Instagram Adverteren

Instagram Adverteren

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Social Media Marketing

Instagram Adverteren

Adverteren op internet kan op verschillende manieren en via verschillende kanalen. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor social media. Onder de diverse online platforms waarop je jouw bedrijf, merk, product of dienst kunt promoten bevindt zich ook Instagram.

Instagram is een populair social-mediakanaal, dat dagelijks door miljoenen Nederlanders gebruikt wordt. Deze website voor het delen van foto’s en korte video’s leent zich namelijk eveneens voor het verspreiden van advertenties.  Aanvankelijk trok het vooral een jongere doelgroep, maar ook steeds meer mensen in oudere leeftijdscategorieën sluiten zich erbij aan. Mede hierdoor is Instagram een belangrijk online kanaal voor uiteenlopende reclame-uitingen.

Onze online marketing experts hebben alle benodigde kennis en expertise in huis voor succesvol adverteren op Instagram.

In het kort

Instagram adverteren

Instagram advertenties kunnen worden vormgegeven als foto of video, waarbij de advertentie overigens ook mag bestaan uit verschillende foto’s of kort durende video’s. Geïnteresseerden kunnen deze zogeheten carrouseladvertenties horizontaal swipen of verticaal scrollen. Andere toepasbare vormen zijn collectieadvertenties en etalageadvertenties.

Instagram adverteren is een uitstekende manier voor het vergroten van je naamsbekendheid of het algemeen promoten van producten, maar ook voor het uitrollen van meer gerichte reclamecampagnes. Dankzij de groeiende populariteit van Instagram vinden bedrijven in allerlei sectoren hier potentiële klanten.

Hoe adverteer ik op Instagram?

Er zijn meerdere manieren om je advertentie op het platform te verspreiden. Dit kan bijvoorbeeld op de profielpagina van je bedrijf, waarbij de commerciële boodschap in de tijdlijn van je volgers verschijnt. Verder kun je jouw advertentie onder de aandacht brengen via Instagram Stories.

Adverteren middels een Instagram Story betekent dat je video of foto 24 uur lang zichtbaar blijft en daarna verdwijnt. Met deze 24-uursbeperking wil Instagram gebruikers uiteraard stimuleren om elke dag op het platform actief te zijn, zodat ze niets missen. Het biedt tegelijkertijd goede kansen voor adverteerders.

Een gratis advertentie posten via Instagram Stories doe je eenvoudig via je Instagram-account. Je selecteert de foto of video die je wilt verspreiden en voegt features en filters toe. Posts met een locatievermelding en relevante hashtags hebben bij Instagram adverteren doorgaans het meeste bereik.

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof
Instagram Adverteren
gerichter targeten

Instagram Stories adverteren

Om gerichter te targeten kun je eveneens kiezen voor een betaalde of gesponsorde Instagram advertentie. Daarvoor ga je naar je beheerpagina voor Facebook Ads, want beide websites zijn onderdeel van hetzelfde bedrijf. Op de advertentiebeheerpagina kan je jouw doelgroep aangeven aan de hand van de bij jou bekende data, zoals interesses, woonplaats, geslacht en leeftijdscategorie.

Omdat via de beheerpagina zowel Facebook als Instagram Stories adverteren mogelijk is, selecteer je middels ‘plaatsingen bewerken’ op welke van de twee social-mediakanalen je betaalde advertentie moet worden getoond. Vervolgens stel je het budget in en upload je je video- of fotoreclame. Nadat je advertentie is goedgekeurd door Facebook kan je Instagram campagne beginnen. Wat adverteren Instagram Stories kost hangt af van de duur van je campagne, de doelstelling en het aantal mensen dat je wilt bereiken.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Hulp bij adverteren op Instagram

Met name betaald adverteren via Instagram Stories kent de nodige voordelen. Maar ook wanneer je voor niet-gesponsorde reclamecontent kiest, zijn op dit platform goede resultaten te behalen. Zo verschijnen de Instagram Stories altijd bovenaan in de newsfeed, leveren ze gepost op het juiste tijdstip en met gebruik van de juiste tags veel engagement op en kan je per advertentie zelf bepalen hoe groot het budget is.

Om snel en doelgericht rendabele Instagram-campagnes op te zetten, kun je dit vanzelfsprekend ook door ons laten doen. Wij hebben de nodige ervaring met Instagram adverteren en weten zodoende wat wel en niet werkt en waar de beste kansen liggen. Zo kunnen we volledig op maat een campagnestrategie uitdenken op basis van jouw bedrijfsdoelstellingen en targets.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Facebook Attribution: De heilige graal voor online marketeers!
Facebook Attribution: De heilige graal voor online marketeers!

Facebook heeft stilletjes weer een nieuwe tool gelanceerd, maar toen ik deze nieuwe tool in mijn Facebook Bedrijfsmanager zag staan was m’n interesse direct gewekt. Het digit ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat v ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Medisol
Imkershop
Aanhangwagens XXL West-Brabant
KonseptS
Vinetiq
NetworkApp
Ricoh Document Center
Auto Poppe
Roompot Business
Connections
Pak Aanhangwagens
Novid
Thermaalbad Arcen
Roompot Vakanties
Halito
Rabeko Zero Sauzen
NeaPharma
Van Mele
Pier 7
Dr. Feriduni
Largo
Dakenshop
Bosch Car Service
Witti Group
Cleanmastershop
Bloovi
Klok'uus
Nilsson
Elephant
Mojo Design
Decovry
Eponym
Wellens Men
Verhuurwinkel
Sentia
Bushcraftshop
Yd Nordic House