ActiveCampaign

Marketing Automation

Resultaatgerichte ActiveCampaign

Ontdek ActiveCampaign
Onze klanten
ActiveCampaign referenties
Pak Aanhangwagens Hello Archie Verhuurwinkel Aanhangwagens XXL West-Brabant Timesavers Roompot Landal GreenParks Veritas Morres Pak Aanhangwagens Hello Archie Verhuurwinkel Aanhangwagens XXL West-Brabant Timesavers Roompot Landal GreenParks Veritas Morres

ActiveCampaign

Online marketing kent veel verschijningsvormen. Eén daarvan is het versturen van e-mails. Deze methode van internetpromotie staat tevens bekend als e-mailmarketing. Behalve dat het een goede tool is om doelgroepen te bereiken, passen bedrijven het daarnaast toe om in direct contact te blijven met bestaande en potentiële klanten.

Om je e-mailmarketing zo effectief mogelijk aan te pakken, kun je gebruik maken van ActiveCampaign. Met ActiveCampaign kun je jouw volledige verkoopproces automatiseren, zodat je een continue stroom van klanten creëert, zonder dat het jou extra tijd kost.

Waarom ActiveCampaign?

Groter bereik

Vergroot jouw bereik door gebruik te maken van ActiveCampaign.

Meer inzicht

In welke fase een prospect zich bevindt in de sales funnel.

Meer rendement

Krijg jouw product of dienst beter in beeld bij geïnteresseerden.

Meer omzet

Door een relevante boodschap op het juiste moment te versturen.

Drogisterij.net

+15% Winstgevendheid van de paid marketing kanalen

Uitgelichte case: Drogisterij.net

Productsegmentatie naar een marge niveau getrokken

+15% Winstgevendheid van de paid marketing kanalen

+20% Meer zichtbaar in de Google Shopping resultaten

+30% Extra verkeer naar doelproducten

Envoker is een 'no nonsense' digital marketing bureau dat zich goed kan meten met de top van Nederland. We kennen Envoker al jaren, daardoor hebben ze bij ons het nodige vertrouwen opgebouwd...

Lees de volledige case

Wat is ActiveCampaign?

ActiveCampaign is een cloudgebaseerd softwareplatform. Het beschikt over tools die klantcontact minder tijdrovend maken. Naast e-mailmarketingopties biedt deze software mogelijkheden voor marketing automation, sales automation en Customer Relationship Management. Dankzij het platform kan je op het juiste moment de juiste e-mail naar de juiste persoon sturen. Je e-mails zullen daardoor minder snel als spamberichten worden ervaren, terwijl de gerichte inhoud potentiële klanten er ook gemakkelijker toe beweegt om je website of webshop te bezoeken en een aankoop te doen. En nog een belangrijk pluspunt: omdat het ActiveCampaign-platform op software-on-demand-basis werkt, zijn geen grote investeringen voor aanschaf nodig.

Klanten winnen op basis van dynamische content

Omdat klanten allemaal verschillende persoonlijke interesses hebben, is maatwerk bij e-mailmarketing vereist. Daarom stelt ActiveCampaign je in staat om naar elke ontvanger een e-mail met content op maat te sturen. Hiermee kan je elk bericht in zijn geheel aanpassen: van de tekst en call to action tot de afbeeldingen en video’s.

De inhoud wordt bepaald aan de hand van de tags die aan een contact verbonden zijn. Doordat je de naam van de ontvanger in de aanhef of tekst kan opnemen, worden je e-mails extra persoonlijk. Voor de vormgeving van een bericht is het mogelijk om gebruik te maken van bestaande templates of een exclusieve lay-out te maken.

E-mailmarketing gericht op de ontvanger

Wat ActiveCampaign-software voor heeft op andere aanbieders is dat je beter kunt inspelen op de interesses, voorkeuren en het gedrag van jouw contacten. In tegenstelling tot vergelijkbare systemen zijn er meer opties voor het automatiseren van e-mails en het segmenteren van de ontvangers. Doordat je gerichter te werk kunt gaan, is de kans dat je berichten ook daadwerkelijk worden geopend en gelezen een stuk groter.

Met de features die in het platform zijn geïntegreerd, kan je eenvoudig zien hoe hoog de clickrates zijn en welk soort e-mails het meeste opleveren. Om daarachter te komen biedt ActiveCampaign de mogelijkheid tot het uitvoeren van A/B testen. Je kunt testen op zaken als onderwerptitel, vermelde afzender, opmaak en vormgeving van de inhoud en het type call to action dat je gebruikt. Daarmee is e-mailmarketing geen giswerk meer en werk je doeltreffend toe naar een hoger rendement.

DRIVEN BY PERFORMANCE

E-mailmarketing software

Met ActiveCampaign kan je je e-mailmarketing intensief automatiseren. Dit gaat zelfs zo ver dat je een automatische serie gerichte e-mails kunt laten uitgaan naar je contacten. Je kan bijvoorbeeld controleren op welke links een specifieke ontvanger heeft geklikt. Op grond van die informatie wordt dan de follow-up e-mail geselecteerd.

Behalve of wel of niet op een link is geklikt, kan je onder meer instellen of iemand al dan niet heeft gereageerd op een e-mail en of een bericht is gedeeld via social media. Bijkomende categorieën op basis waarvan je de ontvangers kunt classificeren zijn contactgegevens, geografische gegevens en datum en tijd. Met behulp van dergelijke tags is het eenvoudig om op een later moment de juiste e-mail naar de juiste personen te sturen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Nieuws

Recente artikelen

Haal het meeste uit je B2B website met deze 5 Hubspot tips
Haal het meeste uit je B2B website met deze 5 Hubspot tips

In dit blog behandelen we vijf tips om zoveel mogelijk waarde uit je verkeer te halen via een tool als Hubspot, een uitgebreid online marketing en sales&nbs ...

Lees verder
8 ActiveCampaign automations die écht werken!
8 ActiveCampaign automations die écht werken!

Marketing automation is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een online marketingstrategie. In dit artikel willen we je acht automation ideeën en voorbeelde ...

Lees verder
Lead Scoring en Marketing Automation
Lead Scoring en Marketing Automation

Een van de uitdagingen voor marketeers is het “begrijpen” wie er in de database zit en hoe je deze ‘leads’ kunt bewerken zodat ze tot een conversie overgaan. ...

Lees verder

Beoordelingscijfer aan je contacten toevoegen

Een andere handige functie is lead scoring. Hiermee zie je in één oogopslag de status van elk van je contacten. ActiveCampaign hanteert daartoe een puntensysteem. Marketeers kunnen aan hun contacten punten toevoegen en aftrekken op basis van acties of passiviteit. Factoren die je daarbij een rol kunt laten spelen zijn of iemand je e-mails leest, je webshop of website heeft bezocht, een informatieverzoek heeft ingediend of onlangs een bestelling heeft geplaatst.

Als een zekere score is bereikt, wordt automatisch een daarbij aansluitende en relevante e-mail verstuurd. Dankzij de goede prijs kwaliteit verhouding is ActiveCampaign-software een aantrekkelijke tool voor e-mailmarketing. Met zijn vele mogelijkheden leent het zich er uitstekend voor om leads en prospects warm te houden en nieuwe klanten binnen te halen.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

SCROLL