Facebook Adverteren

Facebook Adverteren

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Facebook adverteren

Met Facebook adverteren je doelgroep bereiken

Als een van de populairste social media ter wereld, speelt Facebook een cruciale rol bij online marketing. Omdat er dagelijks miljoenen mensen op het platform actief zijn, is door te adverteren via Facebook vrijwel elke doelgroep te bereiken. Je kunt zelfs eenvoudig specifieke doelgroepsegmenten targeten.

De kosten adverteren Facebook vallen alleszins mee, zodat je ook met een beperkt reclamebudget uitstekende resultaten kunt behalen.

Er zijn meerdere manieren om via Facebook jouw doelgroep te bereiken. Het plaatsen van onbetaalde organische posts kent echter diverse beperkingen vergeleken met het betaald ‘boosten’ van berichten of het uitgebreidere adverteren met Facebook. Marketingbureau Envoker kent de mogelijkheden voor adverteren op Facebook door en door. Wij geven je Facebook adverteren tips en zetten desgewenst een complete advertentiecampagne voor je op.

Voordelen

Adverteren Facebook heeft veel voordelen

Een ontegenzeggelijk verschil is vooral het aantal mensen dat een organische of gepromote post onder ogen krijgt. Het is geen geheim dat je door te adverteren op Facebook veel meer mensen bereikt dan met organische of gepromote berichten op je pagina.

Belangrijke voordelen Facebook adverteren zijn verder dat je uit allerlei doelgroepspecificaties kan kiezen en je de doelstellingen en het advertentiedesign duidelijk kunt aangeven. Daar komt nog bij dat je achter de schermen eenvoudig ziet of en hoe adverteren via Facebook tot het gewenste effect leidt. De resultaten zijn dankzij de Facebook pixel namelijk meetbaar en worden inzichtelijk gemaakt in de advertentiemanager van het platform.

Hoe werkt Facebook adverteren?

Het ontwikkelen van een Facebook advertentie gebeurt met behulp van de advertentiemanager of power editor, vergelijkbaar met Google AdWords. Daar zet onze marketeer een campagne op, waarbij allereerst de doelstellingen worden bepaald. Dit kan bijvoorbeeld brand awareness zijn, het stimuleren van verkeer naar je webshop of het genereren van vind ik leuks op je bericht of pagina.

Vervolgens bepalen we je Facebook adverteren doelgroep door details als gewenste leeftijdscategorie, geslacht, woonplaats, interesses en andere relevante demografische gegevens in te vullen. Nadat het voor de campagne gereserveerde budget is ingesteld, kan jouw advertentie worden aangemaakt. Dit is tevens het moment waarop de advertentievorm wordt geselecteerd, zoals een linkadvertentie, carrouseladvertentie of video-advertentie. Voorts moet er een bijpassende tekst of call-to-action worden gecreëerd. In de advertentiemanager worden ook de resultaten van een campagne weergegeven, zoals bij Google Analytics.

Zeer professioneel en bekwaam

Met een professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij voor ogen hadden, met Envoker kregen we precies wat we wilden.

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V./Dakenshop | Dakenshop

Helma van Hoof

Envoker is een fijne partner voor ons

We zijn erg tevreden over de samenwerking, Envoker luistert naar onze uitdagingen en verwachtingen en past de werkzaamheden daarop aan. Ze zorgen dat onze doelstellingen worden behaald. Daarnaast gaat de communicatie erg vlotjes, we hoeven nooit lang te wachten op antwoord en er wordt altijd pro-actief meegedacht! Envoker is een fijne partner voor ons!

Erik van ’t Padje Oprichter en DGA | Bushcraftshop

Erik van ’t Padje

Een verlengde van ons marketingteam

Het samenwerken met Envoker ervaren we als erg prettig. Het is een partij die kennis heeft van zaken en ook altijd met ons meedenkt om onze online performance steeds te verbeteren. Zij verdiepen zich steeds in de online materie en zo zijn wij altijd op de hoogte van alle nieuwtjes. Zij nemen een hoop werk uit onze handen en doen waar zij goed in zijn. Door dat wij altijd met hetzelfde team samenwerken, voelt het alsof Jesper en Thor (team Envoker) een verlengde van ons marketingteam zijn.

Joline Windhorst Marketing Manager | Sentia

Joline Windhorst

Een proactieve en grondige aanpak

Sinds 2018 werken we samen met Envoker om onze online marketing strategie te verbeteren. We ervaren dit partnership als erg prettig zowel op het vlak van: de communicatie, de kennisdeling en de praktische uitvoering. We zijn inmiddels al heel wat kennis én klanten rijker dankzij een proactieve en grondige aanpak. Het team van Envoker denkt met ons mee en helpt ons richting te geven aan de prioriteiten om onze online visibiliteit steeds weer naar een hoger niveau te tillen.

Bianca Hamers Global Marketing Manager | Halito

Bianca Hamers

Een zeer kundige enthousiaste club

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
Facebook Adverteren
Best Practices

Tips adverteren op Facebook

Mensen die vaak gebruik van Facebook maken, krijgen veel advertenties voorgeschoteld. Daarom geven wij bij het opzetten van een campagne rond adverteren Facebook tips die ervoor zorgen dat je advertentie ook daadwerkelijk gezien wordt. Het verschilt per product, dienst en bedrijf hoe adverteren op Facebook vorm moet worden gegeven, als de lezer maar geprikkeld wordt. Een aansprekende afbeelding, foto of video is daarbij onmisbaar, maar ook het bedenken van het tekstgedeelte vereist de nodige aandacht.

Wanneer we voor adverteren op Facebook tips aangaande de begeleidende tekst geven, is het uitgangspunt ‘hou het kort en direct’. Social-mediagebruikers bepalen in een paar seconden of ze iets de moeite waard vinden. Bij Facebook adverteren moet dus direct duidelijk zijn wat jouw product, dienst of website biedt. Het uiteindelijke doel is om de lezer vast te houden en door te laten klikken.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Adverteren op Instagram via Facebook

De Instagram app en bijbehorende website zijn eveneens onderdeel van Facebook. In de Facebook-advertentiemanager kun je daarom ook aangeven of je campagne Instagram gebruikers moet bereiken. Net als bij Facebook adverteren kan je meerdere advertentietypes creëren en zijn er diverse opties om je doelgroep te selecteren. Adverteren op Instagram leent zich voor uiteenlopende promotiecampagnes zoals het vergroten van je naamsbekendheid en de ondersteuning van aanbiedingen.

Ook het verspreiden van een ‘how to’- of tutorialvideo, het genereren van aandacht voor een specifieke dienst of bepaald product en het opzetten van loyaliteitsacties die zich op reeds bestaande klanten richten komt veel voor. Met name branded content doet het goed via Instagram en het laten zien van authentiek ogende foto’s levert doorgaans het meest op. Het verhaal erachter is ook belangrijk, terwijl de ervaring leert dat een Instagram advertentie niet te schreeuwerig moet zijn.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Facebook Adverteren
acebook kosten

Adverteren via Facebook kosten

Hoewel je adverteren op Facebook dus goed kan combineren met Instagram, zijn de tips Facebook adverteren toch beduidend anders. Envoker helpt je daarom graag bij het opzetten van je advertenties. Wij weten precies wat en hoe werkt adverteren op Facebook en Instagram. Je vraagt je misschien nog af ‘wat kost adverteren op deze social-mediakanalen?’. Daarin kunnen we duidelijk zijn, want bij Facebook adverteren heb je je budgetgrens zelf in de hand.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om een bepaald bedrag per dag of per campagne hiervoor aan te geven in de advertentiemanager. Facebook zorgt er dan voor dat de advertenties zo resultaatgericht mogelijk worden uitgezet onder jouw doelgroep. Om meteen al bij het opzetten van adverteren op Facebook kosten te beperken, kies je voor Envoker. Zo hou je meer geld over voor succesvol Facebook adverteren.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze
e-mailnieuwsbrief

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Recente artikelen

Facebook Attribution: De heilige graal voor online marketeers!
Facebook Attribution: De heilige graal voor online marketeers!

Facebook heeft stilletjes weer een nieuwe tool gelanceerd, maar toen ik deze nieuwe tool in mijn Facebook Bedrijfsmanager zag staan was m’n interesse direct gewekt. Het digit ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks
Google Tag Manager 101 - Tips en Tricks

In de vorige blog bespraken we wat Google Tag Manager precies is, hoe het werkt en wat de voordelen hiervan zijn voor (online) marketeers. Vandaag helpen we je graag wat verder ... Lees verder

Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?
Google Tag Manager 101 - Waarom is het zo essentieel voor online marketeers?

Google Tag Manager, een belangrijke tool binnen online marketing. Maar wat is het precies en hoe werkt het? En waarom is het zo essentieel voor online marketeers? Lees verder

Onze klanten

Wij werken ook voor

Van Mele
Nilsson
Decovry
Auto Poppe
Elephant
Thermaalbad Arcen
Bushcraftshop
Halito
Aanhangwagens XXL West-Brabant
Pak Aanhangwagens
Klok'uus
Bosch Car Service
Dakenshop
NeaPharma
Verhuurwinkel
Roompot Business
Pier 7
Wellens Men
NetworkApp
Yd Nordic House
Bloovi
Roompot Vakanties
Ricoh Document Center
Eponym
Cleanmastershop
Largo
Connections
Imkershop
KonseptS
Sentia
Vinetiq
Medisol
Mojo Design
Dr. Feriduni
Novid
Witti Group
Rabeko Zero Sauzen