Marketing Automation

Specialismes

Resultaatgericht
Marketing Automation

Ontdek Marketing Automation
Onze klanten
Marketing Automation referenties
Verhuurwinkel Pak Aanhangwagens Timesavers Hello Archie Roompot Aanhangwagens XXL West-Brabant Energetica Natura Veritas Landal GreenParks Morres Verhuurwinkel Pak Aanhangwagens Timesavers Hello Archie Roompot Aanhangwagens XXL West-Brabant Energetica Natura Veritas Landal GreenParks Morres

Marketing Automation

Het duurt vaak enige tijd voordat een bezoeker van je webshop overgaat tot een aankoop of je deze kan classificeren als sales qualified lead. Van het tonen van interesse naar het worden van klant is namelijk nog een aardige stap. Gelukkig zijn er met betrekking tot online marketing allerlei manieren en tools beschikbaar om leads te genereren uit je tot nu toe alleen rondkijkende bezoekers op je website of webshop. Je kunt onder andere gebruikmaken van de mogelijkheden die marketing automation op dit vlak te bieden heeft. Een marketing automation specialist kan je hierbij helpen.

Online marketing is een breed vakgebied, waarin een belangrijke plaats is gereserveerd voor het uitbreiden van je klantenkring door het vinden van nieuwe leads. Een interessante fractie binnen je doelgroep wordt gevormd door bezoekers die jouw brand, website, webshop of social media al kennen, maar nog niet overgegaan zijn tot een aankoop, offerteaanvraag, inschrijving op je nieuwsbrief of verzoek om informatie.

Waarom Marketing Automation?

360 graden

Eenvoudig inspelen op website gedrag van je klanten.

Meer rendement

Krijg jouw product of dienst beter in beeld bij geïnteresseerden.

Meer leads

Bepaal zelf welke acties er echt toe doen door middel van lead scoring.

Groter bereik

Vergroot jouw bereik door gebruik te maken van Marketing Automation.

Yakiniku

66%Hogere ROAS

Uitgelichte case: YAKINIKU

Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan

66%Hogere ROAS

80%Meer omzet

44%Meer transacties

Sinds wij samenwerken met Envoker, hebben wij een flinke groei doorgemaakt in zowel organisch als betaald verkeer. Een erg betrokken team die altijd open staat voor nieuwe inzichten...

Lees de volledige case

Wat is marketing automation?

Het versturen van een persoonlijke e-mail is een voorbeeld van beschikbare marketing automation manieren die je als bedrijf kan inzetten. Dit doe je door het gedrag van je bezoekers bij te houden en daar zowel interesses als leadscoring aan te koppelen. Geautomatiseerd klantcontact met als doel deze leads om te zetten in klanten vraagt echter eerst om het nodige vooronderzoek. Een andere veel gebruikte manier is het bijhouden van het gedrag van de marketing- en sales qualified leads op je website en daar via een andere automation op reageren door precies op het juiste moment op basis van interesse de juiste content aan te bieden. 

Marketing automation software

Voordat je een sales qualified lead kan stimuleren om klant te worden, moet je een goed beeld hebben van het profiel van deze persoon. In de aanloop naar het strategisch gebruiken van automation software, wordt daarom een overzicht gemaakt van het gedrag en de interacties en intenties van de lead wanneer deze jouw website of webshop bezoekt.

Op die manier kom je te weten in welke producten of diensten je potentiële nieuwe klanten interesse hebben, welke weg op de website wordt afgelegd en waar het pad naar een conversie voor de bezoeker doodloopt. Met deze learnings kun je meer relevante content op het juiste moment inzetten voor deze bezoeker.

Aan de hand van dergelijke gegevens kun je een omvangrijk profiel samenstellen dat goede inzichten geeft en waarmee de marketing automation specialist in Salesforce, HubSpot of ActiveCampaign mee aan de slag kan. Op een e-commerce platform of in ieder geval bij een groot aantal e-commerce bedrijven is het uiteindelijke doel van marketing automation de omzet te verhogen door bijvoorbeeld de hoeveelheid abandoned carts te reduceren met een abandon cart flow.

De voordelen van marketing automation

Marketing automation heeft voor zowel B2C als B2B of leadgeneratie een groot aantal voordelen boven ‘koude’ prospectie. Het richt zich in de eerste plaats op personen die al bekend zijn met je bedrijf. Dat betekent dat je voor deze groep geen brand awareness campagne, voor het scheppen van naamsbekendheid, hoeft te ontwikkelen. Bovendien is het zo dat de bezoekers waarvoor je met marketing automation aan de slag gaat al enige mate van interesse voor jouw dienst of product hebben ontwikkeld.

Dit maakt het extra gemakkelijk om hen op de juiste punten in hun customer journey te benaderen. Dit maakt de kans groter dat de marketing automation strategie die je voor deze lead uitrolt, slaagt. Er is dus veel te zeggen voor marketing-automation.

De grootste voordelen van marketing automation komen uit het inzicht en de personalisatie die je daar op toe zal passen tijdens de klantreis;

  1. Genereer betere leads door betere informatievoorziening
  2. Voed je leads met de juiste informatie over je product of dienst
  3. Personaliseer met deze kennis de klantreis
  4. Accuratere data die zorgt dat je slimmere beslissingen maakt
  5. Sales en marketing komen sneller op een lijn
  6. Bouw een 360 graden beeld van je klanten op
DRIVEN BY PERFORMANCE

Lead scoring

Lead scoring is waar het binnen marketing automation vooral om draait. Maar om potentieel geïnteresseerden de gehele klantreis te laten doorlopen en met een bestelling of contactaanvraag te laten afsluiten, moet je ze eerst de goede kant op zien te bewegen. Tijdens dit traject speelt lead nurturing een belangrijke rol. Lead nurturing is het gepast en nauwkeurig reageren op ondernomen acties op jouw website of in jouw webshop. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je tot gepersonaliseerde email marketing moet overgaan om je bedrijf, product of dienst onder de aandacht te houden.

Afhankelijk van wat een marketing qualified lead nodig heeft om tot een sales qualified lead te worden geconverteerd, kun je de inhoud van de e-mails aan die gebruiker dus afstemmen op het gedrag wat hij heeft vertoond op jouw website of webshop. De juiste content op het juiste moment maakt jou als bedrijf dus veel relevanter.  Maar welk pakket moet je kiezen? Dat is volledige afhankelijk van je bedrijf en je doelstellingen. Het landschap van marketing automation tools is bijzonder ingewikkeld. Laat je daarom goed adviseren over welke oplossing voor jouw doelstellingen de beste is.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

Haal het meeste uit je B2B website met deze 5 Hubspot tips
Haal het meeste uit je B2B website met deze 5 Hubspot tips

In dit blog behandelen we vijf tips om zoveel mogelijk waarde uit je verkeer te halen via een tool als Hubspot, een uitgebreid online marketing en sales&nbs ...

Lees verder
8 ActiveCampaign automations die écht werken!
8 ActiveCampaign automations die écht werken!

Marketing automation is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een online marketingstrategie. In dit artikel willen we je acht automation ideeën en voorbeelde ...

Lees verder
Lead Scoring en Marketing Automation
Lead Scoring en Marketing Automation

Een van de uitdagingen voor marketeers is het “begrijpen” wie er in de database zit en hoe je deze ‘leads’ kunt bewerken zodat ze tot een conversie overgaan. ...

Lees verder

Marketing automation specialisten

Wil je weten wat in het kader van lead nurturing de beste marketing automation aanpak voor jouw webshop of website is? Of merk je aan de interacties met bezoekers dat er sowieso meer rendement te behalen valt? Dan is het een goed idee om te kijken wat een marketing automation pakket voor je kan betekenen. Wij hebben ervaring met de diverse grote marketing automation pakketten zoals HubSpot en ActiveCampaign.

Daardoor kunnen wij op basis van de gegevens en klantprofielen die het onderzoek rond je website ons geeft een uitstekende afweging maken van wat nodig is. Conversies zijn natuurlijk het eerste doel, maar klantbehoud is minstens zo belangrijk. Wij adviseren voor jouw onderneming en doelstellingen ook altijd de marketing automation tool die voor jou het beste resultaat oplevert. 

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL