Bing Shopping

Zoekmachine Adverteren

Resultaatgericht
Bing Shopping Uitbesteden

Ontdek Bing Shopping
Onze klanten
Bing Shopping referenties
CarCollect Easy2Rent Energetica Natura Imkershop Installatiebalie YD Nordic House De Matrassengigant Brico Depot Zeven Verhuurwinkel Thuisbakkerswinkel Wellens Men Bushcraftshop GrootPlezier Eco-Point OSU Gifts Ballonvaren Zeeland Auto Poppe Horecaservice Nevejan Pak Aanhangwagens INNO NRV Rondreizen CPS Hello Archie Dakenshop Timesavers Chevaldo Veritas Aanhangwagens XXL West-Brabant Morres Roompot Rabeko Zero Sauce CarCollect Easy2Rent Energetica Natura Imkershop Installatiebalie YD Nordic House De Matrassengigant Brico Depot Zeven Verhuurwinkel Thuisbakkerswinkel Wellens Men Bushcraftshop GrootPlezier Eco-Point OSU Gifts Ballonvaren Zeeland Auto Poppe Horecaservice Nevejan Pak Aanhangwagens INNO NRV Rondreizen CPS Hello Archie Dakenshop Timesavers Chevaldo Veritas Aanhangwagens XXL West-Brabant Morres Roompot Rabeko Zero Sauce

Bing Shopping

Bij plannen voor Search Engine Advertising (SEA) middels productadvertenties richten ondernemers het vizier doorgaans op Google Shopping. Omdat Google de meest gebruikte online zoekmachine heeft, is dat niet zo vreemd.

Echter zijn er ook mogelijkheden bij andere zoekmachines waaronder Microsoft Ads. Om producten onder de aandacht te brengen bij de doelgroep biedt Microsoft Ads soortgelijke mogelijkheden als zijn bekende tegenhanger. De zoekmachines van Microsoft Ads en Google bieden in principe dezelfde dienst aan en werken in grote lijnen op een vergelijkbare manier. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om Shopping-campagnes vanuit Google Ads te importeren naar Microsoft Ads. 

Waarom Bing Shopping?

Onmisbaar

Alle informatie over jouw product in één oogopslag bovenin Bing

Pay per click

Ervaar weinig risico's met een hoog rendement.

Converterend

Shopping campagnes zorgen voor de meeste aankopen binnen Bing.

Dynamisch

Bing Shopping dynamisch opbouwen voor betere resultaten.

Roompot

+38%Ondersteunende conversies

Uitgelichte case: Roompot

Een betere en visuele greep op dynamische retargeting

+38%Ondersteunende conversies

+19% Conversieratio op retargeting

+50% Aantal omnichannel interacties

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar...

Lees de volledige case

Hoe werkt Bing Shopping adverteren?

Net als bij Google Shopping advertenties verschijnen de beeldadvertenties naast de reguliere tekstadvertenties en organische zoekresultaten. Een andere overeenkomst is dat de benodigde gegevens van de producten in een product- of datafeed verwerkt moeten worden. Hierin staan gegevens vermeld als producttitel, een afbeelding, omschrijving, prijs en de URL naar de pagina. Hierdoor komt de potentiële klant met één klik op de advertentie direct op de productpagina terecht. Een voordeel van Microsoft Ads is dat er minder concurrentie is.

Verschillen tussen Bing en Google Shopping

Afgezien van de overeenkomsten tussen Microsoft en Google zijn er ook verschillen tussen de twee zoekmachines. Doordat Bing Shopping via Microsoft verloopt, zorgt het voor een verschil in de prijs die adverteerders per klik betalen. Omdat er relatief minder Bing gebruikers zijn, is de concurrentie minder. Dit zorgt ervoor dat dat de Cost Per Click (CPC) bij  Microsoft Advertising lager is dan bij Google. Je betaalt dus minder om je advertentie op de eerste positie te krijgen. Het heeft bovendien als voordeel dat je voor hetzelfde dagbudget langer met jouw advertentie kan adverteren. Zeker kleine bedrijven en webshops kunnen dus veel baat hebben door hun producten te promoten met Bing Shopping.

Tenslotte kun je met Microsoft Ads demografische gegevens van je doelgroep kiezen om op te targeten. Zo heb je meer opties om de gewenste doelgroep te targeten en daarmee meer kwalitatieve bezoekers naar je platform te sturen.

Hoe adverteer ik op Bing Shopping?

Als je wilt adverteren via Bing heb je een account nodig bij Microsoft Advertising. In het Microsoft Merchant Center kun je vervolgens de domeinnaam van je webshop aangeven en de vereiste productfeed uploaden.

Indien jouw bedrijf adverteert via Google Ads, is het mogelijk om de Google Shopping campagnes te importeren naar Microsoft Advertising. Hiervoor moet je de Microsoft Merchant Center tijdelijk koppelen aan Google’s Merchant Center. Zo hoef je je productfeed niet twee keer aan te maken.

Omdat je Microsoft-catalogus na 30 dagen vervalt, dien je de productfeed maandelijks opnieuw te uploaden om je advertenties te blijven tonen. Het is ook mogelijk om dit proces te automatiseren zodat je dit zelf niet hoeft te doen.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Adverteren Bing Shopping uitbesteden

Bij een gedegen aanpak van Microsoft adverteren, moet je op diverse zaken laten. Zeker zodra men nog geen ervaring heeft met het opbouwen van een Google Shopping campagne. Echter is het een uitstekende manier om je producten of diensten door middel van advertenties via Microsoft adverteren bij de doelgroep onder de aandacht te brengen.

Om het maximale uit je Shopping campagnes te halen, dient men doelgerichte aanpassingen en wijzigingen door te voeren. Zo kun je snel zien welk effect je shopping advertentie heeft op het online verkeer en de conversies. Tenslotte is het ook van belang om regelmatig onderhoud te verrichten binnen je productfeed of wellicht hierin segmenteren. Op die manier kun je meerdere type klanten bedienen. 

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

10 tips voor het adverteren op bol.com
10 tips voor het adverteren op bol.com

Bol.com is het grootste e-commerce platform van Nederland en vertegenwoordigt een onmisbare weg voor bedrijven om in contact te komen met een breed en zeer actief con ...

Lees verder
Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes
Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes

Microsoft Advertising (voorheen Bing Ads) is een uitgebreid advertentieplatform van Microsoft waarmee bedrijven hun klanten op meerdere apparaten en platforms kunnen ...

Lees verder
Best practices voor jouw Google Ads campagnes
Best practices voor jouw Google Ads campagnes

Wil jij zichtbaar worden in de Google zoekresultaten? In dat geval kan search engine advertising (SEA) een eerste stap zijn. Het opzetten van een Google Ads campagne ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Envoker
Veelgestelde vragen

Vind het antwoord

Wat is zoekmachine adverteren (SEA)?

Zoekmachine Adverteren (SEA) is een onderdeel van de digitale marketing strategie van een bedrijf waarbij betaalde advertenties worden ingezet die verschijnen op de resultatenpagina's van zoekmachines (of SERP's).

Wat zijn de voordelen van SEA?

Met adverteren via zoekadvertenties heb je in een korte tijd snel resultaat. Je hebt de volledige controle over hoeveel je maximaal per dag uitgeeft. Je kunt gemakkelijk de resultaten per campagne bekijken en inzien welke succesvol zijn en welke minder succesvol zijn.

Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

SEA wordt gezien als korte termijnstrategie waarbij de resultaten afhankelijk zijn van je budget en je campagnes. Je betaalt per click en zodra je budget op is, word je niet meer getoond. SEO wordt gezien als lange termijnstrategie. Je zult meer tijd moeten investeren en het levert pas na iets langere tijd iets op. Voor een goede online marketing strategie raden we aan om zowel SEA als SEO als een permanente strategie in te zetten.

Hoe zet je SEA in?

Om SEA succesvol in te zetten, is het essentieel om van te voren een goed plan op te stellen. Vervolgens maak je sterke advertenties met een goede structuuropbouw en de juiste zoektermen. Het is belangrijk om de advertenties wekelijks te onderhouden en bij te sturen op de KPI’s. Zorg er als laatste voor dat je resultaten nog beter worden door de campagnes doorlopend te optimaliseren.

Wat levert SEA op?

De bedrijven die bovenaan in de zoekresultaten verschijnen ontvangen de meeste potentiële klanten en leads op hun website of webshop. Financieel kleven er aan SEA relatief weinig risico’s en kan het een hoog rendement opleveren, je betaalt namelijk pas als er op jouw advertentie wordt geklikt.

SCROLL