Marketing Automation

Marketing Automation

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Marketing Automation

Marketing automation voor betere verkoopresultaten

Het duurt vaak enige tijd voordat een bezoeker van je webshop overgaat tot een aankoop. Van het tonen van interesse naar het worden van vaste klant is namelijk nog een aardige stap. Gelukkig zijn er met betrekking tot online marketing allerlei tools beschikbaar om leads te genereren uit je vooralsnog alleen rondkijkende online bezoekers. Je kan onder andere gebruikmaken van de mogelijkheden die marketing automation op dit vlak te bieden heeft. Envoker heeft uitgebreide kennis van marketing automation tools en weet alles van conversies en klantenbinding.

Ecommerce marketing is een breed vakgebied, waarin een belangrijke plaats is gereserveerd voor het uitbreiden van je klantenkring door het vinden van nieuwe leads en prospects. Een interessante fractie binnen je doelgroep wordt gevormd door internetgebruikers die jouw brand, website, webshop of social media al kennen, maar nog niet overgegaan zijn tot een aankoop, offerteaanvraag, inschrijving op je nieuwsbrief of verzoek om informatie.

Om geïnteresseerde bezoekers warm te houden, is marketing automation de aangewezen methode. Hierbij zet je verschillende geautomatiseerde systemen in om deze toekomstige klanten voor je te winnen. Dit kan door ze actief te benaderen tijdens hun vooralsnog fragmentarisch en vrijblijvend verlopen costumer journey.

Marketing Automation

Wat is marketing automation?

Het regelmatig versturen van een persoonlijke e-mail is één voorbeeld van beschikbare market automation tools die je als bedrijf kan inzetten. Geautomatiseerd klantcontact met als doel websitebezoeken om te zetten in verkoopcijfers vraagt echter eerst om het nodige vooronderzoek. Een andere veel gebruikte automation is het bijhouden van het gedrag van de marketing- en sales qualified leads op je website en daar via een andere automation op reageren. 

Deze vervolgactie kan komen uit de hoek van lead nurturing bij de marketing qualified leads of juist uit de hoek van sales voor de sales qualified leads. Naast deze zijn er natuurlijk nog talloze andere mogelijkheden.

Marketing automation software inzetten

Voordat je een lead kan stimuleren vaste klant te worden, moet je een goed beeld hebben van het profiel van de desbetreffende persoon. In de aanloop naar het strategisch aanwenden van automation software, wordt daarom een overzicht gemaakt van de gedragingen en interacties van de lead wanneer deze jouw site of shop bezoekt. Op die manier kom je meer te weten over de producten of diensten waarvoor je potentiële nieuwe klanten interesse hebben, welke weg op de site wordt afgelegd en waar het pad naar een conversie voor de bezoeker doodloopt. Op basis van deze learnings kan je meer relevante content op het juiste moment inzetten voor deze bezoeker.

Aan de hand van dergelijke gegevens kan je een omvangrijk profiel samenstellen, dat verreikende inzichten geeft en waarmee de marketing automation specialist met bijvoorbeeld salesforce of active campaign aan de slag kan. Op een ecommerce platform of in ieder geval bij een groot aantal ecommerce businesses is het uiteindelijke doel van marketingautomation de omzet te verhogen door de hoeveelheid abandoned carts of onvoltooide webshopbezoeken te reduceren.

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore
marketing automation
Voordelen

De voordelen van marketing automation

Ecommerce marketing automation heeft een groot aantal voordelen boven ‘koude’ internetmarketing. Het richt zich in de eerste plaats op personen die al bekend zijn met je bedrijf. Dat betekent dat je voor deze groep geen brand awareness of campagne voor het creëren van naamsbekendheid hoeft te ontwikkelen. Bovendien is het zo dat de online bezoekers waarvoor je het marketing automation-platform aanwendt reeds enige mate van interesse voor jouw dienst of product hebben ontwikkeld.

Dit maakt het extra gemakkelijk om hen op cruciale punten in hun customer journey te benaderen. En dan is er nog het feit dat de specifieke klant al enige tijd nadenkt over een mogelijke aankoop in jouw webstore. Dit maakt de kans nog groter dat de marketing-automationstrategie die je voor deze lead uitrolt slaagt. Er is dus veel te zeggen voor marketing-automation.

De grootste voordelen van marketing automation komen uit inzicht en de personalisatie die je daar op toe zal passen in de customer journey;

  1. Genereer betere leads door betere informatievoorziening
  2. Voed je leads met de juiste informatie over je product of dienst
  3. Personaliseer met deze kennis de klantreis
  4. Accuratere data die zorgt dat je slimmere beslissingen maakt
  5. Sales en marketing komen sneller op één lijn
  6. Bouw een 360 graden beeld van je klanten op
DRIVEN BY PERFORMANCE

Gevarieerde automation tools beschikbaar

Lead scoring is waar het binnen marketingautomation vooral om draait. Maar om potentieel geïnteresseerden de gehele salesfunnel te laten doorlopen en met een bestelling te laten afsluiten, moet je ze eerst de goede kant op zien te bewegen. Tijdens dit traject speelt lead nurturing een belangrijke rol.

Lead nurturing is het gepast en zorgvuldig reageren op door mogelijke klanten ondernomen acties op jouw site of in jouw shop. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je tot email marketing moet overgaan om je bedrijf, product of dienst onder de aandacht te houden.

Afhankelijk van wat een lead nodig heeft om tot een actieve koper te worden geconverteerd, kan je de e-mails gebruiken om acties aan te kondigen of de ontvanger te wijzen op aanbiedingen die interessant zijn. Een marketing automation-systeem maakt het uitvoeren van conversiegericht contact met leads een stuk gemakkelijker.

Maar welk pakket moet je kiezen? Dat is volledige afhankelijk van je bedrijf en je doelstellingen. Het landschap van marketing automation tools is bijzonder ingewikkeld. Laat je daarom goed adviseren over welke oplossing voor jouw doelstellingen de beste is.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

marketing automation
Rerum nemo consectetuer

Marketing automation specialist via Envoker

Wil je weten wat in het kader van lead nurturing de beste marketing voor jouw shop of site is? Of merk je aan de interacties met geïnteresseerden dat er sowieso meer rendement te behalen valt? Dan is het een goed idee om te kijken wat een marketing automation-pakket voor je kan betekenen. Wij hebben ervaring met de diverse grote marketing automation pakketten zoals HubSpot en ActiveCampaign.

Daardoor kunnen wij op basis van de gegevens en klantprofielen die het onderzoek rond je website ons geeft een uitstekende afweging maken van wat nodig is. Conversies zijn weliswaar het eerste doel, maar klantbehoud is minstens zo belangrijk. Wij selecteren evenwel altijd de marketing-automation tool die voor jou het beste resultaat oplevert. Mail of bel voor nadere informatie rond marketing automation met Envoker.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

8 ActiveCampaign automations die écht werken!
8 ActiveCampaign automations die écht werken!

Marketing automation is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een online marketingstrategie. In dit artikel willen we je acht automation ideeën en voorbeelden lat ... Lees verder

Lead Scoring en Marketing Automation
Lead Scoring en Marketing Automation

Een van de uitdagingen voor marketeers is het “begrijpen” wie er in de database zit en hoe je deze ‘leads’ kunt bewerken zodat ze tot een conversie overgaan. De combina ... Lees verder