Blog

blog

Genereer meer traffic met deze vijf advertentie extensies!

Zoekmachine Adverteren
Danny Matenahoru

Door Danny Matenahoru
Geplaatst op 23 november 2021 | Bewerkt op 23 november 2021

Genereer meer traffic met deze vijf advertentie extensies!

Een campagne binnen Google Ads kan je op verschillende manieren optimaliseren. Je kan bijvoorbeeld testen met verschillende biedstrategieën, een kritische blik op je advertentietekst werpen of de kwaliteitsscore verbeteren. Een simpele, maar efficiënte manier om je campagnes te optimaliseren is door advertentie extensies toe te voegen. Dit artikel legt uit wat advertentie extensies zijn, welke vijf advertentie extensies het populairst zijn en waarom jij deze moet inzetten!

Wat zijn advertentie extensies?

Advertentie extensies zijn stukjes informatie waar je je advertenties mee kan uitbreiden. Je kan bijvoorbeeld je openingstijden van je winkel, een kortingscode of een telefoonnummer toevoegen. Door het toevoegen van advertentie extensies creëer je een completere advertentie. Het resultaat is een aantrekkelijke en relevante advertentie voor de gebruiker. 

Welke advertentie extensies zijn er?

Er zijn verschillende soorten advertentie extensies die je kan inzetten. Dit artikel licht de vijf bekendste extensies toe.

1. Sitelink extensie

Een sitelink extensie laat meerdere links naar jouw website zien. De sitelink extensie is een van de meest gebruikte advertentie extensies. Door extra links aan je advertentie toe te voegen, is de kans groter dat een gebruiker op jouw advertentie klikt. Een sitelink extensie zorgt ervoor dat je advertentie meer ruimte in beslag neemt. Hiermee druk je de concurrentie weg. Het onderstaande voorbeeld van Nike laat zien hoe je een sitelink extensie het best kan inzetten. De sitelink extensie laat zien dat Nike producten verkoopt voor heren en dames.

2. Highlight extensie

Een ander veelgebruikte advertentie extensie is de highlight extensie. Zoals de naam al zegt kan je met de highlight extensie bepaalde zaken uitlichten, zoals aanbiedingen, kortingen of kenmerken van je bedrijf. Vroeger was het gebruikelijk om deze informatie te verwerken in de koppen en beschrijvingen van een advertentie. Deze informatie verwerk je nu in de highlight extensie. Zo krijg je meer ruimte om de koppen en beschrijvingen in te vullen. Door kenmerken van je bedrijf, kortingen of aanbiedingen toe te voegen, is het voor een gebruiker interessant om op de advertentie te klikken. In het onderstaande voorbeeld is de highlight extensie duidelijk gemaakt.

Tip: Zorg dat je met de highlight extensie niet in herhaling valt. Met een highlight extensie kan je aangeven dat je de goedkoopste bent. Zorg er voor dat je dit niet laat terug komen in de beschrijving van je advertentie. Je valt niet alleen in herhaling, maar je gebruikt de advertentieruimte ook niet efficiënt. Vervang je beschrijving met een USP van jouw bedrijf die de gebruiker nog niet weet!

3. Website-informatie extensie

Met de website-informatie extensie is het mogelijk om kenmerken van je product of dienst uit te lichten. Dit is meteen het grote verschil met de highlight extensie. Waar de highlight extensie focust op het bedrijf zelf, focust de website-informatie extensie op je product of dienst. Je kan bijvoorbeeld je advertentie aanvullen met merken die je verkoopt of services die je aanbiedt.

4. Oproep extensie

Met de oproep extensie koppel je een telefoonnummer aan je advertentie. De oproep extensie maakt het voor de gebruiker makkelijk om contact op te nemen. Een oproep extensie wordt toegevoegd aan desktop advertenties en mobiele advertenties. De oproep extensie voor desktop advertenties laat alleen het nummer zien. Als de oproep extensie wordt weergeven op mobiele advertenties, dan kan de gebruiker op het telefoonnummer tikken om direct te bellen. Het is belangrijk om de oproep extensie in zetten, zeker als je doelgroep veel mobiel zoekgedrag vertoont.

5. Locatie extensie

Als je een winkel of kantoor hebt die mensen kunnen bezoeken, dan is het verstandig om de locatie extensie toe te voegen aan je advertenties. De locatie extensie laat de locatie van jouw winkel of bedrijf zien. Daarnaast laat de extensie ook zien wat de openingstijden zijn van je winkel of bedrijf.

Let op: Een locatie extensie kan je alleen inzetten als je een Google My Business account hebt ingesteld voor je winkel of bedrijf.

Tip: Door de locatie extensie toe te voegen aan je advertenties kan je meten of je advertentie op Google zorgt voor fysieke winkelbezoeken.

Geef je advertentie meer body door advertentie extensies in te zetten!

Advertentie extensies zijn ideale toevoegingen van Google om je advertenties meer body te geven. Zet zoveel mogelijk advertentie extensies in die voor jouw business relevant zijn. De advertentie extensies geven de gebruikers niet alleen relevante informatie, maar het zorgt er ook voor dat jouw advertentie opvallender is dan andere advertenties. Tot slot geef je de gebruikers meer mogelijkheden om verder te klikken naar jouw website. Genoeg redenen om je advertenties aan te vullen met extensies!

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

Verder lezen?

10 tips voor het adverteren op bol.com
10 tips voor het adverteren op bol.com

Bol.com is het grootste e-commerce platform van Nederland en vertegenwoordigt een onmisbare weg voor bedrijven om in contact te komen met een breed en zeer actief con ...

Lees verder
Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes
Microsoft Ads in 2023: 5 tips voor succes

Microsoft Advertising (voorheen Bing Ads) is een uitgebreid advertentieplatform van Microsoft waarmee bedrijven hun klanten op meerdere apparaten en platforms kunnen ...

Lees verder
Best practices voor jouw Google Ads campagnes
Best practices voor jouw Google Ads campagnes

Wil jij zichtbaar worden in de Google zoekresultaten? In dat geval kan search engine advertising (SEA) een eerste stap zijn. Het opzetten van een Google Ads campagne ...

Lees verder
SCROLL