Google Analytics

Google Analytics

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Optimaal inzicht

Google Analytics Implementatie

De prestaties van je website of webshop zijn een belangrijke graadmeter om de mate van online succes inzichtelijk te maken en waar nodig te kunnen bijsturen. Google Analytics is daarbij een onmisbare tool. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit online meetinstrument kan inzetten voor je site?

Onze online marketeers zijn gespecialiseerd in e-commerce en daarbij hoort natuurlijk ook een juiste enhanced e-commerce implementatie en weten hoe je Google Analytics implementeren moet waardoor je er je voordeel mee kan doen.

Google Analytics

De mogelijkheden van Google Analytics

Met Google Analytics kun je op basis van grafieken, statistieken en diverse data informatie inwinnen over je doelgroep en de verkeersstromen naar en op je site. Uit de cijfers blijkt bijvoorbeeld hoe frequent jouw website bezocht wordt, hoeveel unieke internetgebruikers er dagelijks op actief zijn, welke pagina’s de meeste bezoekers krijgen en hoe hun verdere klikgedrag op je site of in je shop is.

Ook kan je erin aflezen in hoeverre je online marketingcampagnes succesvol zijn en of deze je doelstellingen daaromtrent halen. Campagnes die niet het gewenste resultaat opleveren kunnen worden afgebroken of aangepast.

Google Analytics implementatie

Website- en webshoppagina’s die qua bezoekers en conversies achterblijven kan je natuurlijk verder laten optimaliseren. Analytics laten dus zien of je site goed werkt en stelt je in staat om doelgericht wijzigingen aan te brengen met het oog op rendement.

Voordat prestatiecijfers waarmee je eventuele bijsturing kunt ondernemen inzichtelijk worden, dien je Google Analytics op te zetten en te activeren. Daar is om te beginnen natuurlijk een Analytics account voor nodig. Via Google kan je dit gratis aanmaken. Zaken die onder meer moet worden aangegeven zijn de url’s van je homepages, je branchecategorie en of je de verzamelde gegevens wilt delen met andere Google-producten in je beheer.

Bij dit laatste gaat het om Google Analytics implementeren met diensten als Google Ads en Google Search Console. Dit is een belangrijk aspect, want door deze koppelingen te maken kan je bijvoorbeeld conversieoptimalisatie toepassen in je online marketingcampagnes. Om de bezoekersdata van je website of webshop in Analytics weer te geven, moet na het invullen van alle benodigde informatie een trackingcode geplaatst worden. Zonder deze code kan Google Analytics de bezoekers op je site niet monitoren.

Voor een enhanced e-commerce implementatie is een uitgebreidere trackingcode nodig die ook weergaven van producten, add-to-carts en je funnel standaard doormeet.

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
Google Analytics Implementatie
Google Analytics

Correcte Google Analytics data

Met de trackingcode die je in je Google Analytics account vindt ben je er nog niet. Om de Google Analytics implementatie af te ronden en de service te kunnen gebruiken, dien je de code namelijk toe te voegen aan alle websitepagina’s die je wilt meten. De trackingcode wordt geplaatst na de openingstag in de html van elke pagina. Wanneer dit voltooid is, kan je alle activiteiten rond e-commerce op je site in realtime in de gaten houden.

Om er zeker van te zijn dat de implementatie van Google Analytics correct is verlopen, moet je in de navolgende dagen regelmatig checken of er inderdaad meetgegevens binnenkomen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door zelf naar de sitepagina’s te gaan waarop de trackingcode geïnstalleerd is en tegelijkertijd in je account bij Google Analytics te controleren of je bezoek op de juiste manier geregistreerd wordt.

Ook diverse tools als Screaming Frog, Google Tag Assistant en Google Tag Manager geven inzichten over de installatie en helpen om het probleem te achterhalen mocht de data toch niet juist binnen komen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Laat Google Analytics implementeren

Door gebruik van Google Analytics te maken verzamel je een grote hoeveelheid nuttige informatie over je webshop of website. Je krijgt antwoord op vragen als via welke pagina komen de meeste bezoekers binnen, waar komen ze vandaan, welke route leggen ze af op je site, hoeveel tijd brengen ze erop door, hoe een en ander zich verhoudt tot je lopende online campagnes, of je de juiste doelgroep bereikt en of je marketingstrategie rendabel genoeg is.

Een juiste Analytics implementatie geeft je daarmee een bijzonder volledige en bijna eindeloze reeks data met betrekking tot je site en potentiële klanten. Wil je weten hoe jouw webshop ervoor staat en deze winstgevender maken, of een beter beeld krijgen van je bezoekers, hun gedrag en de prestaties van je marketingcampagnes? Wij hebben veel ervaring met Google Analytics en zetten dit graag in voor jouw succes.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat v ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies
ITP in Safari 13 en de volledige blokkering van externe cookies

Op 24 maart zette John Wilander, product owner van het ITP (Intelligent Tracking Prevention) binnen Safari, de onderstaande tweet op Twitter. Standaard staan nu dus a ... Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Bushcraftshop
Sentia
Auto Poppe
Van Mele
Cleanmastershop
Imkershop
Witti Group
Yd Nordic House
Elephant
Medisol
Ricoh Document Center
Vinetiq
Novid
Dakenshop
Eponym
Thermaalbad Arcen
Verhuurwinkel
Roompot Business
Rabeko Zero Sauzen
Pak Aanhangwagens
NeaPharma
Bosch Car Service
Mojo Design
Klok'uus
Nilsson
Halito
Roompot Vakanties
Largo
NetworkApp
Bloovi
Decovry
Connections
KonseptS
Pier 7
Dr. Feriduni
Wellens Men
Aanhangwagens XXL West-Brabant