Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Specialismes

Resultaatgericht
SEO Uitbesteden

Ontdek Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Onze klanten
SEO referenties
Dutch Soap Company Veritas Elcee Pak Aanhangwagens Ballonvaren Zeeland Dr. Feriduni De Matrassengigant Thermaalbad Arcen Klok'uus Good Hope GGZ Pier 7 Hello Archie Roompot OSU Gifts Installatiebalie Chevaldo Aanhangwagens XXL West-Brabant Timesavers GrootPlezier CPS INNO CPE Nederland Van Mele Motoport Goes Verhuurwinkel Imkershop Eco-Point Easy2Rent Morres Dakenshop Eventplanner Energetica Natura Auto Poppe Horecaservice Nevejan Brico Wellens Men Novid Bushcraftshop Local Touch Travel CarCollect Storefront Dutch Soap Company Veritas Elcee Pak Aanhangwagens Ballonvaren Zeeland Dr. Feriduni De Matrassengigant Thermaalbad Arcen Klok'uus Good Hope GGZ Pier 7 Hello Archie Roompot OSU Gifts Installatiebalie Chevaldo Aanhangwagens XXL West-Brabant Timesavers GrootPlezier CPS INNO CPE Nederland Van Mele Motoport Goes Verhuurwinkel Imkershop Eco-Point Easy2Rent Morres Dakenshop Eventplanner Energetica Natura Auto Poppe Horecaservice Nevejan Brico Wellens Men Novid Bushcraftshop Local Touch Travel CarCollect Storefront

Zoekmachine Optimalisatie

Zonder een goede online marketing strategie geen klanten en zonder klanten geen omzet. Net als bij een reguliere winkel hangt ook het bestaansrecht van jouw online platform af van of je jouw doelgroep weet te bereiken en of deze jou weet te vinden. Om je website of webshop een goede vindbaarheid in de belangrijke zoekmachines en meer bezoekers te geven, kan je uiteenlopende vormen van online marketing inzetten met behulp van een zoekmachine optimalisatie bureau of een SEO specialist. Een goede strategie begint in veel gevallen met zoekmachine optimalisatie, met andere woorden SEO, wat bedoelt is om beter gevonden te worden in de organische zoekresultaten.

Daarom is het in vrijwel elke online marketing strategie aan te raden om SEO strategie als belangrijk speerpunt in je langetermijnstrategie mee te nemen. Hierdoor zullen potentiële klanten na het invoeren van de voor hun relevante zoekwoorden jouw onderneming beter kunnen vinden in de zoekresultaten. Het directe gevolg daarvan is meer online bezoekers en dus meer omzet. Het wijzigen van je techniek, content en het bouwen aan je autoriteit om je online vindbaarheid te verbeteren kan echter een intensief optimalisatie proces zijn, je kan daarom je zoekmachine optimalisatie uitbesteden.

Waarom Zoekmachine Optimalisatie (SEO)?

Meer bezoekers

Beter gevonden worden in de organische zoekmachines.

Meer conversies

Relevant websiteverkeer zorgt voor meer conversies.

Meer visibiliteit

Aanwezig zijn daar waar je doelgroep zich bevindt.

Meer omzet

Ontvang meer omzet door bovenaan te staan in de zoekmachines.

Installatiebalie

43nieuwe zoekwoorden in de top 3

Uitgelichte case: InstallatieBalie.nl

Organische groei door middel van een gerichte SEO-strategie

43nieuwe zoekwoorden in de top 3

Domein
autoriteit
in één jaar gestegen

30 stukkencontent uitgerold op focus clusters

Door middel van korte lijntjes met Envoker kunnen we elkaar scherp houden, waardoor het resultaat geborgen blijft, maar bovenal snel wordt geanticipeerd op de dingen die niet werken...

Lees de volledige case

Hoe werkt het?

Zoekmachines vormen samen met de grote social media kanalen de ruggengraat van het internet. Ze zorgen ervoor dat bedrijven online worden gevonden en zijn daardoor onmisbaar geworden voor het leiden van klanten naar jouw online platform. Het is echter niet zo gemakkelijk om beter vindbaar te worden met je website, want hier moet wel het een en ander voor gebeuren.  Niet alleen moet je rekening houden met de technische aspecten van SEO optimalisatie. Ook is het belangrijk te onderzoeken waar je de focus op wilt leggen en goed te analyseren wat er op je website nodig is om dit te behalen. Je zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan een zoekmachine optimalisatie bureau is daarom geen verkeerde keuze.

SEA versus SEO

SEO en SEA zijn totaal verschillend van aanpak maar met gelijkaardige doelstellingen. Het zoekmachine optimalisatie proces is vooral van belang om op organische wijze goede resultaten in Google en de andere zoekmachines te behalen. ‘Organisch’ wil in dit geval zeggen dat de visibiliteit en share of voice in de zoekmachine natuurlijk en op basis van je techniek, content en autoriteit tot stand is gekomen.

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden? Een professionele zoekmachine optimalisatie aanpak van een gedegen SEO bureau kan je ver brengen in de zoekresultaten van Google, maar hoe veel je er uiteindelijk mee kan bereiken is uiteindelijk toch een kwestie van doordachte SEO aanpassingen te maken aan de techniek van je website, goede content schrijven en het uitbouwen van de autoriteit van je onderneming.

Naast een gedegen (technisch) SEO optimalisatie plan kan je ook betaald adverteren via Google Ads of Microsoft Advertising. Zo kan je terwijl je aan de langetermijnstrategie werkt ook direct resultaat behalen en via betaalde advertenties tussen de bovenste zoekresultaten komen. Deze vorm van online marketing noemt men wel Search Engine Advertising of SEA

SEO en SEA hebben wel een totaal ander investeringspad en een andere return on investment. Met behulp van een zoekmachine optimalisatie bureau ben je écht aan het investeren in de lange termijn.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Meer dan alleen content aanpassen

Bij een goed zoekmachine optimalisatie (SEO) traject zijn diverse punten van belang. Behalve het voorzien van specifieke content rondom de juiste topic clusters dient de geboden informatie je bezoekers tevens iets te bieden. Waardevolle content is een groot voordeel als je jouw onderneming een zo goed mogelijke visibiliteit wilt bezorgen. Om door de zoekmachine als inhoudelijk relevant en betrouwbaar te worden aangemerkt, is het daarnaast van belang dat je website ook technisch in orde is en je autoriteit wordt uitgebouwd.

Deze technische SEO optimalisatie richt zich bijvoorbeeld op een goede werking van alle onderdelen van de website die Google belangrijk vindt. SEO uitbesteden? Als SEO bureau maken wij gebruik van diverse tools om dit voor je te controleren en in goede banen te leiden; Semrush, Screaming Frog, Google Webmaster Centrum, Bing Webmaster Centrum en daarnaast nog een volledige handmatige controle. Hier komt een duidelijk advies uit naar jou wat we samen met jou met de webdevelopers bespreken en op laten lossen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

9 bewezen tips voor effectieve linkbuilding
9 bewezen tips voor effectieve linkbuilding

Als linkbuilding correct wordt uitgevoerd, kan het je online zichtbaarheid versterken, de geloofwaardigheid van je merk vergroten en zelfs organisch verkeer naar je s ...

Lees verder
10 tips om de juiste KPI's te kiezen voor je SEO strategie
10 tips om de juiste KPI's te kiezen voor je SEO strategie

Voor bedrijven die zoekmachine optimalisatie (SEO) inzetten als onderdeel van hun digitale strategie, kan het begrijpen en kiezen van de juiste Key Performance Indica ...

Lees verder
De ultieme website migratie checklist
De ultieme website migratie checklist

De migratie van een website is een complex proces waarbij een website wordt verplaatst naar een nieuw domein, hostingprovider of platform. Tijdens deze overgang zien ...

Lees verder

Het bouwen van SEO autoriteit

In het kader van zoekmachine optimalisatie (SEO) is ook sterke linkbuilding strategie en content marketing plan essentieel. Hierbij gaat de aandacht aan de ene kant uit naar de links op je eigen platform, die de bezoeker naar interne en externe pagina's leiden. Te veel dode, willekeurig gebruikte, of lage kwaliteit links kan een averechts effect hebben op je vindbaarheid en dus ook je SEO optimalisatie strategie flink dwarsbomen. Ook is het belangrijk dat kwalitatieve en autoritaire websites naar jouw website linken. Hierdoor krijgt jouw website ook steeds meer autoriteit.

Een goed SEO bureau doet dit door te kijken naar de concurrenten op de zoekwoord clusters die jij met jouw website ambieert. Zo bouwen we een content marketing strategie zonder enig gevaar voor jouw website. Belangrijk is om de concurrenten en hun backlinks goed te screenen op kwaliteit, autoriteit en relevantie om zo op alle vlakken de juiste keuzes te maken.

SEO uitbesteden, goed en volledig, is als optimalisatie traject dus een intensief proces dat bovendien de nodige kennis en ervaring onderzoeken vereist. 

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Envoker
Veelgestelde vragen

Vind het antwoord

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces van het optimaliseren van de inhoud van je website zodat een zoekmachine deze graag als topresultaat laat zien voor zoekopdrachten op een bepaald zoekwoord of cluster met zoekwoorden.

Is SEO nog steeds belangrijk in 2021?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is belangrijker dan ooit! Het is nog steeds een van de krachtigste online marketingstrategieën die langetermijnresultaten opleveren. Volgens een recent onderzoek van Bright Edge is organisch verkeer verantwoordelijk voor meer dan 51% van alle bezoekers die naar websites komen, en overtreft het alle andere bronnen, zoals betaald (14%) en sociaal (5%) verkeer.

Uit welke drie onderdelen bestaat SEO?

Er zijn drie onderdelen van zoekmachine optimalisatie (SEO) die je nodig hebt voor een goede  organische strategie: on-page SEO, technische SEO en off-page SEO. On-page SEO heeft betrekking op de inhoud van je website. Technische SEO heeft betrekking op niet-inhoudelijke elementen van uw website zoals snelheid, techniek en Core Web Vitals. Off-page SEO technieken helpen de autoriteit en relevantie van je website te versterken.

Bestaat SEO nog over 5 jaar?

Het antwoord is ja. Ongeacht de nieuwe apparaten en technologie die op ons pad komen, gaan we ook in de toekomst we nog steeds zoekmachines gebruiken om te zoeken naar de producten en bedrijven die het beste aan onze behoeften voldoen. Wat echter verandert, is de manier waarop mensen deze zoekopdrachten uitvoeren. 

Wat is Local SEO?

Local SEO is voor elk bedrijf dat een fysieke locatie heeft waar het klanten ontvangt of elk bedrijf dat een bepaald lokaal geografisch gebied bedient.

Lokale fysieke winkels zoals restaurants, bars, wasserettes, dokterspraktijken, advocatenkantoren, verhuurbedrijven of winkels zijn allemaal bedrijven die Local SEO zouden moeten gebruiken zodat potentiële klanten hun beter kunnen vinden.

SCROLL