Local SEO

Zoekmachine Optimalisatie

Resultaatgerichte
Local SEO

Ontdek Local SEO
Onze klanten
Local SEO referenties
Dakenshop Ballonvaren Zeeland Veritas Motoport Goes Installatiebalie Roompot Auto Poppe Timesavers Imkershop Good Hope GGZ Novid De Matrassengigant Thermaalbad Arcen CarCollect CPS Storefront Easy2Rent GrootPlezier Energetica Natura Elcee Pier 7 Van Mele CPE Nederland INNO Klok'uus Dutch Soap Company Brico Morres Bushcraftshop OSU Gifts Pak Aanhangwagens Aanhangwagens XXL West-Brabant Eventplanner Eco-Point Local Touch Travel Chevaldo Hello Archie Wellens Men Horecaservice Nevejan Dr. Feriduni Verhuurwinkel Dakenshop Ballonvaren Zeeland Veritas Motoport Goes Installatiebalie Roompot Auto Poppe Timesavers Imkershop Good Hope GGZ Novid De Matrassengigant Thermaalbad Arcen CarCollect CPS Storefront Easy2Rent GrootPlezier Energetica Natura Elcee Pier 7 Van Mele CPE Nederland INNO Klok'uus Dutch Soap Company Brico Morres Bushcraftshop OSU Gifts Pak Aanhangwagens Aanhangwagens XXL West-Brabant Eventplanner Eco-Point Local Touch Travel Chevaldo Hello Archie Wellens Men Horecaservice Nevejan Dr. Feriduni Verhuurwinkel

Local SEO

Tegenwoordig is de online zichtbaarheid voor winkels, bedrijven en organisaties enorm belangrijk. Consumenten starten hun zoektocht naar offline producten met een zoekopdracht in Google. En dit heeft tot gevolg dat het aantal bestellingen via internet toeneemt. Hierdoor is het van cruciaal belang om als onderneming een goede lokale vindbaarheid te hebben. 

Search Engine Optimization (SEO) van je website of webshop is onmisbaar om door klanten en andere geïnteresseerden te worden gevonden in zoekmachines als Google en Bing. In de praktijk komt dergelijke zoekmachineoptimalisatie neer op onder andere het aanpassen van je content, het verhogen van de autoriteit van je website en en het schrijven van correcte meta titles en descriptions.

Om door consumenten uit jouw omgeving gevonden te worden, is marketing gericht op lokale SEO een belangrijke hulpmiddel. Hoe beter de vindbaarheid en relevante content, des te beter de posities in de zoekmachines. De kans dat de consumenten de gewenste acties ondernemen op jouw website wordt hierdoor groter. Een SEO specialist kan je hierbij ondersteunen. 

Waarom Local SEO?

Meer conversies

Relevant websiteverkeer zorgt voor meer conversies.

Meer visibiliteit

Aanwezig zijn daar waar je doelgroep zich bevindt.

Meer bezoekers

Beter gevonden worden in de organische zoekmachines.

Meer omzet

Ontvang meer omzet door bovenaan te staan in de zoekmachines.

Roompot

+570%Visibiliteit

Uitgelichte case: Roompot Real Estate

10x meer SEO verkeer door inzichten uit SEA

+570%Visibiliteit

Top 3 positie In Google met 4 converterende zoekwoorden

+1.023% Traffic naar juiste pagina

Envoker helpt Roompot Real Estate al geruime tijd met het verbeteren van de online marketing prestaties. Het enthousiaste team heeft kennis van zaken en deelt deze kennis ook.

Lees de volledige case

SEO lokaal

Local SEO gaat nog wat verder en houdt in dat je inzet op vindbaarheid voor consumenten in een bepaalde regio. Bij voorkeur is dit de streek, stad of plaats waar je bedrijf of winkel gevestigd is. Veel mensen die in Google naar een product of dienst van een lokale of regionale aanbieder zoeken, maken daarbij namelijk gebruik van een plaats- of regionaam. Om je zichtbaarheid tussen relevante lokale zoekresultaten te garanderen, is het noodzakelijk dat je hier SEO-technisch op aanhaakt. Google is een belangrijke speler bij het bevorderen van het op lokaal en regionaal niveau vindbaar zijn van jouw bedrijf.

Lokale SEO via Google

Google biedt de gratis beschikbare functie Google Mijn Bedrijf aan. Aan de hand van de informatie die Google verzamelt, zijn vrijwel alle actieve bedrijven in Nederland er bekend.

Als ondernemer kan je je bedrijf in de zoekmachine opzoeken en kosteloos claimen. Vervolgens kunnen gegevens als telefoonnummer, openingstijden, adres en website worden toegevoegd. Niet elke ondernemer maakt hier werk van, maar het is voor goede lokale zoekmachine optimalisatie wel degelijk van belang om deze online informatie te verifiëren.

Zonder verificatie kan je bedrijfsinformatie namelijk door Google en willekeurige internetgebruikers worden gewijzigd. Voor de meeste ondernemingen is het aanvragen van een verificatiekaart van Google voldoende. Daarop staat een unieke code die moet worden ingevoerd in je account bij Google Mijn Bedrijf.

Google Local Pack en lokale SEO

Nadat de verificatiecode en alle gevraagde van toepassing zijnde data zijn ingevuld, worden deze weergegeven wanneer mensen op jouw bedrijf klikken op de Google-kaart met regionale en lokale bedrijven. Deze kaart van Google Maps verschijnt als de ingevoerde zoekterm een bekende plaats- of streeknaam bevat.

De kaart met daarop de voor de zoekopdracht relevante lokale bedrijven verschijnt in de meeste gevallen boven de organische zoekresultaten. Het rijtje ondernemingen dat getoond wordt staat bekend als de Google Local Pack. Om je bedrijf hiertussen te laten opnemen, dien je je Google Mijn Bedrijf-pagina aan je webshop of website te koppelen.

Het regelmatig actualiseren van je bedrijfsgegevens, het toevoegen van foto’s en het beantwoorden van eventuele vragen van klanten zorgt ervoor dat je relevanter wordt voor een vermelding in de Google Local Pack.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Lokale SEO tips

Behalve je aanmelden bij Google Mijn Bedrijf zijn er diverse andere dingen die je kunt doen om door een lokale potentiële klant online te worden gevonden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het bezoekadres en de vestigingsplaats van je bedrijf op je site staan en dat de webcontent relevante links bevat die betrekking hebben op de desbetreffende stad of regio. Ook het laten maken van landingspagina’s met het product dat je verkoopt of je beroep in combinatie met de plaatsnaam helpt.

Dit soort zaken zorgt ervoor dat jouw website door Google wordt geassocieerd met een bepaalde streek of stad. Lokale zoekmachine optimalisatie implementeren is voor de meeste ondernemers echter een arbeidsintensief en tijdrovend karwei. Om het goed te doen moet je bovendien met verschillende randzaken rekening houden. Daarom is het beter als je je local SEO laat uitvoeren door een goede seo specialist. Wij hebben de kennis in huis en weten wat lokaal het beste werkt.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

9 bewezen tips voor effectieve linkbuilding
9 bewezen tips voor effectieve linkbuilding

Als linkbuilding correct wordt uitgevoerd, kan het je online zichtbaarheid versterken, de geloofwaardigheid van je merk vergroten en zelfs organisch verkeer naar je s ...

Lees verder
10 tips om de juiste KPI's te kiezen voor je SEO strategie
10 tips om de juiste KPI's te kiezen voor je SEO strategie

Voor bedrijven die zoekmachine optimalisatie (SEO) inzetten als onderdeel van hun digitale strategie, kan het begrijpen en kiezen van de juiste Key Performance Indica ...

Lees verder
De ultieme website migratie checklist
De ultieme website migratie checklist

De migratie van een website is een complex proces waarbij een website wordt verplaatst naar een nieuw domein, hostingprovider of platform. Tijdens deze overgang zien ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Envoker
Veelgestelde vragen

Vind het antwoord

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces van het optimaliseren van de inhoud van je website zodat een zoekmachine deze graag als topresultaat laat zien voor zoekopdrachten op een bepaald zoekwoord of cluster met zoekwoorden.

Is SEO nog steeds belangrijk in 2021?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is belangrijker dan ooit! Het is nog steeds een van de krachtigste online marketingstrategieën die langetermijnresultaten opleveren. Volgens een recent onderzoek van Bright Edge is organisch verkeer verantwoordelijk voor meer dan 51% van alle bezoekers die naar websites komen, en overtreft het alle andere bronnen, zoals betaald (14%) en sociaal (5%) verkeer.

Uit welke drie onderdelen bestaat SEO?

Er zijn drie onderdelen van zoekmachine optimalisatie (SEO) die je nodig hebt voor een goede  organische strategie: on-page SEO, technische SEO en off-page SEO. On-page SEO heeft betrekking op de inhoud van je website. Technische SEO heeft betrekking op niet-inhoudelijke elementen van uw website zoals snelheid, techniek en Core Web Vitals. Off-page SEO technieken helpen de autoriteit en relevantie van je website te versterken.

Bestaat SEO nog over 5 jaar?

Het antwoord is ja. Ongeacht de nieuwe apparaten en technologie die op ons pad komen, gaan we ook in de toekomst we nog steeds zoekmachines gebruiken om te zoeken naar de producten en bedrijven die het beste aan onze behoeften voldoen. Wat echter verandert, is de manier waarop mensen deze zoekopdrachten uitvoeren. 

Wat is Local SEO?

Local SEO is voor elk bedrijf dat een fysieke locatie heeft waar het klanten ontvangt of elk bedrijf dat een bepaald lokaal geografisch gebied bedient.

Lokale fysieke winkels zoals restaurants, bars, wasserettes, dokterspraktijken, advocatenkantoren, verhuurbedrijven of winkels zijn allemaal bedrijven die Local SEO zouden moeten gebruiken zodat potentiële klanten hun beter kunnen vinden.

SCROLL