Google Ads

Zoekmachine Adverteren

Resultaatgericht
Google Ads Uitbesteden

Ontdek Google Ads
Onze klanten
Google Ads referenties
Slaapwel GrootPlezier Eco-Point Good Hope GGZ Hello Archie Landal GreenParks INNO Elcee Pak Aanhangwagens Getaway Travel Roompot Installatiebalie Dr. Feriduni Imkershop Energetica Natura Brico Allrent Horecaservice Nevejan Wellens Men Easy2Rent OSU Gifts NRV Rondreizen Forward Veritas Thuisbakkerswinkel Pier 7 CPS Boulevard 17 Chevaldo CPE Nederland Verhuurwinkel Timesavers Ballonvaren Zeeland YD Nordic House Bushcraftshop Saman Groep Dakenshop Morres Aanhangwagens XXL West-Brabant CarCollect Motoport Goes Auto Poppe Depot Zeven Van Mele Slaapwel GrootPlezier Eco-Point Good Hope GGZ Hello Archie Landal GreenParks INNO Elcee Pak Aanhangwagens Getaway Travel Roompot Installatiebalie Dr. Feriduni Imkershop Energetica Natura Brico Allrent Horecaservice Nevejan Wellens Men Easy2Rent OSU Gifts NRV Rondreizen Forward Veritas Thuisbakkerswinkel Pier 7 CPS Boulevard 17 Chevaldo CPE Nederland Verhuurwinkel Timesavers Ballonvaren Zeeland YD Nordic House Bushcraftshop Saman Groep Dakenshop Morres Aanhangwagens XXL West-Brabant CarCollect Motoport Goes Auto Poppe Depot Zeven Van Mele

Wat is Google Ads?

Google Ads, voorheen bekend als AdWords, is het online advertentieplatform van Google, gespecialiseerd in zoekmachine adverteren. Dit platform stelt bedrijven in staat om zichtbaarheid en verkeer te genereren door advertenties te tonen binnen de Google-zoekresultaten en op andere gerelateerde digitale platforms. Het fundament van Google Ads is gebaseerd op het targeten van advertenties aan gebruikers, afgestemd op hun zoekgedrag, interesses en online activiteiten, wat resulteert in een nauwkeurige en doeltreffende marketingstrategie. Adverteerders kunnen bieden op specifieke zoekwoorden, waardoor ze de mogelijkheid hebben om hun advertenties te laten verschijnen bij relevante zoekopdrachten. Dit systeem, dat werkt op een pay-per-click basis, biedt flexibiliteit in budgetbeheer en de mogelijkheid om de resultaten real-time te meten en aan te passen. Bij Google Ads draait het om diverse soorten advertenties, zoals zoekadvertenties, display advertenties en shopping advertenties, elk ontworpen om verschillende marketingdoelen en doelgroepen te bereiken. Dit maakt het tot een veelzijdig middel om je online aanwezigheid en verkoop te vergroten.

Waarom Google Ads?

Doelgroep

Leer je doelgroep beter kennen door zoekgedrag te analyseren.

Pay per click

Ervaar weinig risico's met een hoog rendement.

Direct resultaat

Met goede zoekwoorden ben jij zichtbaar als de klant iets nodig heeft.

Meer leads

Ontvang meer leads door het gebruikt van sterke advertenties.

Klok'uus

+21%Meer bezoekers

Uitgelichte case: Klok'uus

Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing

+21%Meer bezoekers

VisibiliteitGem. 15 posities gestegen

-15% Verlaging in CPC

We zijn erg tevreden over de samenwerking met Envoker en hun manier van aanpakken. Het team heeft kennis van zaken en delen deze kennis ook met ons. Daarnaast denken ze altijd met ons mee...

Lees de volledige case

Hoe werkt Google Ads?

Google Ads werkt op een pay-per-click (PPC) basis, waarbij adverteerders alleen betalen wanneer er op hun advertenties wordt geklikt. In dit model kunnen adverteerders bieden op specifieke zoekwoorden, wat betekent dat hun advertenties in Google's zoekresultaten getoond worden wanneer gebruikers deze zoekwoorden intypen. Deze benadering stelt adverteerders in staat om hun advertenties nauwkeurig te richten op relevante zoekopdrachten, wat de kans op klikken en conversies verhoogt. Het succes van een campagne hangt vaak af van de kwaliteit van de zoekwoordselectie, de optimalisatie van de advertentieteksten en het effectief beheren van de biedstrategie. Deze complexiteiten maken het soms voordelig om een ervaren Google Ads bureau in te schakelen voor deskundig beheer en optimalisatie van campagnes. Dit kan leiden tot een betere prestatie en zichtbaarheid in de zoekresultaten.

Waarom Google Ads?

Google Ads is een belangrijk middel als je je online aanwezigheid en bereik wil vergroten. Een van de belangrijkste redenen om voor het te gebruiken, is de mogelijkheid om een specifieke doelgroep te bereiken. Dit gebeurt door advertenties te tonen aan gebruikers die actief zoeken naar gerelateerde producten of diensten, wat de kans op conversies vergroot. Bovendien biedt Google Ads gedetailleerde targetingopties, zoals geografische targeting, demografische gegevens en zelfs gedragstargeting, waardoor advertenties nog relevanter worden voor de gebruikers.

Een ander voordeel van is de meetbaarheid en aanpasbaarheid van campagnes. Adverteerders kunnen real-time gegevens en analyses gebruiken om de prestaties van hun advertenties te volgen en indien nodig aanpassingen te maken. Dit maakt het eenvoudiger om campagnes te optimaliseren en de ROI te maximaliseren. Daarnaast biedt Google Ads flexibiliteit in budgettering, waardoor het toegankelijk is voor zowel kleine als grote bedrijven. Met het pay-per-click model kunnen adverteerders hun uitgaven controleren en hun budgetten afstemmen op hun zakelijke behoeften en doelstellingen.

Verder biedt Google Ads een breed scala aan advertentietypen en -platformen, waaronder zoekadvertenties, display-advertenties en shopping-advertenties. Dit zorgt ervoor dat bedrijven verschillende aspecten van hun digitale marketingstrategie kunnen integreren en versterken binnen één enkel platform. Door deze veelzijdigheid en effectiviteit is Google Ads een waardevolle toevoeging wanneer je je digitale footprint wil vergroten en succesvol wil zijn in het online landschap.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven
5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven

Het is essentieel voor jou als bedrijf om SEA te benutten om je online zichtbaarheid te vergroten en effectief in contact te komen met je doelgroep. Het begrijpen van ...

Lees verder
10 tips voor het adverteren op bol.com
10 tips voor het adverteren op bol.com

Bol.com is het grootste e-commerce platform van Nederland en vertegenwoordigt een onmisbare weg voor bedrijven om in contact te komen met een breed en zeer actief con ...

Lees verder
Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes
Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes

Microsoft Advertising (voorheen Bing Ads) is een uitgebreid advertentieplatform van Microsoft waarmee bedrijven hun klanten op meerdere apparaten en platforms kunnen ...

Lees verder

Op welke property’s kunnen gebruikers met Google Ads adverteren?

Google Ads biedt adverteerders de mogelijkheid om op diverse property's te adverteren, waardoor ze een breed scala aan doelgroepen kunnen bereiken. Een belangrijke optie is Google Search Ads, die advertenties tonen in de zoekresultaten van Google. Deze zoekadvertenties zijn ideaal voor het bereiken van gebruikers die actief op zoek zijn naar specifieke producten of diensten, wat leidt tot een hogere kans op klikken en conversies.

Naast zoekadvertenties biedt Google ook Display Ads, die verschijnen op een netwerk van websites, blogs en apps buiten de zoekmachine. Deze display-advertenties zijn visueel aantrekkelijker en kunnen worden gebruikt voor het bouwen van merkbekendheid en het bereiken van potentiële klanten tijdens verschillende fasen van hun online activiteiten. Ze zijn bijzonder effectief voor retargetingdoeleinden, waarbij vroegere websitebezoekers opnieuw worden benaderd met relevante advertenties.

Google Shopping Ads zijn een andere populaire optie, vooral voor e-commercebedrijven. Deze advertenties verschijnen in de Google Shopping resultaten en de Google-zoekresultaten, en tonen productinformatie zoals afbeeldingen, prijzen en winkelnamen. Shopping Ads zijn uiterst effectief voor het direct promoten van producten en kunnen leiden tot een toename van de verkoop. Net als Google biedt Microsoft Shopping ook mogelijkheden voor adverteerders om hun producten te promoten. Deze service, onderdeel van het Microsoft Advertising platform, stelt bedrijven in staat om hun producten in de Bing-zoekresultaten te tonen. Net als bij Google Shopping Ads kunnen adverteerders bij Microsoft Shopping gedetailleerde productinformatie zoals afbeeldingen, prijzen en promoties tonen. Deze vorm van adverteren kan vooral nuttig zijn voor bedrijven die een breder publiek willen bereiken, aangezien Bing een aanzienlijk aantal gebruikers heeft. Tenslotte biedt Google ook de mogelijkheid tot videoadvertenties via YouTube, een van de grootste online videoplatforms. Deze videoadvertenties zijn ideaal voor het creëren van boeiende en interactieve content, waarmee adverteerders een groot en gevarieerd publiek kunnen bereiken.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL