Google Analytics

Google Analytics

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van

VIA
Resultaatgerichte

Google Analytics Implementatie

De prestaties van je website of webshop zijn een belangrijke graadmeter om de mate van online succes inzichtelijk te maken en waar nodig te kunnen bijsturen. Google Analytics is daarbij een onmisbare tool en verschaft meer informatie over de prestaties van je website of webshop en het gedrag van de websitebezoekers.

Maar om de data inzichtelijk te kunnen maken, hoort ook een juiste configuratie voor de meest betrouwbare inzichten. Voor e-commerce website kan men gebruik maken van een enhanced e-commerce implementatie om daar als retailer je voordeel uit te halen.

DE MOGELIJKHEDEN

Google Analytics

Met Google Analytics kun je op basis van diverse data nuttige informatie verzamelen over je doelgroep en de verkeersstromen op je website. Vanuit de cijfers krijg je meer inzicht in hoe frequent jouw website bezocht wordt, hoeveel gebruikers er dagelijks actief zijn op jouw platform, welke pagina’s de meeste bezoekers krijgen en hoe hun verdere klikgedrag op je website of webshop is.

Daarnaast kun je aan de hand van deze inzichten beter beoordelen hoe jouw marketingactiviteiten, content en producten naar wens presteren. Zo krijg je een beter beeld van de rendabiliteit van online marketingcampagnes en of doelstellingen behaald zullen worden.

Google Analytics implementatie

Een gedegen implementatie van Google Analytics is van essentieel belang om betrouwbare data inzichtelijk te krijgen. Hierdoor voorkom je dat er geen conclusies worden getrokken op invalide data met alle gevolgen van dien. Indien Google Analytics op de juiste manier is geconfigureerd kun je zien of je site goed werkt en stelt het je in staat om doelgericht wijzigingen aan te brengen met het oog op rendement.

Voordat prestatiecijfers waarmee je eventuele bijsturing kunt ondernemen inzichtelijk worden, dien je Google Analytics op te zetten en te activeren. Via Google kan je gratis een account aanmaken. Zaken die onder meer moet worden aangegeven, is de URL van je domein, je branchecategorie en of je de verzamelde gegevens wilt delen met andere Googleproducten in je beheer. Bij dit laatste gaat het om Google Analytics implementeren met diensten als Google Ads en Google Search Console. Dit is een belangrijk aspect, want door deze koppelingen te maken kan je bijvoorbeeld conversieoptimalisatie toepassen in je  online marketingcampagnes.

Voor e-commerce webshops is er een uitgebreide trackingcode die meer factoren meet, zoals het aantal weergaven van producten, het aantal add-to-carts en meer.

Google Analytics Implementatie
Google Analytics

Correcte Google Analytics data

Om de bezoekersdata van je website of webshop in Analytics weer te geven, moet na het invullen van alle benodigde informatie een trackingcode geplaatst worden in de datalaag van alle webpagina’s die je wilt meten. Zonder deze code kan Google Analytics de bezoekers op je site niet monitoren.

Om er zeker van te zijn dat de implementatie van Google Analytics correct is verlopen, moet men in de navolgende dagen regelmatig checken of er daadwerkelijk meetgegevens binnenkomen. Dit kan bijvoorbeeld door zelf naar de webpagina’s te gaan waarop de trackingcode geïnstalleerd is en tegelijkertijd in je Google Analytics account te controleren of je bezoek op de juiste manier geregistreerd wordt.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Laat Google Analytics implementeren

Door gebruik van Google Analytics te maken, verzamel je een grote hoeveelheid waardevolle informatie over je webshop of website. Je krijgt meer inzicht in het gedrag van de websitebezoekers, waar ze vandaan komen, welke route ze afleggen op je site, hoe veel tijd ze spenderen en of ze gewenste acties uitvoeren op het platform. Maar je kunt ook meer inzicht krijgen in het rendement van de strategie van je online marketingcapagnes.

Een correcte Google Analytics implementatie geeft een volledige reeks aan data met betrekking tot de website en potentiële klanten. Met de juiste inzichten kan men op basis van data de vervolgstappen maken om het platform naar een hoger niveau te tillen en de gewenste groei realiseren in aantal bezoekers, aantal doelen of aantal transacties.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Léon Maljaars

Recente artikelen

4 tips om jouw websitedata inzichtelijker te maken met Google Datastudio
4 tips om jouw websitedata inzichtelijker te maken met Google Datastudio

Zo’n beetje elke website op het internet houdt zijn statistieken bij, wat in 9 van de 10 gevallen gebeurt met Google Analytics. Logisch ook, want je kunt hiermee eenvoudig ve ...

Lees verder
5 tips bij een website migratie
5 tips bij een website migratie

Er zijn verschillende redenen voor een website migratie, zoals een redesign of herstructurering van de website, een wijziging van het CMS of rebranding. Een website migratie zo ...

Lees verder
Direct verkeer: zo maak je jouw data nog betrouwbaarder
Direct verkeer: zo maak je jouw data nog betrouwbaarder

Iedereen die wel eens in zijn Analytics is gedoken om te zien waar de conversies vandaan komen valt al snel iets op: direct verkeer. Dit ‘kanaal’ heeft normaliter een aande ...

Lees verder
Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL