Social Media Marketing

Social Media Marketing

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Social media marketing

Klanten bereiken via social media marketing

Social media behoren tot de waardevolste internetkanalen om je boodschap te verspreiden. Niet alleen onder jouw doelgroep, jouw klant, maar tevens onder potentieel geïnteresseerden. Met een goede social media marketing strategie bereik je naast mensen die jouw bedrijf al kennen namelijk ook relatief eenvoudig nieuwe leads en klanten.

Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, Google+ en YouTube hebben de plaats die internet in het dagelijks leven inneemt voorgoed veranderd. Met name op marketinggebied is het kunnen inzetten van social media een belangrijke ontwikkeling gebleken. Voor een goed resultaat is het natuurlijk wel raadzaam om je social-mediacampagne te laten beheren door social media marketing bureau Envoker.

Social media marketing

Social media gemaakt voor online marketing

Waar in de tijd dat YouTube begon het merendeel van de gebruikers bijvoorbeeld nog een account onder een alias opende, is het mede dankzij Facebook gemeengoed geworden om je daadwerkelijke naam te vermelden.

Dat was nog maar het begin van wat verregaande social-mediamarketing mogelijk zou maken. In plaats van te kiezen voor anonimiteit zet de tegenwoordige social-mediagebruiker allerlei persoonlijke gegevens online. Hierdoor is de selectie van kwalitatieve leads stukken eenvoudiger en kan je een doelgerichte social media strategie ontplooien.

Relevante content centraal bij social media marketing

Wat social media eveneens voor hebben op traditionele manieren om je doelgroep te vinden, is dat veel gebruikers berichten delen. Zij helpen jou dus indirect met het vinden van leads en klanten. Social media leveren daarmee een grote bijdrage aan het opbouwen van naamsbekendheid, het creëren van een netwerk en het informeren van mensen over nieuwe producten of diensten.

Voor een geslaagde social media marketing strategie heb je echter wel goede content nodig. Deze moet mensen zodanig aanspreken, dat ze je bericht graag ‘sharen’ met hun vrienden, bekenden en/of zakelijke contacten. Een goede en relevante call to action die aansluit bij de content hoort daar natuurlijk ook bij. Social media spelen zo een doorslaggevende rol om een potentiële klant reeds in de attract fase te attenderen op je webshop.

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen
Social Media Marketing
Inbound marketing funnel

Eerste fase van de inbound marketing funnel

Social-mediaposts met voor jouw doelgroep relevante content kunnen dankzij ‘share’-acties van internetgebruikers dus door veel mensen worden gelezen. Het bereik kan nog worden uitgebreid en nauwkeuriger worden aangestuurd als je de ontvangers uitkiest aan de hand van hun openbare profieldata. Taal, geslacht, locatie, interesses en leeftijd zijn bekend en kunnen belangrijke selectiemiddelen zijn bij Facebook adverteren.

Doordat je mensen al vroeg in hun buyer journeys benadert, noemt men het op deze manier je naam verspreiden wel inbound social media marketing. Je opent de inbound marketing funnel door via social mediakanalen tips, video’s en soortgelijke interessante content rond je producten of diensten te tonen. Vertrouwen wekken is doorgaans het doel van dergelijke social-mediamarketing. Zeker door een correcte inzet van social media en marketing automation is heel veel te bereiken. Je target ze dan niet alleen persoonlijk maar kan ze ook persoonlijk opvolgen met e-mail of gepersonaliseerde content.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Online media marketing effectief inzetten

Betaald social media adverteren of waardevolle organische content plaatsen kan ook meer directe doelen dienen. Wanneer je met jouw content op social-mediakanalen leads en prospects bijvoorbeeld verleidt zich aan te melden voor je nieuwsbrief, kan je hen later met persoonlijke e-mails verder richting een aankoop sturen.

Net als bij veel online marketing wordt ook bij social media marketing uitgegaan van langetermijnplanning. Facebook, Twitter en andere social media zijn continu in beweging. Daarom moet een social media bureau snel kunnen inspelen op lopende of verwachte ontwikkelingen.

Om je social media inspanningen goed in kaart te brengen is ook een goede rapportage vanuit de juiste tooling belangrijk. Wij maken niet alleen gebruik van de rapportages van de social media kanalen zelf maar ook tools als SemRush voor het bijhouden van je content inspanningen, analyseren van concurrenten en groei van je social media kanalen.

Je kan zelfs precies zien wanneer en op welke dag jouw doelgroep online is op de diverse social media kanalen, handig!

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies
ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies

Op 24 maart zette John Wilander, product owner van het ITP (Intelligent Tracking Prevention) binnen Safari, de onderstaande tweet op Twitter. Standaard staan nu dus a ... Lees verder

Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ... Lees verder

Het see, think, do, experience, care-model
Het see, think, do, experience, care-model

Een nieuwe fase wordt binnen het gevestigde see, think, do, care-modelmodel geïntroduceerd: de experience-fase. Deze nieuwe fase wordt geplaatst tussen de do-fase en de care-f ... Lees verder