Influencer Marketing

Social Media Marketing

Resultaatgerichte
Influencer Marketing

Ontdek Influencer Marketing
Onze klanten
Influencer Marketing referenties
Landal GreenParks Morres Roompot Aanhangwagens XXL West-Brabant Timesavers Veritas Pak Aanhangwagens Dierenwereld XL Easy2Rent Energetica Natura Landal GreenParks Morres Roompot Aanhangwagens XXL West-Brabant Timesavers Veritas Pak Aanhangwagens Dierenwereld XL Easy2Rent Energetica Natura

Influencer Marketing

Het is een fenomeen dat we steeds vaker zien: influencer marketing. Influencer marketing is het online laten promoten van jouw product door een zogenaamde influencer. Influencer mag je vrij letterlijk nemen. Het gaat om personen die online een veel volgers hebben en door hen bewonderd of als voorbeeld gezien worden. Dankzij deze voorbeeldfunctie kunnen ze anderen beïnvloeden, bijvoorbeeld om een nieuw merk schoenen te kopen of een bepaalde reis te maken. Sluit jouw merk, product of dienst aan bij de doelgroep van een populaire influencer, dan kan het zeker de moeite waard zijn om samen te werken op het gebied van online marketing. Maar hoe weet je wie de juiste influencer voor jou is en wat zijn de voor- en nadelen van influencer marketing?

Een influencer marketing agency kan je helpen bij het vinden van de juiste influencer voor het promoten van jouw dienst, product of merk. Zo’n agency fungeert als een soort uitzendbureau voor influencers. Bedenk voor je naar een influencer marketing bureau stapt welke vorm de online campagne moet krijgen. Wil je bijvoorbeeld alleen video’s gebruiken of juist foto’s? Gaat het om een langdurige samenwerking met regelmatige posts, of zie je een kleinschaligere campagne voor je? En hoeveel vrijheid krijgt de influencer om jouw product te promoten?

Waarom Influencer Marketing?

Meer visibiliteit

Bereik de juiste personen in jouw doelgroep via Influencer Marketing.

Meer traffic

Target gericht specifieke doelgroepen en verwijs ze door.

Meer leads

Creëer meer leads door social volgers naar jouw website te leiden.

Merkbeleving

Zorg ervoor dat bezoekers een consistente merkbeleving ervaren.

Hello Archie

+624%groei in omzet uit SEA

Uitgelichte case: Hello Archie

Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar

+624%groei in omzet uit SEA

+327% meer transacties over alle kanalen

+200% groei in branded searches

Naast de technische expertise, vormen fexibiliteit, ondernemingsspirit en het acief meedenken als strategische partner, uiterst belangrijke fundamenten in de samenwerking met Envoker...

Lees de volledige case

Micro-influencers en mega-influencers

Wanneer je een influencer gaat inschakelen om producten te promoten, denk je misschien dat meer volgers altijd beter is. Toch is het aantal volgers bij deze vorm van online marketing niet per se doorslaggevend. Het is vooral belangrijk om de influencer te vinden die de juiste doelgroep, namelijk jouw doelgroep, aanspreekt. Zo kan een micro-influencer, een persoon met betrekkelijk weinig volgers, in sommige gevallen meer voor jouw merk of product betekenen dan een influencer met miljoenen volgers.

Influencer Marketing en de doelgroep

Heb je bijvoorbeeld een product dat je vooral wilt promoten onder de doelgroep 30 tot 45 jaar, dan heb je niet veel aan een mega influencer die praktisch alleen maar tieners als volgers heeft. Is jouw merk interessant voor mensen die van het buitenleven houden, dan bereikt een micro-influencer die zich hierin gespecialiseerd heeft deze doelgroep sneller dan een populaire influencer die vooral met fashion bezig is. Mensen volgen een micro-influencer namelijk vaak omdat ze dezelfde passie delen of meer willen weten over een specifiek onderwerp. Een groot voordeel is bovendien dat een gesponsorde post bij een micro influencer over het algemeen goedkoper is dan bij een influencer met een grote groep volgers. Een influencer marketing bureau kan je hierin adviseren.

De voor- en nadelen van influencer marketing

Influencer marketing heeft veel voordelen, maar ook enkele nadelen. We zetten ze voor je op een rijtje. De voordelen:

  • Het is een efficiënte besteding van je marketingbudget. Je influencer marketing agency investeert geen bulk geld in een landelijke campagne waarbij je nog maar moet afwachten hoeveel personen uit je doelgroep je daadwerkelijk bereikt. In plaats daarvan werk je samen met een influencer die dezelfde doelgroep als jij heeft.
  • Hoe klein de niche waarbinnen je opereert ook is, er is vrijwel altijd een influencer te vinden die hierover vlogt of blogt.
  • Mensen volgen een influencer niet voor niets. Ze zijn geïnteresseerd in wat deze persoon te zeggen heeft. Bij een goede samenwerking weet een influencer jouw product of dienst op een persoonlijke en enthousiaste manier te promoten. Dat maakt veel meer indruk dan een online of gedrukte advertentie.
  • Voor haast ieder marketingbudget is wel een influencer te vinden.

De nadelen:

  • Doet of zegt de influencer waar je mee samenwerkt iets waardoor volgers zich niet langer met de influencer verbonden voelen, dan straalt dit af op jouw merk. Doe daarom grondig onderzoek voor je met een influencer gaat samenwerken.
  • Het kan lastig en tijdrovend zijn om een influencer te vinden die (zoveel mogelijk) aansluit bij de door jou beoogde doelgroep.
  • Het effect van de samenwerking met een influencer is moeilijker meetbaar dan bijvoorbeeld het bereik van een Google Ads-campagne.
DRIVEN BY PERFORMANCE

Wanneer schakel je een influencer marketing bureau in?

Er zijn ontzettend veel influencers actief, maar lang niet allemaal zijn ze even succesvol. En dan hebben we het niet alleen over het aantal volgers dat ze hebben, maar met name over de betrokkenheid van deze volgers. Een influencer marketing agency helpt je om een influencer te vinden die aansluit bij jouw merk en wensen.

Maar vergeet niet dat influencer marketing maar een klein onderdeel is van een online marketingstrategie. Ook je eigen social media kanalen moeten op orde zijn en dan hebben we het nog niet eens gehad over je website.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

8 doelgerichte tactieken voor effectieve retargeting op sociale media
8 doelgerichte tactieken voor effectieve retargeting op sociale media

Retargeting via social media is een strategie waarbij eerdere bezoekers van een website opnieuw benaderd worden door middel van gerichte advertenties op sociale media ...

Lees verder
7 redenen waarom je Facebook advertenties niet converteren
7 redenen waarom je Facebook advertenties niet converteren

In de snelle wereld van digitale marketing spelen Facebook-advertenties een cruciale rol bi ...

Lees verder
Threads (Instagram), wat is deze nieuwe X (voorheen Twitter) concurrent precies?
Threads (Instagram), wat is deze nieuwe X (voorheen Twitter) concurrent precies?

De wereld van sociale media is voortdurend in ontwikkeling, met nieuwe platforms die voortdurend opkomen en strijden om de aandacht van gebruikers. Gebruikers zijn al ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL