Data & Web Analytics

Data & Web Analytics

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Web analytics

Web analytics geeft inzicht in je online campagnes

Het kunnen aflezen en interpreteren van de juiste web analytics data is van groot belang voor wie meer wil weten omtrent het functioneren van een internetsite, online marketing campagne of online shop. Dankzij data analyse van o.a. statistieken, heatmaps en clickmaps kan onder meer worden onderzocht hoe een site presteert, of een opgezette marketingstrategie effect heeft en hoe hoog de conversie ratio is. De expertise die webanalytics bureau Envoker biedt is daarbij onmisbaar.

Web analytics

Het belang van web analytics

Internetmarketing is niet gebaat bij willekeur en giswerk. Om een succesvolle online campagne uit te rollen moet je immers weten wat er op je website gebeurt om correct hierop in te spelen. Daartoe is een goede analyse van prestatierapporten, statistische gegevens, grafieken en andere cijfers noodzakelijk. Je krijgt inzicht in het verkeer van, naar en op je site, ontdekt waar verbeteringen wenselijk zijn en leert met welke content je je website bezoekers kunt motiveren en interesseren.

Dankzij de kennis die Google Analytics en overeenkomstige webstatistieken opleveren, kan je bovendien direct reageren op online ontwikkelingen. Wat voor jouw site nodig is is afhankelijk van veel zaken en web data analytics geven je daarbij een schat aan onmisbare data en informatie.

Maatwerk op basis van je website data

Analytics brengt uitstekend in beeld wat zich achter de schermen van je website of webshop afspeelt en vormt de ruggengraat van je online marketingstrategie. Wat statistische data echter niet kunnen bieden, is een draaiboek of klinkklare oplossing voor je internetcampagne. Omdat elke onderneming, organisatie, webshop of -site anders is, is anticiperen op online web analytics een kwestie van maatwerk.

Wat voor het ene bedrijf tot een aanzienlijke stijging van geïnteresseerde bezoekers en potentiële klanten heeft geleid, hoeft niet voor een ander bedrijf te werken. Hierdoor zijn er geen standaardoplossingen waarop een online marketeer kan terugvallen. Het resultaat is een unieke en doelgerichte uitwerking van de statistische rapportages op maat van jouw internetsite of -shop.

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
data & web analytics
Custom Dashboards

Mogelijkheden van web analytics

De informatie die wij uit webstatistieken en web site kunnen aflezen is enorm uitgebreid. Hoewel essentieel is het verschaffen van inzicht in het effect van een lopende campagne er maar een beperkt onderdeel van.

Analytics data stellen je namelijk ook in staat om een beeld te krijgen van de user experience. Hiermee worden eventuele knelpunten op een website duidelijk. Een stijgend aantal bezoekers dat zich niet vertaalt naar een hogere conversie ratio vraagt bijvoorbeeld om extra onderzoek.

Verder wordt door middel van webanalytics de customer journey in beeld gebracht. Vanzelfsprekend kan je eveneens analyses maken van je social-mediakanalen. Ook Facebook en Google Analytics geven je bijvoorbeeld veel statistische gegevens, variërend van bezoekersaantallen tot hoeveel mensen je post heeft bereikt.

Zelf gebruiken we bij Envoker naast Google Tag Manager, Google Analytics, SemRush en Supermetrics ook Google Data Studio.

Supermetrics is een plugin voor Data Studio en Google Sheets die naadloos samenwerkt met duizenden bronnen van informatie en online marketing kanalen. Hierdoor kan je gemakkelijk diverse campagnes aan data bij elkaar plaatsen en in één overzichtelijk marketing dashboard krijgen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Conversie Attributie en de Customer Journey

Google Analytics werkt op basis van het zogenaamde "last indirect click" principe. Dat wil zeggen dat ze vooral naar de laatste kliks in de customer journey kijken of een bezoeker te beoordelen. Zeker niet in alle online marketing campagnes is dat de juiste manier om naar deze data te kijken. In Google Analytics is dit goed terug te zien als men kijkt naar de conversiepaden van een gebruiker.

Zeer belangrijk is het dus voor elke online marketing strategie om de klantenreis goed in kaart te brengen en waar nodig conversie attributie toe te passen op de data. Hierdoor is het pas écht mogelijk om alles naar waarde in te schatten maar vooral alle onderdelen goed bij te sturen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient.

Hoe mooi en gebruiksvriendelijk je webshop of website ook is, uiteindelijk bepalen je potentiële klanten het succes ervan. En dat succes komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, maar is iets waar we samen intensief aan moeten werken. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. In plaats daarvan spreken we op momenten dat dat nodig is liever snel iets telefonisch door.

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons online marketing bureau. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeer, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

data & analytics
Meten is weten

Meten is weten... en desgewenst wijzigingen doorvoeren

Om een goed beeld te krijgen van hoe je website, webshop of social media presteert in bijvoorbeeld de search engines worden meetbare resultaten als uitgangspunt gehanteerd. Deze noemt men ook wel KPI’s of Key Performance Indicators.

Ze zijn onmisbaar om het effect van je internetmarketing tastbaar te maken. Een handig hulpmiddel daarbij is webanalytics in real time. Wordt een vooraf gestelde KPI niet gehaald, dan kun je dat met realtime meteen zien en direct aanpassingen op je website aanbrengen.

Envoker maakt gebruik van elke beschikbare web analytics tool om gericht te kunnen inspelen op behaalde resultaten, variërend van Google Tag Manager tot enhanced e-commerce-implementaties.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!
Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!

Om te kunnen presteren in de travelbranche, met al zijn eigenaardigheden, is het belangrijk dat je als bedrijf, en zeker als marketeer, begrijpt wát er anders is. Hoe je hier ... Lees verder

Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten. Lees verder

De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders
De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders

De nieuwe adverteerders die we bezoeken, lijken tegenwoordig al hun vertrouwen kwijt te zijn in digitale bureaus. Ze zijn niet één, maar vier tot vijf keer na elkaar teleurge ... Lees verder