Google Analytics

Data & Web Analytics

Resultaatgerichte
Google Analytics

Ontdek Google Analytics
Onze klanten
Google Analytics referenties
Easy2Rent Klok'uus Timesavers Installatiebalie OSU Gifts Hello Archie Wellens Men De Matrassengigant Rabeko Zero Sauce Roompot Energetica Natura Thuisbakkerswinkel Chevaldo Eco-Point Verhuurwinkel Motoport Goes Dr. Feriduni Aanhangwagens XXL West-Brabant Veritas Imkershop Elcee Depot Zeven CPS Van Mele Brico Horecaservice Nevejan Dutch Soap Company GrootPlezier NRV Rondreizen Pak Aanhangwagens Good Hope GGZ Ballonvaren Zeeland Pier 7 CarCollect Bushcraftshop Auto Poppe Morres INNO Local Touch Travel CPE Nederland Dakenshop Easy2Rent Klok'uus Timesavers Installatiebalie OSU Gifts Hello Archie Wellens Men De Matrassengigant Rabeko Zero Sauce Roompot Energetica Natura Thuisbakkerswinkel Chevaldo Eco-Point Verhuurwinkel Motoport Goes Dr. Feriduni Aanhangwagens XXL West-Brabant Veritas Imkershop Elcee Depot Zeven CPS Van Mele Brico Horecaservice Nevejan Dutch Soap Company GrootPlezier NRV Rondreizen Pak Aanhangwagens Good Hope GGZ Ballonvaren Zeeland Pier 7 CarCollect Bushcraftshop Auto Poppe Morres INNO Local Touch Travel CPE Nederland Dakenshop

Google Analytics Implementatie

De prestaties van je website of webshop zijn een belangrijke graadmeter om de mate van online succes inzichtelijk te maken en waar nodig te kunnen bijsturen. Google Analytics is daarbij een onmisbare tool en verschaft meer informatie over de prestaties van je website of webshop en het gedrag van de websitebezoekers.

Maar om de data inzichtelijk te kunnen maken, hoort ook een juiste configuratie voor de meest betrouwbare inzichten. Voor een e-commerce website kan men gebruik maken van een enhanced e-commerce implementatie om daar als retailer je voordeel uit te halen.

Google Analytics geeft je een bijzonder volledige en bijna eindeloze reeks data met betrekking tot je site en potentiële klanten. Je kan het inzetten om erachter te komen hoe jouw webshop ervoor staat en deze winstgevender maken, of je kan bijvoorbeeld een beter beeld krijgen van je bezoekers of de click-through rate van je marketingcampagnes.

Waarom Google Analytics?

Meer visibiliteit

Weten wat er op je website gebeurt en hierop inspelen.

Meer sales

Door inzicht te krijgen in klikgedrag van je bezoekers.

Meer inzicht

Alle data visueel en begrijpelijk weergegeven.

Kansen

Door meer inzicht zie je wat het beste werkt en waar kansen liggen.

Roompot Business

+152%In het aantal organische bezoekers

Uitgelichte case: Roompot Business

Top 10 positie veroveren in Google door zoekmachine optimalisatie

+152%In het aantal organische bezoekers

Positie-
stijging
Gemiddeld 10 posities gestegen over alle zoekwoorden

Top 3Met 39 nieuwe zoekwoorden binnengekomen op de top 3

We zijn erg tevreden over de samenwerking met Envoker. We hebben samen mooie resultaten behaald en kijken uit naar de verdere samenwerking.

Lees de volledige case

Google Analytics

Met Google Analytics kun je op basis van diverse data nuttige informatie verzamelen over je doelgroep en de verkeersstromen op je website. Vanuit de cijfers krijg je meer inzicht in hoe frequent jouw website bezocht wordt, hoeveel gebruikers er dagelijks actief zijn op jouw platform, welke pagina’s de meeste bezoekers krijgen en hoe hun verdere klikgedrag op je website of webshop is. Daarnaast kun je aan de hand van deze inzichten beter beoordelen hoe jouw marketingactiviteiten, content en producten naar wens presteren. Zo krijg je een beter beeld van de rendabiliteit van online marketingcampagnes en of doelstellingen behaald zullen worden.

Correcte Google Analytics data

Om de bezoekersdata van je website of webshop in Analytics weer te geven, moet na het invullen van alle benodigde informatie een trackingcode geplaatst worden in de datalaag van alle webpagina’s die je wilt meten. Zonder deze code kan Google Analytics de bezoekers op je site niet monitoren.

Om er zeker van te zijn dat de implementatie van Google Analytics correct is verlopen, moet men in de navolgende dagen regelmatig checken of er daadwerkelijk meetgegevens binnenkomen. Dit kan bijvoorbeeld door zelf naar de webpagina’s te gaan waarop de trackingcode geïnstalleerd is en tegelijkertijd in je Google Analytics account te controleren of je bezoek op de juiste manier geregistreerd wordt.

Google Analytics implementatie

Een gedegen implementatie van Google Analytics is van essentieel belang om betrouwbare data inzichtelijk te krijgen. Hierdoor voorkom je dat er geen conclusies worden getrokken op invalide data met alle gevolgen van dien. Indien Google Analytics op de juiste manier is geconfigureerd kun je zien of je site goed werkt en stelt het je in staat om doelgericht wijzigingen aan te brengen met het oog op rendement.

Voordat prestatiecijfers waarmee je eventuele bijsturing kunt ondernemen inzichtelijk worden, dien je Google Analytics op te zetten en te activeren. Via Google kan je gratis een account aanmaken. Zaken die onder meer moet worden aangegeven, is de URL van je domein, je branchecategorie en of je de verzamelde gegevens wilt delen met andere Googleproducten in je beheer. Bij dit laatste gaat het om Google Analytics implementeren met diensten als Google Ads en Google Search Console. Dit is een belangrijk aspect, want door deze koppelingen te maken kan je bijvoorbeeld conversieoptimalisatie toepassen in je  online marketingcampagnes.

Voor e-commerce webshops is er een uitgebreide trackingcode die meer factoren meet, zoals het aantal weergaven van producten, het aantal add-to-carts en meer.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Laat Google Analytics implementeren

Door gebruik van Google Analytics te maken, verzamel je een grote hoeveelheid waardevolle informatie over je webshop of website. Je krijgt meer inzicht in het gedrag van de websitebezoekers, waar ze vandaan komen, welke route ze afleggen op je site, hoe veel tijd ze spenderen en of ze gewenste acties uitvoeren op het platform. Maar je kunt ook meer inzicht krijgen in het rendement van de strategie van je online marketingcapagnes.

Een correcte Google Analytics implementatie geeft een volledige reeks aan data met betrekking tot de website en potentiële klanten. Met de juiste inzichten kan men op basis van data de vervolgstappen maken om het platform naar een hoger niveau te tillen en de gewenste groei realiseren in aantal bezoekers, aantal doelen of aantal transacties.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

De voordelen van data driven marketing
De voordelen van data driven marketing

In een steeds meer gedigitaliseerde wereld is data driven marketing een belangrijke speler geworden bij het vormgeven van effectieve marketingstrategieën. Het draait ...

Lees verder
Is Google Analytics verboden?
Is Google Analytics verboden?

Sinds begin 2022 is er veel geschreven over Google Analytics. Met name over de vraag: kunnen we Google Analytics nog blijven gebruiken? Er gebeurt veel in de wereld v ...

Lees verder
Meer inzichten in jouw webverkeer met UTM-tagging
Meer inzichten in jouw webverkeer met UTM-tagging

Online marketing en communicatie is een belangrijk onderdeel van veel bedrijven. E-mail marketing, advertenties en social media posts zijn steeds makkelijker te reali ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL