Google Shopping

Zoekmachine Adverteren

Resultaatgericht
Google Shopping Uitbesteden

Ontdek Google Shopping
Onze klanten
Google Shopping referenties
CarCollect GrootPlezier Imkershop YD Nordic House Energetica Natura Veritas Ballonvaren Zeeland Easy2Rent NRV Rondreizen Bushcraftshop Depot Zeven Aanhangwagens XXL West-Brabant Thuisbakkerswinkel Eco-Point Chevaldo INNO Timesavers Verhuurwinkel Auto Poppe Hello Archie Horecaservice Nevejan OSU Gifts Brico CPS Rabeko Zero Sauce De Matrassengigant Dakenshop Roompot Morres Pak Aanhangwagens Wellens Men Installatiebalie CarCollect GrootPlezier Imkershop YD Nordic House Energetica Natura Veritas Ballonvaren Zeeland Easy2Rent NRV Rondreizen Bushcraftshop Depot Zeven Aanhangwagens XXL West-Brabant Thuisbakkerswinkel Eco-Point Chevaldo INNO Timesavers Verhuurwinkel Auto Poppe Hello Archie Horecaservice Nevejan OSU Gifts Brico CPS Rabeko Zero Sauce De Matrassengigant Dakenshop Roompot Morres Pak Aanhangwagens Wellens Men Installatiebalie

Google Shopping

Zoekmachine adverteren (SEA) is een krachtig instrument voor bedrijven om hun zichtbaarheid te vergroten en potentiële klanten te bereiken op de resultatenpagina's van zoekmachines (SERP's). Als je wilt adverteren in Google zijn er verschillende mogelijkheden om je product of dienst onder de aandacht te brengen. De bekendste daarvan is het vertonen van de tekstadvertenties die worden vertoond boven de organische zoekresultaten.

Behalve deze vorm van Google adverteren kan je ook kiezen voor Google Shopping advertenties. Adverteren via Google shopping ligt qua opzet in het verlengde van de meer traditionele beeldreclames. Met deze vorm van adverteren presteren de Shopping advertenties een product die de gebruiker direct naar het artikel brengt. Je kan Google Shopping uitbesteden aan een Google Shopping Bureau. 

Waarom Google Shopping?

Dynamisch

Google Shopping dynamisch opbouwen voor betere resultaten.

Converterend

Shopping campagnes zorgen voor de meeste aankopen binnen Google.

Pay per click

Ervaar weinig risico's met een hoog rendement.

Onmisbaar

Alle informatie over jouw product in één oogopslag bovenin Google.

Motoport Goes

52%Meer zichtbaarheid

Uitgelichte case: MotoPort Goes

De lokale zichtbaarheid verhogen door content uitrol

52%Meer zichtbaarheid

6Nieuwe top 1 posities

348%Meer traffic verwacht

We zijn blij met de samenwerking tussen Envoker en ons bedrijf. Dit jonge en enthousiaste team heeft verstand van zaken. Ze denken graag mee en reageren snel en adequaat op vraagstukken.

Lees de volledige case

Google Shopping Bureau

Verder maakt de adverteerder natuurlijk kosten voor een Shopping advertentie. Net als bij het reguliere zoekmachine adverteren met tekstadvertenties van Google, betaalt de adverteerder alleen wanneer iemand op een Google Shopping-advertentie klikt. Per klik op je advertentie betaal je een bepaald bedrag, dat wordt afgetrokken van het dagbudget dat je hebt ingesteld. In tegenstelling tot de reguliere tekstadvertenties van Google Ads, laten Shopping-advertenties afbeeldingen zien met aanvullende informatie over een specifiek product. Wanneer een consument op een Shopping-advertentie klikt, wordt diegene rechtstreeks naar de productpagina geleid. Bij een klik op de advertentie komt de internetgebruiker ook direct op de productpagina terecht. 

Voor- en nadelen adverteren Google Shopping

Zowel voor webshopeigenaren als hun bezoekers zijn er diverse voordelen verbonden aan Google Shopping adverteren. Potentiële klanten kunnen bijvoorbeeld eenvoudig en doelgericht de producten waarin ze interesse hebben met elkaar vergelijken. Het overzichtelijk naast elkaar plaatsen van de beeldadvertenties zorgt ervoor dat aankopen en de daaraan voorafgaande besluitvormingsprocessen bovendien sneller verlopen. Daarnaast zijn de Shopping advertenties bedoelt om te verschijnen zodra men een relevante zoekopdracht invoert in Google. Daarmee geeft de potentiële klant al een signaal dat ze iets willen kopen. In plaats van te betalen voor klikken van bezoekers in de oriëntatiefase, betaalt de adverteerder voor bezoekers met een koopintentie die bereid zijn om over te gaan tot een transactie.

Een voordeel voor de via Google Shopping campagnes adverterende webshops is dat geïnteresseerde klanten direct een indruk krijgen van hoe een product eruitziet en wat de prijs is. Vooral dit laatste kan voor de webshopeigenaar juist een nadeel zijn, omdat veel mensen nu eenmaal geneigd zijn om bij hun eerste selectie uit te gaan van de laagste prijs.

Hoe adverteer ik op Google Shopping?

Om te adverteren via Google Shopping moet je zoals vermeld een shopping feed aanmaken van de producten die je wilt promoten en deze data uploaden. Daartoe dien je de beschikking te hebben over een Google Ads account, alsmede een Merchant Center account bij Google.

Google Ads is de service waarmee online advertentiecampagnes kunnen worden opgezet op aan Google gelieerde websites. Via het Google Merchant account kan je product- en webshopgegevens uploaden naar Google. Deze worden vervolgens toegankelijk voor de Google-diensten die je voor je promotieactiviteiten inzet. Om je inspanningen inzichtelijk te maken, kun je gebruik maken van Google Ads en/of Google Analytics voor een duidelijke weergave van je resultaten. Zo zie je hoe effectief je advertenties zijn en kun je deze waar nodig aanpassen. Het optimaliseren van je campagne is trouwens iets wat regelmatig moet gebeuren. Je kan ook Google Shopping uitbesteden aan een Google Shopping Bureau. 

DRIVEN BY PERFORMANCE

Adverteren Google Shopping

Bij het ontwikkelen van Google Shopping advertenties komt er best wel wat werk bij kijken. Hierbij is allereerst van belang om te starten bij een goede basis; het opbouwen van data-, of product feed. De adverteerder moet ervoor zorgen dat de productitels zo volledig mogelijk ingevuld zijn, de landingspagina’s voldoen aan de eisen van Google en de prijzen moeten up-to-date zijn. 

Vervolgens kan de adverteerder aan de slag met het configureren van Google Merchant Center. Bij de juiste inzet en gedegen strategie kunnen de behaalde resultaten nauwgezet gevolgd worden, zodat de campagnes eventueel bijgestuurd kunnen worden om ervoor te zorgen dat de webshop nog meer rendement oplevert.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

10 tips voor het adverteren op bol.com
10 tips voor het adverteren op bol.com

Bol.com is het grootste e-commerce platform van Nederland en vertegenwoordigt een onmisbare weg voor bedrijven om in contact te komen met een breed en zeer actief con ...

Lees verder
Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes
Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes

Microsoft Advertising (voorheen Bing Ads) is een uitgebreid advertentieplatform van Microsoft waarmee bedrijven hun klanten op meerdere apparaten en platforms kunnen ...

Lees verder
Best practices voor jouw Google Ads campagnes
Best practices voor jouw Google Ads campagnes

Wil jij zichtbaar worden in de Google zoekresultaten? In dat geval kan search engine advertising (SEA) een eerste stap zijn. Het opzetten van een Google Ads campagne ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Envoker
Veelgestelde vragen

Vind het antwoord

Wat is zoekmachine adverteren (SEA)?

Zoekmachine Adverteren (SEA) is een onderdeel van de digitale marketing strategie van een bedrijf waarbij betaalde advertenties worden ingezet die verschijnen op de resultatenpagina's van zoekmachines (of SERP's).

Wat zijn de voordelen van SEA?

Met adverteren via zoekadvertenties heb je in een korte tijd snel resultaat. Je hebt de volledige controle over hoeveel je maximaal per dag uitgeeft. Je kunt gemakkelijk de resultaten per campagne bekijken en inzien welke succesvol zijn en welke minder succesvol zijn.

Wat is het verschil tussen SEA en SEO?

SEA wordt gezien als korte termijnstrategie waarbij de resultaten afhankelijk zijn van je budget en je campagnes. Je betaalt per click en zodra je budget op is, word je niet meer getoond. SEO wordt gezien als lange termijnstrategie. Je zult meer tijd moeten investeren en het levert pas na iets langere tijd iets op. Voor een goede online marketing strategie raden we aan om zowel SEA als SEO als een permanente strategie in te zetten.

Hoe zet je SEA in?

Om SEA succesvol in te zetten, is het essentieel om van te voren een goed plan op te stellen. Vervolgens maak je sterke advertenties met een goede structuuropbouw en de juiste zoektermen. Het is belangrijk om de advertenties wekelijks te onderhouden en bij te sturen op de KPI’s. Zorg er als laatste voor dat je resultaten nog beter worden door de campagnes doorlopend te optimaliseren.

Wat levert SEA op?

De bedrijven die bovenaan in de zoekresultaten verschijnen ontvangen de meeste potentiële klanten en leads op hun website of webshop. Financieel kleven er aan SEA relatief weinig risico’s en kan het een hoog rendement opleveren, je betaalt namelijk pas als er op jouw advertentie wordt geklikt.

SCROLL