Google Shopping

Zoekmachine Adverteren

Resultaatgericht
Google Shopping Uitbesteden

Ontdek Google Shopping
Onze klanten
Google Shopping referenties
Installatiebalie Slaapwel OSU Gifts Verhuurwinkel Morres CarCollect Saman Groep Pak Aanhangwagens Imkershop Aanhangwagens XXL West-Brabant Dakenshop Landal GreenParks Easy2Rent Thuisbakkerswinkel Chevaldo Boulevard 17 Wellens Men Hello Archie Depot Zeven Ballonvaren Zeeland Energetica Natura Roompot GrootPlezier CPS Brico Eco-Point Getaway Travel Veritas Horecaservice Nevejan INNO Bushcraftshop YD Nordic House Auto Poppe NRV Rondreizen Timesavers Installatiebalie Slaapwel OSU Gifts Verhuurwinkel Morres CarCollect Saman Groep Pak Aanhangwagens Imkershop Aanhangwagens XXL West-Brabant Dakenshop Landal GreenParks Easy2Rent Thuisbakkerswinkel Chevaldo Boulevard 17 Wellens Men Hello Archie Depot Zeven Ballonvaren Zeeland Energetica Natura Roompot GrootPlezier CPS Brico Eco-Point Getaway Travel Veritas Horecaservice Nevejan INNO Bushcraftshop YD Nordic House Auto Poppe NRV Rondreizen Timesavers

Wat is Google Shopping?

Google Shopping is een service van Google die een visueel aantrekkelijke manier biedt om producten te tonen in Google Search. Het is speciaal ontworpen om retailers de mogelijkheid te geven hun producten op een opvallende en directe manier aan potentiële klanten te tonen. Door het gebruik van Google Shopping ads kunnen producten worden uitgelicht in zoekresultaten, waardoor de zichtbaarheid en kansen op verkopen aanzienlijk worden vergroot. Google Shopping uitbesteden? Dan kun je vertrouwen op de expertise van een Google Shopping specialist om je online zichtbaarheid en verkoop te maximaliseren.

De kracht van Google Shopping ligt in de integratie met het Google Merchant Center en Google Ads, waardoor je producten niet alleen in de zoekresultaten verschijnen, maar ook in andere Google-gerelateerde platforms en netwerken. Als je jouw aanpak van Google Shopping adverteren wilt versterken, kan een samenwerking met een ervaren Google Shopping bureau je helpen je doelen te bereiken. Het bied je de mogelijkheid om je producten op het juiste moment in de customer journey te presenteren, waardoor de kans op conversie en klantenbinding toeneemt. Met Google Shopping kan je je online aanwezigheid versterken en je marktbereik uitbreiden.

Waarom Google Shopping?

Converterend

Shopping campagnes zorgen voor de meeste aankopen binnen Google.

Onmisbaar

Alle informatie over jouw product in één oogopslag bovenin Google.

Pay per click

Ervaar weinig risico's met een hoog rendement.

Dynamisch

Google Shopping dynamisch opbouwen voor betere resultaten.

Klok'uus

+21%Meer bezoekers

Uitgelichte case: Klok'uus

Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing

+21%Meer bezoekers

VisibiliteitGem. 15 posities gestegen

-15% Verlaging in CPC

We zijn erg tevreden over de samenwerking met Envoker en hun manier van aanpakken. Het team heeft kennis van zaken en delen deze kennis ook met ons. Daarnaast denken ze altijd met ons mee...

Lees de volledige case

Hoe werkt Google Shopping?

Het gebruik van Google Shopping begint met het opzetten van een Google Merchant Center-account. Hierna koppel je deze gegevens aan Google Ads om je advertentiecampagnes te creëren. Dit integratieproces zorgt ervoor dat je producten zichtbaar worden in Google Search en op andere Google-netwerken. Je selecteert zoekwoorden, stelt budgetten in en kiest biedstrategieën die passen bij jouw doelgroep en bedrijfsdoelstellingen. Bij Google Shopping  kan je inzichten verkrijgen over hoe klanten met je advertenties omgaan en aanpassingen maken om de prestaties verder te verbeteren. Denk hierbij aan het verfijnen van je productbeschrijvingen, het aanpassen van prijzen en het testen van verschillende afbeeldingen om te zien welke het beste resultaat geeft bij je doelgroep.

De optimalisatie van Google Shopping advertenties

De optimalisatie van je Google Shopping advertenties is een continu proces dat vraagt om aandacht en inzicht. Het begint met het regelmatig bijwerken van je productinformatie in het Google Merchant Center. Zorg ervoor dat alle productdetails, zoals prijzen, beschrijvingen en afbeeldingen, actueel en accuraat zijn. Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van de kwaliteit van je advertenties, maar zorgt ook voor een hoge relevantie voor potentiële klanten. Het toepassen van SEA-technieken in jouw Google Shopping strategie kan helpen om de effectiviteit van je campagnes te vergroten. Analyseer de prestaties van je Google Shopping ads regelmatig om te begrijpen wat werkt en wat niet. Maak gebruik van de inzichten die Google biedt om jouw campagnes te verfijnen. Let op zaken als klikfrequenties, conversieratio's en de gemiddelde cost per click. Door deze data te gebruiken, kan je je biedstrategieën aanpassen en ervoor zorgen dat je je advertentiebudget effectief besteedt. Het overwegen van Microsoft adverteren als aanvulling op je Google Shopping campagnes kan ook nuttig zijn, aangezien het je toegang geeft tot een ander publiek via Microsoft Shopping en andere Microsoft-netwerken. Het inschakelen van een Google Shopping agency kan een extra voordeel bieden in deze optimalisatie-inspanningen, door gespecialiseerde kennis en ervaring in te brengen. Een goed geoptimaliseerde Google Shopping campagne kan significante resultaten opleveren, waardoor je verkoop en zichtbaarheid verbeteren.

Een andere belangrijke factor in de optimalisatie van Google Shopping is het testen van verschillende advertentie-elementen. Experimenteer met verschillende producttitels, beschrijvingen en afbeeldingen om te zien welke combinaties de beste resultaten opleveren. Het is ook aan te raden om regelmatig seizoensgebonden updates en promoties in je productfeed op te nemen om je aanbiedingen aantrekkelijker te maken. Verder is het belangrijk om jouw Google Shopping-campagnes af te stemmen op je algemene online marketing strategieën. Zorg ervoor dat je advertenties aanvullend zijn aan je andere advertenties op platforms zoals social media en e-mailmarketing.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

Hagakure: Dé manier voor structuur in Google Ads
Hagakure: Dé manier voor structuur in Google Ads

In de wereld van digitale marketing is Google Ads een cruciaal instrument als je je online zichtbaarheid wilt vergroten en conversies wilt stimuleren. De complexiteit ...

Lees verder
5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven
5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven

Het is essentieel voor jou als bedrijf om SEA te benutten om je online zichtbaarheid te vergroten en effectief in contact te komen met je doelgroep. Het begrijpen van ...

Lees verder
10 tips voor het adverteren op bol.com
10 tips voor het adverteren op bol.com

Bol.com is het grootste e-commerce platform van Nederland en vertegenwoordigt een onmisbare weg voor bedrijven om in contact te komen met een breed en zeer actief con ...

Lees verder

Hoe verhoog ik mijn rankings op Google Shopping?

Om jouw rankings op Google Shopping te verhogen, is het essentieel om te beginnen met het optimaliseren van je productvermeldingen. Dit betekent dat je relevante titels en beschrijvingen moet gebruiken die overeenkomen met de zoekopdrachten van je doelgroep. Zorg ervoor dat de producttitels duidelijk en beschrijvend zijn en integreer zoekwoorden die vaak worden gebruikt in zoekopdrachten gerelateerd aan je producten. Een andere belangrijke factor is de kwaliteit van je productafbeeldingen. Hoge-resolutie beelden die je producten duidelijk en aantrekkelijk weergeven, kunnen de klikfrequentie (CTR) verhogen, wat een positieve invloed heeft op je rankings. Zorg er ook voor dat de prijsstelling van je producten concurrerend is, aangezien dit een aanzienlijke impact kan hebben op de beslissingen van koper en de algehele zichtbaarheid in de zoekresultaten.

Het verbeteren van jouw aanwezigheid op Google Shopping gaat ook over het begrijpen en optimaliseren van je doelgroepsegmentatie. Maak gebruik van de targetingopties in Google Ads om je advertenties te richten op specifieke demografische groepen, geografische locaties en zelfs op gebruikersgedrag. Door je advertenties te richten op de meest relevante en ontvankelijke doelgroepen, kan je de effectiviteit van je campagnes verbeteren en hoger scoren in de resultaten. Bovendien is het monitoren en aanpassen van je biedstrategieën cruciaal. Experimenteer met verschillende biedstrategieën en budgettoewijzingen om te zien wat het beste werkt voor jouw specifieke producten en markt. Het regelmatig analyseren van je campagneprestaties en het aanpassen van je strategieën op basis van deze data kan helpen om je zichtbaarheid en rankings te verbeteren. Vergeet tot slot het belang van reviews en ratings niet. Positieve beoordelingen van je producten kunnen de geloofwaardigheid en aantrekkelijkheid van je aanbiedingen verhogen, wat leidt tot betere prestaties in Google Shopping. Moedig tevreden klanten aan om feedback achter te laten en reageer proactief op eventuele negatieve reviews.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL