Social Media Marketing

Specialismes

Resultaatgerichte
Social Media Marketing

Ontdek Social Media Marketing
Onze klanten
Social Media Marketing referenties
Roompot Morres Auto Poppe Landal GreenParks Dakenshop Energetica Natura Installatiebalie Bushcraftshop INNO Aanhangwagens XXL West-Brabant Van Mele Pak Aanhangwagens Dierenwereld XL Easy2Rent Timesavers Dr. Feriduni Veritas Motoport Goes Wellens Men Roompot Morres Auto Poppe Landal GreenParks Dakenshop Energetica Natura Installatiebalie Bushcraftshop INNO Aanhangwagens XXL West-Brabant Van Mele Pak Aanhangwagens Dierenwereld XL Easy2Rent Timesavers Dr. Feriduni Veritas Motoport Goes Wellens Men

Social Media Marketing

Social media behoren tot de waardevolste internetkanalen om je boodschap te verspreiden. Niet alleen onder jouw doelgroep, jouw klant, maar tevens onder potentieel geïnteresseerden. Met een goede social media strategie bereik je naast de mensen die jouw bedrijf al kennen namelijk ook relatief eenvoudig nieuwe leads en klanten. Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram en YouTube hebben de plaats die internet in het dagelijks leven inneemt voorgoed veranderd. Met name op online marketing gebied is het kunnen inzetten van social media een belangrijke ontwikkeling gebleken. Voor een goed resultaat is het natuurlijk wel raadzaam om je social media campagnes te laten beheren door een social media marketing bureau.

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat jouw doelgroep jouw website of webshop direct kan vinden, via bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie (SEO), maar een goede social media strategie maakt het bereiken van nieuwe klanten een stuk gemakkelijker. Daar komt het nodige bij kijken, zoals het identificeren van je doelgroep, welke plaats social media inneemt binnen jouw organisatie en het belang van een goede campagne op het bottom-line eindresultaat.

Waarom Social Media Marketing?

Groter bereik

Vergroot jouw bereik door gebruik te maken van social advertising.

Meer traffic

Target gericht specifieke doelgroepen en verwijs ze door.

Meer leads

Creeër meer leads door social volgers naar jouw website te leiden.

Merkbeleving

Zorg ervoor dat bezoekers een consistente merkbeleving ervaren.

INNO

+10%Stijging in conversies

Uitgelichte case: INNO

Een webformulier verliest meer dan 50% van de bezoekers. En nu?

+10%Stijging in conversies

+500%Stijging conversies retargeting campagnes

Veel conversiekillers opgelostMet informational tooltips

Envoker is één van onze eerste partners en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan onze technologieontwikkeling, al vòòr dat we vorig jaar opgericht waren. Die samenwerking heeft zich doorgezet...

Lees de volledige case

Relevante content staat centraal

Wat social media eveneens uniek maakt ten opzichte van de traditionele manieren om je doelgroep te vinden, is dat veel gebruikers alles met elkaar delen. Zij helpen jou dus indirect met het vinden van nieuwe leads en klanten als de boodschap die je laat zien goed resoneert bij de doelgroep. Social media leveren daarmee een grote bijdrage aan het opbouwen van naamsbekendheid, het creëren van een netwerk en het informeren van jouw doelgroep over nieuwe producten of diensten. Voor een geslaagde social media marketing strategie heb je echter wel goede content nodig. Deze moet mensen zodanig aanspreken, dat ze je bericht graag ‘sharen’ met hun vrienden, bekenden en/of zakelijke contacten. Een social media marketing bureau kan je daarmee helpen.

Eerste fase van de marketing funnel

Social media posts met, voor jouw doelgroep, relevante content kunnen dankzij ‘share’-acties van de gebruikers door veel mensen worden gelezen. Het bereik kan nog worden uitgebreid en nauwkeuriger worden aangestuurd als je de campagnes verder verfijnt aan de hand van hun openbare profieldata. Taal, geslacht, locatie, interesses en leeftijd zijn bekend en kunnen belangrijke selectiemiddelen zijn bij Facebook adverteren

Doordat je mensen al vroeg in hun buyer journey benadert, noemt men het op deze manier je boodschap verspreiden ook wel inbound social media marketing. Door via social media kanalen tips, video’s en soortgelijke interessante en relevante content rond je producten of diensten te tonen zit je dus hoog in de orientatiefase van een potentiele lead of klant.

Vertrouwen wekken en als autoriteit worden gezien is doorgaans het doel van dergelijke social media marketing. Zeker door een correcte inzet van zowel social media als marketing automation is heel veel te bereiken. Je target ze dan niet alleen persoonlijk maar kan ze ook persoonlijk opvolgen met e-mail of gepersonaliseerde content.

Social media marketing effectief inzetten

Betaald social media adverteren of waardevolle organische content plaatsen kan ook meer directe doelen dienen. Wanneer je met jouw content op social media kanalen leads en prospects verleidt zich aan te melden voor je nieuwsbrief, kan je hen later met persoonlijke e-mails verder richting een aankoop sturen.

Net als bij veel online marketing kanalen wordt ook bij social media marketing uitgegaan van langetermijnplanning. Facebook, Twitter, Instagram en andere social media zijn continu in beweging. Daarom moet een social media marketing bureau snel kunnen inspelen op lopende of verwachte ontwikkelingen. Om je social media inspanningen goed in kaart te brengen is ook een goede rapportage vanuit de juiste tooling belangrijk. Wij maken niet alleen gebruik van de rapportages van de social media kanalen zelf maar ook tools als SemRush voor het bijhouden van je content inspanningen, analyseren van concurrenten en groei van je social media kanalen. Je kan zelfs precies zien wanneer en op welke dag jouw doelgroep online is op de diverse social media kanalen, handig!

DRIVEN BY PERFORMANCE

Klanten bereiken via Social

Waar in de tijd dat YouTube begon het merendeel van de gebruikers nog een account onder een alias opende, is het mede dankzij Facebook heel gebruikelijk geworden om je daadwerkelijke naam te vermelden. Dat was nog maar het begin van wat verregaande social media marketing mogelijk zou maken.

In plaats van te kiezen voor anonimiteit zet de tegenwoordige social media gebruiker al zijn persoonlijke gegevens online. Hierdoor is de selectie van kwalitatieve leads stukken eenvoudiger en kan je zeer doelgerichte een social media strategie uitrollen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

8 doelgerichte tactieken voor effectieve retargeting op sociale media
8 doelgerichte tactieken voor effectieve retargeting op sociale media

Retargeting via social media is een strategie waarbij eerdere bezoekers van een website opnieuw benaderd worden door middel van gerichte advertenties op sociale media ...

Lees verder
7 redenen waarom je Facebook advertenties niet converteren
7 redenen waarom je Facebook advertenties niet converteren

In de snelle wereld van digitale marketing spelen Facebook-advertenties een cruciale rol bi ...

Lees verder
Threads (Instagram), wat is deze nieuwe X (voorheen Twitter) concurrent precies?
Threads (Instagram), wat is deze nieuwe X (voorheen Twitter) concurrent precies?

De wereld van sociale media is voortdurend in ontwikkeling, met nieuwe platforms die voortdurend opkomen en strijden om de aandacht van gebruikers. Gebruikers zijn al ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL