Instagram Adverteren

Social Media Marketing

Resultaatgericht
Instagram Adverteren

Ontdek Instagram Adverteren
Onze klanten
Instagram Adverteren referenties
Easy2Rent Roompot Wellens Men Timesavers Landal GreenParks Dierenwereld XL Pak Aanhangwagens Morres INNO Energetica Natura Aanhangwagens XXL West-Brabant Van Mele Veritas Easy2Rent Roompot Wellens Men Timesavers Landal GreenParks Dierenwereld XL Pak Aanhangwagens Morres INNO Energetica Natura Aanhangwagens XXL West-Brabant Van Mele Veritas

Instagram Adverteren

Adverteren op internet kan op verschillende manier en via verschillende kanalen. Hierbij kan social media ook een belangrijk onderdeel van zijn. Er zijn meerdere online social media platforms waarop je jouw bedrijf, merk, product of dienst kunt promoten. En één van deze social media kanalen om je doelgroep te bereiken, is Instagram. Instagram is een populair social-mediakanaal, dat dagelijks door miljoenen Nederlanders gebruikt wordt. Het platform is uitermate geschikt voor het delen van zowel foto's als video's. Maar kan ook worden ingezet voor het verspreiden van advertenties. 

Aanvankelijk trok het vooral een jongere doelgroep, maar ook steeds meer mensen in oudere leeftijdscategorieën sluiten zich erbij aan. Mede hierdoor is Instagram een belangrijk online kanaal voor uiteenlopende visuele reclame-uitingen om de gewenste doelgroep te bereiken. Met name betaald adverteren via Instagram Stories kent de nodige voordelen. Maar ook wanneer je voor niet-gesponsorde reclamecontent kiest, zijn op dit platform goede resultaten te behalen. Zo verschijnen de Instagram Stories altijd bovenaan in de newsfeed, leveren ze gepost op het juiste tijdstip en met gebruik van de juiste tags veel engagement op en kan je per advertentie zelf bepalen hoe groot het budget is.

Waarom Instagram Adverteren?

Meer leads

Creeër meer leads door social volgers naar jouw website te leiden.

Merkbeleving

Zorg ervoor dat bezoekers een consistente merkbeleving ervaren.

Meer traffic

Target gericht specifieke doelgroepen en verwijs ze door.

Groter bereik

Vergroot jouw bereik door gebruik te maken van Instagram Advertising.

Hello Archie

+624%groei in omzet uit SEA

Uitgelichte case: Hello Archie

Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar

+624%groei in omzet uit SEA

+327% meer transacties over alle kanalen

+200% groei in branded searches

Naast de technische expertise, vormen fexibiliteit, ondernemingsspirit en het acief meedenken als strategische partner, uiterst belangrijke fundamenten in de samenwerking met Envoker...

Lees de volledige case

Adverteren op Instagram

Instagram advertenties kunnen worden vormgegeven als foto of video, waarbij de advertentie ook mag bestaan uit verschillende foto’s of kort durende video’s. Geïnteresseerden kunnen deze zogeheten carrouseladvertenties horizontaal swipen of verticaal scrollen. Een andere toepasbare advertentievorm is een story-advertentie. Adverteren Instagram is een uitstekende manier voor verschillende doeleinden. Met de verschillende advertentievormen is het mogelijk om de focus te leggen op website klikken, videoweergaven, zorgen voor meer verkoop of andere websiteconversies en het vergroten van de bekendheid van je bedrijf, product of dienst. Dankzij de groeiende populariteit van Instagram vinden bedrijven in allerlei sectoren hier potentiële klanten.

Hoe adverteren op Instagram?

Er zijn meerdere manieren om je advertentie op het platform te verspreiden. Dit kan bijvoorbeeld op de profielpagina van je bedrijf, waarbij de commerciële boodschap in de tijdlijn van je volgers verschijnt. Maar het is ook mogelijk om jouw advertentie onder de aandacht te brengen via Instagram Stories.

Adverteren middels een Instagram Story betekent dat je video of foto 24 uur lang zichtbaar blijft en daarna verdwijnt. Het biedt tegelijkertijd goede kansen voor adverteerders door verschillende call-to-actions eraan toe te voegen zodat ze een gewenste actie kunnen ondernemen. Denk hierbij aan het opvragen van meer informatie, contact met je bedrijf opnemen of om simpelweg meer te bekijken op je website. Met een doordachte strategie en de nodige expertise, is het mogelijk om je doelgroep effectief te bereiken en het optimale uit een campagne te halen.

 

 

Gericht targeten

Om een gerichte doelgroep te targeten kun je eveneens kiezen voor een betaalde of gesponsorde Instagram advertentie. Daarvoor ga je naar je beheerpagina voor Facebook Ads, want beide websites zijn onderdeel van hetzelfde bedrijf. Via de advertentiebeheerpagina kan je jouw doelgroep aangeven op basis van interesses, woonplaats, geslacht en leeftijdscategorie.

Via de beheerpagina is het mogelijk om de advertenties via Facebook en Instagram te verspreiden. Aan de hand van 'Plaatsingen bewerken' heb je de keuze om je betaalde campagne via Instagram of beide kanalen uit te zetten.Vervolgens stel je het budget in en upload je je video- of fotoreclame. Nadat je advertentie is goedgekeurd door Facebook kan je Instagram campagne beginnen. Wat adverteren Instagram Stories kost hangt af van de duur van je campagne, de doelstelling en het aantal mensen dat je wilt bereiken.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Hulp bij adverteren op Instagram

Met name betaald adverteren via Instagram Stories kent de nodige voordelen. Maar ook wanneer je voor niet-gesponsorde reclamecontent kiest, zijn op dit platform goede resultaten te behalen. Zo verschijnen de Instagram advertenties altijd uitgelicht in de newsfeed of storyline, worden ze op het juiste tijdstip gepost en met de juiste boodschap voor je doelgroep, kan het veel engagement opleveren.

Om snel en doelgericht rendabele Instagram-campagnes op te zetten, kun je dit ook door een ervaren social media bedrijf als ons laten doen. Wij hebben de nodige ervaring met adverteren Instagram en weten zodoende wat wel en niet werkt en waar de beste kansen liggen. Zo kunnen we volledig op maat een campagnestrategie uitdenken op basis van jouw bedrijfsdoelstellingen en targets.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

8 doelgerichte tactieken voor effectieve retargeting op sociale media
8 doelgerichte tactieken voor effectieve retargeting op sociale media

Retargeting via social media is een strategie waarbij eerdere bezoekers van een website opnieuw benaderd worden door middel van gerichte advertenties op sociale media ...

Lees verder
7 redenen waarom je Facebook advertenties niet converteren
7 redenen waarom je Facebook advertenties niet converteren

In de snelle wereld van digitale marketing spelen Facebook-advertenties een cruciale rol bi ...

Lees verder
Threads (Instagram), wat is deze nieuwe X (voorheen Twitter) concurrent precies?
Threads (Instagram), wat is deze nieuwe X (voorheen Twitter) concurrent precies?

De wereld van sociale media is voortdurend in ontwikkeling, met nieuwe platforms die voortdurend opkomen en strijden om de aandacht van gebruikers. Gebruikers zijn al ...

Lees verder
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL