Social Media Adverteren

Social Media Adverteren

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Social Media

Resultaatgericht social media adverteren

Naamsbekendheid verwerven, nieuwe potentiële klanten bereiken en aan je binden en je omzet verhogen. Het voortbestaan en de financiële positie van een bedrijf hebben er alle baat bij om zoveel mogelijk mensen te informeren over de producten of diensten die het aanbiedt.

Social media nemen bij het stimuleren van je naamsbekendheid dan ook een belangrijke plaats in. Maar behalve organische posts plaatsen, kan je tevens kiezen voor adverteren op social media.

Social media bieden geweldige kansen om informatie te verspreiden en mensen te bereiken. En niet alleen volgers en geïnteresseerden die jouw bedrijf al kennen. Dankzij ‘share’-acties vergroot je via social media je naamsbekendheid immers ook onder andere internetgebruikers.Om social media adverteren optimaal voor je te laten werken, kies je voor de drive en ambitie van Envoker.

Social Media Bereik

Adverteren social media versus organisch posten

Dat kunnen naast reeds bestaande klanten geïnteresseerde familieleden, vrienden of bekenden van hen zijn, maar ook social-mediagebruikers zonder belangstelling voor jouw merk. Met organische posts moet je immers maar afwachten wie deze te zien krijgt, terwijl het aantal mensen dat je bereikt evenmin goed valt te voorspellen.

Om hier meer controle over te hebben én je tot een publiek te richten dat daadwerkelijk tot jouw doelgroep behoort, is adverteren via social media een aantrekkelijke optie. Soclal-mediaplatforms als Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn bieden daartoe uitstekende mogelijkheden. De adverteren social media kosten zijn eveneens goed beheersbaar.

Waarom adverteren op social media?

Er zijn meerdere redenen waarom adverteren op social media belangrijk is. Afgezien van het gemak waarmee je advertenties via social-mediakanalen kan distribueren, bieden de programma’s erachter legio mogelijkheden om tot concrete resultaten te komen. Social media adverteren kent weinig beperkingen qua targetting, zodat je zelfs specifieke segmenten binnen je doelgroep kunt bereiken. Zoals potentiële klanten die in een afgebakende regio wonen of in een bepaalde leeftijdscategorie vallen.

Adverteren social media is verder een laagdrempelige manier van promotie, zowel voor de ondernemer als de geïnteresseerde internetgebruiker. Daarnaast zijn miljoenen mensen actief op social media, brengt social media adverteren doelgroepen eenvoudig in contact met bedrijven en vice versa, kan je dankzij meetbare resultaten snel aanpassingen maken en zorg je ervoor dat je product of dienst onder de aandacht blijft bij mensen die voor jou interessant zijn.

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
Social Media Adverteren
De kosten

Social media adverteren kosten

Voor de kosten adverteren social media hoef je het niet te laten. Over het algemeen is deze vorm van online adverteren namelijk een ‘no cure, no pay’-aangelegenheid. Daartoe is een systeem opgezet op basis van Cost Per Click of CPC. Dit houdt in dat er bij adverteren op social media kosten in rekening worden gebracht wanneer iemand je advertentie aanklikt.

Behalve het CPC-afrekenmodel heb je keuze uit Cost Per Mille (CPM, waarbij je een vast bedrag afdraagt per 1000 vertoningen) en Cost Per Aquisition (CPA, waarbij je betaalt als jouw advertentie tot een bestelling of andere conversieactie leidt). De totale kosten voor online social media advertising zijn beperkt en in eigen hand te houden. Je kunt wanneer je per klik betaalt een dagbudget instellen of een maximumbedrag vastleggen dat je per maand wilt uitgeven aan bijvoorbeeld adverteren op Facebook.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Uiteenlopende vormen sociale media adverteren

Voor een betaalde reclameboodschap die via adverteren op social media verspreid wordt, zijn meerdere advertentievormen beschikbaar. Dat moet ook wel, want dit stelt je in staat om gericht en op verschillende momenten in je social media campagnes leads, prospects en geïnteresseerden voor je te winnen. Een veelvoorkomende vorm is de linkadvertentie. Door hierop te klikken kan je mensen naar de hoofdpagina van een website of webshop sturen.

Een vorm van social media adverteren die directer tot de klant spreekt, is de actieadvertentie. Deze wijst de lezer op een interessante aanbieding, hetgeen aanspoort tot snel reageren. Een carrouseladvertentie is een aantrekkelijke visuele manier van adverteren via social media en laat meerdere afbeeldingen zien waar doorheen kan worden gescrold. Dit is nog maar een kleine greep uit de verschillende reclamevormen die wij voor adverteren op social platformen aanbieden.

Social Media Adverteren
Envoker

Succesvol adverteren social media vraagt om vakkennis

Je kunt veel kanten op met social media advertising en voor het maximale resultaat is het inschakelen van een online marketeer met de juiste ervaring en achtergrond de beste zet. Die vind je bij Envoker. Bij ons werk je samen met een marketeer die past bij jouw bedrijf. Adverteren via social internetkanalen komt namelijk aan op maatwerk en dat is exact wat Envoker biedt. Op basis van een uitgebreid kennismakingsgesprek wijzen wij je een marketingspecialist toe die op overtuigende wijze vorm geeft aan je doelstellingen.

Dankzij Google AdWords en soortgelijke advertentieprogramma’s ziet onze marketeer welk type advertentie de meeste reacties ontlokt aan jouw doelgroep, waar je volgers geïnteresseerd in zijn en nog veel meer details. Zo kan jouw advertisingexpert doeltreffend en resultaatgericht te werk gaan om social media adverteren naar het allerhoogste niveau te tillen.

Recente artikelen

Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!
Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!

Om te kunnen presteren in de travelbranche, met al zijn eigenaardigheden, is het belangrijk dat je als bedrijf, en zeker als marketeer, begrijpt wát er anders is. Hoe je hier ... Lees verder

De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders
De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders

De nieuwe adverteerders die we bezoeken, lijken tegenwoordig al hun vertrouwen kwijt te zijn in digitale bureaus. Ze zijn niet één, maar vier tot vijf keer na elkaar teleurge ... Lees verder

De jaarlijkse lijstjes met marketingtrends. Waardevol of waardeloos?
De jaarlijkse lijstjes met marketingtrends. Waardevol of waardeloos?

“Dé online marketingtrends die elke marketeer moet weten”, “Dé trends & tips voor 2020”. Het is weer de tijd van het jaar en je kunt er niet omheen. De jaarlijkse ... Lees verder