Social Media Adverteren

Social Media Marketing

Resultaatgericht
Social Media Adverteren

Ontdek Social Media Adverteren
Onze klanten
Social Media Adverteren referenties
Installatiebalie Wellens Men Dierenwereld XL Morres Pak Aanhangwagens Easy2Rent Auto Poppe Dakenshop Energetica Natura Aanhangwagens XXL West-Brabant Veritas INNO Bushcraftshop Landal GreenParks Roompot Timesavers Motoport Goes Van Mele Installatiebalie Wellens Men Dierenwereld XL Morres Pak Aanhangwagens Easy2Rent Auto Poppe Dakenshop Energetica Natura Aanhangwagens XXL West-Brabant Veritas INNO Bushcraftshop Landal GreenParks Roompot Timesavers Motoport Goes Van Mele

Social Media Adverteren

Met een gedegen strategie kun je als bedrijf via social media naamsbekendheid verwerven, nieuwe potentiële klanten bereiken en aan je binden en je omzet verhogen. Social media nemen bij het stimuleren van je naamsbekendheid dan ook een belangrijke plaats in.

Maar behalve organische posts plaatsen, kun je tevens kiezen voor adverteren op social media. Adverteren social media bieden geweldige kansen om informatie over jouw product of dienst te verspreiden en mensen te bereiken. En dit zijn niet alleen volgers en geïnteresseerden die jouw bedrijf al kennen maar kunnen ook nieuwe leads zijn.

Dankzij de juiste inzet van campagnes en advertenties vergroot je via social media je naamsbekendheid immers ook onder andere internetgebruikers. Om social media adverteren optimaal voor je te laten werken, is het van belang om een resultaatgerichte aanpak te hanteren. De inzet van social media kan een bedrijf veel opleveren en het is zeker niet zo dat dit alleen interessant is voor bedrijven die zich focussen op de consumentenmarkt. Ook talloze b2b bedrijven presenteren zich middels een goede social media strategie succesvol aan hun doelgroep.

Waarom Social Media Adverteren?

Meer leads

Creeër meer leads door social volgers naar jouw website te leiden.

Meer traffic

Target gericht specifieke doelgroepen en verwijs ze door.

Groter bereik

Vergroot jouw bereik door gebruik te maken van social advertising.

Merkbeleving

Zorg ervoor dat bezoekers een consistente merkbeleving ervaren.

Largo

+153%Stijging in totaal aantal bezoekers op de website t.o.v. vorig jaar

Uitgelichte case: Largo

Mooi Dichtbij: Prikkelen, activeren & inspireren

+153%Stijging in totaal aantal bezoekers op de website t.o.v. vorig jaar

85.000 minutenVideo bekeken via de verschillende kanalen

7,9 miljoenGebruikers bereikt met de #Mooidichtbij campagne

De #MOOIDICHTBIJ campagne is ontstaan tijdens COVID-19. Met een juiste, gezonde balans tussen lef, merk, resultaat en zorgvuldigheid heeft Envoker een juiste route...

Lees de volledige case

Adverteren versus organisch posten

Het adverteren op social media biedt uitgebreide mogelijkheden. Naast het bereiken van reeds bestaande klanten en mensen die bijvoorbeeld je Facebook-pagina hebben geliked, is het ook mogelijk om social-mediagebruikers te bereiken die nog geen belangstelling hebben voor jouw merk. Om hier meer controle over het bereik te hebben én je tot een publiek te richten dat daadwerkelijk tot jouw doelgroep behoort, is adverteren social media een aantrekkelijke optie. Social-mediaplatforms als Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn bieden daartoe uitstekende mogelijkheden. 

 

Waarom adverteren op social media?

Er zijn meerdere redenen waarom adverteren op social media belangrijk is. Afgezien van het gemak waarmee je advertenties via social-mediakanalen kan verspreiden, bieden de programma’s erachter ontelbare mogelijkheden om tot concrete resultaten te komen. Social media adverteren kent weinig beperkingen als het gaat om targeting, zodat je zelfs specifieke segmenten binnen je doelgroep kunt bereiken door micro-targeting. Zoals potentiële klanten met specifieke interesses, demografische gegevens, leeftijdscategorieën, locaties of talen.

Adverteren via social media is verder een laagdrempelige manier van promotie. Daarnaast zijn miljoenen mensen actief op social media en kun je ook veel mensen bereiken met de juiste targeting. Dankzij meetbare resultaten kun je snel aanpassingen maken om nóg meer uit je campagne te halen en zorg je ervoor dat je product of dienst onder de aandacht blijft bij mensen die voor jouw bedrijf interessant zijn. 

Social media adverteren kosten

Voor de kosten hoef je adverteren op social media niet te laten. Over het algemeen is deze vorm van online adverteren namelijk een ‘no cure, no pay’-aangelegenheid. Daartoe is een systeem opgezet op basis van Cost Per Click of CPC. Dit houdt simpelweg in dat er pas kosten in rekening worden gebracht wanneer iemand je advertentie aanklikt.

Behalve het CPC-afrekenmodel heb je keuze uit Cost Per Mille (CPM, waarbij je een vast bedrag afdraagt per 1000 vertoningen) en Cost Per Aquisition (CPA, waarbij je betaalt als jouw advertentie tot een bestelling of andere conversieactie leidt). De totale kosten voor social media advertising zijn beperkt en in eigen hand te houden. Je kunt wanneer je per klik betaalt een dagbudget instellen of een maximumbedrag vastleggen dat je per maand wilt uitgeven aan bijvoorbeeld adverteren op Facebook.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Uiteenlopende vormen sociale media adverteren

Voor een betaalde reclameboodschap die via adverteren op social media verspreid wordt, zijn meerdere advertentievormen beschikbaar. Dit stelt je in staat om gericht en op verschillende momenten in je social media campagnes leads, prospects en geïnteresseerden voor je te winnen. Een veelvoorkomende vorm is de linkadvertentie. Door hierop te klikken zijn mensen 1 klik verwijderd van een website of webshop. Een vorm van social media adverteren die directer tot de klant spreekt, is de actie advertentie.

Deze wijst de lezer op een interessante aanbieding met de insteek om hen te prikkelen en een gewenste actie, zoals een transactie, te ondernemen. Maar denk ook aan een carrousel advertentie waarbij je op een aantrekkelijke, visuele manier meerdere producten of volledige productcategorie onder de aandacht kan brengen. Deze advertentievorm laat meerdere afbeeldingen zien waar doorheen kan worden gescrold. Dit is nog maar een kleine greep uit de verschillende reclamevormen die er mogelijk zijn voor het adverteren op social media platformen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

8 doelgerichte tactieken voor effectieve retargeting op sociale media
8 doelgerichte tactieken voor effectieve retargeting op sociale media

Retargeting via social media is een strategie waarbij eerdere bezoekers van een website opnieuw benaderd worden door middel van gerichte advertenties op sociale media ...

Lees verder
7 redenen waarom je Facebook advertenties niet converteren
7 redenen waarom je Facebook advertenties niet converteren

In de snelle wereld van digitale marketing spelen Facebook-advertenties een cruciale rol bi ...

Lees verder
Threads (Instagram), wat is deze nieuwe X (voorheen Twitter) concurrent precies?
Threads (Instagram), wat is deze nieuwe X (voorheen Twitter) concurrent precies?

De wereld van sociale media is voortdurend in ontwikkeling, met nieuwe platforms die voortdurend opkomen en strijden om de aandacht van gebruikers. Gebruikers zijn al ...

Lees verder

Succesvol adverteren social media vraagt om vakkennis

Je kunt veel kanten op met social media advertising en voor het maximale resultaat is het inschakelen van een online marketeer met de juiste ervaring en achtergrond de beste zet. Die vind je bij een goed social media bedrijf. Bij ons werk je samen met een marketeer die past bij jouw bedrijf. Adverteren via social internetkanalen komt namelijk aan op maatwerk en dat is exact wat Envoker biedt. Op basis van een uitgebreid kennismakingsgesprek wijzen wij je een marketingspecialist toe die op overtuigende wijze vorm geeft aan je doelstellingen.

Dankzij Google AdWords en soortgelijke advertentieprogramma’s ziet onze marketeer welk type advertentie de meeste reacties ontlokt aan jouw doelgroep, waar je volgers geïnteresseerd in zijn en nog veel meer details. Zo kan jouw advertisingexpert doeltreffend en resultaatgericht te werk gaan om social media adverteren naar het allerhoogste niveau te tillen.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL