Conversie Optimalisatie

Specialismes

Resultaatgerichte Conversie Optimalisatie

Ontdek Conversie Optimalisatie
Onze klanten
Conversie Optimalisatie referenties
CPS Energetica Natura Boulevard 17 Good Hope GGZ De Matrassengigant Depot Zeven Auto Poppe GrootPlezier Roompot Local Touch Travel Saman Groep INNO Morres Imkershop CPE Nederland Van Mele Eco-Point Pier 7 Pak Aanhangwagens Dakenshop Verhuurwinkel Landal GreenParks Elcee Dierenwereld XL Getaway Travel Aanhangwagens XXL West-Brabant Easy2Rent Bushcraftshop CarCollect Chevaldo NRV Rondreizen Wellens Men Brico Ballonvaren Zeeland Dr. Feriduni Veritas Timesavers Thuisbakkerswinkel Installatiebalie CPS Energetica Natura Boulevard 17 Good Hope GGZ De Matrassengigant Depot Zeven Auto Poppe GrootPlezier Roompot Local Touch Travel Saman Groep INNO Morres Imkershop CPE Nederland Van Mele Eco-Point Pier 7 Pak Aanhangwagens Dakenshop Verhuurwinkel Landal GreenParks Elcee Dierenwereld XL Getaway Travel Aanhangwagens XXL West-Brabant Easy2Rent Bushcraftshop CarCollect Chevaldo NRV Rondreizen Wellens Men Brico Ballonvaren Zeeland Dr. Feriduni Veritas Timesavers Thuisbakkerswinkel Installatiebalie

Conversie Optimalisatie

Het succes van jouw website of webshop wordt niet bepaald door hoeveel bezoekers deze ontvangt, maar door het aantal conversies. Dit kunnen leads, bestellingen of microconversies zoals nieuwsbrief inschrijvingen zijn.

Bezoekers uit je juiste doelgroep naar jouw website genereren is uiteraard de eerste stap op weg naar het verhogen van je omzet. Wanneer de conversieratio zich echter niet verhoudt tot het aantal unieke bezoekers, is de volgende stap het uitvoeren van een gedegen conversie optimalisatie (CRO) traject.

Om meer conversies te bereiken heb je baat bij een conversie optimalisatie meting. Je wilt immers exact weten hoe je site presteert. Op basis van dit onderzoek ontstaat een representatief beeld van hoe vaak iedere pagina bezocht wordt en welke acties bezoekers erop ondernemen. Een conversie optimalisatie bureau kan je hierbij helpen.

Waarom Conversie Optimalisatie?

Verbeterde ROI

Een verbeterde ROI door de gerichte en gevalideerde optimalisaties.

Meer conversies

Krijg meer kwalitatieve conversies door gerichte optimalisaties.

Meer leads

Ontvang meer leads door het gebruik van conversie optimalisatie.

Data-driven

Optimaliseer conversies op basis van verkregen inzichten en data.

Roompot Business

+152%In het aantal organische bezoekers

Uitgelichte case: Roompot Business

Top 10 positie veroveren in Google door zoekmachine optimalisatie

+152%In het aantal organische bezoekers

Positie-
stijging
Gemiddeld 10 posities gestegen over alle zoekwoorden

Top 3Met 39 nieuwe zoekwoorden binnengekomen op de top 3

We zijn erg tevreden over de samenwerking met Envoker. We hebben samen mooie resultaten behaald en kijken uit naar de verdere samenwerking.

Lees de volledige case

Meer dan conversieratio

Voor veel bedrijven staat het concept van meer conversies gelijk aan betere verkoopresultaten. De term ‘conversie’ is toch een breed begrip en heeft binnen digitale marketing betrekking op uiteenlopende acties van de bezoekers en je doelgroep. Dit kan het kopen van een dienst of product zijn, het ‘liken’ van je social media, het zich aanmelden voor je nieuwsbrief, het indienen van een offerteaanvraag of het downloaden van informatie. Hoewel het doel van een conversie optimalisatie dus een hogere conversieratio is door het wegnemen van pijnpunten voor je bezoekers bepaalt de specifieke situatie op een website wat dit in de praktijk betekent. Vooral bij webshops zijn meer transacties of een hogere orderwaarde het streven voor een conversie optimalisatie specialist. 

Het opzetten van een A/B test

Een logisch gevolg van het onderzoek is uiteindelijk het opzetten van A/B testen met bijvoorbeeld Visual Website Optimizer of Google Optimize. Hierbij test een conversie optimalisatie specialist twee versies van een pagina, zodat ze kunnen beoordelen hoe deze individueel presteren. De helft van je bezoekers krijgt de ene pagina te zien en de rest de andere. Het verschil tussen beide pagina’s betreft een klein detail, bijvoorbeeld de call to action of een anders onderdeel uit het set met hypotheses. Daardoor wordt snel duidelijk welke variant de beste resultaten oplevert en waarom.

Wil je met deze methode B2B sites met relatief weinig bezoekers testen? Dan is het vanwege de lagere bezoekersaantallen beter om grotere onderlinge wijzigingen aan te brengen. Google Analytics biedt goede ondersteuning voor alle bekende A/B testing tools. Je kunt hiervoor de hulp inschakelen van een conversie optimalisatie bureau. 

Conversie optimalisatie onderzoek uitvoeren

Om meer conversies te genereren heb je met je website of webshop veel baat bij een persoonlijk conversie optimalisatie plan. Dit plan wordt aan de hand van een conversie optimalisatie framework opgezet en omvat op zijn minst de volgende onderdelen om een goed beeld te krijgen bij de knelpunten op jouw platform.

  • Value Proposition
  • Tools & Configuratie
  • Analytics Controle van instellingen en data
  • Kwantitatieve Analyse
  • Psychologische Analyse
  • User Research
  • Content Analyse
  • E-commerce Analyse
  • Hypotheses en testplan

Met dit onderzoek ontstaat een representatief beeld over waar de knelpunten zitten op zowel het technische vlak, content vlak als jouw positie vergeleken met de concurrenten.

Door aan de hand van goed plan conversie optimalisatie uit te voeren, wordt een duidelijke doelstelling of uiteindelijk resultaat overeengekomen in het testplan. In de volgende fase gaat de conversie optimalisatie specialist de hypotheses testen aan de hand van A/B testen en bekijken ze of de gemaakte aanpassing een positief effect heeft op de cijfers.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Conversie optimalisatie traject

Het doen van een goed conversie optimalisatie traject is een veelomvattende ambitie, die langere tijd in beslag neemt en continu moet worden gemonitord. Niet alleen is voor het onderzoek tijd nodig, ook kost het uitwerken van een A/B test zowel tijd als resources. Daarom is het belangrijk om je verwachtingen juist te hebben als je met een conversie optimalisatie bureau aan de slag gaat.

 

Naast diverse gerichte testen is het ook belangrijk om aan de slag te gaan met je value propostion zodat we onder andere de USP’s van je website  webshop meer benadrukken of meten hoe we jouw online marketing krachtiger kunnen inzetten vergeleken met je concurrenten. Door alle aspecten erbij te betrekken, met jou in overleg te blijven, vooruit te denken en in te zetten op performance zijn meer conversies slechts een kwestie van tijd. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

Het nut van A/B testen in online marketing
Het nut van A/B testen in online marketing

A/B-testen geldt als een cruciaal hulpmiddel in de snel veranderende wereld van online marketing, waarmee merken het raden naar voorkeuren achterwege kunnen laten en ...

Lees verder
De voordelen van data driven marketing
De voordelen van data driven marketing

In een steeds meer gedigitaliseerde wereld is data driven marketing een belangrijke speler geworden bij het vormgeven van effectieve marketingstrategieën. Het draait ...

Lees verder
Is Google Analytics verboden?
Is Google Analytics verboden?

Sinds begin 2022 is er veel geschreven over Google Analytics. Met name over de vraag: kunnen we Google Analytics nog blijven gebruiken? Er gebeurt veel in de wereld v ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL