Specialismes

Homepage

Resultaatgerichte
Online Marketing

Ontdek onze specialismes
Onze klanten
Zij gingen je voor

Online Marketing

In het tegenwoordige landschap op internet en het bijhorende gedrag van de consumenten is het opbouwen en uitbreiden van een loyale klantenkring belangrijker dan ooit. Je potentiële klanten hebben keuze uit talloze aanbieders, zowel concurrenten als concullegas, die overeenkomstige producten en diensten aanbieden. Om ze te overtuigen dat jij met jouw product en organisatie voor hun de beste keuze bent moet je allereerst wel online gevonden kunnen worden. Daartoe is doordachte en aansprekende online marketing strategie een vereiste. Als online marketing bureau met heel ervaren online marketeers beheersen we alle aspecten van online marketing zodat we met gemak een strategie kunnen vormgeven die naadloos aansluit op je huidige situatie en de ambities voor de toekomst.

Internet marketing is een brede term die in de praktijk vele vormen heeft en allerlei tactieken kan aannemen. Voorbeelden van online marketing kanalen zijn onder andere zoekmachineoptimalisatie (SEO), zoekmachineadverteren (SEA), content marketingbanner advertising, marketing automation, social media marketing en affiliate marketing. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Wij staan voor een succesvolle, meetbare, resultaatgedreven online marketing strategie, waarbij je niet in hokjes denkt, op maat, die jouw online doelstellingen waarmaakt.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren internet marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Het team

Onze specialisten aan het woord

Zoekmachine optimalisatie

Een goede online marketing strategie is veelal een combinatie van meerdere onderdelen. Maar om de vindbaarheid van een website te verbeteren, wordt vaak begonnen met zoekmachine optimalisatie of SEO als basis. Ook een goede concurrentie analyse is daarbij cruciaal om het online marketing plan vorm te geven. In het kort betekent dit dat de content op je website of webshop tegen het licht wordt gehouden en waar nodig wordt aangepast door het plaatsen van nieuwe, betere en relevantere content. Dit doen we in een uitgebreide content audit wat de basis is voor de uiteindelijke content marketing.

In deze internet marketing audit gaan we ook op zoek naar de woorden of termen die klanten intypen in de Google, wanneer zij op zoek zijn naar een bepaalde dienst of een bepaald product. We houden reking met relevante topic-clusters om te zorgen dat alle semantisch in orde is. Onze SEO specialisten verwerken op basis van de juiste zoekwoorden strategisch nieuwe content en topics samen met jou in de website zodat deze hoger scoort in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines zoals Bing. Op die manier is de kans groter dat geïnteresseerden en potentiële klanten bij jouw website, webshop of local result uitkomen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Zoekmachine adverteren

SEO is niet het begin en einde van een internet marketing stratgie die is toegespitst op zoekmachines. Er bestaan nog diverse andere manieren om zoekmachines te gebruiken bij het vergroten van je klanten, omzet of een betere vindbaarheid lokaal ten opzichte van de concurrentie. Een ander aspect van zoekmachine marketing is namelijk zoekmachine adverteren of SEA. Dit wil zeggen dat je in Google of Bing een advertentie van je bedrijf met een link naar je website boven of naast de organische zoekresultaten plaatst.

Of de advertentie wordt getoond is afhankelijk van het ingetypte zoekwoord, het bod en de relevantie tussen het zoekwoord, de advertentie en de landingspagina. Dus vanzelfsprekend krijgen alleen gebeuikers die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw producten deze te zien. SEA is een zeer veelgebruikte vorm van marketing die onderdeel is van een groot totaalpakket aan commerciële mogelijkheden die Google en Microsoft aanbieden. Wanneer iemand op je advertentie klikt en dus op je website terechtkomt, moet je daarvoor dus klein bedrag aan Google Ads betalen.

Full service online marketing bureau

Wij hebben de knowhow, mensen én middelen om op een maat gemaakte en zeer complete internet marketing strategie uit te werken én je te helpen deze doelen te realiseren. Het effect van elke strategie staat of valt echter met de resultaten die deze oplevert. Dat geldt zowel voor marketingcampagnes via social media alsook voor advertising of SEO strategieën op Google en Bing. Om te weten wat de resultaten zijn van alle inspanningen biedt Google Analytics vaak de beste inzichten. Natuurlijk kunnen we ook werken met de andere Analytics aanbieders of een online marketing dashboard op maat maken voor jouw organisatie via bijv. Google Data Studio

Online marketing in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk

Wij werken vanuit het Zeeuwse Goes. Dankzij deze vestigingsplaats hebben wij een internationaal klantenbestand weten aan te leggen. Wij bedienen dan ook niet alleen ondernemingen, organisaties en online partijen in Nederland, maar tevens in België. Ook stellen wij voor diverse klanten een duidelijke grensoverschreidende strategie voor waarbij ze hun markten nog verder kunnen uitbreiden. Als online marketing bureau zetten we online campagnes op voor uiteenlopende bedrijven, variërend van reisaanbieders en vakantieparken tot B2B en E-commerce platformen.

Deze diversiteit komt eveneens terug in de online marketing strategieën die wij voorstellen en uitrollen. Wanneer je voor je online marketing met ons als bureau samenwerkt kan je dus rekenen op een enorme hoeveelheid kennis, ervaring en expertise. En die zetten wij weloverwogen in, afhankelijk van de aard van je bedrijf en wat je met je campagne wil bereiken. Weet je nog niet precies wat je wilt? Dan helpen wij je dit vorm te geven.

Bij het opzetten van internet marketing voor jou website of webshio zijn jouw doelen daarom ons uitgangspunt en kan je altijd rekenen op weloverwogen maatwerk.

Andere online marketing vormen

Om je doelstellingen te bereiken en je product onder de aandacht te brengen is een breed opgezette strategie aan te raden. Daarom kiezen wij er als full service online marketing bureau doorgaans voor om een veelzijdige online marketing strategie uit te werken.

Het persoonlijk benaderen van mogelijke klanten hoort daar eveneens bij. Een meer gerichte manier dan zoekmachine-adverteren is bijvoorbeeld e-mail marketing of marketing automation waarbij geïnteresseerden een persoonlijke e-mail in hun inbox zien. Deze persoonlijke aanpak verhoogt de resultaten van e-mail marketing aanzienlijk.

Affiliate marketing is een bijzonder concept. Het verschil zit hem er hier in dat een meer traditionele of content advertentie op websites of weblogs wordt geplaatst en dat deze publisher een vergoeding krijgt als hij een potentiële klant aanlevert die uiteindelijk overgaat tot een aankoop.

De diverse Social media kanalen zoals Facebook, LinkedIn en Instagram zijn een uitstekend middel om mensen meer direct en op grond van hun voorkeuren, geslacht, locatie, leeftijd en taal direct in de juiste doelgroep te plaatsen bij het uitrollen van een campagne. Dergelijke marketing kan allerlei vormen aannemen, zoals video’s en links naar een landingspagina of webshop.

Nieuws

Recente artikelen

De sitemap: een tool zodat Google je website efficiënter crawlt
De sitemap: een tool zodat Google je website efficiënter crawlt

In het artikel over interne linking hebben we je uitgelegd dat het belangrijk is om veel intern te linken op je website. Bezoekers navigeren beter op je website en Go ...

Lees verder
6 tips om de domein autoriteit van jouw website te verbeteren
6 tips om de domein autoriteit van jouw website te verbeteren

De domein autoriteit van jouw website geeft aan hoe belangrijk en betrouwbaar jouw website is in de ogen van zoekmachines, zoals Google. Hoe hoger je autoriteit is, h ...

Lees verder
EAT & YMYL in Google – Je geld of je leven
EAT & YMYL in Google – Je geld of je leven

Oh nee, daar heb je weer van die ingewikkelde marketingbegrippen... EAT en YMYL? In deze blog leer je waarom het bij bepaalde onderwerpen extra moeilijk is om te rank ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Envoker
Veelgestelde vragen

Vind het antwoord

Wat is online marketing?

Online marketing is een marketingmethode die het internet gebruikt om producten en diensten van een bedrijf te promoten aan de potentiële kopers of doelgroep. Bedrijven maken gebruik van digitale kanalen zoals zoekmachines via adverteren of optimalisatie, sociale media, e-mail en andere kanalen om in contact te komen met de juiste doelgroep. Online marketing omvat een breder scala aan marketingelementen dan traditionele marketing vanwege de extra kanalen en marketingmechanismen die beschikbaar zijn op internet.

Wat is de rol van online marketing?

Op dit moment is online marketing van vitaal belang voor je bedrijf en haar naamsbekendheid. Hoewel traditionele marketing nog wel bestaat in gedrukte advertenties, telefonische communicatie of fysieke marketing, kan digitale marketing online plaatsvinden maar bijvoorbeeld ook op je televisie. Dit betekent dat er voor merken veel meer mogelijkheden zijn om klanten te bereiken. Om concurrerend te zijn als bedrijf, moet je online marketing volledig omarmen.

Wat doet een goed online marketing bureau?

Een goed online marketing bureau zal hun online marketingstrategie opnieuw evalueren, herzien en opnieuw afstemmen om ervoor te zorgen dat jouw investering de juiste resultaten behaalt. Hoe meer een online marketing bureau jou kan helpen groeien, hoe meer jouw bedrijf kan investeren om verder te groeien. Je moet er dus voor zorgen dat je bureau volledig eerlijk is over het succes van hun strategie - dat is waar rapportage en regelmatig overleg van pas komt.

Werkt online marketing voor alle bedrijven?

Online marketing kan voor elk bedrijf in elke branche werken. Dat wil echter niet zeggen dat alle bedrijven een online marketingstrategie op dezelfde manier moeten implementeren. Als jouw bedrijf zich op B2B focust, zijn de online marketing inspanningen waarschijnlijk gericht op het genereren van online leads. Als jouw bedrijf zich op B2C focust, is het, afhankelijk van de prijs van je producten, waarschijnlijk dat het doel van de online marketing inspanningen is om mensen naar je website te trekken en ze klant te laten worden.

Met wat voor soort bedrijven werken jullie samen?

Envoker werkt met grote en kleine bedrijven, bekijk gerust eens onze cases. We verbinden elk project met de juiste professionals die ruime ervaring hebben. Dit zorgt ervoor dat de juiste mensen aan elk project werken. Of je nu een klein bedrijf bent dat lokaal publiek wil bereiken of een groot merk dat een nieuw product in tal van markten of landen wil lanceren, we hebben online marketingexperts die de ervaring en passie hebben die nodig zijn om jouw marketingcampagne tot een succes te maken.

SCROLL