Google Ads

Zoekmachine Adverteren

Resultaatgericht
Google Ads Uitbesteden

Ontdek Google Ads
Onze klanten
Google Ads referenties
Ballonvaren Zeeland Morres Pier 7 Verhuurwinkel Pak Aanhangwagens Energetica Natura Van Mele Installatiebalie Hello Archie Chevaldo GrootPlezier Timesavers Good Hope GGZ Rabeko Zero Sauce Forward Brico Dr. Feriduni Auto Poppe Elcee OSU Gifts Klok'uus Motoport Goes YD Nordic House Thuisbakkerswinkel Roompot Thermaalbad Arcen Bushcraftshop Aanhangwagens XXL West-Brabant Veritas Imkershop Depot Zeven Horecaservice Nevejan Novid CPE Nederland Eco-Point De Matrassengigant Wellens Men INNO CPS CarCollect Easy2Rent NRV Rondreizen Dakenshop Ballonvaren Zeeland Morres Pier 7 Verhuurwinkel Pak Aanhangwagens Energetica Natura Van Mele Installatiebalie Hello Archie Chevaldo GrootPlezier Timesavers Good Hope GGZ Rabeko Zero Sauce Forward Brico Dr. Feriduni Auto Poppe Elcee OSU Gifts Klok'uus Motoport Goes YD Nordic House Thuisbakkerswinkel Roompot Thermaalbad Arcen Bushcraftshop Aanhangwagens XXL West-Brabant Veritas Imkershop Depot Zeven Horecaservice Nevejan Novid CPE Nederland Eco-Point De Matrassengigant Wellens Men INNO CPS CarCollect Easy2Rent NRV Rondreizen Dakenshop

Google Ads

De vindbaarheid van jouw bedrijf vergroten in Google kan aan de ene kant via zoekmachine optimalisatie (SEO) of via de andere kant door adverteren in de zoekmachines (SEA). Google Shopping hoort vanzelfsprekend ook bij die laatste optie. Google adverteren biedt uitstekende mogelijkheden om potentiële klanten te bereiken en jouw bedrijf, webshop, product of dienst onder de aandacht te brengen.

Google Ads is een betaald advertentieplatform dat valt onder een marketingkanaal dat bekend staat als pay-per-click (PPC), waar jij (de adverteerder) per klik of per vertoning (CPM) betaalt voor een advertentie. Je kan Google Ads uitbesteden aan een Google Ads bureau.

Waarom Google Ads?

Meer leads

Ontvang meer leads door het gebruikt van sterke advertenties.

Direct resultaat

Met goede zoekwoorden ben jij zichtbaar als de klant iets nodig heeft.

Pay per click

Ervaar weinig risico's met een hoog rendement.

Doelgroep

Leer je doelgroep beter kennen door zoekgedrag te analyseren.

Klok'uus

+21%Meer bezoekers

Uitgelichte case: Klok'uus

Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing

+21%Meer bezoekers

VisibiliteitGem. 15 posities gestegen

-15% Verlaging in CPC

We zijn erg tevreden over de samenwerking met Envoker en hun manier van aanpakken. Het team heeft kennis van zaken en delen deze kennis ook met ons. Daarnaast denken ze altijd met ons mee...

Lees de volledige case

Op Google adverteren begint met Google Ads

Zoekmachine Adverteren is een zeer effectieve manier om gekwalificeerd verkeer of geschikte klanten naar jouw bedrijf te leiden terwijl ze op zoek zijn naar producten en services zoals de producten die jij met jouw bedrijf aanbiedt. Met Google Ads kun je gemakkelijk je websiteverkeer stimuleren, meer telefoontjes ontvangen en je winkelbezoeken verhogen. Een Google Ads bureau kan je advertenties maken die getoond worden als jouw doelgroep zoekt op de voor jouw bedrijf belangrijke zoekwoorden. Dit betekent dat jouw bedrijf wordt weergegeven op de resultatenpagina van de zoekmachine (SERP) op het moment dat uw potentiële klanten op zoek zijn naar producten en services zoals die van jou via Google Zoeken of  Google Shopping

Waarom adverteren met Google Ads?

Google is de meest gebruikte zoekmachine en ontvangt dagelijks 3,5 miljard zoekopdrachten. Daarnaast bestaat het Google Ads platform al bijna twintig jaar, waardoor het een zekere mate van anciënniteit heeft op het gebied van betaalde advertenties. Google is een bron die door mensen over de hele wereld wordt gebruikt om vragen te stellen die worden beantwoord met een combinatie van betaalde advertenties en organische resultaten.

En volgens Google zelf verdienen adverteerders EUR 8,- voor elke EUR 1,- die ze aan Google Adverteren besteden. Er zijn dus voldoende redenen waarom je zou willen overwegen om op Google te adverteren.

Nog een reden nodig? Jouw concurrenten gebruiken Google Ads ook. Duizenden bedrijven gebruiken Google Ads om hun diensten en producten te promoten, wat betekent dat zelfs als jouw bedrijf organisch goed scoort voor een zoekterm, je resultaten alsnog onder die van je concurrenten worden weergegeven.

Werking Google Ads

Google Ads is gebaseerd op een biedsysteem, waarbij jij als adverteerder een maximum bod selecteert dat je bereid bent te betalen voor een klik op jouw advertentie. Hoe hoger je bod, hoe beter je plaatsing. Daarbij heb je de keuze uit 3 mogelijkheden: CPC, CPA of CPM. Ook kan het in sommige gevallen mogelijk zijn te bieden op ROAS.

Vervolgens bepaald jouw AdRank de advertentieplaatsing. Hoe hoger de waarde, hoe beter je scoort, hoe meer ogen op jouw advertentie zullen vallen en hoe groter de kans dat gebruikers op jouw advertentie zullen klikken. Je AdRank wordt bepaald door je maximale bod vermenigvuldigd met je kwaliteitsscore.

Je kwaliteitsscore meet de kwaliteit van uw advertentie door je klikfrequentie (CTR), de relevantie van je gekozen zoekwoorden, de kwaliteit van je bestemmingspagina en de prestaties in het verleden op de zoekresultaten mee te nemen en hier een score van 1t/10 aan te hangen. QS is een bepalende factor in je AdRank.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Display, Shopping en Video adverteren

Google heeft een netwerk van websites in verschillende branches, met een scala aan doelgroepen, die ervoor kiezen om Google Ads weer te geven, bekend als het Google Display Netwerk. Het voordeel voor de website-eigenaar is dat ze worden betaald per klik of vertoning op de advertenties. Het voordeel voor adverteerders is dat ze hun inhoud kunnen weergeven aan een publiek dat is afgestemd op hun persona's. Dit is meestal display advertising die de aandacht van gebruikers afleiden van de inhoud op de webpagina.

 

Extra opties voor zijn onder meer Google Shopping campagnes en app-campagnes, die worden weergegeven op de resultatenpagina's van zoekmachines. Videoadvertenties worden voor of na (en soms midden in) YouTube-video's weergegeven. Vergeet niet dat YouTube ook een zoekmachine is. De juiste zoekwoorden plaatsen je voor een video en verstoren het gedrag van de gebruiker net genoeg om zijn aandacht te trekken. Google Ads uitbesteden aan een ervaren Google Ads bureau is daarom en must als je het gewenste resultaat wilt behalen en resultaatgericht op Google wilt adverteren.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

10 tips voor het adverteren op bol.com
10 tips voor het adverteren op bol.com

Bol.com is het grootste e-commerce platform van Nederland en vertegenwoordigt een onmisbare weg voor bedrijven om in contact te komen met een breed en zeer actief con ...

Lees verder
Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes
Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes

Microsoft Advertising (voorheen Bing Ads) is een uitgebreid advertentieplatform van Microsoft waarmee bedrijven hun klanten op meerdere apparaten en platforms kunnen ...

Lees verder
Best practices voor jouw Google Ads campagnes
Best practices voor jouw Google Ads campagnes

Wil jij zichtbaar worden in de Google zoekresultaten? In dat geval kan search engine advertising (SEA) een eerste stap zijn. Het opzetten van een Google Ads campagne ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Envoker
Veelgestelde vragen

Vind het antwoord

Wat is zoekmachine adverteren (SEA)?

Zoekmachine Adverteren (SEA) is een onderdeel van de digitale marketing strategie van een bedrijf waarbij betaalde advertenties worden ingezet die verschijnen op de resultatenpagina's van zoekmachines (of SERP's).

Wat zijn de voordelen van SEA?

Met adverteren via zoekadvertenties heb je in een korte tijd snel resultaat. Je hebt de volledige controle over hoeveel je maximaal per dag uitgeeft. Je kunt gemakkelijk de resultaten per campagne bekijken en inzien welke succesvol zijn en welke minder succesvol zijn.

Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

SEA wordt gezien als korte termijnstrategie waarbij de resultaten afhankelijk zijn van je budget en je campagnes. Je betaalt per click en zodra je budget op is, word je niet meer getoond. SEO wordt gezien als lange termijnstrategie. Je zult meer tijd moeten investeren en het levert pas na iets langere tijd iets op. Voor een goede online marketing strategie raden we aan om zowel SEA als SEO als een permanente strategie in te zetten.

Hoe zet je SEA in?

Om SEA succesvol in te zetten, is het essentieel om van te voren een goed plan op te stellen. Vervolgens maak je sterke advertenties met een goede structuuropbouw en de juiste zoektermen. Het is belangrijk om de advertenties wekelijks te onderhouden en bij te sturen op de KPI’s. Zorg er als laatste voor dat je resultaten nog beter worden door de campagnes doorlopend te optimaliseren.

Wat levert SEA op?

De bedrijven die bovenaan in de zoekresultaten verschijnen ontvangen de meeste potentiële klanten en leads op hun website of webshop. Financieel kleven er aan SEA relatief weinig risico’s en kan het een hoog rendement opleveren, je betaalt namelijk pas als er op jouw advertentie wordt geklikt.

SCROLL