SEO Concurrentieanalyse

Zoekmachine Optimalisatie

Resultaatgerichte
SEO Concurrentieanalyse

Ontdek SEO Concurrentieanalyse
Onze klanten
Concurrentieanalyse referenties
Auto Poppe Wellens Men INNO Hello Archie Van Mele Morres Elcee Horecaservice Nevejan Allrent CPS Brico Dr. Feriduni Eco-Point Slaapwel Chevaldo Imkershop Landal GreenParks Verhuurwinkel Dakenshop GrootPlezier CarCollect Bushcraftshop Easy2Rent Timesavers Aanhangwagens XXL West-Brabant Local Touch Travel OSU Gifts Saman Groep Pak Aanhangwagens Ballonvaren Zeeland Roompot Eventplanner CPE Nederland Good Hope GGZ Pier 7 Installatiebalie Motoport Goes Energetica Natura Veritas Auto Poppe Wellens Men INNO Hello Archie Van Mele Morres Elcee Horecaservice Nevejan Allrent CPS Brico Dr. Feriduni Eco-Point Slaapwel Chevaldo Imkershop Landal GreenParks Verhuurwinkel Dakenshop GrootPlezier CarCollect Bushcraftshop Easy2Rent Timesavers Aanhangwagens XXL West-Brabant Local Touch Travel OSU Gifts Saman Groep Pak Aanhangwagens Ballonvaren Zeeland Roompot Eventplanner CPE Nederland Good Hope GGZ Pier 7 Installatiebalie Motoport Goes Energetica Natura Veritas

SEO Concurrentieanalyse

Om op internet je vindbaarheid, naamsbekendheid, klantenkring en rendement te vergroten, is het van belang dat je je onderscheidt van de online concurrentie. Door het groeiend aantal websites of webshops in iedere branche neemt de concurrentie op het internet toe. Naast het onderhouden van je eigen website of webshop is het ook verstandig om websites die in dezelfde branche actief zijn in de gaten te houden. Zo krijg je een nog completer beeld van jouw branche in de online wereld.

Om deze inzichten te verkrijgen, kan een SEO specialist een SEO concurrentieanalyse voor jouw bedrijf of organisatie uitvoeren. Hierbij wordt er ook gedegen advies gegeven hoe je een online concurrentieanalyse in jouw voordeel kan laten werken.

Waarom SEO Concurrentieanalyse?

Meer visibiliteit

Creeër meer zichtbaarheid door de concurrent voor te blijven.

Meer inzicht

In de groeikansen en bedreigingen door een concurrentieanalyse.

Groter bereik

Vergroot jouw bereik door gebruik te maken van een concurrentieanalyse.

Meer leads

Creeër meer leads door de concurrent voor te blijven.

Yakiniku

66%Hogere ROAS

Uitgelichte case: YAKINIKU

Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan

66%Hogere ROAS

80%Meer omzet

44%Meer transacties

Sinds wij samenwerken met Envoker, hebben wij een flinke groei doorgemaakt in zowel organisch als betaald verkeer. Een erg betrokken team die altijd open staat voor nieuwe inzichten...

Lees de volledige case

Concurrentieanalyse 

Binnen elke branche zijn er ongetwijfeld bedrijven die een vergelijkbaar of overeenkomstig online aanbod hebben. Om gegarandeerd te zijn van succes wil je deze (directe) concurrenten voor zijn als het gaat om online verkeer en nog belangrijker; de verkoopcijfers. Dit kan onder meer door de benodigde inspanningen te verrichten op het gebied van je eigen SEO en internetmarketing. Echter heb je hiervoor de juiste inzichten nodig in het reilen en zeilen van concurrerende bedrijven via een concurrentie analyse. Denk hierbij aan inzichten zoals de online marketingactiviteiten en vindbaarheid van jouw concurrenten. Maar ook de kansen om groei te realiseren en bedreigingen die er voor jouw website of webshop zijn die de gewenste groei zullen belemmeren.

Wat een concurrentieanalyse inhoudt

Een van de eenvoudigste manieren om je concurrenten op internet door te lichten, is door middel van concurrentieanalyse van hun website. Dit kun je op simpele wijze doen, namelijk door de status van hun SEO, visibiliteit, share of voice en huidige posities te bekijken. Aan de hand van deze informatie krijg je een beter beeld van jouw concurrenten of een soortgelijke onderneming. 

Er zijn meerdere aspecten waar we naar kijken op het gebied van SEO. Voorbeelden van de aandachtspunten zijn de gebruikte titels en koppen, de opmaak en gebruiksvriendelijkheid van de site, de gekozen backlinks, externe links en anchorteksten. Maar ook de manier waarop de content geschreven is.

Daarbij moet er ook een korte zoekwoordonderzoek worden uitgevoerd om te kijken welke zoekwoorden jouw concurrenten in hun content gebruiken. Deze geven een goede indicatie van welke zoekwoorden je concurrenten inzetten om te scoren in de zoekmachines. Je ziet bovendien in een volledig overzicht hoe goed de website qua visibiliteit presteert en of je belangrijkste concurrenten hun bedrijf promoten met betaalde advertenties.

Concurrentieanalyse

Naast de toegepaste zoekwoorden en de daaraan gekoppelde vindbaarheid, kun je met behulp van diverse tools bieden ook andere details aangaande de concurrentie gemakkelijk in kaart te brengen. Bijvoorbeeld het soort verkeer en welke kanalen ze gebruiken of wat voor soort advertenties ze gebruiken om hun doelgroep te bereiken.

Maar daarnaast zijn er ook meer algemene zaken waarmee jouw webshop zich kan onderscheiden. Denk aan de gehanteerde prijzen, aangegeven levertijden, welke mogelijkheden bieden ze voor websitebezoeker om contact op te nemen of eventuele andere bijkomende services zoals een live-chat optie. 

En tot slot een alternatieve maar uitstekende bron voor informatie bij een concurrentieanalyse is het klantreviewgedeelte van je concurrent. Dit geeft een goed beeld van wat er eventueel schort aan diens producten en service, en dus op welke punten jij je consumenten een betere dienst kan bewijzen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Juiste tools voor concurrentieanalyse

Om te zien hoe jouw webshop of website zich verhoudt ten opzichte van de concurrenten biedt een SEO concurrentieanalyse dus veel kansen. Je krijgt onbetaalbare inzichten in aspecten waar de concurrentie steken laat vallen en waar de kansen voor jouw bedrijf of onderneming liggen als het gaat om online marketingactiviteiten. Maar ook hoe jouw bedrijf daarop kan inspelen om de gewenste groei te realiseren.

Voor een steekhoudende en onthullende concurrentieanalyse moet je over zowel de juiste tools beschikken als de nodige kennis om de vervolgstappen te bepalen. Om jou te voorzien van relevante insights maken wij gebruik van de beste tools die er op de markt te vinden zijn. Door op basis van concurrentieanalyse een resultaatgerichte online marketing strategie op te zetten kunnen wij jouw website of webshop verder op weg helpen en het naar een hoger niveau tillen.
 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

4 cruciale KPI’s om te volgen bij een SEO-concurrentieanalyse
4 cruciale KPI’s om te volgen bij een SEO-concurrentieanalyse

In de competitieve wereld van digitale marketing is Zoekmachine Optimalisatie (SEO) essentieel om online op te vallen. Het is belangrijk om te begrijpen hoe je je ver ...

Lees verder
Mobile-First Indexing uitgelegd: 5 belangrijke feiten die je moet weten
Mobile-First Indexing uitgelegd: 5 belangrijke feiten die je moet weten

In deze digitale wereld, waar het mobiele gebruik domineert, is het essentieel om te begrijpen hoe dit de zichtbaarheid van websites beïnvloedt. Interessant is dat z ...

Lees verder
10 stappen voor een grondige website audit en SEO check
10 stappen voor een grondige website audit en SEO check

In het steeds veranderende digitale landschap kan het belang van het onderhouden van een sterke online aanwezigheid niet genoeg benadrukt worden. Voor zowel bedrijven ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL