig dus meer geforceerde Google optimalisatie staat bekend als Search Engine Advertising of SEA. Alvorens te adverteren kan je eerst evenwel besluiten tot verdere websiteverbeteringen.

SEO en SEA hebben wel een totaal ander investeringspad en een andere return on investment. Met SEO ben je écht aan het investeren in de lange termijn.

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
Zoekwoord Onderzoek
Zoekwoord onderzoek

Zoekwoord onderzoek is belangrijk

Belangrijk is dus om te weten met welke woorden je doelgroep zoekt naar webshops als de jouwe. Als je zoekmachine optimalisatie (SEO) wilt laten uitvoeren, betekent dan ook dat dit moet worden onderzocht. Dit noemen we een zoekwoord onderzoek. Door hier goed naar te kijken brengen we alle relevante zoekwoorden in kaart.

Aan de hand daarvan zal onze SEO specialist deze veelgebruikte zoektermen en zoekwoorden in kaart brengen en een contentplan opstellen. Dit contentplan overlopen we samen met jou om per topic te bepalen wat de intentie van de zoekopdracht is en hoe we de content gaan vormgeven om daar zo goed mogelijk bij aan te sluiten.

Hierdoor zal, bij een gedegen uitgevoerd zoekmachine optimalisatie traject, een zoekmachine zoals Google je website als relevanter en belangrijker voor online geïnteresseerden kwalificeren en je een hogere ranking toekennen in de zoekresultaten.

DRIVEN BY PERFORMANCE

SEO optimalisatie is meer dan webcontent aanpassen

Bij SEO zoekmachine optimalisatie van je website zijn diverse andere punten van belang. Behalve voorzien van specifieke keywords dient de geboden online informatie je bezoekers tevens iets te bieden. Waardevolle webcontent is een groot voordeel als je je site een zo goed mogelijke Google-positie wilt bezorgen. Om door de zoekmachine als inhoudelijk relevant en betrouwbaar te worden aangemerkt, is het daarnaast van belang dat je website ook technisch in orde is.

Deze technische optimalisatie richt zich bijvoorbeeld op een goede werking van alle onderdelen van de website die Google belangrijk vindt. Wij maken gebruik van diverse tools om dit voor je te controleren en in goede banen te leiden; Semrush, Screaming Frog, Google Webmaster Centrum, Bing Webmaster Centrum en daarnaast nog een volledige handmatige controle. Hier komt een duidelijk advies uit naar jou als klant wat we mits nodig voor je bespreken met je webdeveloper.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient.

Hoe mooi en gebruiksvriendelijk je webshop of website ook is, uiteindelijk bepalen je potentiële klanten het succes ervan. En dat succes komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, maar is iets waar we samen intensief aan moeten werken. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. In plaats daarvan spreken we op momenten dat dat nodig is liever snel iets telefonisch door.

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons online marketing bureau. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeer, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Autoriteit
Autoriteit

Het bouwen van autoriteit

In het kader van Google SEO is ook sterke linkbuilding en content marketing essentieel. Hierbij gaat de aandacht uit naar de links op je internetsite, die de bezoeker naar interne en externe pagina's leiden. Te veel dode, willekeurig gebruikte, of lage kwaliteit links kan een averechts effect hebben en je vindbaarheid en dus ook je online marketing strategie flink dwarsbomen. Ook is het belangrijk dat kwalitatieve websites naar jouw website linken. Hierdoor krijgt je website steeds meer autoriteit.

We doen dit door te kijken naar de concurrenten op de zoekwoorden die jij met jouw website ambieert. Zo bouwen we een kwalitatieve backlink strategie zonder enig gevaar voor jouw website. Belangrijk is om de concurrenten en hun backlinks goed te screenen op kwaliteit, autoriteit en relevantie om zo op alle vlakken de juiste strategie samen te stellen.

Goede en volledige zoekmachine optimalisatie is dus een intensief proces, dat bovendien de nodige kennis en online onderzoeken vereist. De voordelen van SEO zijn echter legio, met name wanneer dit wordt uitgevoerd door een professioneel marketingbedrijf als Envoker.

Veel bedrijven geven er daarom de voorkeur aan hun SEO aan ons over te laten. Het valt nu eenmaal niet te ontkennen dat op basis van onze expertise en ons advies zoekmachine optimalisatie tot uitstekende Google-resultaten leidt. Wij helpen je website of -shop niet alleen om beter te scoren door de beste SEO tips erop los te laten. We zorgen er namelijk tegelijkertijd voor dat ook technisch alles perfect werkt. Daardoor heeft zoekmachine optimalisatie voordelen op meerdere vlakken.

Wil je net als al onze klanten de beste Google-positie? Vertrouw voor je zoekmachine optimalisatie strategie dan op Envoker.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!
Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!

Om te kunnen presteren in de travelbranche, met al zijn eigenaardigheden, is het belangrijk dat je als bedrijf, en zeker als marketeer, begrijpt wát er anders is. Hoe je hier ... Lees verder

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders
De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders

De nieuwe adverteerders die we bezoeken, lijken tegenwoordig al hun vertrouwen kwijt te zijn in digitale bureaus. Ze zijn niet één, maar vier tot vijf keer na elkaar teleurge ... Lees verder