Social Media Marketing

Social Media Marketing

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Klanten bereiken

social media marketing

Social media behoren tot de waardevolste internetkanalen om je boodschap te verspreiden. Niet alleen onder jouw doelgroep, jouw klant, maar tevens onder potentieel geïnteresseerden. Met een goede social media strategie bereik je naast de mensen die jouw bedrijf al kennen namelijk ook relatief eenvoudig nieuwe leads en klanten.

Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram en YouTube hebben de plaats die internet in het dagelijks leven inneemt voorgoed veranderd. Met name op online marketing gebied is het kunnen inzetten van social media een belangrijke ontwikkeling gebleken. Voor een goed resultaat is het natuurlijk wel raadzaam om je social media campagnes te laten beheren door echte social media specialisten.

Social media marketing

Klanten bereiken via Social

Waar in de tijd dat YouTube begon het merendeel van de gebruikers nog een account onder een alias opende, is het mede dankzij Facebook heel gebruikelijk geworden om je daadwerkelijke naam te vermelden.

Dat was nog maar het begin van wat verregaande social media marketing mogelijk zou maken. In plaats van te kiezen voor anonimiteit zet de tegenwoordige social media gebruiker al zijn persoonlijke gegevens online. Hierdoor is de selectie van kwalitatieve leads stukken eenvoudiger en kan je zeer doelgerichte een social media strategie uitrollen.

Relevante content staat centraal

Wat social media eveneens uniek maakt ten opzichte van de traditionele manieren om je doelgroep te vinden, is dat veel gebruikers alles met elkaar delen. Zij helpen jou dus indirect met het vinden van nieuwe leads en klanten als de boodschap die je laat zien goed resoneert bij de doelgroep. Social media leveren daarmee een grote bijdrage aan het opbouwen van naamsbekendheid, het creëren van een netwerk en het informeren van jouw doelgroep over nieuwe producten of diensten.

Voor een geslaagde social media marketing strategie heb je echter wel goede content nodig. Deze moet mensen zodanig aanspreken, dat ze je bericht graag ‘sharen’ met hun vrienden, bekenden en/of zakelijke contacten. Een goede en relevante call to action die aansluit bij de content hoort daar natuurlijk ook bij. Social media spelen zo een doorslaggevende rol om een potentiële klant of lead reeds tijdens de orientatie fase bekend te laten maken met jouw onderneming.

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
Social Media Marketing
Inbound marketing funnel

Eerste fase van de marketing funnel

Social media posts met, voor jouw doelgroep, relevante content kunnen dankzij ‘share’-acties van de gebruikers door veel mensen worden gelezen. Het bereik kan nog worden uitgebreid en nauwkeuriger worden aangestuurd als je de campagnes verder verfijnt aan de hand van hun openbare profieldata. Taal, geslacht, locatie, interesses en leeftijd zijn bekend en kunnen belangrijke selectiemiddelen zijn bij Facebook adverteren

Doordat je mensen al vroeg in hun buyer journey benadert, noemt men het op deze manier je boodschap verspreiden ook wel inbound social media marketing. Door via social media kanalen tips, video’s en soortgelijke interessante en relevante content rond je producten of diensten te tonen zit je dus hoog in de orientatiefase van een potentiele lead of klant.

Vertrouwen wekken en als autoriteit worden gezien is doorgaans het doel van dergelijke social media marketing. Zeker door een correcte inzet van zowel social media als marketing automation is heel veel te bereiken. Je target ze dan niet alleen persoonlijk maar kan ze ook persoonlijk opvolgen met e-mail of gepersonaliseerde content.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Social media marketing effectief inzetten

Betaald social media adverteren of waardevolle organische content plaatsen kan ook meer directe doelen dienen. Wanneer je met jouw content op social media kanalen leads en prospects verleidt zich aan te melden voor je nieuwsbrief, kan je hen later met persoonlijke e-mails verder richting een aankoop sturen.

Net als bij veel online marketing kanalen wordt ook bij social media marketing uitgegaan van langetermijnplanning. Facebook, Twitter, Instagram en andere social media zijn continu in beweging.

Daarom moet een social media bureau snel kunnen inspelen op lopende of verwachte ontwikkelingen. Om je social media inspanningen goed in kaart te brengen is ook een goede rapportage vanuit de juiste tooling belangrijk. Wij maken niet alleen gebruik van de rapportages van de social media kanalen zelf maar ook tools als SemRush voor het bijhouden van je content inspanningen, analyseren van concurrenten en groei van je social media kanalen.

Je kan zelfs precies zien wanneer en op welke dag jouw doelgroep online is op de diverse social media kanalen, handig!

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Facebook Attribution: De heilige graal voor online marketeers!
Facebook Attribution: De heilige graal voor online marketeers!

Facebook heeft stilletjes weer een nieuwe tool gelanceerd, maar toen ik deze nieuwe tool in mijn Facebook Bedrijfsmanager zag staan was m’n interesse direct gewekt. Het digit ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat verder ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Halito
Largo
Connections
Dakenshop
Auto Poppe
Witti Group
NeaPharma
Ricoh Document Center
Bushcraftshop
Mojo Design
Pier 7
Klok'uus
Bloovi
Yd Nordic House
Imkershop
Bosch Car Service
Pak Aanhangwagens
Cleanmastershop
Roompot Business
Elephant
Van Mele
Decovry
Thermaalbad Arcen
Verhuurwinkel
Eponym
Rabeko Zero Sauzen
Wellens Men
Vinetiq
Aanhangwagens XXL West-Brabant
KonseptS
Novid
Medisol
Dr. Feriduni
Sentia
Roompot Vakanties
Nilsson
NetworkApp