Blog

blog

SMX Advanced Berlin 2022

Nieuws
Daniël Baggerman

Door Daniël Baggerman
Geplaatst op 21 oktober 2022 | Bewerkt op 21 oktober 2022

SMX Advanced Berlin 2022

Eind september was Envoker aanwezig bij het SMX Advanced evenement in Berlijn. Daniël, Danny en Arthur zijn met de trein naar Berlijn afgereisd om twee dagen mee te luisteren naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van online marketing.

Het event

Aangekomen op het evenement troffen we twee zalen aan: één voor zoekmachine optimalisatie en één voor advertising. In beide zalen waren internationale sprekers met een tiental onderwerpen.

Zo leerden we in het eerste college over de ontwikkeling van Google. Begonnen als kleine zoekmachine, en nu hard op weg om een allesomvattend product te worden inclusief productvergelijkingen en checkout knoppen. Daarmee gaan ze steeds vaker “position 0” pakken in hun eigen zoekresultaten. Gevolg hiervan is de categoriepagina’s van webwinkels verder omlaag gedrukt worden en dus minder verkeer gaan ontvangen op de zogenaamde “fathead” keywords: de zoekwoorden met het meeste volume. Om te blijven presteren zal je als webwinkel in de toekomst daarom vaker moeten richten op de longtail keywords via je productpagina’s. Ook kan je jouw crawl-budget het beste optimaliseren om te zorgen dat al je productpagina’s geïndexeerd worden.

Een andere interessante presentatie kwam van landgenoot Wijnand Meijer. Hij deelde zijn visie op de relatie tussen klant en bureau: het is belangrijk om te weten wat er vanuit de klant verwacht mag worden van een bureau, en wat niet. Door deze verwachtingen uit te spreken houd je de samenwerking overzichtelijk. Dit college heeft ons simpele, maar belangrijke learnings gebracht.

Op de tweede dag schoven we aan bij een college over één van de meest onderschatte onderdelen van SEO: interne linking. Er is bijvoorbeeld gesproken over wat een interne link goed maakt en hoe je dit strategisch aanpakt. We verlieten de zaal met een aantal praktische insights, welke we op de korte termijn kunnen gaan toepassen voor onze klanten:

  • Navigatielinks en footerlinks tellen veel minder sterk mee dan interne links in je content.
  • Pagina’s met veel backlinks zijn erg belangrijk in je interne linking, omdat ze veel linkjuice te verspreiden hebben.
  • De tekst die je interne link omringt is een belangrijk signaal voor relevantie.
  • Onnodige linkjes verwijderen uit je menustructuur helpt voor je SEO-resultaten.

Kortom, we hebben genoeg nieuwe learnings mee naar huis genomen. Na het congres werd er natuurlijk ook wat tijd benut om Berlijn te verkennen. 's Avonds konden we kiezen uit de verscheidenheid aan restaurants die deze bruisende stad rijk is. Zo genoten we van lekkere tapas inclusief Spaans bier en mochten we de avond erop in een sfeervol Italiaans restaurantje wat sterke verhalen uitwisselen onder het genot van een echte Italiaanse pizza.

Al met al was het een zeer geslaagde reis en willen we zeker nog een keer terugkeren voor een volgende editie van SMX Advanced.

Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

Verder lezen?

Brandmovie Envoker
Brandmovie Envoker

We hebben een nieuwe coole en inspirerende brandmovie gelanceerd, één om trots op te zijn. Na een nieuwe positionering en huisstijl in 2019 was het nu tijd om daar ...

Lees verder
Search Love London 2022
Search Love London 2022

Eind oktober zijn Jelmar, Eleaz en Nynke naar Londen gereisd voor het online marketing event ‘Search Love London’. Ze hebben verschillende presentaties bijgewoond ...

Lees verder
Digital Summit Boston 2022
Digital Summit Boston 2022

Op 24 en 25 augustus vond Digital Summit Boston 2022 plaats. Jesper en Cees zijn naar de States afgereisd om dit event te bezoeken. Een mooie trip en een interessant ...

Lees verder
SCROLL