Blog

blog

Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin

Nieuws
Edwin Kersten

Door Edwin Kersten
Geplaatst op 10 juli 2019 | Bewerkt op 1 december 2023

Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin

Op 18 & 19 juni waren Valerie en ik aanwezig bij het Google Display Summit 2019 in Dublin. Een heel leuk begin van mijn nieuwe baan bij Envoker, aangezien ik nog nooit op een soortgelijk event was geweest. Dinsdag 18 juni ging het event in Dublin van start.

Dag 1

Rond 1 uur werden wij dinsdag verwelkomd in 1 van de 3 gebouwen waaruit het hoofdkantoor van Google bestaat. Na een korte introductie van Kristina Faber, Head of Display, en een customer panel gingen de breakoutsessies van start.

Allereerst woonden Valerie en ik de Breakout Sessie “Smarter strategies for success with Google smart bidding” bij. Hier kregen we alles te horen over het kiezen van de juiste bidstrategie gebaseerd op je bedrijfsdoelstellingen. Nadat we 40 minuten lang bijgepraat werden over de verschillende bidstrategiëen die Google aanbiedt was het tijd voor breakoutsessie 2: “Test, Learn & Grow: 'Optimise your campaigns in 15 minutes”. In deze sessie werd er een stappenplan gedemonstreerd om binnen slechts 15 minuten een campagne te optimaliseren door o.a. gebruik te maken van geautomatizeerde Google processen. De dag werd om half 6 afgesloten door Anna Kovalenko, Senior Display Lead, waarna we met een goedgevulde Google goodybag terug naar het hotel gingen.

Google Display Event

Dag 2

Woensdagochtend gingen we met een vers gezette cappuccino van start met dag 2 van het event. Na een kort welkomstwoord werd een nieuwe feature van Google aan ons voorgesteld: “Discovery Campaigns”. Discovery campaigns is een nieuwe manier van adverteren waarbij je op een visuele en creatieve manier producten en diensten kan tentoonstellen. Discovery campaigns zijn zichtbaar op de Youtube home feed, Gmail social en promotions en op de Google Discover feed in de Google app. Adverteerders kunnen een enkele foto van hun product of service tonen, of gebruikmaken van een swipeable carousel met meerdere producten. Omdat Envoker aanwezig was bij het Google event krijgen wij de mogelijkheid om als een van de eersten gebruik te maken van de mogelijkheden van Discovery Campaigns.

Discovery Campagne

Na de uitleg over de Discovery Campaigns was het weer tijd voor de breakoutsessies. We volgden o.a. de breakoutsessie “A creative toolkit - Behind the scences of Responsive Display Ads” waar wij alle voordelen van responsieve display-advertenties te horen kregen. Bij responsieve display-advertenties worden meerdere items naar Google Ads geupload waarna Google een machinelearning-model gebruikt om de optimale combinatie voor elke advertentie te bepalen.

Om half 1 was het tijd voor een networking lunch in Google stijl. Er was sushi, een chocoladefontein en er stonden zelfs masseurs voor ons klaar. Nadat we hier uitgebreid van hadden genoten en alle informatie even konden verwerken was het alweer tijd voor de laatste breakoutsessie: “Reaching Audiences in a changing digital ads ecosystem - Behind the scenes of Google Audiences and Remarketing Expansion”, waarin een nieuwe tool in Google Ads werd gepresenteerd om meer publiek te bereiken. Daarna was het tijd om afscheid te nemen en werden we moe, maar voldaan afgezet bij het vliegveld.  

 

Het Google Display Summit was een zeer geslaagd en leerzaam event met inspirerende breakoutsessies, interactieve presentaties en deskundige sprekers. We hebben veel nieuwe ontdekkingen en informatie meegenomen welke we binnenkort in de praktijk kunnen toepassen om onze klanten nog beter te helpen.

 

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

Verder lezen?

The Conference 2023
The Conference 2023

17 november zijn Bryan en Mandy Paauwe afgereisd naar Texel voor The Conference. In deze blog vertellen ze je meer over hun ervaringen. Een inspirerend weekend m ...

Lees verder
SMX Advanced Berlin 2023
SMX Advanced Berlin 2023

Een nieuw jaar, een nieuwe editie van het SMX Advanced evenement in Berlijn. Dit jaar was het de beurt aan collega’s Eleaz en Nynke om 2 dagen ondergedompeld te wor ...

Lees verder
Vibe Martech Fest Dubai 2023
Vibe Martech Fest Dubai 2023

Op 13 en 14 september vond Vibe Martech Fest 2023 plaats. Jesper en Cees zijn naar Dubai afgereisd om dit event bij te wonen. Een memorabele reis en een interessant e ...

Lees verder
SCROLL