Social Media Marketing

Social Media Marketing

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van

VIA
Resultaatgerichte

Social Media Marketing

Social media behoren tot de waardevolste internetkanalen om je boodschap te verspreiden. Niet alleen onder jouw doelgroep, jouw klant, maar tevens onder potentieel geïnteresseerden. Met een goede social media strategie bereik je naast de mensen die jouw bedrijf al kennen namelijk ook relatief eenvoudig nieuwe leads en klanten.

Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram en YouTube hebben de plaats die internet in het dagelijks leven inneemt voorgoed veranderd. Met name op online marketing gebied is het kunnen inzetten van social media een belangrijke ontwikkeling gebleken. Voor een goed resultaat is het natuurlijk wel raadzaam om je social media campagnes te laten beheren door echte social media specialisten.

Social media marketing

Klanten bereiken via Social

Waar in de tijd dat YouTube begon het merendeel van de gebruikers nog een account onder een alias opende, is het mede dankzij Facebook heel gebruikelijk geworden om je daadwerkelijke naam te vermelden.

Dat was nog maar het begin van wat verregaande social media marketing mogelijk zou maken. In plaats van te kiezen voor anonimiteit zet de tegenwoordige social media gebruiker al zijn persoonlijke gegevens online. Hierdoor is de selectie van kwalitatieve leads stukken eenvoudiger en kan je zeer doelgerichte een social media strategie uitrollen.

Relevante content staat centraal

Wat social media eveneens uniek maakt ten opzichte van de traditionele manieren om je doelgroep te vinden, is dat veel gebruikers alles met elkaar delen. Zij helpen jou dus indirect met het vinden van nieuwe leads en klanten als de boodschap die je laat zien goed resoneert bij de doelgroep. Social media leveren daarmee een grote bijdrage aan het opbouwen van naamsbekendheid, het creëren van een netwerk en het informeren van jouw doelgroep over nieuwe producten of diensten.

Voor een geslaagde social media marketing strategie heb je echter wel goede content nodig. Deze moet mensen zodanig aanspreken, dat ze je bericht graag ‘sharen’ met hun vrienden, bekenden en/of zakelijke contacten. Een goede en relevante call to action die aansluit bij de content hoort daar natuurlijk ook bij. Social media spelen zo een doorslaggevende rol om een potentiële klant of lead reeds tijdens de orientatie fase bekend te laten maken met jouw onderneming.

Social Media Marketing
Inbound marketing funnel

Eerste fase van de marketing funnel

Social media posts met, voor jouw doelgroep, relevante content kunnen dankzij ‘share’-acties van de gebruikers door veel mensen worden gelezen. Het bereik kan nog worden uitgebreid en nauwkeuriger worden aangestuurd als je de campagnes verder verfijnt aan de hand van hun openbare profieldata. Taal, geslacht, locatie, interesses en leeftijd zijn bekend en kunnen belangrijke selectiemiddelen zijn bij Facebook adverteren

Doordat je mensen al vroeg in hun buyer journey benadert, noemt men het op deze manier je boodschap verspreiden ook wel inbound social media marketing. Door via social media kanalen tips, video’s en soortgelijke interessante en relevante content rond je producten of diensten te tonen zit je dus hoog in de orientatiefase van een potentiele lead of klant.

Vertrouwen wekken en als autoriteit worden gezien is doorgaans het doel van dergelijke social media marketing. Zeker door een correcte inzet van zowel social media als marketing automation is heel veel te bereiken. Je target ze dan niet alleen persoonlijk maar kan ze ook persoonlijk opvolgen met e-mail of gepersonaliseerde content.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Social media marketing effectief inzetten

Betaald social media adverteren of waardevolle organische content plaatsen kan ook meer directe doelen dienen. Wanneer je met jouw content op social media kanalen leads en prospects verleidt zich aan te melden voor je nieuwsbrief, kan je hen later met persoonlijke e-mails verder richting een aankoop sturen.

Net als bij veel online marketing kanalen wordt ook bij social media marketing uitgegaan van langetermijnplanning. Facebook, Twitter, Instagram en andere social media zijn continu in beweging.

Daarom moet een social media bedrijf snel kunnen inspelen op lopende of verwachte ontwikkelingen. Om je social media inspanningen goed in kaart te brengen is ook een goede rapportage vanuit de juiste tooling belangrijk. Wij maken niet alleen gebruik van de rapportages van de social media kanalen zelf maar ook tools als SemRush voor het bijhouden van je content inspanningen, analyseren van concurrenten en groei van je social media kanalen.

Je kan zelfs precies zien wanneer en op welke dag jouw doelgroep online is op de diverse social media kanalen, handig!

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Léon Maljaars

Recente artikelen

De (online) customer journey als leidraad voor je Facebook advertising strategie
De (online) customer journey als leidraad voor je Facebook advertising strategie

Na het lezen van deze blog begrijp je het belang van een goede Facebook pixel implementatie. Daarnaast laten we zien hoe je met custom events in kan spelen ...

Lees verder
Facebook Attribution: De heilige graal voor online marketeers!
Facebook Attribution: De heilige graal voor online marketeers!

Facebook heeft stilletjes weer een nieuwe tool gelanceerd, maar toen ik deze nieuwe tool in mijn Facebook Bedrijfsmanager zag staan was m’n interesse direct gewekt. Het digit ...

Lees verder
Maak kennis met Twan, Lucas, Vera en Lisa
Maak kennis met Twan, Lucas, Vera en Lisa

Het komende half jaar hebben we weer vier nieuwe trainees die hun stage uitvoeren bij Envoker. Elk van hen zal meewerken aan een vraagstuk over een online marketing project. Va ...

Lees verder
Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL