SEO Concurrentieanalyse

Zoekmachine Optimalisatie

Resultaatgerichte
SEO Concurrentieanalyse

Ontdek SEO Concurrentieanalyse
Onze klanten
Concurrentieanalyse referenties
Verhuurwinkel CPS Morres Van Mele CPE Nederland Brico INNO Easy2Rent Auto Poppe Pak Aanhangwagens Motoport Goes Thermaalbad Arcen Energetica Natura De Matrassengigant Installatiebalie Imkershop Eventplanner Novid Hello Archie Aanhangwagens XXL West-Brabant Good Hope GGZ Dr. Feriduni Ballonvaren Zeeland Bushcraftshop Klok'uus Local Touch Travel OSU Gifts Pier 7 Dakenshop Elcee Timesavers GrootPlezier Horecaservice Nevejan Chevaldo Storefront Wellens Men Dutch Soap Company CarCollect Veritas Roompot Eco-Point Verhuurwinkel CPS Morres Van Mele CPE Nederland Brico INNO Easy2Rent Auto Poppe Pak Aanhangwagens Motoport Goes Thermaalbad Arcen Energetica Natura De Matrassengigant Installatiebalie Imkershop Eventplanner Novid Hello Archie Aanhangwagens XXL West-Brabant Good Hope GGZ Dr. Feriduni Ballonvaren Zeeland Bushcraftshop Klok'uus Local Touch Travel OSU Gifts Pier 7 Dakenshop Elcee Timesavers GrootPlezier Horecaservice Nevejan Chevaldo Storefront Wellens Men Dutch Soap Company CarCollect Veritas Roompot Eco-Point

SEO Concurrentieanalyse

Om op internet je vindbaarheid, naamsbekendheid, klantenkring en rendement te vergroten, is het van belang dat je je onderscheidt van de online concurrentie. Door het groeiend aantal websites of webshops in iedere branche neemt de concurrentie op het internet toe. Naast het onderhouden van je eigen website of webshop is het ook verstandig om websites die in dezelfde branche actief zijn in de gaten te houden. Zo krijg je een nog completer beeld van jouw branche in de online wereld.

Om deze inzichten te verkrijgen, kan een SEO specialist een SEO concurrentieanalyse voor jouw bedrijf of organisatie uitvoeren. Hierbij wordt er ook gedegen advies gegeven hoe je een online concurrentieanalyse in jouw voordeel kan laten werken.

Waarom SEO Concurrentieanalyse?

Meer leads

Creeër meer leads door de concurrent voor te blijven.

Groter bereik

Vergroot jouw bereik door gebruik te maken van een concurrentieanalyse.

Meer inzicht

In de groeikansen en bedreigingen door een concurrentieanalyse.

Meer visibiliteit

Creeër meer zichtbaarheid door de concurrent voor te blijven.

INNO

+10%Stijging in conversies

Uitgelichte case: INNO

Een webformulier verliest meer dan 50% van de bezoekers. En nu?

+10%Stijging in conversies

+500%Stijging conversies retargeting campagnes

Veel conversiekillers opgelostMet informational tooltips

Envoker is één van onze eerste partners en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan onze technologieontwikkeling, al vòòr dat we vorig jaar opgericht waren. Die samenwerking heeft zich doorgezet...

Lees de volledige case

Concurrentieanalyse 

Binnen elke branche zijn er ongetwijfeld bedrijven die een vergelijkbaar of overeenkomstig online aanbod hebben. Om gegarandeerd te zijn van succes wil je deze (directe) concurrenten voor zijn als het gaat om online verkeer en nog belangrijker; de verkoopcijfers. Dit kan onder meer door de benodigde inspanningen te verrichten op het gebied van je eigen SEO en internetmarketing. Echter heb je hiervoor de juiste inzichten nodig in het reilen en zeilen van concurrerende bedrijven via een concurrentie analyse. Denk hierbij aan inzichten zoals de online marketingactiviteiten en vindbaarheid van jouw concurrenten. Maar ook de kansen om groei te realiseren en bedreigingen die er voor jouw website of webshop zijn die de gewenste groei zullen belemmeren.

Wat een concurrentieanalyse inhoudt

Een van de eenvoudigste manieren om je concurrenten op internet door te lichten, is door middel van concurrentieanalyse van hun website. Dit kun je op simpele wijze doen, namelijk door de status van hun SEO, visibiliteit, share of voice en huidige posities te bekijken. Aan de hand van deze informatie krijg je een beter beeld van jouw concurrenten of een soortgelijke onderneming. 

Er zijn meerdere aspecten waar we naar kijken op het gebied van SEO. Voorbeelden van de aandachtspunten zijn de gebruikte titels en koppen, de opmaak en gebruiksvriendelijkheid van de site, de gekozen backlinks, externe links en anchorteksten. Maar ook de manier waarop de content geschreven is.

Daarbij moet er ook een korte zoekwoordonderzoek worden uitgevoerd om te kijken welke zoekwoorden jouw concurrenten in hun content gebruiken. Deze geven een goede indicatie van welke zoekwoorden je concurrenten inzetten om te scoren in de zoekmachines. Je ziet bovendien in een volledig overzicht hoe goed de website qua visibiliteit presteert en of je belangrijkste concurrenten hun bedrijf promoten met betaalde advertenties.

Concurrentieanalyse

Naast de toegepaste zoekwoorden en de daaraan gekoppelde vindbaarheid, kun je met behulp van diverse tools bieden ook andere details aangaande de concurrentie gemakkelijk in kaart te brengen. Bijvoorbeeld het soort verkeer en welke kanalen ze gebruiken of wat voor soort advertenties ze gebruiken om hun doelgroep te bereiken.

Maar daarnaast zijn er ook meer algemene zaken waarmee jouw webshop zich kan onderscheiden. Denk aan de gehanteerde prijzen, aangegeven levertijden, welke mogelijkheden bieden ze voor websitebezoeker om contact op te nemen of eventuele andere bijkomende services zoals een live-chat optie. 

En tot slot een alternatieve maar uitstekende bron voor informatie bij een concurrentieanalyse is het klantreviewgedeelte van je concurrent. Dit geeft een goed beeld van wat er eventueel schort aan diens producten en service, en dus op welke punten jij je consumenten een betere dienst kan bewijzen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Juiste tools voor concurrentieanalyse

Om te zien hoe jouw webshop of website zich verhoudt ten opzichte van de concurrenten biedt een SEO concurrentieanalyse dus veel kansen. Je krijgt onbetaalbare inzichten in aspecten waar de concurrentie steken laat vallen en waar de kansen voor jouw bedrijf of onderneming liggen als het gaat om online marketingactiviteiten. Maar ook hoe jouw bedrijf daarop kan inspelen om de gewenste groei te realiseren.

Voor een steekhoudende en onthullende concurrentieanalyse moet je over zowel de juiste tools beschikken als de nodige kennis om de vervolgstappen te bepalen. Om jou te voorzien van relevante insights maken wij gebruik van de beste tools die er op de markt te vinden zijn. Door op basis van concurrentieanalyse een resultaatgerichte online marketing strategie op te zetten kunnen wij jouw website of webshop verder op weg helpen en het naar een hoger niveau tillen.
 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

9 bewezen tips voor effectieve linkbuilding
9 bewezen tips voor effectieve linkbuilding

Als linkbuilding correct wordt uitgevoerd, kan het je online zichtbaarheid versterken, de geloofwaardigheid van je merk vergroten en zelfs organisch verkeer naar je s ...

Lees verder
10 tips om de juiste KPI's te kiezen voor je SEO strategie
10 tips om de juiste KPI's te kiezen voor je SEO strategie

Voor bedrijven die zoekmachine optimalisatie (SEO) inzetten als onderdeel van hun digitale strategie, kan het begrijpen en kiezen van de juiste Key Performance Indica ...

Lees verder
De ultieme website migratie checklist
De ultieme website migratie checklist

De migratie van een website is een complex proces waarbij een website wordt verplaatst naar een nieuw domein, hostingprovider of platform. Tijdens deze overgang zien ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Envoker
Veelgestelde vragen

Vind het antwoord

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces van het optimaliseren van de inhoud van je website zodat een zoekmachine deze graag als topresultaat laat zien voor zoekopdrachten op een bepaald zoekwoord of cluster met zoekwoorden.

Is SEO nog steeds belangrijk in 2021?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is belangrijker dan ooit! Het is nog steeds een van de krachtigste online marketingstrategieën die langetermijnresultaten opleveren. Volgens een recent onderzoek van Bright Edge is organisch verkeer verantwoordelijk voor meer dan 51% van alle bezoekers die naar websites komen, en overtreft het alle andere bronnen, zoals betaald (14%) en sociaal (5%) verkeer.

Uit welke drie onderdelen bestaat SEO?

Er zijn drie onderdelen van zoekmachine optimalisatie (SEO) die je nodig hebt voor een goede  organische strategie: on-page SEO, technische SEO en off-page SEO. On-page SEO heeft betrekking op de inhoud van je website. Technische SEO heeft betrekking op niet-inhoudelijke elementen van uw website zoals snelheid, techniek en Core Web Vitals. Off-page SEO technieken helpen de autoriteit en relevantie van je website te versterken.

Bestaat SEO nog over 5 jaar?

Het antwoord is ja. Ongeacht de nieuwe apparaten en technologie die op ons pad komen, gaan we ook in de toekomst we nog steeds zoekmachines gebruiken om te zoeken naar de producten en bedrijven die het beste aan onze behoeften voldoen. Wat echter verandert, is de manier waarop mensen deze zoekopdrachten uitvoeren. 

Wat is Local SEO?

Local SEO is voor elk bedrijf dat een fysieke locatie heeft waar het klanten ontvangt of elk bedrijf dat een bepaald lokaal geografisch gebied bedient.

Lokale fysieke winkels zoals restaurants, bars, wasserettes, dokterspraktijken, advocatenkantoren, verhuurbedrijven of winkels zijn allemaal bedrijven die Local SEO zouden moeten gebruiken zodat potentiële klanten hun beter kunnen vinden.

SCROLL