Blog

blog

Genereer meer traffic met deze vijf advertentie extensies!

Zoekmachine Adverteren
Danny Matenahoru

Door Danny Matenahoru
Geplaatst op 23 november 2021 | Bewerkt op 24 november 2023

Genereer meer traffic met deze vijf advertentie extensies!

Een campagne binnen Google Ads kan je op verschillende manieren optimaliseren. Je kan bijvoorbeeld testen met verschillende biedstrategieën, een kritische blik op je advertentietekst werpen of de kwaliteitsscore verbeteren. Een simpele, maar efficiënte manier om je campagnes te optimaliseren is door advertentie extensies toe te voegen. Dit artikel legt uit wat advertentie extensies zijn, welke vijf advertentie extensies het populairst zijn en waarom jij deze moet inzetten!

Wat zijn advertentie extensies?

Advertentie extensies zijn stukjes informatie waar je je advertenties mee kan uitbreiden. Je kan bijvoorbeeld je openingstijden van je winkel, een kortingscode of een telefoonnummer toevoegen. Door het toevoegen van advertentie extensies creëer je een completere advertentie. Het resultaat is een aantrekkelijke en relevante advertentie voor de gebruiker. 

Welke advertentie extensies zijn er?

Er zijn verschillende soorten advertentie extensies die je kan inzetten. Dit artikel licht de vijf bekendste extensies toe.

1. Sitelink extensie

Een sitelink extensie laat meerdere links naar jouw website zien. De sitelink extensie is een van de meest gebruikte advertentie extensies. Door extra links aan je advertentie toe te voegen, is de kans groter dat een gebruiker op jouw advertentie klikt. Een sitelink extensie zorgt ervoor dat je advertentie meer ruimte in beslag neemt. Hiermee druk je de concurrentie weg. Het onderstaande voorbeeld van Nike laat zien hoe je een sitelink extensie het best kan inzetten. De sitelink extensie laat zien dat Nike producten verkoopt voor heren en dames.

2. Highlight extensie

Een ander veelgebruikte advertentie extensie is de highlight extensie. Zoals de naam al zegt kan je met de highlight extensie bepaalde zaken uitlichten, zoals aanbiedingen, kortingen of kenmerken van je bedrijf. Vroeger was het gebruikelijk om deze informatie te verwerken in de koppen en beschrijvingen van een advertentie. Deze informatie verwerk je nu in de highlight extensie. Zo krijg je meer ruimte om de koppen en beschrijvingen in te vullen. Door kenmerken van je bedrijf, kortingen of aanbiedingen toe te voegen, is het voor een gebruiker interessant om op de advertentie te klikken. In het onderstaande voorbeeld is de highlight extensie duidelijk gemaakt.

Tip: Zorg dat je met de highlight extensie niet in herhaling valt. Met een highlight extensie kan je aangeven dat je de goedkoopste bent. Zorg er voor dat je dit niet laat terug komen in de beschrijving van je advertentie. Je valt niet alleen in herhaling, maar je gebruikt de advertentieruimte ook niet efficiënt. Vervang je beschrijving met een USP van jouw bedrijf die de gebruiker nog niet weet!

3. Website-informatie extensie

Met de website-informatie extensie is het mogelijk om kenmerken van je product of dienst uit te lichten. Dit is meteen het grote verschil met de highlight extensie. Waar de highlight extensie focust op het bedrijf zelf, focust de website-informatie extensie op je product of dienst. Je kan bijvoorbeeld je advertentie aanvullen met merken die je verkoopt of services die je aanbiedt.

4. Oproep extensie

Met de oproep extensie koppel je een telefoonnummer aan je advertentie. De oproep extensie maakt het voor de gebruiker makkelijk om contact op te nemen. Een oproep extensie wordt toegevoegd aan desktop advertenties en mobiele advertenties. De oproep extensie voor desktop advertenties laat alleen het nummer zien. Als de oproep extensie wordt weergeven op mobiele advertenties, dan kan de gebruiker op het telefoonnummer tikken om direct te bellen. Het is belangrijk om de oproep extensie in zetten, zeker als je doelgroep veel mobiel zoekgedrag vertoont.

5. Locatie extensie

Als je een winkel of kantoor hebt die mensen kunnen bezoeken, dan is het verstandig om de locatie extensie toe te voegen aan je advertenties. De locatie extensie laat de locatie van jouw winkel of bedrijf zien. Daarnaast laat de extensie ook zien wat de openingstijden zijn van je winkel of bedrijf.

Let op: Een locatie extensie kan je alleen inzetten als je een Google My Business account hebt ingesteld voor je winkel of bedrijf.

Tip: Door de locatie extensie toe te voegen aan je advertenties kan je meten of je advertentie op Google zorgt voor fysieke winkelbezoeken.

Geef je advertentie meer body door advertentie extensies in te zetten!

Advertentie extensies zijn ideale toevoegingen van Google om je advertenties meer body te geven. Zet zoveel mogelijk advertentie extensies in die voor jouw business relevant zijn. De advertentie extensies geven de gebruikers niet alleen relevante informatie, maar het zorgt er ook voor dat jouw advertentie opvallender is dan andere advertenties. Tot slot geef je de gebruikers meer mogelijkheden om verder te klikken naar jouw website. Genoeg redenen om je advertenties aan te vullen met extensies!

Contact

Zin in een goed gesprek?

Léon Maljaars

Van een bak koffie is nog nooit iemand slechter geworden.

Misschien leren we wel wat van jou. Wie weet?

Verder lezen?

7 redenen waarom je Google Shopping moet gebruiken voor jouw webshop
7 redenen waarom je Google Shopping moet gebruiken voor jouw webshop

Het betreden van de wereld van e-commerce kan een uitdaging zijn, maar het vinden van de juiste tools om de zichtbaarheid van je webshop te verbeteren hoeft dat niet ...

Lees verder
Hagakure: Dé manier voor structuur in Google Ads
Hagakure: Dé manier voor structuur in Google Ads

In de wereld van digitale marketing is Google Ads een cruciaal instrument als je je online zichtbaarheid wilt vergroten en conversies wilt stimuleren. De complexiteit ...

Lees verder
5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven
5 stappen naar een succesvolle SEA strategie voor lokale bedrijven

Het is essentieel voor jou als bedrijf om SEA te benutten om je online zichtbaarheid te vergroten en effectief in contact te komen met je doelgroep. Het begrijpen van ...

Lees verder
SCROLL