Microsoft Advertising

Zoekmachine Adverteren

Resultaatgericht
Microsoft Ads Uitbesteden

Ontdek Microsoft Ads
Onze klanten
Microsoft Advertising referenties
Verhuurwinkel INNO CarCollect Installatiebalie Dakenshop Easy2Rent OSU Gifts Aanhangwagens XXL West-Brabant Pak Aanhangwagens Morres Eco-Point De Matrassengigant Horecaservice Nevejan Wellens Men CPE Nederland NRV Rondreizen Auto Poppe Roompot Timesavers Elcee Rabeko Zero Sauce GrootPlezier Motoport Goes Veritas CPS YD Nordic House Chevaldo Energetica Natura Ballonvaren Zeeland Brico Hello Archie Bushcraftshop Imkershop Dr. Feriduni Depot Zeven Verhuurwinkel INNO CarCollect Installatiebalie Dakenshop Easy2Rent OSU Gifts Aanhangwagens XXL West-Brabant Pak Aanhangwagens Morres Eco-Point De Matrassengigant Horecaservice Nevejan Wellens Men CPE Nederland NRV Rondreizen Auto Poppe Roompot Timesavers Elcee Rabeko Zero Sauce GrootPlezier Motoport Goes Veritas CPS YD Nordic House Chevaldo Energetica Natura Ballonvaren Zeeland Brico Hello Archie Bushcraftshop Imkershop Dr. Feriduni Depot Zeven

Microsoft Advertising

Hoewel Google de bekendste en grootste zoekmachine op internet is, zijn ze zeker niet de enige. Er bestaan namelijk meerdere kleinere zoekmachines. Eén daarvan is Bing. Net als Google beschikt Bing over uitstekende mogelijkheden voor online marketing.

Microsoft Advertising, oftwel Bing Ads advertenties werken op de drie populaire zoekmachines van Microsoft: Bing, Yahoo en AOL. Wanneer je Bing campagnes gebruikt wordt je inhoud tegelijkertijd op al deze platforms gedeeld. Met meer dan vijf miljard maandelijkse zoekopdrachten op is Microsoft Advertising een opmerkelijke marketingtool voor zoekmachine adverteren.

Waarom Microsoft Advertising?

Doelgroep

Leer je doelgroep beter kennen door zoekgedrag te analyseren.

Meer leads

Ontvang meer leads door het gebruikt van sterke advertenties.

Direct resultaat

Met goede zoekwoorden ben jij zichtbaar als de klant iets nodig heeft.

Pay per click

Ervaar weinig risico's met een hoog rendement.

Yakiniku

66%Hogere ROAS

Uitgelichte case: YAKINIKU

Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan

66%Hogere ROAS

80%Meer omzet

44%Meer transacties

Sinds wij samenwerken met Envoker, hebben wij een flinke groei doorgemaakt in zowel organisch als betaald verkeer. Een erg betrokken team die altijd open staat voor nieuwe inzichten...

Lees de volledige case

Complementair aan Google

Qua functionaliteit werken Bing advertenties op dezelfde manier als Google advertenties en vallen ze beide onder de noemer SEA. Je biedt op zoekwoorden op basis van hun volume en concurrentie. Vervolgens wordt je advertentie weergegeven wanneer naar dat zoekwoord wordt gezocht en ten slotte betaal je Bing wanneer een bezoeker op jouw advertentie klikt. Ook met Bing Ads kun je targeting filters instellen die bepalen waar en wanneer een advertentie wordt gepubliceerd. Als je bijvoorbeeld wilt dat je advertentie alleen op mobiele apparaten wordt weergegeven, kun je de optie voor mobiel verkeer selecteren. Dit geeft de online marketeer meer flexibiliteit en het helpt bij het verbeteren van de effectiviteit van je online marketing campagnes.

Adverteren in Bing via Bing Ads

Bing advertenties biedt een mooie toevoeging aan elke online marketing strategie. Het is minder concurrerend dan Google Ads en de gebruikers winkelen 36% meer online dan welke andere zoekmachine dan ook. Hoewel Google Ads nog steeds een zeer krachtige tool is, zijn er enkele voordelen van Bing die het aantrekkelijk maken voor kleine tot middelgrote bedrijven. 

Een belangrijk pluspunt van Bing adverteren is ook dat de kosten per klik lager liggen dan bij Google. Het verschil kan oplopen tot maar liefst 40%. Daardoor ben je met hetzelfde advertentiebudget dus langer zichtbaar via Bing dan in Google. Vandaar dat het vrijwel altijd verstandig is om Microsoft Advertising mee te nemen in het uitwerken van een goede strategie.

Andere voordelen

Als je moet kiezen tussen Google Ads en Bing Adverteren kunnen beide platformen waardevol zijn voor je marketing strategie. Met Google heb je toegang tot een enorm publiek met gebruikers uit vele demografische groepen en kun je erop vertrouwen dat je inhoud wordt weergegeven in 's werelds favoriete zoekmachine. Deze ruimte is echter zeer concurrerend en je moet je campagne daarom ook nauwgezet volgen als je een positief rendement op je investering wilt zien.

Bing Adverteren biedt een optie met een lager risico om betaald in de zoekmachines adverteren. Je hebt nog steeds toegang tot een groot publiek, maar het bieden op zoekwoorden is niet zo concurrerend als Google. De afweging hier is dat het Bing verkeer aanzienlijk lager is dan dat van Google. Dus ondanks dat je advertenties mogelijk hoger worden geplaatst en minder kosten, worden ze mogelijk niet door zoveel mensen gezien. Die beperking kan ontmoedigend zijn voor veel bedrijven. Dat is echter niet nodig want met de juiste aanpak en een beetje feed marketing kun je tegen geringe inspanning deze zoekmachine aanhaken naast je normale Google Ads campagnes.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Envoker helpt bij Bing adverteren

Dankzij de mogelijkheid om via meerdere online kanalen advertenties te verspreiden, het stijgende aantal gebruikers en de beperkte kosten per klik is adverteren in Bing dus een aantrekkelijk alternatief of een goede aanvulling op Google Ads.

Daarnaast is het goed om te onthouden dat het voor Microsoft noodzakelijk is dat ze Google volgen als het gaat om functionaliteit voor de adverteerder. Door de lagere volumes wordt veel automatisch gedaan en anders laten de bureaus Bing gewoon liggen.

Daarom is Microsoft Shopping ook beschikbaar in Bing. Met Microsoft Shopping campagnes kun je net zoals in Google Shopping productadvertenties organiseren, beheren en erover rapporteren. Productadvertenties worden gemaakt op basis van de inhoud van je Merchant Center en bevatten aangepaste afbeeldingen, promotietekst, prijzen en verkopergegevens. Precies zoals bij Google dus.

Je kunt een Google Ads campagne echter niet klakkeloos implementeren in Bing.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

10 tips voor het adverteren op bol.com
10 tips voor het adverteren op bol.com

Bol.com is het grootste e-commerce platform van Nederland en vertegenwoordigt een onmisbare weg voor bedrijven om in contact te komen met een breed en zeer actief con ...

Lees verder
Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes
Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes

Microsoft Advertising (voorheen Bing Ads) is een uitgebreid advertentieplatform van Microsoft waarmee bedrijven hun klanten op meerdere apparaten en platforms kunnen ...

Lees verder
Best practices voor jouw Google Ads campagnes
Best practices voor jouw Google Ads campagnes

Wil jij zichtbaar worden in de Google zoekresultaten? In dat geval kan search engine advertising (SEA) een eerste stap zijn. Het opzetten van een Google Ads campagne ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Envoker
Veelgestelde vragen

Vind het antwoord

Wat is zoekmachine adverteren (SEA)?

Zoekmachine Adverteren (SEA) is een onderdeel van de digitale marketing strategie van een bedrijf waarbij betaalde advertenties worden ingezet die verschijnen op de resultatenpagina's van zoekmachines (of SERP's).

Wat zijn de voordelen van SEA?

Met adverteren via zoekadvertenties heb je in een korte tijd snel resultaat. Je hebt de volledige controle over hoeveel je maximaal per dag uitgeeft. Je kunt gemakkelijk de resultaten per campagne bekijken en inzien welke succesvol zijn en welke minder succesvol zijn.

Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

SEA wordt gezien als korte termijnstrategie waarbij de resultaten afhankelijk zijn van je budget en je campagnes. Je betaalt per click en zodra je budget op is, word je niet meer getoond. SEO wordt gezien als lange termijnstrategie. Je zult meer tijd moeten investeren en het levert pas na iets langere tijd iets op. Voor een goede online marketing strategie raden we aan om zowel SEA als SEO als een permanente strategie in te zetten.

Hoe zet je SEA in?

Om SEA succesvol in te zetten, is het essentieel om van te voren een goed plan op te stellen. Vervolgens maak je sterke advertenties met een goede structuuropbouw en de juiste zoektermen. Het is belangrijk om de advertenties wekelijks te onderhouden en bij te sturen op de KPI’s. Zorg er als laatste voor dat je resultaten nog beter worden door de campagnes doorlopend te optimaliseren.

Wat levert SEA op?

De bedrijven die bovenaan in de zoekresultaten verschijnen ontvangen de meeste potentiële klanten en leads op hun website of webshop. Financieel kleven er aan SEA relatief weinig risico’s en kan het een hoog rendement opleveren, je betaalt namelijk pas als er op jouw advertentie wordt geklikt.

SCROLL