Cases

Cases

Topposities in de zoekresultaten door een driedelige SEO-strategie

ontdek deze case
Verhuurwinkel
Resultaten

Uitstekende prestaties

11 naar 35 Domeinautoriteit

+400% Stijging bezoekers uit organisch verkeer

+93,40% Stijging van de gemiddelde posities op de belangrijkste clusters

Verhuurwinkel.nl
Opdrachtgever

Het nieuwe huren: Eenvoudig en snel zónder extra kosten

Verhuurwinkel.nl is de perfecte partij voor het compleet maken van je feest, bruiloft of ander gepland event. Je huurt eenvoudig, snel en zonder extra kosten. Bovendien geniet je in heel Nederland en België van gratis verzending. Verhuurwinkel.nl beschikt over een groot assortiment. Van professionele beamers tot hippe silent disco sets en van verlichting tot de leukste Sarah en Abraham opblaaspoppen. Klanten voorzien van de mooiste offertes, de juiste producten en tijdige verzendingen staan op nummer één. Eén van de belangrijkste unique selling points is daarmee ook de hoge waarde van klanttevredenheid. Verhuurwinkel.nl doet er alles aan om klanten net dat beetje extra te geven.

Doelstelling

De belangrijkste zoektermen pushen naar top 3 posities in Google volgens de 3 SEO-pijlers

Verhuurwinkel.nl is inmiddels een bekende naam die tevoorschijn komt tussen de eerste vijf organische zoekresultaten. Bijvoorbeeld wanneer je op zoek bent naar een beamer, karaoke of silent disco voor een evenement, beurs of (verjaardag)feest. Dit was natuurlijk niet altijd het geval. Waar in 2019 zo’n 80% van de bezoekers kwam uit betaald verkeer, is dit nu in 2021 nog maar de helft. Waar komt deze verschuiving vandaan?

Niet alleen de goede en persoonlijke service zorgt ervoor dat klanten (opnieuw) terecht komen bij Verhuurwinkel.nl. Een gedegen SEO strategie heeft ook een flinke stijging in het aantal bezoekers uit organisch verkeer weten te behalen. Het doel van deze lange termijn strategie is om bezoekers en het aantal transacties uit organisch verkeer te verhogen en de marketingkosten uit advertising te drukken. Benieuwd naar het exacte resultaat en hoe wij deze verschuiving van betaald naar onbetaald hebben veroorzaakt? Lees dan snel verder.

Kim van Leeuwen
Een mooie stijging zien na alle verrichte werkzaamheden, geeft je de kick om nog beter te scoren.

Kim van Leeuwen Online marketeer

Aanpak

Een combinatie van content, autoriteit en technische SEO

In het eerste kwartaal van 2021 verschoof de focus van zoveel mogelijk omzet behalen op korte termijn naar een fundamentele lange termijn strategie. Een gedegen zoekmachine optimalisatie traject werd het middelpunt van de strategie voor 2021.

Research naar de belangrijkste zoekwoorden

Aangezien Verhuurwinkel.nl al enige tijd aanwezig is op het gebied van advertising, was het voor ons een stuk eenvoudiger om te ontdekken via welke zoektermen (potentiële) huurders op zoek gaan naar de verhuurartikelen. Deze zoektermen combineerden we met een uitgebreid zoekwoordonderzoek en we ontwikkelden daarbij een contentplanning op basis van de clusters met de hoogste aantal zoekvolumes. Ook brachten we de verhuurartikelen met de hoogste omzetmarge en de huidige markttrends in kaart. We gingen vervolgens aan de slag met het schrijven van de eerste content. De belangrijkste clusters die het hoogst scoorden op de voorgaande punten werden onze prioriteit. Na een grondige controle van de geschreven teksten werden deze geplaatst op de website en voorzien van een duidelijke en geoptimaliseerde metatitle, description en URL.

De autoriteit opbouwen door middel van kwalitatieve backlinks

Het plaatsen van goede content zorgt ervoor dat je terecht komt in de zoekresultaten en doorgaans snel stijgt naar de top 20. Er is een grote kans dat je je zoekresultaat terugvindt op pagina 2 of 3 van de zoekmachines. Jezelf vinden op pagina 2 of 3 van de zoekmachine is natuurlijk niet het gewenste resultaat dat je voor ogen hebt. Ook voor Verhuurwinkel.nl was dit niet het beoogde doel. Het gewenste resultaat wat wij samen voor ogen hadden was tenminste op de eerste pagina van zoekmachines, zoals Google, te belanden. We hebben de belangrijkste zoektermen een extra boost gegeven door het versterken van de domein autoriteit. Hierdoor belandde Verhuuwinkel.nl op de eerste pagina van de zoekmachine.

De autoriteit van je domein laat zien hoe goed je website scoort ten opzichte van je concurrentie. Het versterken van je domein autoriteit is niet alleen gebaseerd op de kwaliteit en kwantiteit van je interne linkstructuur, maar ook de externe links (backlinks) richting je pagina(‘s) spelen een belangrijke rol. De vereisten van een backlink hangen in onze ogen af van enkele zwaarwegende zaken. Zo kijken wij bij de externe links niet alleen naar de relevantie en de domein autoriteit, maar zorgen we er ook voor dat de anchorteksten goed aansluiten op het cluster dat we op dat moment aan het behandelen zijn. Voor Verhuurwinkel.nl verkregen wij externe links op de meest belangrijke zoekwoorden ‘beamer huren’, ‘karaoke huren’ en ‘silent disco huren’.

Structured data en FAQ rich snippets

Een derde belangrijke pijler van SEO optimalisatie is de techniek. Technische SEO richt zich op het verbeteren van alle technische aspecten van je website om beter vindbaar te worden. Het wordt ook vergeleken met een fundering waarop je je huis bouwt. Zoekmachines hechten hier veel waarde aan. Een interessant onderdeel van technische SEO is het toepassen van structured data. Structured data biedt zoekmachines de hulp om webpagina’s beter te begrijpen door middel van het toevoegen van een stukje code.

Bij structured data of markups krijg je te maken met snippets. Dit zijn stukjes informatie die je meegeeft aan de pagina. De keuze van welke snippets (featured snippets of rich snippets) je hanteert  hangt af van de beoogde doelen die je wilt nastreven. Voor deze case zoomen we specifiek in op de FAQ rich snippets die wij hebben toegepast op de verschillende geoptimaliseerde contentpagina’s van Verhuurwinkel.nl. Met FAQ snippets, oftewel Frequently Asked Questions snippets, zorg je ervoor dat je de gestelde vragen in de zoekmachine beantwoordt voordat ze überhaupt gesteld zijn.

Zo hebben wij voor de categorieën beamers, karaoke en silent disco de broncode aangevuld met FAQ’s rich snippets. Het toevoegen van FAQ Snippets zorgt ervoor dat de zichtbaarheid van je zoekresultaat ten opzichte van je concurrentie toeneemt. Je neemt immers meer ruimte in beslag om de veelgestelde vragen te beantwoorden. Je zoekresultaat valt meer op, waardoor bezoekers sneller naar je website klikken. Hoe meer klikken naar je website, des te beter. De hoogte van je CTR is namelijk een belangrijke ranking factor bij zoekmachines. Ook voor Verhuurwinkel.nl was het toevoegen van FAQ rich snippets een extra steuntje in de rug om onze belangrijke zoektermen naar nummer 1,2 of 3 posities te pushen.

Betrokkenheid en pro-activiteit

Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met Envoker, korte lijntjes door rechtstreeks contact met de medewerkers die aan ons project werken i.p.v. klantenservicemedewerkers die terugbelverzoeken in het systeem zetten. Naast de korte lijnen-communicatie is Envoker oprecht betrokken en dit merk je in alles. Bij Envoker ben je geen omzet, maar een ondernemer met een project dat moet én zal slagen. Daar geven ze zich 200% voor.

Oualid Riddersma

Oualid Riddersma Eigenaar | Verhuurwinkel.nl

Resultaat

Stijgen met de belangrijkste zoektermen naar nummer 1, 2 en 3 in de zoekresultaten

Door de uitvoerige strategie op basis van alle drie de pijlers van zoekmachine optimalisatie kent Verhuurwinkel.nl een flinke stijging in het aantal nieuwe bezoekers uit organisch verkeer. Van januari tot november was 28% van de organische bezoekers een nieuwe bezoeker. Dit ten opzichte van 2019 en 2020, waar het percentage in beide jaren zo’n 7% was.

Ook de domein autoriteit heeft door een combinatie van interne linking als externe linkinkoop een positieve boost gekregen. Zo is de domein autoriteit van Verhuurwinkel.nl vanaf februari 2021 tot en met november 2021 van 11 naar 35 gestegen.

Als we kijken naar onze belangrijkste zoektermen ‘beamer huren’, ‘silent disco huren’ en ‘karaoke huren’, dan kunnen we spreken van zeer mooie stijgingen. Zo is niet alleen onze belangrijkste zoekterm ‘beamer huren’ met een zoekvolume van 1.900 gemiddeld per maand gestegen van een positie net onder de 20 naar positie 2 in de zoekresultaten. Ook andere zoektermen, zoals ‘projector huren’ zijn gestegen door het gebruik van deze 3 pijlers van zoekmachine optimalisatie.

Buitenom dat we erg trots zijn op deze mooie resultaten, is er nog genoeg ruimte om de 3 pijlers van zoekmachine optimalisatie toe te passen op de nog onbehandelde clusters. Een prachtige uitdaging die wij zeker niet uit de weg gaan!

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

We hebben er meer voor je

Roompot
Roompot
Roompot
A/B testen voor optimaal rendement
Hello Archie
Hello Archie
Hello Archie
Van 0 naar 1 miljoen omzet in een jaar
INNO
INNO
INNO
Meer online zichtbaarheid en meer organisch verkeer met een gerichte SEO aanpak
Connections
Connections
Connections
Hogere ROI door dynamische Google en Microsoft Ads campagnes
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Drogisterij.net
Productsegmentatie naar een marge niveau getrokken
INNO
INNO
INNO
Een webformulier verliest meer dan 50% van de bezoekers. En nu?
Roompot
Roompot
Roompot
Een betere en visuele greep op dynamische retargeting
InstallatieBalie.nl
Installatiebalie
InstallatieBalie.nl
Organische groei door middel van een gerichte SEO-strategie
YAKINIKU
Yakiniku
YAKINIKU
Meer omzet door efficiënter met het advertising budget om te gaan
Roompot Real Estate
Roompot
Roompot Real Estate
10x meer SEO verkeer door inzichten uit SEA
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hoe een SEO strategie op maat leidt tot hoge rankings in Google
MotoPort Goes
Motoport Goes
MotoPort Goes
De lokale zichtbaarheid verhogen door content uitrol
Imkershop
Imkershop
Imkershop
Groei in omzet tegen een vooraf begrote cost of sale
Roompot Business
Roompot Business
Roompot Business
Top 10 positie veroveren in Google door zoekmachine optimalisatie
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
Conversie optimalisatie: A/B testen voor hoger rendement
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Horecaservice Nevejan
Extra omzet genereren met Google Shopping
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Bushcraftshop
Winstgevendheid van online marketing verhogen
Klok'uus
Klok'uus
Klok'uus
Online zichtbaarheid vergroten met zoekmachine marketing
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Good Hope GGZ
Hogere visibiliteit en meer leads met een stevige SEO aanpak
Dakenshop
Dakenshop
Dakenshop
De online dakenspecialist van Nederland, België en Duitsland
Dr. Feriduni Hair Clinic
Dr. Feriduni
Dr. Feriduni Hair Clinic
Meer visibiliteit binnen zoekmachines door technische optimalisaties
Largo
Largo
Largo
Mooi Dichtbij: Prikkelen, activeren & inspireren
Halito!
Halito!
Halito!
Intentie-driven leadgeneratie
SCROLL