Facebook Adverteren

Facebook Adverteren

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Facebook adverteren

Met Facebook adverteren je doelgroep bereiken

Als een van de populairste social media ter wereld, speelt Facebook een cruciale rol bij online marketing. Omdat er dagelijks miljoenen mensen op het platform actief zijn, is door te adverteren via Facebook vrijwel elke doelgroep te bereiken. Je kunt zelfs eenvoudig specifieke doelgroepsegmenten targeten.

De kosten adverteren Facebook vallen alleszins mee, zodat je ook met een beperkt reclamebudget uitstekende resultaten kunt behalen.

Er zijn meerdere manieren om via Facebook jouw doelgroep te bereiken. Het plaatsen van onbetaalde organische posts kent echter diverse beperkingen vergeleken met het betaald ‘boosten’ van berichten of het uitgebreidere adverteren met Facebook. Marketingbureau Envoker kent de mogelijkheden voor adverteren op Facebook door en door. Wij geven je Facebook adverteren tips en zetten desgewenst een complete advertentiecampagne voor je op.

Voordelen

Adverteren Facebook heeft veel voordelen

Een ontegenzeggelijk verschil is vooral het aantal mensen dat een organische of gepromote post onder ogen krijgt. Het is geen geheim dat je door te adverteren op Facebook veel meer mensen bereikt dan met organische of gepromote berichten op je pagina.

Belangrijke voordelen Facebook adverteren zijn verder dat je uit allerlei doelgroepspecificaties kan kiezen en je de doelstellingen en het advertentiedesign duidelijk kunt aangeven. Daar komt nog bij dat je achter de schermen eenvoudig ziet of en hoe adverteren via Facebook tot het gewenste effect leidt. De resultaten zijn dankzij de Facebook pixel namelijk meetbaar en worden inzichtelijk gemaakt in de advertentiemanager van het platform.

Hoe werkt Facebook adverteren?

Het ontwikkelen van een Facebook advertentie gebeurt met behulp van de advertentiemanager of power editor, vergelijkbaar met Google AdWords. Daar zet onze marketeer een campagne op, waarbij allereerst de doelstellingen worden bepaald. Dit kan bijvoorbeeld brand awareness zijn, het stimuleren van verkeer naar je webshop of het genereren van vind ik leuks op je bericht of pagina.

Vervolgens bepalen we je Facebook adverteren doelgroep door details als gewenste leeftijdscategorie, geslacht, woonplaats, interesses en andere relevante demografische gegevens in te vullen. Nadat het voor de campagne gereserveerde budget is ingesteld, kan jouw advertentie worden aangemaakt. Dit is tevens het moment waarop de advertentievorm wordt geselecteerd, zoals een linkadvertentie, carrouseladvertentie of video-advertentie. Voorts moet er een bijpassende tekst of call-to-action worden gecreëerd. In de advertentiemanager worden ook de resultaten van een campagne weergegeven, zoals bij Google Analytics.

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Wesley Koolen

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!

Laura Ligthart Director Sales | Roompot Vakanties

Laura Ligthart

Zeer professionele en bekwame marketeers

Met een zeer professionele en persoonlijke manier van werken behalen wij aan de hand van de werkzaamheden van Envoker mooie resultaten. Wij zochten een online marketingbureau dat paste bij de groei die wij doormaakten en voor ogen hadden. Met Envoker kregen we precies wat we wilden. Wat mij zelf heel erg aanspreekt is het feit dat ze ook daadwerkelijk doen wat ze beloven waardoor we niet voor verrassingen komen te staan!

Helma van Hoof Manager RoofCommerce B.V. | Dakenshop

Helma van Hoof

Eén van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux

Envoker is voor mij één van de meest gerenommeerde digital marketing bureaus van de Benelux. Niet omwille van hun grootte, wel omwille van hun high level kennis en expertise. Ze gaan steeds zeer doelgericht te werk. Dit gecombineerd met een zeer persoonlijke omgang met hun klanten. Ze kennen de klant, ze begrijpen de klant zijn business, hun noden en kunnen finaal zo deliveren op een niveau die vele malen hoger ligt dan hun collega’s op de markt.

Marnik d'Hoore Founding CEO | Bloovi

Marnik d'Hoore

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Jornt de Meurichy
Facebook Adverteren
Best Practices

Tips adverteren op Facebook

Mensen die vaak gebruik van Facebook maken, krijgen veel advertenties voorgeschoteld. Daarom geven wij bij het opzetten van een campagne rond adverteren Facebook tips die ervoor zorgen dat je advertentie ook daadwerkelijk gezien wordt. Het verschilt per product, dienst en bedrijf hoe adverteren op Facebook vorm moet worden gegeven, als de lezer maar geprikkeld wordt. Een aansprekende afbeelding, foto of video is daarbij onmisbaar, maar ook het bedenken van het tekstgedeelte vereist de nodige aandacht.

Wanneer we voor adverteren op Facebook tips aangaande de begeleidende tekst geven, is het uitgangspunt ‘hou het kort en direct’. Social-mediagebruikers bepalen in een paar seconden of ze iets de moeite waard vinden. Bij Facebook adverteren moet dus direct duidelijk zijn wat jouw product, dienst of website biedt. Het uiteindelijke doel is om de lezer vast te houden en door te laten klikken.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Adverteren op Instagram via Facebook

De Instagram app en bijbehorende website zijn eveneens onderdeel van Facebook. In de Facebook-advertentiemanager kun je daarom ook aangeven of je campagne Instagram gebruikers moet bereiken. Net als bij Facebook adverteren kan je meerdere advertentietypes creëren en zijn er diverse opties om je doelgroep te selecteren. Adverteren op Instagram leent zich voor uiteenlopende promotiecampagnes zoals het vergroten van je naamsbekendheid en de ondersteuning van aanbiedingen.

Ook het verspreiden van een ‘how to’- of tutorialvideo, het genereren van aandacht voor een specifieke dienst of bepaald product en het opzetten van loyaliteitsacties die zich op reeds bestaande klanten richten komt veel voor. Met name branded content doet het goed via Instagram en het laten zien van authentiek ogende foto’s levert doorgaans het meest op. Het verhaal erachter is ook belangrijk, terwijl de ervaring leert dat een Instagram advertentie niet te schreeuwerig moet zijn.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient.

Hoe mooi en gebruiksvriendelijk je webshop of website ook is, uiteindelijk bepalen je potentiële klanten het succes ervan. En dat succes komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, maar is iets waar we samen intensief aan moeten werken. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. In plaats daarvan spreken we op momenten dat dat nodig is liever snel iets telefonisch door.

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons online marketing bureau. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeer, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Facebook Adverteren
acebook kosten

Adverteren via Facebook kosten

Hoewel je adverteren op Facebook dus goed kan combineren met Instagram, zijn de tips Facebook adverteren toch beduidend anders. Envoker helpt je daarom graag bij het opzetten van je advertenties. Wij weten precies wat en hoe werkt adverteren op Facebook en Instagram. Je vraagt je misschien nog af ‘wat kost adverteren op deze social-mediakanalen?’. Daarin kunnen we duidelijk zijn, want bij Facebook adverteren heb je je budgetgrens zelf in de hand.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om een bepaald bedrag per dag of per campagne hiervoor aan te geven in de advertentiemanager. Facebook zorgt er dan voor dat de advertenties zo resultaatgericht mogelijk worden uitgezet onder jouw doelgroep. Om meteen al bij het opzetten van adverteren op Facebook kosten te beperken, kies je voor Envoker. Zo hou je meer geld over voor succesvol Facebook adverteren.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Recente artikelen

Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!
Online Marketing in de reisbranche? Gebruik de eigenaardigheden van die markt!

Om te kunnen presteren in de travelbranche, met al zijn eigenaardigheden, is het belangrijk dat je als bedrijf, en zeker als marketeer, begrijpt wát er anders is. Hoe je hier ... Lees verder

De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders
De 3 grootste ergernissen van digitale adverteerders

De nieuwe adverteerders die we bezoeken, lijken tegenwoordig al hun vertrouwen kwijt te zijn in digitale bureaus. Ze zijn niet één, maar vier tot vijf keer na elkaar teleurge ... Lees verder

De jaarlijkse lijstjes met marketingtrends. Waardevol of waardeloos?
De jaarlijkse lijstjes met marketingtrends. Waardevol of waardeloos?

“Dé online marketingtrends die elke marketeer moet weten”, “Dé trends & tips voor 2020”. Het is weer de tijd van het jaar en je kunt er niet omheen. De jaarlijkse ... Lees verder