Social Media Adverteren

Social Media Adverteren

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Social Media

Resultaatgericht social media adverteren

Naamsbekendheid verwerven, nieuwe potentiële klanten bereiken en aan je binden en je omzet verhogen. Het voortbestaan en de financiële positie van een bedrijf hebben er alle baat bij om zoveel mogelijk mensen te informeren over de producten of diensten die het aanbiedt.

Social media nemen bij het stimuleren van je naamsbekendheid dan ook een belangrijke plaats in. Maar behalve organische posts plaatsen, kan je tevens kiezen voor adverteren op social media.

Social media bieden geweldige kansen om informatie te verspreiden en mensen te bereiken. En niet alleen volgers en geïnteresseerden die jouw bedrijf al kennen. Dankzij ‘share’-acties vergroot je via social media je naamsbekendheid immers ook onder andere internetgebruikers.Om social media adverteren optimaal voor je te laten werken, kies je voor de drive en ambitie van Envoker.

Social Media Bereik

Adverteren social media versus organisch posten

Dat kunnen naast reeds bestaande klanten geïnteresseerde familieleden, vrienden of bekenden van hen zijn, maar ook social-mediagebruikers zonder belangstelling voor jouw merk. Met organische posts moet je immers maar afwachten wie deze te zien krijgt, terwijl het aantal mensen dat je bereikt evenmin goed valt te voorspellen.

Om hier meer controle over te hebben én je tot een publiek te richten dat daadwerkelijk tot jouw doelgroep behoort, is adverteren via social media een aantrekkelijke optie. Soclal-mediaplatforms als Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn bieden daartoe uitstekende mogelijkheden. De adverteren social media kosten zijn eveneens goed beheersbaar.

Waarom adverteren op social media?

Er zijn meerdere redenen waarom adverteren op social media belangrijk is. Afgezien van het gemak waarmee je advertenties via social-mediakanalen kan distribueren, bieden de programma’s erachter legio mogelijkheden om tot concrete resultaten te komen. Social media adverteren kent weinig beperkingen qua targetting, zodat je zelfs specifieke segmenten binnen je doelgroep kunt bereiken. Zoals potentiële klanten die in een afgebakende regio wonen of in een bepaalde leeftijdscategorie vallen.

Adverteren social media is verder een laagdrempelige manier van promotie, zowel voor de ondernemer als de geïnteresseerde internetgebruiker. Daarnaast zijn miljoenen mensen actief op social media, brengt social media adverteren doelgroepen eenvoudig in contact met bedrijven en vice versa, kan je dankzij meetbare resultaten snel aanpassingen maken en zorg je ervoor dat je product of dienst onder de aandacht blijft bij mensen die voor jou interessant zijn.

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof
Social Media Adverteren
De kosten

Social media adverteren kosten

Voor de kosten adverteren social media hoef je het niet te laten. Over het algemeen is deze vorm van online adverteren namelijk een ‘no cure, no pay’-aangelegenheid. Daartoe is een systeem opgezet op basis van Cost Per Click of CPC. Dit houdt in dat er bij adverteren op social media kosten in rekening worden gebracht wanneer iemand je advertentie aanklikt.

Behalve het CPC-afrekenmodel heb je keuze uit Cost Per Mille (CPM, waarbij je een vast bedrag afdraagt per 1000 vertoningen) en Cost Per Aquisition (CPA, waarbij je betaalt als jouw advertentie tot een bestelling of andere conversieactie leidt). De totale kosten voor online social media advertising zijn beperkt en in eigen hand te houden. Je kunt wanneer je per klik betaalt een dagbudget instellen of een maximumbedrag vastleggen dat je per maand wilt uitgeven aan bijvoorbeeld adverteren op Facebook.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Uiteenlopende vormen sociale media adverteren

Voor een betaalde reclameboodschap die via adverteren op social media verspreid wordt, zijn meerdere advertentievormen beschikbaar. Dat moet ook wel, want dit stelt je in staat om gericht en op verschillende momenten in je social media campagnes leads, prospects en geïnteresseerden voor je te winnen. Een veelvoorkomende vorm is de linkadvertentie. Door hierop te klikken kan je mensen naar de hoofdpagina van een website of webshop sturen.

Een vorm van social media adverteren die directer tot de klant spreekt, is de actieadvertentie. Deze wijst de lezer op een interessante aanbieding, hetgeen aanspoort tot snel reageren. Een carrouseladvertentie is een aantrekkelijke visuele manier van adverteren via social media en laat meerdere afbeeldingen zien waar doorheen kan worden gescrold. Dit is nog maar een kleine greep uit de verschillende reclamevormen die wij voor adverteren op social platformen aanbieden.

Social Media Adverteren
Envoker

Succesvol adverteren social media vraagt om vakkennis

Je kunt veel kanten op met social media advertising en voor het maximale resultaat is het inschakelen van een online marketeer met de juiste ervaring en achtergrond de beste zet. Die vind je bij Envoker. Bij ons werk je samen met een marketeer die past bij jouw bedrijf. Adverteren via social internetkanalen komt namelijk aan op maatwerk en dat is exact wat Envoker biedt. Op basis van een uitgebreid kennismakingsgesprek wijzen wij je een marketingspecialist toe die op overtuigende wijze vorm geeft aan je doelstellingen.

Dankzij Google AdWords en soortgelijke advertentieprogramma’s ziet onze marketeer welk type advertentie de meeste reacties ontlokt aan jouw doelgroep, waar je volgers geïnteresseerd in zijn en nog veel meer details. Zo kan jouw advertisingexpert doeltreffend en resultaatgericht te werk gaan om social media adverteren naar het allerhoogste niveau te tillen.

Recente artikelen

Facebook Attribution: De heilige graal voor online marketeers!
Facebook Attribution: De heilige graal voor online marketeers!

Facebook heeft stilletjes weer een nieuwe tool gelanceerd, maar toen ik deze nieuwe tool in mijn Facebook Bedrijfsmanager zag staan was m’n interesse direct gewekt. Het digit ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat v ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Mojo Design
Bushcraftshop
Dakenshop
NetworkApp
Largo
KonseptS
Imkershop
Dr. Feriduni
Decovry
Nilsson
Yd Nordic House
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Elephant
Connections
Ricoh Document Center
Eponym
Bloovi
Sentia
Verhuurwinkel
Vinetiq
Wellens Men
Roompot Vakanties
Medisol
Van Mele
Klok'uus
Auto Poppe
Roompot Business
Thermaalbad Arcen
Pak Aanhangwagens
Bosch Car Service
Pier 7
Rabeko Zero Sauzen
Witti Group
Novid
Halito
NeaPharma
Cleanmastershop