Blog

blog

Terugblik op het Envoker Online Marketing Event 2019

Nieuws
Léon Maljaars

Door Léon Maljaars
Geplaatst op 20 maart 2019 | Bewerkt op 1 december 2023

Terugblik op het Envoker Online Marketing Event 2019

Van idee naar daadwerkelijk event, daar moet je niet te licht over denken. Jullie kunnen je namelijk vast voorstellen dat er best wat tijd en moeite gaat zitten in de organisatie van zo’n event. Na een gedegen voorbereiding, vele uitnodigingen te hebben verstuurd, interessante sprekers te hebben geregeld, technische controles te hebben uitgevoerd én natuurlijk de bitterballen te hebben voorgeproefd… Was het dan eindelijk zover. Donderdag 14 maart 2019 diende zich aan. Het eerste Envoker Online Marketing Event stond op het punt van start te gaan.Natuurlijk is het altijd even spannend voordat de dag daadwerkelijk begint. Wie gaan er zich het laatste moment nog afmelden? Kan iedereen de DaVinci bioscoop wel vinden? Gaat de techniek wel werken, zoals uitvoerig is getest? Deze, en vele andere vragen, zijn voordat de dag van start ging nog best uitvoerig besproken. Dit hebben we maar afgedaan als gezonde spanning en zenuwen.

Bij binnenkomst van de eerste gasten bleken de zenuwen helemaal niet nodig te zijn. Een warm welkom bij de registratie door onze collega’s was voor iedereen een super start. Hoe kan het ook anders, de koffie en Zeeuwse bolus stonden zelfs klaar. Want laten we eerlijk zijn, een dag in het Zeeuwse kun je toch niet ‘regionaler’ starten dan met een bolus. Klokslag 10:30 uur stond ik als dagvoorzitter in de spreekwoordelijke startblokken en heette ik iedereen van harte welkom. Een goed gevulde zaal keek mij terug aan en dat was het dan echt… We zijn van start!

Het doel van dit event was voor Envoker heel voor de hand liggend: online marketing beter op de kaart zetten. Met een internationaal sprekersveld op een mooie locatie is het ook gelukt om niet af te doen aan een regionaal karakter. Met name door onze sprekers hebben we een breed scala aan onderwerpen de revue zien passeren. Sommige zelfs buiten het online domein, denk dan aan het eerste geautomatiseerde weefgetouw. Weten we nog hoe deze heet? Maar laten we ook zeker de test met live data niet vergeten, die we er toch maar doorgeblipt hebben. Verder zijn we te weten gekomen hoe je de ontwikkeling en groei van een merk aanpakt, onder begeleiding van een tweetal mooie voorbeelden uit het publieke domein. Of de vraag hoe je met een eigen inzicht en gedurfde keuzes een succesvolle online community opzet? Stuk voor stuk supergave onderwerpen.

Er leek een goede balans te zijn gevonden tussen de sprekers en de koffiepauzes tussendoor. Op een dag als deze krijg je namelijk nogal wat informatie op je afgevuurd. En met een super originele ‘catch mic’, die letterlijk de zaal in werd gegooid, kwam er ook een interessante en leuke interactie op gang tussen de sprekers en de aanwezigen.

En zo wisselden leuke onderwerpen, interessante sprekers en inspirerende vragen elkaar af gedurende de dag. En tja… Dan komt er toch een einde aan, zoals met alles. Zo ook dit eerste Online Marketing Event. Een gezellige netwerkborrel volgde, waar we volop tijd hebben gepakt voor leuke gesprekken, feedback en ook een klein beetje terugkijken.

Dan rijst natuurlijk snel de vraag ‘Kunnen we spreken van een geslaagd event’? We zijn overtuigd van wel! Met meer dan 100 aanwezigen in de zaal, inspirerende sprekers en voldoende interactiviteit kunnen we met zekerheid zeggen dat dit voor herhaling vatbaar is. Er zijn natuurlijk genoeg indrukken opgedaan en er zijn volop nieuwe dingen geleerd op het event. Om nog wat andere indrukken van de dag op te doen, bekijk je de foto's op onze Facebook pagina. 

Inmiddels hebben we via verschillende kanalen al een hoop positieve feedback mogen ontvangen op ons event. Uiteraard blijven we graag leren en verbeteren, noem het ‘technicalities’. We zouden het dan ook enorm waarderen als jullie een paar minuten de tijd nemen om onze online enquête in te vullen. Alle feedback is welkom!

We hebben zelfs al een paar vragen gekregen wanneer het volgende event gepland gaat worden. Daar kunnen we op dit moment nog niet concreet op antwoorden, maar we kunnen wel verklappen dat er al wel iets in de pijplijn zit. Dus blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief, volg ons op de verschillende online kanalen en dan spreken we elkaar sneller dan je denkt!

Contact

Zin in een goed gesprek?

Léon Maljaars

Van een bak koffie is nog nooit iemand slechter geworden.

Misschien leren we wel wat van jou. Wie weet?

Verder lezen?

The Conference 2023
The Conference 2023

17 november zijn Bryan en Mandy Paauwe afgereisd naar Texel voor The Conference. In deze blog vertellen ze je meer over hun ervaringen. Een inspirerend weekend m ...

Lees verder
SMX Advanced Berlin 2023
SMX Advanced Berlin 2023

Een nieuw jaar, een nieuwe editie van het SMX Advanced evenement in Berlijn. Dit jaar was het de beurt aan collega’s Eleaz en Nynke om 2 dagen ondergedompeld te wor ...

Lees verder
Vibe Martech Fest Dubai 2023
Vibe Martech Fest Dubai 2023

Op 13 en 14 september vond Vibe Martech Fest 2023 plaats. Jesper en Cees zijn naar Dubai afgereisd om dit event bij te wonen. Een memorabele reis en een interessant e ...

Lees verder
SCROLL