Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van:

IAB
Resultaatgerichte

Zoekmachine Optimalisatie

Zonder een goede online marketing strategie geen klanten en zonder klanten geen omzet. Net als bij een reguliere winkel hangt ook het bestaansrecht van jouw online platform af van of je jouw doelgroep weet te bereiken en of deze jou weet te vinden. Om je website of webshop eem goede vindbaarheid in de belangrijke zoekmachines en meer bezoekers te geven, kan je uiteenlopende vormen van online marketing inzetten. Een goede strategie begint in veel gevallen met zoekmachine optimalisatie (SEO). 

Daarom is het in vrijwel elke online marketing strategie aan te raden om zoekmachine optimalisatie als belangrijk speerpunt in je langetermijn strategie mee te nemen. Hierdoor zullen potentiele klanten na het invoeren van de voor hun relevanten zoekwoorden jouw onderneming beter kunnen vinden in de zoekresultaten. Het directe gevolg daarvan is meer online bezoekers en dus meer omzet. Het wijzigen van je techniek, content en het bouwen aan je autoriteit om je online vindbaarheid te verbeteren kan echter een intensief optimalisatie proces zijn.

In de praktijk

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachines vormen samen met de grote social media kanalen de ruggengraat van het internet. Ze zorgen ervoor dat bedrijven online worden gevonden en zijn daardoor onmisbaar geworden voor het leiden van klanten naar jouw online platform. Om dit te bereiken is het echter zaak dat jouw bedrijf gemakkelijk vindbaar is. 

Niet alleen moet je rekening houden met de technische aspecten van SEO. Ook is het belangrijk te onderzoeken waar je de focus op wilt leggen en goed te analyseren wat er op je website nodig is om dit te behalen. In de meeste cases nemen we dan ook zowel de technische audit als het zoekwoord onderzoek, content marketing plan en het opbouwen van autoriteit mee in de totale SEO strategie.

Betaald adverteren versus zoekmachine optimalisatie

SEO en SEA zijn totaal verschillend van aanpak maar met gelijkaardige doelstellingen. Het zoekmachine optimalisatie proces is vooral van belang om op organische wijze goede resultaten in Google en de andere zoekmachines te behalen. ‘Organisch’ wil in dit geval zeggen dat de visibiliteit en share of voice in de zoekmachine natuurlijk en op basis van je techniek, content en autoriteit tot stand is gekomen.

Een professionele zoekmachine optimalisatie aanpak kan je ver brengen, maar hoe veel je er uiteindelijk mee kan bereiken is uiteindelijk toch een kwestie van doordachte aanpassingen maken aan de techniek van je website, goede content schrijven en het uitbouwen van de autoriteit van je onderneming.

Naast een gedegen SEO optimalisatie plan kan je ook betaald adverteren via Google Ads of Microsoft Advertising. Zo kan je terwijl je aan de langetermijn strategie werkt ook direct resultaat behalen en via betaalde advertenties tussen de bovenste zoekresultaten komen. Deze vorm van online marketing noemt men wel Search Engine Advertising of SEA

SEO en SEA hebben wel een totaal ander investeringspad en een andere return on investment. Met SEO ben je écht aan het investeren in de lange termijn.

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Zoekwoord onderzoek

Zoekwoord onderzoek is belangrijk

Belangrijk is dus om te weten met welke woorden je doelgroep zoekt naar jouw onderneming, dienstverlening of product. Als je een goede zoekmachine optimalisatie (SEO) strategie wilt uitvoeren betekent dan ook dat dit moet worden onderzocht. Dit noemen we een zoekwoord onderzoek. Door hier goed naar te kijken brengen we alle relevante zoekwoorden in kaart.

Aan de hand daarvan zal onze SEO specialist deze veelgebruikte zoektermen en zoekwoorden in kaart brengen en een contentplan opstellen. Dit contentplan overlopen we samen met jou om per topic te bepalen wat de intentie van de zoekopdracht is en hoe we de content gaan vormgeven om daar zo goed mogelijk bij aan te sluiten.

Hierdoor zal, bij een gedegen uitgevoerd zoekmachine optimalisatie traject, een zoekmachine zoals Google of Bing je onderneming als relevanter en belangrijker beschouwen voor die topics en je een betere visibiliteit en share of voice toekennen in de zoekresultaten.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Meer dan alleen content aanpassen

Bij een goed zoekmachine optimalisatie traject zijn diverse punten van belang. Behalve het voorzien van specifieke content rondom de juiste topic clusters dient de geboden informatie je bezoekers tevens iets te bieden. Waardevolle content is een groot voordeel als je jouw onderneming een zo goed mogelijke visibiliteit wilt bezorgen. Om door de zoekmachine als inhoudelijk relevant en betrouwbaar te worden aangemerkt, is het daarnaast van belang dat je website ook technisch in orde is en je autoriteit wordt uitgebouwd.

Deze technische optimalisatie richt zich bijvoorbeeld op een goede werking van alle onderdelen van de website die Google belangrijk vindt. Wij maken gebruik van diverse tools om dit voor je te controleren en in goede banen te leiden; Semrush, Screaming Frog, Google Webmaster Centrum, Bing Webmaster Centrum en daarnaast nog een volledige handmatige controle. Hier komt een duidelijk advies uit naar jou wat we samen met jou met de webdevelopers bespreken en op laten lossen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Autoriteit
Autoriteit

Het bouwen van autoriteit

In het kader van zoekmachine optimalisatie (SEO) is ook sterke linkbuilding strategie en content marketing plan essentieel. Hierbij gaat de aandacht enerzijds uit naar de links op je eigen platform, die de bezoeker naar interne en externe pagina's leiden. Te veel dode, willekeurig gebruikte, of lage kwaliteit links kan een averechts effect hebben op je vindbaarheid en dus ook je online marketing strategie flink dwarsbomen. Ook is het belangrijk dat kwalitatieve en autoritaire websites naar jouw website linken. Hierdoor krijgt jouw website ook steeds meer autoriteit.

We doen dit door te kijken naar de concurrenten op de zoekwoord clusters die jij met jouw website ambieert. Zo bouwen we een content marketing strategie zonder enig gevaar voor jouw website. Belangrijk is om de concurrenten en hun backlinks goed te screenen op kwaliteit, autoriteit en relevantie om zo op alle vlakken de juiste keuzes te maken.

Een goed en volledig zoekmachine optimalisatie traject is dus een intensief proces, dat bovendien de nodige kennis en ervaring onderzoeken vereist. 

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Binnenkort een nieuwe Google ranking factor: Core Web Vitals
Binnenkort een nieuwe Google ranking factor: Core Web Vitals

In 2021 komt Google met een nieuwe update voor het algoritme, waarmee de techniek van een website meer gewicht krijgt bij het bepalen van je positie in Google. Specifiek gaat h ... Lees verder

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

Technische SEO analyse - deel 3
Technische SEO analyse - deel 3

In het derde en laatste deel van Technische SEO in begrijpelijke taal bespreken we de optimalisatie van je interne linkstructuur, de best practices van duplicate content en de ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL