Linkbuilding

Zoekmachine Optimalisatie

Resultaatgerichte
Linkbuilding

Ontdek Linkbuilding
Onze klanten
Linkbuilding referenties
Ballonvaren Zeeland Pak Aanhangwagens Pier 7 Imkershop Horecaservice Nevejan CPE Nederland Morres Easy2Rent Verhuurwinkel Aanhangwagens XXL West-Brabant Elcee Chevaldo CarCollect Good Hope GGZ Wellens Men INNO Roompot Bushcraftshop Timesavers Van Mele Installatiebalie Eventplanner Dakenshop Allrent Energetica Natura Dr. Feriduni Veritas Auto Poppe Brico Eco-Point Saman Groep GrootPlezier Local Touch Travel Landal GreenParks Slaapwel Motoport Goes OSU Gifts Hello Archie Ballonvaren Zeeland Pak Aanhangwagens Pier 7 Imkershop Horecaservice Nevejan CPE Nederland Morres Easy2Rent Verhuurwinkel Aanhangwagens XXL West-Brabant Elcee Chevaldo CarCollect Good Hope GGZ Wellens Men INNO Roompot Bushcraftshop Timesavers Van Mele Installatiebalie Eventplanner Dakenshop Allrent Energetica Natura Dr. Feriduni Veritas Auto Poppe Brico Eco-Point Saman Groep GrootPlezier Local Touch Travel Landal GreenParks Slaapwel Motoport Goes OSU Gifts Hello Archie

Linkbuilding

Is de content van je website tiptop in orde en staat de techniek als een huis, maar lukt het je maar niet om hoger in de zoekresultaten van Google te komen? Grote kans dat je dan nog niet (actief) aan linkbuilding hebt gedaan, een belangrijke tool bij Search Engine Optimization (SEO). Linkbuilding draait vooral om het verkrijgen van zogenaamde backlinks, links van andere sites naar jouw content, maar ook interne links spelen een rol. 

Dit ‘web’ van links zorgt ervoor dat zoekmachines jouw website meer autoriteit toedichten en daardoor krijg je een hogere positie in de zoekresultaten. Klinkt simpel genoeg, maar het is niet voor niets dat er speciale linkbuilding bureaus bestaan. Het is namelijk best een kunst om backlinks te krijgen met een hoge linkwaarde. De ene backlink is de andere niet, zullen we maar zeggen. Backlinks, autoriteit, linkwaarde; de begrippen beginnen je nu misschien al te duizelen, je kan daarom linkbuilding uitbesteden bij een linkbuilding bureau of SEO specialist.

Waarom Linkbuilding?

Betere posities

Organisch groeien in de posities van zoekmachines

Meer visibiliteit

Verhoogt visibiliteit van je website

Meer omzet

Ontvang meer omzet door bovenaan te staan in de zoekmachines.

Meer autoriteit

Hogere positie in de zoekmachines

INNO

+518 zoekwoorden met positiestijgingen

Uitgelichte case: INNO

Meer online zichtbaarheid en meer organisch verkeer met een gerichte SEO aanpak

+518 zoekwoorden met positiestijgingen

+5.4% meer zichtbaarheid

+24 zoekwoorden in top 3

Op basis van de aanradingen van Envoker voor onze SEO hebben we de plek die we nu hebben in de Google Rankings. Ze begrijpen wat wij nodig hebben, en vullen die rol in die INNO hard nodig heeft; en slagen daarmee met een 10 op 10.

Lees de volledige case

Goede backlinks

Typ ‘verzekeringen vergelijken’ in op Google en Independer en Pricewise verschijnen als bij toverslag bovenaan in de organische, niet betaalde zoekresultaten. Perfecte voorbeelden van websites die Google veel autoriteit toedicht, met name omdat ze een grote hoeveelheid kwalitatieve backlinks hebben verzameld. Veel websites zeggen dat Independer en Pricewise waardevolle content bieden voor personen die deze zoekwoorden intypen, dus dan moet dat volgens de zoekmachine wel zo zijn. Maar wat zijn nu goede backlinks? Als linkbuilding specialist leggen we het je graag uit. 

Ga voor waardevolle backlinks met een linkbuilding strategie

Goede backlinks met een hoge linkwaarde komen van sites die zelf ook een hoge autoriteit hebben én die enige relevantie hebben met jouw site. We nemen onze eigen site als voorbeeld: linkt NU.nl in een tech-artikel naar onze blog met 6 tips voor het verbeteren van de domein autoriteit van websites, dan heeft dat een hoge linkwaarde. Linkt het hoveniersbedrijf van onze buurman op de pagina met partnerlinks naar dezelfde blog, dan brengt dit ons nu niet direct naar de eerste pagina met zoekresultaten. Kwalitatieve backlinks zijn dus het streven, maar hoe kom je eraan? Linkbuilding uitbesteden? Een linkbuilding bureau kan je hiermee helpen.

Verschillende linkbuilding strategieën

Als je een linkbuilding strategie gaat opstellen, is het goed om te weten dat er verschillende manieren zijn om waardevolle backlinks te krijgen. een linkbuilding bedrijf kan je hiermee helpen:

1) Backlinks vragen: een tijdrovende, maar veel gebruikte methode voor het vergaren van backlinks is ‘outreach’, oftewel het vragen om backlinks. Een voordeel is dat je zelf relevante sites kiest en meer controle houdt over je linkprofiel. Nadelen zijn dat het tijdrovend is en dat veel sites een tegenprestatie of vergoeding verwachten voor het plaatsen van een backlink. Zorg er dus voor dat je een goed verhaal hebt en duidelijk maakt wat een link naar jouw site de ander oplevert. Of zorg voor exclusieve content op jouw website!

2) Backlinks ruilen of kopen: het is goed om te weten dat Google geen fan is van het ruilen of kopen van backlinks. In de praktijk komt het echter regelmatig voor, zeker als er sprake is van veel concurrentie binnen je branche op bepaalde zoekopdrachten. Een linkbuilding specialist kan je helpen bij het kopen of ruilen van backlinks, zonder dat je linkprofiel er onnatuurlijk uit gaat zien.

3) Backlinks verdienen: staat je website vol informatieve, relevante content, dan is er meer kans dat andere sites naar jouw site wíllen linken, zonder dat je dit hoeft te vragen. Dit is hoe Google het het liefste ziet, want deze manier van linken garandeert dat andere sites jou als autoriteit zien.

4) Zelf backlinks creëren: een andere optie is om zelf backlinks te maken of laat je helpen door een linkbuilding bedrijf. Dit doe je bijvoorbeeld op een startpagina, een pagina met alleen maar links. Ook kun je links plaatsen naar jouw content op social media of als reactie op een blog. Maar let op: backlinks die je zelf creëert, hebben over het algemeen geen al te hoge linkwaarde.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Vergeet de interne linkbuilding niet!

We schreven eerder al over interne linking en noemden het ‘de vergeten SEO-component’. Interne links zijn namelijk niet alleen handig voor je bezoekers, want deze linkjes helpen Google om jouw website beter te begrijpen. Zo kun je door handige geplaatste interne links ook je positie in de zoekresultaten van Google verbeteren.

Er zijn twee verschillende soorten interne links: navigatielinks, zoals je bijvoorbeeld in een menu ziet, en contextuele links. Contextuele links gebruik je om de bezoeker (en Google) te wijzen op andere relevante informatie op je site, zoals wij hiernaast hebben gedaan bij ‘interne linking’.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

4 cruciale KPI’s om te volgen bij een SEO-concurrentieanalyse
4 cruciale KPI’s om te volgen bij een SEO-concurrentieanalyse

In de competitieve wereld van digitale marketing is Zoekmachine Optimalisatie (SEO) essentieel om online op te vallen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe je je ver ...

Lees verder
Mobile-First Indexing uitgelegd: 5 belangrijke feiten die je moet weten
Mobile-First Indexing uitgelegd: 5 belangrijke feiten die je moet weten

In deze digitale wereld, waar het mobiele gebruik domineert, is het essentieel om te begrijpen hoe dit de zichtbaarheid van websites beïnvloedt. Interessant is dat z ...

Lees verder
10 stappen voor een grondige website audit en SEO check
10 stappen voor een grondige website audit en SEO check

In het steeds veranderende digitale landschap kan het belang van het onderhouden van een sterke online aanwezigheid niet genoeg benadrukt worden. Voor zowel bedrijven ...

Lees verder

Linkbuilding uitbesteden?

Het moge duidelijk zijn dat je linkbuilding essentieel is voor je plek in de zoekresultaten. Het is binnen het zoekmachine optimalisatie proces een belangrijk onderdeel. Een zoekmachine hecht grote waarde aan het aantal relevante inkomende links naar een website. Heb je onvoldoende tijd om het zelf te doen, of vind je het lastig om te bepalen welke manier het beste aansluit bij jouw website? Schakel dan een ervaren linkbuilding specialist in. Een linkbuilding bedrijf helpt je graag naar een betere positie in de zoekresultaten! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL