Website Migratie

Zoekmachine Optimalisatie

Resultaatgerichte
Website Migratie

Ontdek Website Migratie
Onze klanten
Website Migratie referenties
Eco-Point De Matrassengigant OSU Gifts Verhuurwinkel Van Mele Novid Dr. Feriduni CarCollect GrootPlezier Easy2Rent Energetica Natura Eventplanner Pak Aanhangwagens Aanhangwagens XXL West-Brabant Motoport Goes Brico Local Touch Travel Elcee Auto Poppe Wellens Men Dutch Soap Company Hello Archie Dakenshop Horecaservice Nevejan Veritas Morres Ballonvaren Zeeland Pier 7 Thermaalbad Arcen Klok'uus CPE Nederland INNO Roompot Chevaldo Timesavers Installatiebalie Imkershop Good Hope GGZ Bushcraftshop Eco-Point De Matrassengigant OSU Gifts Verhuurwinkel Van Mele Novid Dr. Feriduni CarCollect GrootPlezier Easy2Rent Energetica Natura Eventplanner Pak Aanhangwagens Aanhangwagens XXL West-Brabant Motoport Goes Brico Local Touch Travel Elcee Auto Poppe Wellens Men Dutch Soap Company Hello Archie Dakenshop Horecaservice Nevejan Veritas Morres Ballonvaren Zeeland Pier 7 Thermaalbad Arcen Klok'uus CPE Nederland INNO Roompot Chevaldo Timesavers Installatiebalie Imkershop Good Hope GGZ Bushcraftshop

Website migratie

De structuur van je website wordt aangepast, websites moeten worden samengevoegd, of je hebt een nieuwe domeinnaam of een nieuw CMS. In al deze situaties krijg je te maken met website migratie. Een correcte website migratie is van belang om je positie in de zoekresultaten te behouden. Op je nieuwe website wil je natuurlijk het organische verkeer dat je met je oude website hebt opgebouwd niet mislopen. Komen mensen op een oude pagina terecht of nog erger, op een 404-pagina (pagina niet gevonden), dan doet dit je verkeer en conversies geen goed. Een SEO specialist kan je hierin adviseren.

Een website migratie is te vergelijken met een normale verhuizing: het is een uitstekende gelegenheid om rommel op te ruimen en er zijn bepaalde instanties die je op de hoogte moet stellen van je nieuwe adres. De rommel is in dit geval content die niet langer relevant is, de instanties zijn de zoekmachines. Stuur je zoekmachines als Google geen verhuisbericht in de vorm van 301 redirects, dan begin je weer vanaf nul met je zoekmachine optimalisatie.

Waarom Website Migratie?

SEO waarborgen

Je website gemigreerd zonder verlies van visibiliteit

301-redirects

Waarde van de oude pagina meegeven aan de nieuwe

Betere content

Direct bij een migratie een mooie stap maken

Meer omzet

Ontvang meer omzet door bovenaan te staan in de zoekmachines.

Dr. Feriduni

+65,81%Meer bezoekers via organic search t.o.v. dezelfde periode vorig jaar

Uitgelichte case: Dr. Feriduni Hair Clinic

Meer visibiliteit binnen zoekmachines door technische optimalisaties

+65,81%Meer bezoekers via organic search t.o.v. dezelfde periode vorig jaar

+340%Meer impressies en klikken in september t.o.v. april in hetzelfde jaar.

+50%Opgeloste technische issues, wat de crawlbaarheid van de website verbeterd.

Anderhalf jaar geleden hebben we zelf een nieuwe website opgezet. De volledige content in 6 talen namen we mee van de oude website. Met deze omschakeling botsten we echter op een aantal...

Lees de volledige case

Migratie website & SEO

Een website migratie heeft invloed op je SEO. Het is namelijk niet gegarandeerd dat je nieuwe pagina’s dezelfde organische posities innemen in de zoekresultaten als je oude pagina’s. Maar een correct uitgevoerde migratie maakt deze invloed zo klein mogelijk. Laten we beginnen bij het begin: het maken van een content analyse. Welke pagina’s verhuizen mee? Zijn dit alle URL’s of zijn er oude URL’s die niet langer van toepassing zijn? En moet er nog content geoptimaliseerd of geüpdatet worden?

Content analyse

Noteer in Excel (of een vergelijkbaar programma) de volgende informatie van alle pagina’s van je oude website:

- URL
- Paginatitel
- Meta description
- Header tags
- Type content (tekst, video, afbeeldingen, etc.)
- Eventueel: interne links

Vervolgens beslis je voor iedere pagina wat je ermee wilt doen: een-op-een verhuizen, optimaliseren/updaten of verwijderen. Het is ook goed om een nulmeting bij je oude website te doen. Check bijvoorbeeld het aantal bezoekers, de huidige posities in de zoekresultaten en op welke zoekwoorden je goed scoort. Zo kun je na de migratie de cijfers van je oude en nieuwe website vergelijken en zie je of je organisch verkeer misloopt. Bij een goed uitgevoerde migratie van je website zou dit miniem moeten zijn.

301 redirects: essentieel bij website migratie

We maakten net al de vergelijking met een verhuizing en nu zijn de verhuisberichten aan de beurt: de 301 redirects. Dit zijn als het ware links tussen de pagina's van je oude migratie website en de URL's op je nieuwe migratie website. Door het instellen van redirects geef je de waarde die de zoekmachines aan de oude pagina hebben gegeven (grotendeels) mee aan de nieuwe pagina. Ook als je niet wilt dat al je moeizaam vergaarde backlinks doodlopen, moet je redirects instellen, of de sites een verzoek tot aanpassing sturen.

Bij het instellen van redirects komt je eerder gemaakte content analyse van pas. Voeg een kolom toe en noteer voor iedere pagina die migreert de nieuwe URL. Ook voor de pagina’s die niet terugkomen op je nieuwe website is het verstandig om een redirect in te stellen. Kies in zo’n geval voor een pagina die het dichtst bij de oude content in de buurt komt. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat bezoekers via een oudere post op social media op je vroegere site terecht komen en een 404-pagina te zien krijgen. Dit is niet alleen vervelend voor de bezoeker, maar ook voor je ranking in de zoekresultaten. We raden je aan om interne links wel te vervangen door de nieuwe URL’s in plaats van redirects te gebruiken. Als je de interne links niet hebt genoteerd in je content analyse zijn er online handige tools te vinden om een overzicht te krijgen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Gebruik een website migratie checklist

Bij website migraties zijn er veel dingen waar je aan moet denken en nog meer dingen die je makkelijk over het hoofd ziet. Helaas heeft ieder overgeslagen stapje een flink effect op je vindbaarheid en autoriteit. We raden je daarom aan om een website migratie checklist te gebruiken. Zo houd je controle over de migratie van de website, van voorbereiding tot eindcontrole. Enkele voorbeelden van dingen die vaak vergeten worden bij een website migratie checklist zijn het aanpassen van het robots.txt bestand, de XML sitemap en meta tags en het weghalen van de noindex tag.

Mocht je veel verkeer binnenkrijgen via Google afbeeldingen, dan moet je hiervoor ook 301 redirects instellen. Met Google Search Console kun je checken hoeveel bezoekers er via Google Afbeeldingen op jouw site terecht komen. Wil je zeker weten dat je organische posities bij de zoekmachines niet verloren gaan bij een migratie van je website? Neem contact met ons op voor advies. Wij maken dit ingewikkelde proces graag eenvoudiger voor je!

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

5 tips voor een winnende Enterprise SEO-strategie
5 tips voor een winnende Enterprise SEO-strategie

Een Enterprise SEO Strategie is een uitgebreid plan dat zich richt op het optimaliseren van zoekmachine zichtbaarheid voor grotere organisaties. Het gaat om het ontwi ...

Lees verder
Technische SEO: 9 tips voor het verhogen van je online zichtbaarheid
Technische SEO: 9 tips voor het verhogen van je online zichtbaarheid

Technische SEO is een essentieel onderdeel van elke succesvolle zoekmachine optimalisatie (SEO) strategie. Het gaat om het optimaliseren van de structuur en code van ...

Lees verder
Lokaal gevonden worden in de Google zoekmachine? Zo pak je dat aan met Local SEO!
Lokaal gevonden worden in de Google zoekmachine? Zo pak je dat aan met Local SEO!

Bedrijven passen online marketing toe om aankopen online te genereren. Als webshop zijnde is het belangrijk dat je je producten online verkoopt. Maar ook fysieke wink ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL