Bing Shopping

Zoekmachine Adverteren

Resultaatgericht
Bing Shopping Uitbesteden

Ontdek Bing Shopping
Onze klanten
Bing Shopping referenties
CarCollect Installatiebalie Hello Archie Landal GreenParks Aanhangwagens XXL West-Brabant Ballonvaren Zeeland Dakenshop OSU Gifts Horecaservice Nevejan Thuisbakkerswinkel Energetica Natura Auto Poppe Pak Aanhangwagens Eco-Point Verhuurwinkel Roompot Veritas NRV Rondreizen Bushcraftshop Timesavers GrootPlezier Wellens Men Brico Easy2Rent YD Nordic House Getaway Travel CPS Depot Zeven Chevaldo Morres Saman Groep Slaapwel Imkershop INNO Boulevard 17 CarCollect Installatiebalie Hello Archie Landal GreenParks Aanhangwagens XXL West-Brabant Ballonvaren Zeeland Dakenshop OSU Gifts Horecaservice Nevejan Thuisbakkerswinkel Energetica Natura Auto Poppe Pak Aanhangwagens Eco-Point Verhuurwinkel Roompot Veritas NRV Rondreizen Bushcraftshop Timesavers GrootPlezier Wellens Men Brico Easy2Rent YD Nordic House Getaway Travel CPS Depot Zeven Chevaldo Morres Saman Groep Slaapwel Imkershop INNO Boulevard 17

Wat is Bing Shopping?

Bing Shopping, een dienst van Microsoft, is een krachtig en dynamisch online winkelplatform dat je in staat stelt om je producten effectief aan consumenten te presenteren. Het is een onderdeel van Microsofts uitgebreide reeks van advertentiediensten en zorgt voor zichtbaarheid en klantbereik. In tegenstelling tot standaard zoekadvertenties, biedt het een meer visuele en product gefocuste advertentie-ervaring. Deze dienst stelt je in staat om snel en efficiënt producten te doorzoeken, te vergelijken en te kopen, direct vanuit de zoekresultaten.

Door gebruik te maken van Bing Shopping Ads, kunnen je je producten op een aantrekkelijke en georganiseerde manier weergeven, compleet met afbeeldingen, prijzen en beschrijvingen. Bing Shopping is vooral effectief voor retailers en e-commerce bedrijven die hun online zichtbaarheid willen vergroten en een breder publiek willen bereiken. De integratie van Bing Shopping met Microsoft Shopping Ads zorgt voor een efficiënte marketingstrategie. Je kan je producten rechtstreeks koppelen aan het Microsoft Merchant Center, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden geüpload en beheerd. Dit zorgt voor een efficiëntere beheerervaring en stelt je in staat om je campagnes te optimaliseren voor het beste resultaat.

Waarom Bing Shopping?

Converterend

Shopping campagnes zorgen voor de meeste aankopen binnen Bing.

Onmisbaar

Alle informatie over jouw product in één oogopslag bovenin Bing

Dynamisch

Bing Shopping dynamisch opbouwen voor betere resultaten.

Pay per click

Ervaar weinig risico's met een hoog rendement.

Drogisterij.net

+15% Winstgevendheid van de paid marketing kanalen

Uitgelichte case: Drogisterij.net

Productsegmentatie naar een marge niveau getrokken

+15% Winstgevendheid van de paid marketing kanalen

+20% Meer zichtbaar in de Google Shopping resultaten

+30% Extra verkeer naar doelproducten

Envoker is een 'no nonsense' digital marketing bureau dat zich goed kan meten met de top van Nederland. We kennen Envoker al jaren, daardoor hebben ze bij ons het nodige vertrouwen opgebouwd...

Lees de volledige case

Hoe werkt Bing Shopping?

Het functioneert door je productadvertenties direct in de Bing zoekresultaten te plaatsen. Wanneer gebruikers naar producten zoeken die relevant zijn voor jouw aanbod, worden jouw advertenties getoond. Dit vergroot de kans dat potentiële klanten je producten zien en overwegen. Het succes van je Microsoft Shopping Ads hangt af van hoe nauwkeurig en gedetailleerd je productinformatie is en hoe goed je je advertentiecampagnes afstemt op je doelgroep. Bij een effectieve strategie gaat het om het zorgvuldig selecteren van zoekwoorden en het optimaliseren van advertentiecontent om maximale zichtbaarheid te bereiken.

Bing Shopping VS Google Shopping

Bing Shopping en Google Shopping zijn beide platforms voor e-commerce advertenties, maar ze bieden unieke voordelen en mogelijkheden. Hoewel ze in essentie dezelfde dienst bieden - het tonen van productadvertenties in zoekresultaten - zijn er enkele verschillen in hoe ze functioneren en het publiek dat ze bereiken.

Gebruikersbasis en bereik
Bing Shopping, onderdeel van Microsoft, heeft een andere gebruikersbasis dan Google. Hoewel Google over het algemeen een groter marktaandeel heeft, heeft Bing een loyaal en specifiek publiek, vooral in bepaalde demografische groepen en geografische regio's. Dit kan voordelig zijn voor bedrijven die een divers of specifiek publiek willen bereiken. Bovendien, omdat Bing vaak minder concurrentie heeft, kun je soms lagere kosten per klik en een hogere return on investment ervaren met Bing Shopping Ads in vergelijking met Google Shopping Ads.

Kosten en competitie
Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de concurrentie en de kosten. In veel gevallen is adverteren op Bing goedkoper dan op Google, vanwege de lagere concurrentie op het Bing-platform. Dit kan vooral gunstig zijn voor kleinere bedrijven of voor bedrijven met een beperkter advertentiebudget. Met minder concurrentie op Bing kun je vaak met een lager budget al zichtbaar zijn voor jouw doelgroep.

Functionaliteiten en integraties
Op het gebied van functionaliteit en integraties biedt Google Shopping geavanceerdere opties dankzij de diepe integratie met andere Google-diensten zoals Google Analytics en Google Ads. Bing Shopping daarentegen biedt een meer gestroomlijnde en wellicht eenvoudiger te beheren ervaring, wat vooral nuttig kan zijn voor bedrijven die nieuw zijn in online adverteren.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

Hagakure: Dé manier voor structuur in Google Ads
Hagakure: Dé manier voor structuur in Google Ads

In de wereld van digitale marketing is Google Ads een cruciaal instrument als je je online zichtbaarheid wilt vergroten en conversies wilt stimuleren. De complexiteit ...

Lees verder
5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven
5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven

Het is essentieel voor jou als bedrijf om SEA te benutten om je online zichtbaarheid te vergroten en effectief in contact te komen met je doelgroep. Het begrijpen van ...

Lees verder
10 tips voor het adverteren op bol.com
10 tips voor het adverteren op bol.com

Bol.com is het grootste e-commerce platform van Nederland en vertegenwoordigt een onmisbare weg voor bedrijven om in contact te komen met een breed en zeer actief con ...

Lees verder

Hoe adverteer ik op Bing Shopping?

Om effectief te adverteren, is het eerste wat je moet doen het aanmaken van een Bing Ads-account. Dit is een eenvoudig proces waarbij je basisinformatie over je bedrijf invult en je betalingsgegevens opgeeft. Zodra je account is ingesteld, kun je beginnen met het voorbereiden van je campagne. De volgende stap is het uploaden van je productcatalogus naar het Microsoft Merchant Center. Dit vereist nauwkeurige en gedetailleerde productinformatie, inclusief titels, beschrijvingen, prijzen en afbeeldingen. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat deze gegevens up-to-date en zo nauwkeurig mogelijk zijn, omdat ze de basis vormen van je Bing Shopping Ads. Vervolgens kun je Microsoft Shopping Ads campagnes opzetten in je Bing Ads-account. Hierbij selecteer je specifieke producten of productgroepen die je wilt promoten. Je kunt verschillende targetingopties gebruiken, zoals demografische gegevens, geografische locatie en apparaattypen, om ervoor te zorgen dat je advertenties worden weergegeven aan de meest relevante doelgroep.

Een belangrijk aspect is het optimaliseren van je productfeeds en zoekwoorden. Het gaat hierbij om het kiezen van relevante zoekwoorden die potentiële klanten zouden gebruiken om jouw producten te vinden. Het effectief gebruiken van deze zoekwoorden in je producttitels en beschrijvingen kan de zichtbaarheid en rangschikking van je advertenties aanzienlijk verbeteren. Om het meeste uit je online marketinginspanningen te halen, is het raadzaam om Bing Shopping te combineren met Google Shopping Ads. Dit biedt een breder bereik en stelt je in staat om verschillende marktsegmenten te benaderen. Door zowel Bing als Google te gebruiken, kun je de voordelen van beide platforms maximaliseren.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL