Blog

blog

5-jarig bestaan Envoker

Nieuws
Alexia  Kuizenga

Door Alexia Kuizenga
Geplaatst op 19 juli 2021 | Bewerkt op 19 maart 2024

5-jarig bestaan Envoker

14 teamleden, elke maand nieuwe klanten, diverse partnerships en 5 jaar verder vieren wij ons 5-jarig bestaan! Sinds Edwin 5 jaar geleden Envoker is gestart zijn we uitgegroeid tot een volwaardig online marketing bureau dat trots is op zijn teamleden en de mooie samenwerkingen met zijn klanten. In een interview met Edwin vroeg ik hem naar de afgelopen 5 jaar bij Envoker. Van het begin tot aan onze successen, het onderdeel zijn van de Roompot Group, onze groei en de ambities voor de komende jaren.

“Laten we beginnen bij het begin. Kan je mij iets vertellen over het ontstaan van Envoker?”

Voordat Envoker werd opgericht had ik al zo’n 16 jaar ervaring met internet en websites. Een passie die begon in 1999 met een eigen web development bedrijf. Toentertijd was dat veel minder gestructureerd en professioneel. Na dit ongeveer 5 jaar te hebben gedaan, kwam ik in 2005 in aanraking met Roompot waar ik op de internetafdeling ben gaan werken. Een leuke leerzame periode waaruit na een aantal jaar wel duidelijk werd dat ik meer de online marketing kant op wilde, gezien een grote passie voor zoekmachine optimalisatie (SEO). Daarom ben ik in 2007 een nieuwe uitdaging aangegaan en gaan werken bij één van de toonaangevende online marketing bureaus van België, bSeen. Daar heb ik de reeds opgedane expertise in SEO voor andere klanten in kunnen zetten. Tijdens mijn ervaringen bij bSeen werd ook mijn interesse voor advertising steeds groter.

Eind 2010 ben ik na een enorm leuke tijd vertrokken bij bSeen en via een korte omweg weer terechtgekomen bij Roompot. Daar waren ondertussen ook veel stappen gemaakt op online gebied en er waren kansen en mogelijkheden voor mij die er eerst niet waren.

Na een aantal drukke en vooral enorm leerzame jaren bleef de bureaukant kriebelen. Twee oud-collega’s waren ondertussen een eigen online marketing bureau gestart in België, waar ze wel wat hulp bij konden gebruiken. De band met Roompot bleef in die periode echter zeer sterk. Roompot was meegegaan naar het bureau waardoor ik toch steeds betrokken was bij alles rondom hun online marketing, echter nu vanuit de bureaukant en niet de inhouse kant.

Toen de woon-werkafstand in 2016 uiteindelijk toch te groot bleek, kwamen Roompot en ik met het idee om een eigen online marketing bureau op te starten, onder de vlag van Roompot. Dankzij de ervaring en mijn gegroeide netwerk, zaten we al vrij snel aan een trouwe basis met hele leuke klanten. Na een maand waren we met z’n tweeën en na vier maanden met z’n vieren. Zo zijn we gaan uitbouwen en stapje voor stapje professioneler geworden.

Twee jaar geleden kreeg Envoker zijn eigen sales afdeling, onder leiding van Léon, en afgelopen jaar haakte Alexia ook aan om zowel mij, Léon als het team operationeel te ondersteunen. Op dit moment haken we ongeveer elke 3 à 4 maanden een nieuwe online marketeer aan in het team. We hebben ondertussen een super leuk team en dat is waar ik het meest trots op ben.

“Die relatie met Roompot, hoe belangrijk is die voor Envoker?”

In juni 2019 is het hoofdkantoor van Roompot verhuisd naar Goes. Ondanks dat Envoker gevestigd was in Middelburg, zijn we meeverhuisd naar Goes. Een van de voordelen hiervan is dat Envoker meer verbonden is met de marketingafdeling van Roompot, iets wat beide partijen graag wilden. Voor Roompot zijn we eigenlijk een soort inhouse online marketing afdeling. Dat is heel fijn. Ondanks dat we in het kantoor van Roompot zitten, hebben we wel onze eigen branding in onze vleugel. We groeien mee met de opties en Roompot denkt daar proactief in mee.

“Kun je in je eigen woorden vertellen waar Envoker voor staat?”

Envoker heeft performance in het DNA voor alle strategieën en campagnes die we beheren. We willen het anders doen dan de rest; eerlijker voor de klant. We hebben veel online marketeers die ook bij andere bureaus hebben gewerkt en zien natuurlijk enorm veel van de audits die we doen. Daar leren we van, vooral wat we niet willen doen. Waar andere bureaus een veel agressievere salesstructuur hebben, doen wij dat veel rustiger. Een te harde groei gaat uiteindelijk ten koste van de kwaliteit. Of dit nu het inwerken van nieuwe marketeers is of de match tussen Envoker en de klant. Bij Envoker streven we naar planningen die we kunnen waarmaken en waarbij we meer voor de klant kunnen doen als dat nodig is. Zo kunnen we echt een steentje bijdragen. Daar krijgen we energie van.

“Hoe gaat het met de groei van Envoker?”

De groei die Envoker meemaakt is berekenend. Er wordt bewust voor gekozen om niet te snel te groeien. Dit doen we zodat we onze mensen goed kunnen inwerken en begeleiden en zodat we de juiste klanten, met de juiste match kunnen aannemen. Het gaat precies zoals begroot en daar houden we ons ook aan vast. Doen we dit niet, dan heeft dit consequenties voor de teamtevredenheid, klanttevredenheid en prestaties. Bij Envoker hebben de klanten en het team de prioriteit. Dit zien we ook terug  bij de klanten: 60% van de klanten van het eerste jaar is nog steeds klant.

“Kun je mij iets vertellen over de successen en niet-successen van Envoker de afgelopen 5 jaar?”

Waar ik het meest trots op ben is het team. Ik denk dat wij een mooie balans hebben tussen verantwoordelijkheid en vrijheid. Ik denk dat dat ons grootste succes is. Ik kom bij andere bedrijven vaak frustraties tegen. Het is tegenwoordig zo normaal: ontevredenheid, geroddel of bijvoorbeeld groepjesvorming. Dat hebben wij hier gewoon niet. Bij Envoker loopt er een ongelofelijk leuk team rond met toffe mensen, die begrip voor elkaar kunnen opbrengen en die er respect voor hebben dat iedereen anders is en mag zijn. Dat is niet overal vanzelfsprekend.

Aan de andere kant komt het ook wel eens voor dat je er met z’n allen alles aan doet om de klant tevreden te maken, maar dat dat toch niet lukt. Wanneer de klant aangeeft dat zij een leuke samenwerking hebben gehad en dat zij gewoon eens bij de buren willen kijken, dan is dat prima. Dat is anders dan wanneer iemand zegt: ik mis een stukje pro-activiteit. Op dergelijke signalen zijn we heel waakzaam en intern lopen er dan ook doorlopend trainingen voor bijvoorbeeld klanttevredenheid en communicatie.

“Wat zijn de ambities voor de toekomst?”

De ambities voor de korte termijn zijn duidelijk: eind 2022 wil ik doorgroeien naar 4 teams van 4 mensen en 3 of 4 mensen ter ondersteuning van die teams. Dus ikzelf, Léon, Alexia en eventueel nog een vierde persoon in een, voor nu nog, onbekende rol. De lange termijn is daarentegen lastig om te beschrijven. Er verandert zowel bij ons, als bij onze klanten, als bij onze aandeelhouder dermate veel dat we daar vooral flexibel in willen zijn. Ik wil elk jaar flexibel meebewegen met hetgeen wat op het pad komt terwijl we gestaag vasthouden aan een gezonde groei. Er is geen doelstelling om een bureau van 100 mensen te hebben. We doen dit echt om leuke klanten te helpen met een tof team van ongelofelijk goede mensen.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

Verder lezen?

The Conference 2023
The Conference 2023

17 november zijn Bryan en Mandy Paauwe afgereisd naar Texel voor The Conference. In deze blog vertellen ze je meer over hun ervaringen. Een inspirerend weekend m ...

Lees verder
SMX Advanced Berlin 2023
SMX Advanced Berlin 2023

Een nieuw jaar, een nieuwe editie van het SMX Advanced evenement in Berlijn. Dit jaar was het de beurt aan collega’s Eleaz en Nynke om 2 dagen ondergedompeld te wor ...

Lees verder
Vibe Martech Fest Dubai 2023
Vibe Martech Fest Dubai 2023

Op 13 en 14 september vond Vibe Martech Fest 2023 plaats. Jesper en Cees zijn naar Dubai afgereisd om dit event bij te wonen. Een memorabele reis en een interessant e ...

Lees verder
SCROLL